- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a megerősítéseket, Windows Server 2016-ról 2 lépcsőben (2016 -> 2019 -> 2022) simán ment az in-place upgrade. (előtte a mentéssel többet szüttyögtem mire megszültem mivel, hogy mentsek
(végül Macrium ISO-t bootoltam be és mentettem le a komplett rendszer SSD-t) A frissítés next-next-finish volt.
-
Geby
senior tag
OK. Próbálkozok vele aztán meglátjuk.
Van benne egy 4 lemezhelynek való HDD Cage ( amiben 2db WD Black HP lemez van ) amihez hátulról jelenleg 1db (talán) SAS kábel csatlakozik. Látom hogy van még egy ilyen SAS kábelnek hely ezen a HDD Cage-en. Viszont az alaplapon nem találtam csak összesen 1db ilyen csatlakozót. Ha szeretnék benne 4 lemezt használni akkor vennem kell még egy kábelt ? Vagy valami kiegészítő kártyát ?
Tudok rá csatlakoztatni bármilyen márkájú HDD-t, vagy valahogyan limitálva van hogy csak HP lemezt tudok rá kötni és kész ? -
MrTwister
őstag
Ár: [link] és itt is bár out of stock, de mind a két helyen olyan 200 ezer HUF körül van, a sima pentiumos G5420+8GB DDR4 (SKU #P16005-001) nyilván olcsóbb.
Itt unpacked videó: [link] bocs ez u.a. mint amit Bathalsar linkelt.
3 típusban elérhető: [link] Nekem a Xeonos (E-2224) 16GB-os változat tetszik a legjobban, típuskódja: P16006-001
Bemutató: [link]
Bár az iLO5-ös chip újra megtalálható az alaplapon, kell hozzá egy ilyen bővítőkártya meg egy ilyen Riser board (3.oldal alján a pdf-ben, bár ez lehet, hogy alapból jár a szerver alaplapjához ezt nem tudom biztosra, hogy külön kell e megvenni)ha szeretnénk dedikált RJ45-öt az iLO-nak is mint amilyen a gen8-asokon is található.
-
Bathalsar
aktív tag
Sokkal vonzóbb lett így a Gen10 széria, ezt valószínűleg a HP-nál is tudják. Gen8-hoz mindenképp előny, hogy ez már támogat 64 GB memóriát, illetve úgy tűnik, hogy egy féle, eleve heat-pipe-os hűtővel szerelik. Így az utólagos CPU bővítés kevesebb kockázattal jár.
Visszalépésnek gondolom a HDD rögzítést (bár még lehet jó is), illetve újra lett iLO, de ahhoz kiegészítő modul kell, hogy LAN-ról is el tudd érni.
(Sima Gen10-hez nem tudom viszonyítani, mert azt nem ismerem.)
Itt egy hands-on videó: [link]
-
Galopp
tag
Ha jól rémlik, mikor belépsz a iókodba, és a Support Center felé veszed az irányt, a fejléc alatt a jobb oldalon van egy kis fogaskerék. A bejövő oldalon pedig a jobb oldali szürke részben van egy linkelési lehetőség az érvényes garihoz, illetve meg lehet nézni (és gyanítom törölni is) a meglévő linkeket.
-
Pelican
őstag
-
Arti1
aktív tag
Ha még mindig van ingyenes megoldás, érdekelne
Más:
segítséget szeretnék kérni, hátha valaki találkozott már ezzel:
XPEnology nem indul el USB-ről (ugyanez az USB egy sima laptopban teljesen jól felhozza az induló menüt a 3 választási lehetőséggel a telepítéshez).
sima 5-öst (XPEnoboot_DS3615xs_5.2-5967.1.img) szeretnék telepíteni, nem migrálni meglévő rendszert 6-ra. Teljesen szűz gép, szűz vinyó, első nekifutásom ezzel a rendszerrel.
Az 5ös telepítési leírását vittem végig a netes leírások alapján, file-ok letöltve, boot USB elkészítve, átírva ahol kell a syslinux.cfg, HP gen8 BIOS-ban átállítottam AHCI-re, és USB boot-ra, ott akadok el, hogy boot-ol a gép az USB-ről, és megáll itt:
SYSLINUX 6.03 EDD 20150813 Copyright (c) 1994-2014 H. Peter Anvin et al
_
alatta villog a kurzor és vár, de nem tudom, mire.Boot error nincs benn, próbáltam ráguglizni, de nagyon sokféle megoldást dob fel, főleg ubuntu telepítéseknél.
USB-t már próbáltam átdugni máshova (USB 2.0 helyre).
Ami bosszant, hogy a laptopon miért indul el, vagyis, hogy ha a laptopon simán boot-ol, akkor a microserveren miért nem...
Valakinek esetleg ötlete, mit kellene még megnézni BIOS-ban?
Köszönöm előre is! -
lbarjak
csendes tag
A te megoldásod még egy hibalehetőséggel több a fő diszkek áramellátásának útjában, lehet, hogy én azt az egy gyári toldást is átforrasztom, nagyon rossz megoldás szerintem, hogy egyetlen csatlakozón megy át mind a négy bay energiaellátása. Igaz, mások lehetnek a tapasztalataink, én nagyon sok ipari vezérlést terveztem és építettem. Valóban nem szép de mint írtam az alu vezeték miatt most így tudtam megoldani, ez egy kísérleti állapot, SSD fog a kis vinyó helyére kerülni, akkor majd átszerelem.
-
Fifi
őstag
Én az alaplapi RAID vezérlőt, mint SATA kontrollert használom - sw raid van az oprendszer által -, tehát BIOS-ban nincs RAID, ahogy a kérdező is szeretné majd használni.
A BIOS-ban az elsődleges boot eszköznek a 2. SATA kontrollert csak úgy tudtam beállítani, ha legacy módban volt, mert különben az első SATA kontrollerre kötött első HDD-ről akart bootolni. Ez most volt január 03. napján a legfrisebb iLO és BIOS társaságában.
Lehet, hogy RAID-del másként viselkedik, mint a venti szabályozása is másként működik, ha használod a RAID vezérlőt.
Bye, Fifi
-
Mate
nagyúr
Nem hiszem, hogy arról írt volna az illető. Viszont meglestem és ez is jónak tűnik.
ILO-ból lehet valamilyen úton-módon módosítani a memóriakártyán lévő adatokat? Xpenology-t időnként kell frissíteni, amihez állandóan fel kell mászni a nashoz, kiszedni, kihúzni a pendrive-ot, pc-re rá stb. Szóval jó lenne mindezt távolról megoldani.
-
bon
őstag
Hálókártyára is jött ki új firmware:
HP 332i NIC: 4.0.1.17
Boot Code Version: 1.36
PXE Version: 17.0.2
NCSI Version: 1.3.7
CCM Version: 17.0.1Quote
This product addresses an issue where the sideband traffic on the second port stops after a system warm reboot when both ports are enabled for transmit and the first port is linked down.
-
Dave™
nagyúr
-
andrew-msi
aktív tag
Ezt Raid-es dolgok esetleg valaki eltudja magyarázni, hogy hol és hogyan kell?
kammler: Nincs alternatíva, mert ezt vettem meg. Alapvetően feltelepül csak valamit file-t hiányol. Sajnos már nem volt időm szórakozni vele, elméletileg szombat éjjel nekitudok esni.
Ha elindul a kamera program, akkor jó lesz a 2012. Bár ahogy elnéztem, ez elég már mint az eddig általam használt Windows-ok. De csak megtanulom. -
urban racer
senior tag
H.264
sec-cam.hu szoftverét használom, egyelőre még itthon béta megfigyeléssel nézem a nappali plafonját. De már telefonról isKezdem kiismerni a progit is lassan... A legjobb, hogy rögzítéshez nem használ semmi erőforrást(vinyón és hálón kívül), addig amíg be nem kapcsolom a videót... A visszanézés témája amúgy is akkor érdekes, ha történt valami, amúgy úgyse nézném vissza
-
nkaroly
csendes tag
Tudok egy raid0 tömböt csinálni az ODD porton lévő vinyóra ?
Mert a homeservershow fórumot olvasgattam és aszerint a hűtést az ilo vezérli, és nem engedi a fordulatszámot le egészen, hacsak nincs legalább egy raid tömböm. Viszont plusz vinyóim nem lesznek csak később a héten.
nomeg azt írja emberünk, hogy 'the MicroServer will try and boot from one of the non-ODD hard drives first. There is no way to specifically prioritize the ODD drive above the others.'
Mi a trükkje az odd portról bootolásnak? Vagy az újabb bios már tudja? mert az eredeti hozzászólás tavalyi
-
urban racer
senior tag
Egy kicsit beleástam magam a témába még este, és:
A gen8 24,5 centi mély. Ennek az a jelentősége, hogy ez határozza meg a belerakható táp méretét.
Gyárilag a delta "DPS-150AB-5 A" modelljelzésű táp van benne. Ennek a mélysége 15 centi. (A fenti képen látható, hogy mögötte van bőven hely)
És itt jön a "tuning" avagy mit lehet belerakni?
Delta 15 centis tápok: [Delta NAS/storage]
Flex ATX 1 DPS-200AB-177 A
Flex ATX 1 DPS-200AB-186 A
Flex ATX 1 DPS-200AB-189 A
Flex ATX 1 DPS-250AB-44 A
Flex ATX 1 DPS-250AB-55 AFSP 15 centis táp:[link]
FSP250 50GUB 85+Seasonic 15 centis táp:[oldal közepén, méretre figyelni! 80,5x41,5]
SS-250SUSeasonic 19 centis tápok: (szerintem ennek lazán el kell férnie)
SS-300M1U
SS-350M1UHirtelen ennyit találtam, de biztos van még 1000 féle-fajta. Annyi a lényeg, hogy 81x41,5 mm legyen(0,5-1mm van a gyártók között-ez elhanyagolható), illetve becslésem szerint max 22 centi mélységig lehet elmenni... Innentől meg meg már ebay(FSP-t láttam MO-n is ~15ezer, bluechip.hu)
-
urban racer
senior tag
a 250es FSP táp már csak nem lehet annyira gázos [link]
Amúgy meg jobban körbe kell járni a témát, mert ezeket a Flex atw tápokat szerelték 2U magas rack-mount szerverházakba is, ahol sok-sok fizikai magot is ki kell szolgálniuk 16 db 10000-et forgó energiazabálóval...
Szerk.: 1 U magas szerverekben volt, és az FSP szabványosította ezt a méretet
A power supply company called FSP (Fortron Source Power) originally introduced variations of what was to become the Flex ATX power supply form factor in 2001 in the form of proprietary designs for SFF desktop and thin (1U) server systems. These power supplies became popular in systems from Shuttle, but they have also been used by HP/Compaq, IBM, SuperMicro, and others. In an effort to make this form factor an official standard, Intel introduced the Flex ATX power supply form factor in March 2007 as part of the 1.1 and later revisions of the “Power Supply Design Guide for Desktop Platform Form Factors” document, which is available on the www.formfactors.org site. These are also sometimes called 1U (one unit) power supplies because they are used in many 1U server chassis.
-
kisnorbi
csendes tag
Én személy szerint nagyon (főleg a hangja miatt
szeretem az SSD-ket, láttam már rosszat, de még a desktop SSD-k is megbízhatóak.
Más, amit sajna nem bírok "felfogni" és elfogadni, hogy lehet az hogy a microserver g8 Performance/Room temperature alapján nem állítja a fan sebességét.
3 fajta healt beállítás van, amint elindul az OS rögtön beáll a hozzá tartozó értékhez a fan.
Ez normális?
Nézegetem külföldi fórumokat, ott is küzdenek. -
Brogyi
őstag
Ó NAS-ba szeretné használni. A 25 000Ft alatti kategória csak OS-nek jó. Ott is annak ami keveset ír rá. No swap. A Samsung hiába ad 10 év garit ha az írás korlátot meghaladtad akkor akár 6 hónap lesz hirtelen a 10 évből. A legtöbb SSD hamar elfogy/elfárad. Több infoért ugorj át az SSD topikba. Ott részletesen kitárgyalhatjátok. Az említett két Intel típus kifejezetten erre a területre lett fejlesztve írás korlát nélkül, de az ár az nekem nem tetszik. A smart E9-est is meg szokták adni gari határként.
Az említett topikban van aki kinyírta 6 hónap alatt az SSD-jét. Nekem USB cerkát sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest