- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
mosa18
csendes tag
válasz
Pelican #4867 üzenetére
Igen az átkódolás miatt, egy kicsit zavar hogy távolról nem tudom élvezni még a 720p sem.
Már egy ideje gondolkodok rajta most jutottam addig hogy rávegyem magam, tehát nem vagyok benne 100%-ig biztos.
Egyenlőre Celeron G1610T van benne azon is gondolkodom hogy kap egy Xeon E3-1220L V2-t, de nem vagyok benne biztos hogy nagy lenne az előre lépés, illetve a melegedés akkor is nyitott pont lesz.
@kiskakas: Köszönöm
-
dchard
veterán
válasz
Pelican #4542 üzenetére
AiRLAC : így van, azt nem linkeltem.
MrTwister: foggalmamnincs az mi a tököm, de ha valami linux iteráció, akkor meg lehet próbálni a linuxhoz való hponcfg-t futtatni, a függőségek telepítése után.
Pelican: magán a gen8-on kell futtatni, a host OS az ILO driveren keresztül fér hozzá a beállításokhoz a felhazsnáló név és jelszó ismeretében.
-
osztraksajt
őstag
válasz
Pelican #3966 üzenetére
Na akkor mégegyszer és utoljára.
Egyforma TDP nem jelent egyforma fogyasztást törvényszerűen egyforma terhelés mellett, több desktop procicserémnél is direkt megnéztem, mert érzékeny vagyok a zajra, rengeteget dolgozom a gépen és nálam szempont hogy minél csendesebb legyen és minél kevesebbet fogyasszon. De ha nekem nem hiszel akkor fusd át pl itt ezt a ph tesztet, ahol a két 95W-os TDP proci idle fogyasztásában több mint 7W különbség van, de a 91W-os TDP proci idle-ben több mint 10W-al eszik többet mint a 95W-os. Gondolom erre is van valami favágó egyszerűségű magyarázatod.
Részemről a vitát lezártam, én vettem a fáradságot és megnéztem, közzétettem az infót, és erre le vagyok hurrogva hogy ez evidens. Hát egyáltalán nem az.
-
sparks
senior tag
válasz
Pelican #3625 üzenetére
Már tényleg nagyon off, de nem jutottam el a témában odáig, hogy Domoticzba integráljak ilyen modult. Annyira nem vagyok a téma mélyében, a backup meg pont azért kell, mert az elején írtam: UPC és a napi 24 órás internet szolgáltatás nagyon nem rokonok (legalábbis ahol lakunk). Rengeteg a net kimaradás, egyszerűen csak biztosítani akarom a folyamatos működést net kimaradás esetén is. Ezért van az egész rendszer alatt egy bazi nagy akkumulátoros inverteres UPS is, lehet kicsit eszelős lettem a témában, de valahogy maximalizálni akarom a rendszert... Bocs, nem offolok tovább.
(#3628) godomir Köszi, megnézem majd azt is.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Pelican #3162 üzenetére
Bocsanat hibaztam, elhittem, amit a sajat weboldaluk mondott:
https://www.kingston.com/us/memory/search?devicetype=8&mfr=HEW&line=ProLiant&model=84508
E szerint csak SSD-t arulnak hozza.Es meg emelle a nagyker is azt mondta, hogy a Kingstonnak nincs.
Szerencsetlen egybeeses.Figyelmetlen voltam, es elfelejtettem, hogy Google a baratod.
Koszonom a segitseget. -
válasz
Pelican #2803 üzenetére
TV-re van kötve és 0-24-ben megy. Főleg médialejátszó és NAS-ként van használva. Most hd 6450 van benne, de ennek vannak limitációi (h265 hardveres dekódolást nem tud pl), ami miatt a gen8-at is vettem a gen7-es helyett. Az ebben lévő pentium G2020t elintézi még erőből, amit az athlon neo nem tudott.
Játékra van xbox, meg egy öregecske PC.
-
BrownB
tag
válasz
Pelican #2414 üzenetére
RaidSonic IB-2537StS ~ 3e Ft kis hazánkban.
-
Egon
nagyúr
válasz
Pelican #2359 üzenetére
Ők tudják. Én nem szeretem megfőzni a cuccot.
A fő probléma a gépben levő cerkával szvsz nem is a teljesítmény, hanem hogy csak 2 szál van. Ha virtualizálnék, jobban esne max. annyi fizikai magot kiosztani a VM-eknek, amennyi ténylegesen van a gépben.
De ez csak az én véleményem. -
Serricon
senior tag
válasz
Pelican #2308 üzenetére
A Syno DSM-je pl. szoftveresen meg tudja oldani mindenféle okos switch nélkül a két port összefűzését, így tudsz egyszerre 2 gépről gigabiten olvasni róla, nálam be is van kötve ezzel a módszerrel, teszteltem.
A megfelelő switch-el vagy más szoftverrel is biztos megoldható ez. -
Arti1
aktív tag
válasz
Pelican #2268 üzenetére
Nem emlékszem pontosan a BIOS-on belül, de ha az USB boot-ot választom elsőnek, van egy másik menüpont, ahol kiválaszthatom, hogy ilyenkor külső USB, belső USB vagy belső microSD legyen az első, amit megpróbál.
Gondolom, ha nincs máshol semmi, akkor arról boot-ol, amiben talál valamit -
-
Fifi
őstag
válasz
Pelican #2209 üzenetére
Ez elég lutri.
Nem lehet tudni előre, hogy a mikroserver alaplapja támogatja-e az adott kártyát. Tehát nem azzal van a gond, hogy az oprendszerhez nincs driver, hanem azzal, hogy maga a kártya még a BIOS-ban sem látszódik.Itt az én kálváriám.
Ezen még jó szándékú hp-s srácok privátban sem tudtak segíteni sajnos.Bye, Fifi
Szerk: A HP hivatalos support sem tudott olyan eSATA kártyát mondani, ami működik csak RAID kártyákat ajánlgattak.
-
envagyok
veterán
válasz
Pelican #2198 üzenetére
Szerintem nem lesz gond.
A rendelt ssd már megjött pont pár órája, az igaz hogy a microserverre azt írják:
Ezen termékek elküldése a későbbiekben fog megtörténni, ahogyan elő lesznek készítve és be lesznek csomagolva.
Térjen vissza később, hogy kövesse rendelése állapotát.Én azért bízom benne hogy küldik majd. Nagy égés lenne nekik, ha mégsem.
A rendelést rögzítették, visszaigazolták.
Ha mégse, biztos lesz még 50 körül akcióban. -
envagyok
veterán
válasz
Pelican #2131 üzenetére
Egyelőre az OMV-t nézegetem (openmediavault)
Linux alap, minimális hardverigény, gyors.
Pluginekkel megy a letöltés, mysql, és mivel debian alapú, ezért sikerült tvheadend és oscam telepítés is.
Egy hátránya van, nem a legújabb a kernel.
A freenas se rossz, ha biztonságra mész,de brutális memória és hdd igénye van akkor.A sinolgy-ról hallottam, hogy felmegy rá, de konkrétat nem tudok.
Jó lenne tudni, mert arra is van csomó minden.Vgay lehet windows is, elvileg lehet rá file-, web-, mysql szervert tenni, illetve a letöltőprogram sem akadály.
Nekem azért nem oké, mert winre nincsen tvheadend szerver.Elvileg lehet ubuntu is, van rá webmin, amivel elvileg weben keresztül konfigurálható nas lesz, de állítólag az nem okés.
Milyen rendszer tud futni a legújabb kernellel? 4 felett.
Elvileg 4.8-as kernelben jvítottak sok m indent a Btrfs file rendszerenKi mit futtat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged