- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mandzsu
kezdő
Nos, a segítségnek hála sikerült újraélesztenem a 6TB-ost egy kisebb merevlemezzel. A kérdésem második fele, hogy érdemes-e SSD-re váltanom? Ez döglődik és mielőtt végleg elhalálozik, a 6TB helyett kisebb 2-3TB-os merevlemezeket/SSD-ket gondolok. Egyik kisebb SSD-n lenne a DSM (DSM 6.1.7-15284 Update 3). Másikakon meg lehetnének a dolgaim. Szerintetek megoldható? Illetve milyen SSD-t érdemes vennem?
-
Geby
senior tag
Sikerült a tegnap az Service Packot felrakni. Mondjuk BIOS-t és ILO-t már előtte frissítettem így sok minden nem maradt már ami firmware-es.
Elvileg ez a csatlakozó egy mini-SAS ami a hdd keretre megy rá.
Annyi érdekesség van még, hogy van benne 2db WD Black 500GB-os lemez. A másodiknak a kereten lévő hdd ledje folyamatosan villog. Az első világít simán.
Korábban a lemezek tükörben voltak az alaplapra kapcsolt B120i raid vezérlővel. Szétesett a tömb. Mondtam neki, hogy építse újra, de órák alatt sem sikerült. Adat alig volt rajta, talán 40GB. Miután mondtam neki hogy építse újra onnan érezhetően lassabbak a lemezműveletek. És most, hogy kikapcsoltam a RAID vezérlőt, még mintha mindig a lemezzel szórakozna, pedig már BIOS-ban lekapcsoltam. Legalábbis pont ugyanígy villogott akkor is amikor próbálta a tömböt újraépíteni...de nem sikerült neki. Emiatt RAID-et kiakapcsoltam aztán most épp egy XCP-ng van rajta szoftver raid alatt.
Közben kerestem egy leírást. E szerint épp megy a Rebuild. De miért ? Ha már kikapcsoltam a RAID vezérlőt ??? Lehet a kontrollerbe kell belépjek aztán ott átkapcsolni valamit ?
-
kgymac
őstag
ProxmoxVE 6.2 Passtrought hiba:
kvm: -device vfio-pci,host=0000:07:00.0,id=hostpci1,bus=ich9-pcie-port-2,addr=0x0: VFIO_MAP_DMA failed: Invalid argument
kvm: -device vfio-pci,host=0000:07:00.0,id=hostpci1,bus=ich9-pcie-port-2,addr=0x0: vfio 0000:07:00.0: failed to setup container for group 11: memory listener initialization failed: Region pc.ram: vfio_dma_map(0x7f5123867580, 0x0, 0x80000000, 0x7f5021a00000) = -22 (Invalid argument)
TASK ERROR: start failed: QEMU exited with code 1
link -
dchard
veterán
"de a neten sokaknak van problémája 5.x-es kernellel pcie kártya átadással kvm/qemu alatt"
Erről tudnál mondani/linkelni valamit? Én egy PCIe --> PCI átalakítóban ülő PCI TDM kártyát próbálok átadni egy VM-nek, de az istenért sem megy. Ez ugyan egy speciális eset, de lehet hogy csak ez a másokat is érintő általános probléma jelentkezik nálam is. Amúgy nekem bejött a Proxmox az ESXI után.
-
PpenoO
őstag
Nem volt letiltva, sikerült aktiválnom.
Szerette volna frissíteni az iLOt 2.50re, saját magát 1.63ra és a hálókártyát 2.17re.
iLOból 2.75 van fent, IPből feltettem az 1.646 Windows alól a hálókártyának a firmware verzióját nem találom iLOban de a HP weboldalán 5.0 van.
Szóval nem nyűgözött le.
Érdemes amúgy a hálókártyát frissíteni? Ha igen melyik verzióra?
-
dchard
veterán
Az hagyján, de miután írtam neki, hogy küldött három ragacs nélkülit, megpróbálta nekem megmagyarázni, hogy amit küldtem képet (nuku ragacs) az pont úgy néz ki mint az övé a hirdetésben, amin meg ott virít a kék ragacs az alján. Mondtam neki, hogy van egy napja, hogy jobban megnézze, aztán indítom a dispute-ot.
-
-
kgymac
őstag
Hát kép nincs, de van vmid.conf:
agent: 1
balloon: 0
bios: ovmf
boot: cdn
bootdisk: ide0
cores: 4
efidisk0: disks:100/vm-100-disk-0.raw,size=128K
hostpci0: 00:1a,pcie=1
hostpci1: 07:00,pcie=1
ide0: disks:100/vm-100-disk-1.raw,size=52M
machine: q35
memory: 4096
name: XpenologyDSM
net0: vmxnet3=aa:aa:aa:aa:aa:aa,bridge=vmbr0
net1: vmxnet3=aa:aa:aa:aa:aa:ab,bridge=vmbr0
numa: 0
ostype: l26
scsihw: virtio-scsi-pci
serial0: socket
smbios1: uuid=1a1a1a1a-1b1b-1c1c-1d1d-1e1e1e1e1e1e
sockets: 1
vmgenid: 1a1a1a1a-1b1b-1c1c-1d1d-1e1e1e1e1e1eFizikai mac-ek a host-é:
aa:aa:aa:aa:aa:ac
aa:aa:aa:aa:aa:ad
aa:aa:aa:aa:aa:ae (ilo)ebből a VM kapja a kissé módosított mac-eket:
aa:aa:aa:aa:aa:aa
aa:aa:aa:aa:aa:abFontos, hogy eltérjen. mert akadhat (nagyon belassulhat a net, ha a VM mac address-e azonos a fizikai mac-kel. Valamint kivettem a pipát a firewall-ból, majd a VM megoldja.
disk-0:
128KB, a proxmox hozta létre az uefi bios-hozdisk-1:
52MB, jun 102b mod img innen, 3615 Nincs konvertálva, mert nem kell. iso-ra átnevezve töltöttem fel, majd ssh-n másoltam a helyére. Persze feltöltés előtt a grub paraméterezve (mac1-2,netifnum,timeout, common_args_3615-be beszúrni "ihd_num=0"). Indításkor 3. esxi opciót kell választani.Saját pve-kernel került fordításra a hp rmrr bios hiba miatt (a slot1-ben lévő kártya nem adható át vm-nek a bios - felhasználó által nem igazán állítható - paramétere szerint, az rmrr ezt kerüli ki, felolvassa, de lenyeli a hibaüzenetet (hibakódot)). Aki passtrought-ot akar az vagy fordít új kernelt vagy megpróbál feltölteni a bios-ba egy hp gyári hack progival egy kézi módosítású xlm-t, majd várja a csodát. Inkább NE, a kernel fordítástól nem mehet tönkre az alaplap, míg a hp megoldástól...
-
kgymac
őstag
Közben megoldódott, a többi g7/g8-on futó jun 102b helyett egy xpenology-s proxmox fórumon megosztott img-vel rendben elindult. Pve-kernel fordítása után megy a hba passtrought is (a hpe bios-ban letiltotta a slotban lévő kártyák átadását). Mellesleg tele a net hülyeséggel, a "vmid.conf" nem használt
, legalább 3 leírásban megtaláltam.
-
kgymac
őstag
Sziasztok,
Úgy néz ki,megválaszolom magamnak, hátha jó lesz még valakinek.
PVE szűz hdd-re simán települ, gond nélkül. De ha a hdd-n már volt PVE diskgroup, a partíciókat és a disk group részeit elkészíti, aktiválja, boot+swap formázza, csatolja, de a /dev/pve/data-t nem formázza, csatolja. A konzolon bevillan, hogy talált pve-t a hdd-n, de a boot-ra másolások miatt alig észrevehető.
A megoldás, hogy a pve/data-t formázni kell a konzolon az első bootolás után, majd csatolást konfigolni az /etc/fstab-ban, valamint a grub-ban némi (kb.10 mp) várakozást előírni, hogy a /dev/pve ellenőrzése lefuthasson a kötetek csatolása előtt. Újraindításkor már lesz webes felület, látszólag minden működik.
Kivéve az első írási próbálkozást az /etc/pve/storage.cfg-ban definiált local dir elemre. Jelenség, a VM konfig során csak local-pve a választható storage. A poén, hogy hiába kerül beírásra a local a storage.cfg-be vagy a local törlése után a létrehozás sem működik (pvesm), mert a cfg-beli hiány ellenére mégis látja a pvesm a local tárhelyet. A megoldás a local törlése után más néven létrehozott dir típusú storage a local-lal egyező könyvtárra, ekkor generálódik le a local is újra. A VM-eknél a választható storage lista természetesen már bővebb lesz és a local is írható, létre tudja hozni a szükséges elemeket a proxmox új vm létrehozása során.
Úgy néz ki, a főnökömnek lesz igaza: a proxmox használható, de igyekeznek megoldani, hogy belépjenek az ügyfelek a fizetős támogatási szolgáltatásba. Sehol semmi értelmes log, a neten is több cikk olvasása után áll össze a megoldás (a fizetős ügyfelek support foruma természetesen nem elérhető számomra, ott valószínűleg kiemelt helyen lehet ezen hibák megoldása).
A fórumon proxmox alatt nem ajánlotta egy kollega a hw-k passtrought átadását a VM-eknek, én azért futok egy kört vele (pcie-s sas hba és egy usb vezérlő átadása a háromból). A szükséges modulok paraméterezve, látszólag működik a sas kivétele (vfio-pci a kezelő kernel modul), de a VM-nek eddig nem tudtam átadni. Ha benne van a VM konfigjában, a VM-et nem tudom elindítani. Az usb komolyabb probléma, hiába konfigolt a kizárása, nem a vfio kezeli. Komolyabb kezelésre lehet szükség, ami proxmox alatt akár nem is működhet. Esxi alatt működik az usb vezérlő passtrought, de nem vonható vissza (csak újratelepítéssel), míg a többi eszköz esetén a passtrought/visszavonás akár többször is módosítható.
További problémám, hogy xpeno VM esetén nem indítható a VM ide hdd-vel (xpeno 3. opciója esetén elrejti a dsm elől az alaplapi vezérlőre kötött hdd-ket - esxi-n simán megy), a VM pedig hdd-nek látja az összes ráakasztott diszk eszközt, így az usb-s boot img-t is (sajna nem települ, 50-60% körül leáll a pat telepítése).
Ha lenne valakinek ötlete, megoszthatná. -
lordjancso
senior tag
Köszi, sikerült szerezni egyet. Szépen ki van fúrva, hogy a picoPSU csatlakozóját ki tudjam rajta vezetni.
És ma megjött a picoPSU is, ami tökéletesen szuperál. És síri csend van, már csak a nagy ventillátor zaját lehet hallani, de az gyakorlatilag semmi az eredeti táp ventillátorának nyöszörgéséhez képest.
-
sallai97
csendes tag
-
sallai97
csendes tag
-
sanzi89
addikt
Nekem egy ML310e G8 V2 szerver volt ugyanezzel a hibával, ott is megcsináltam a spec formázást, azóta nem működik a HP Systems Insight Manager és vissza se lehet csinálni. Szóval azt ajánlom, hogy ha nincs tünete a problémának, akkor ne foglalkozz vele, mert nagyobb gebaszt generál, ha mókolsz vele.
-
Coyot
őstag
Köszi meglesem. SSH megoldás és fizikai eszközre másolás megvan hogy működik, de azért azt macerásnak érzem na
A proci témához nekem is egy E3-1265L v2 van benne, nem transzkódolok ritkán van 30% nál nagyobb load a serveren de sosem láttam még 40 foknál nagyobb CPU értéket a logban.
-
deci
tag
Azért választottam ezt a procit TDP-je 45 Watt, így közelebb áll a gyári hűtés 35 Watt-jához, mint a többi proci, amik lehetnek mondjuk 69 Watt-osak is.
Egy FHD transzkódra a plex szerint kell kb. 2000 passmark pont ez a proci tud 6600 körüli passmarkot, bőven elég a transzkódoláshoz és egyszerre elbír többet is próbáltam.
De a plexes transzkódolást ne úgy képzeld, hogy 100%-on pörgeti a procit egész idő alatt, megcsinál egy kis szeletet az elején 100%-on aztán folyamatosan csinálja már alacsonyabb kihasználtság mellett, nem kell félni tőle, hogy megfőzi a procit.
Az ajtó le van véve így jobban szellőzik a 4db szerver vinyó is
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Háztartási gépek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- IKEA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest