- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha esetleg Linux vagy ESX fut rajta akkor CLI-ből is fel lehet tenni a megfelelő csomagot. Majd megírják itt a legfrissebb elérhetőségeket, én már jó pár éve nem HP-zok hálistennek
SPP ISO bootolása is segíthet, igen, de nem tudom adtak-e ki a legújabb BIOS-al és ILO FW-el ilyent -
válasz
DreadZozzy #5491 üzenetére
Szerintem pont AHCI-vel voltak sebességgondok.
-
válasz
DreadZozzy #5461 üzenetére
Az új diszkek mindegyike 4K-s szektorokat használ belül, de van egy csomó ami 512e (emuláció) módban működik remekül, olyant keress - a Milyen merevlemezt vegyek topicban szerintem segítenek. Csinálj egy költségvetést, nekem általában az jön ki hogy nagyobb lemezre csere és a régiek eladása olcsóbb mint bármilyen külső ház+új lemezek, nem beszélve a hozzáadott komplexitásról.
-
válasz
DreadZozzy #5457 üzenetére
Nem jobb nagyobb kapacitású lemezekre cserélni a meglévőket?
-
válasz
adriankoooo #5347 üzenetére
De ez még ugyanaz a HP image? Mert állítólag az sose ment jól, egy vanilla VMware image kell neki.
Szerk: mégegyszer, ez nem a hw vagy az ESXi hibája, a HP custom szoftver ami el lett kefélve. Én egy sima 6.7 ESXivel újra telepíteném a helyedben.
-
válasz
adriankoooo #5345 üzenetére
Resignature fog kelleni szerintem mert megváltozott az elérési módja.
-
válasz
adriankoooo #5340 üzenetére
Esetleg egy ESXi telepítés 6.7-re vagy 7.0-ra (ezt nem tudom mennyire működik, nincs már ilyen gépem) nem egyszerűbb? Adatlemezeket kihúzod a telepítés idejére, megvan 20 perc alatt.
-
válasz
adriankoooo #5330 üzenetére
Volt valami AHCI driver probléma anno (nem emlékszem hogy javítva lett-e vagy upgrade-t javasoltak), szerintem próbálkozz egy 6.7-el ha itt nem ad másvalaki tippet.
-
-
válasz
ArthurShelby #4299 üzenetére
Akasa jó a szervergyártóknak, akkor talán a te kényes ízlésednek is jó lesz
-
válasz
stickermajom #3545 üzenetére
Gen8 használtan, nem kell Xeon (4 mag elvisz ~12-16 vCPU-t laborkörnyezetben).
Talán az ebbe való DDR3 nem olyan drága mint a DDR4. Ha később NAS-nak is használnád otthon akkor a rackszerverek kilőve, otthonra túl hangosak (hacsak nem a garázsba/pincébe teszed) -
válasz
Kiratheonly #3373 üzenetére
Le van írva. Ne vágd magad alatt az ágat, azaz ha USB-ről bootolsz akkor azt a kontrollert ne add át. Ugyanez igaz SATA kontrollerekre is.
-
válasz
Kiratheonly #3370 üzenetére
"Az USB passthrough nem visszavonható, csak újratelepítéssel tehető semmissé, majd erre figyelj. "
Ööö, nem?
-
válasz
#56573440 #3223 üzenetére
Doktor úr! Ha itt megnyomom a térdemnél, fáj, ha megnyomom a hasamnál, akkor is fáj, ha megnyomom itt a könyökömnél, akkor is fáj, segítsen rajtam! - kéri a páciens.
- Uram, ugye Ön rendőr?
- Honnan tudja???
- Önnek el van törve a mutatóujjaViccet félretéve ha mindkét LAN port csinálja, akkor vagy ezen a ponton belül (i.e. XPEnology driver/szoftver/beállítás) vagy ezen kívül (i.e kábel,hálózat,router,floodoló másik kliens etc) kell keresni a hibát.
-
válasz
Kiratheonly #3219 üzenetére
"Sajnos, azóta nem akar menni a Vsphere client. "
Mert az már nem támogatott, megszűnik. Van helyette a host client https://esxhost/ui linken. -
válasz
Adamo_sx #3182 üzenetére
Release notes alapján csak kihagytak egy bnx2x drivert mert gondok voltak vele (Qlogic NX2)
Itt egy lista a driver verziókról, ha valaki össze tudja hasonlítani a működő/nem működő modul verziókat az segíthet talán.
-
válasz
Zizi123 #3148 üzenetére
"Na vegre nekialltam telepiteni a Gen8-ra az ESXi 6.5.0-t, es sejtesem beigazolodott, hogy ez nem annyira tud mit kezdeni a probakeppen belerakott RAID1 -ben hajtott 2 vinyoval
"
Mert nem a HP custom ISO-t használtad. Abban van driver a B120i-hez (mondjuk így is szoft-raid)
A HPE 6.5 custom image helyén mondjuk ez van most
"Note: This image has been removed due to a critical issue which will be fixed and the new images will be re-uploaded by 06-Oct-2017."
-
válasz
Kiratheonly #3115 üzenetére
Sima USB eszközt át lehet adni egy VM-nek, ehhez nem kell PCI passthrough (VT-D).
Kell egy USB controller eszközt hozzáadni a VM-hez és utána ki lehet választani, hogy melyik USB eszközt akarod átadni (persze csak olyant, ami a géphez van csatlakoztatva). -
-
Na megnéztem nektek
vmw ahci ÉS HP vsa driver gond:
I finally managed to get the driver "hpvsa-5.5.0-88" working on ESXi 6.5 by taking these steps (in maintenance mode):
[1] Remove the current driver:
[root@esxi01:/var/log/vmware] esxcli software vib remove -n scsi-hpvsa -f
Removal Result
Message: The update completed successfully, but the system needs to be rebooted for the changes to be effective.
Reboot Required: true
VIBs Installed:
VIBs Removed: HPE_bootbank_scsi-hpvsa_5.5.0.102-1OEM.550.0.0.1331820
VIBs Skipped:
[2] Install the hpvsa-5.5.0-88-driver instead:
[root@esxi01:/var/log/vmware] esxcli software vib install --viburl=/vmfs/volumes/datastore1/VIBs/scsi-hpvsa-5.5.0-88OEM.550.0.0.1331820.x86_64.vib
Installation Result
Message: The update completed successfully, but the system needs to be rebooted for the changes to be effective.
Reboot Required: true
VIBs Installed: Hewlett-Packard_bootbank_scsi-hpvsa_5.5.0-88OEM.550.0.0.1331820
VIBs Removed:
VIBs Skipped:
[3] Disable fallback on AHCI-driver:
[root@esxi01:/var/log/vmware] esxcli system module set --enabled=false --module=vmw_ahci
[4] Reboot and exit maintenance mode.
References:
http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/11872-esxi-65-b120i-hpvsa-hp-microserver-gen8-low-performance/#entry124634
http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/9602-esxi-notes/
Now provisioning a new VM with "salt-cloud" (SaltStack) has given me a speed-boost of app. 3x !! -
válasz
bugizozi #2446 üzenetére
Jogos, most látom hogy nem tud smtp authentikációt.
Akkor vagy a szolgáltatód smtp szerverét próbáld meg (ha az nem kér authentikációt), vagy pl. a routereden (ha valami linuxszerű fut rajta) kell egy smtp szervert beállítani, ami már tud authentikálni a gmail-hez (a fenti app jelszóval) és mehetnek a levelek.
-
válasz
Gabesz84 #1021 üzenetére
Saját magamat javítom
http://www.supermicro.com/support/faqs/faq.cfm?faq=10712
Intel is using the same Core i3 processor at both Desktop as server platforms
So when Core i3 processor is inserted in to a server chipset platform, like with intel 3400/3420/3450 chipset,then the CPU will support ECC with UDIMM.
On the other hand if Core i3 is pluged into a Desktop chipset mainboard, like with P55, H55… chipset, then CPU won’t have ECC support function.
So with X8SIL-F using Server 3420 chipset,you need to install unbuffered ECC memory in combination with Core I3 processor -
OS függő, XPEnology-nak, OMV-nek elég lehet a 2GB, virtualizációhoz még a 4 is kevés lehet.
Ugyanakkor ha az első kettőhöz veszed és nem lesz transzkódolás vagy bármilyen más CPU-t igénylő dolog akkor felesleges veszel egy "erősebb" gépet.Szerk.: közben olvastam az XPEnology topicban hogy azt tervezel, annak bőven elég a 2GB (meg a kisebbik proci
)
-
válasz
urban racer #394 üzenetére
Jáááj azok a törésgátló nélküli patchkábelek
-
válasz
urban racer #294 üzenetére
Szerinted a réz borda halkabb mint az alu?
Általában a bladekben a cpu-n csak borda van, venti nélkül.
-
válasz
lockdown90 #146 üzenetére
Miért, kopik a tengelyük?
-
válasz
lockdown90 #109 üzenetére
Persze, a 2 magon tudsz (terheléstől függően) 2-4 VM-et 1-2vCPU/VM futtatni gond nélkül.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- PS Plus előfizetések
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest