Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyb00
aktív tag
Spooky kollégának feltöltöm, de akkor a hétvégére itt lesz a csoportnak is, utánna törlöm, ne is keressétek rajtam, majd egymásközt megosztjátok
Elindítottam a feltöltést, majd valamikor felér, itt a link hozzá:
https://drive.google.com/drive/folders/11u_bqB8VjldEhnCFAq6WcQcJC8JRUqu3?usp=share_linkA régi és a legfrissebb HP SPP DVD (bootolhatók emlékeim szerint, de Windows-ban is futtatható, de távtelepítést is tud, a használatról majd nézzetek szét a neten tuti van valami videó)
A 8.1-en biztosan van BIOS FW és ILO FW, a 10-en legfeljesbb ILO FW van.
Azt tudd, ennek is ugyan olyan kockázata van mint bármilyen firmware frissítésnek, gondolom tudod, de azért leírtam, hiába eredeti HP SPP lemezek.Driver mappában összeszedtem azokat amiket és használtam Windows Server 2022 alatt.
Segítsetek eladni a microserverem és megvan köszönve.
-
-
-
Petyb00
aktív tag
2TB RED-ek olyan ~8-12K-t érnek, de nem lehet egy az egyben árképzőnek számítani, így csak kevesebbe tudod számolni, mintha eladnád külön.
Mit értünk alap hardver alatt?
Xeon proci, vagy a semmire sem jó celeron meg pentiumot?
Mernnyi RAM van benne? Eredeti HP vagy utángyártott? (HP-ból 8GBECC-28K, utángyártott az 14K)
Van-e ILO Advanced licensze. (2600HUF az ebay-en )De, ezek mind árképzők lehetnek, de sosem fog visszajönni a teljes áruk.
Volt-e ventilátor csere benne? (5K Noctua)
Van-e porszűrő benne? (10K az aluminium, vagy 1K 3D nyomtatott)
Van-e benne RAID kártya. (5-10K valami olcsóbb szerveres)
Van-e benne, 2*2.5 ös felfogató a táp mellé? (1-3K 3D nyomtaott)
Le lett-e cserélve a gyári CPU hűtés? (6-12K a Noctua ami jó bele + a sok munka amivel beilleszted)
Van-e benne, chipset hűtő? (2-5K ILO, chipset, meg még pár dologra az alaplapon...)Részemről 50K-nál nem ér többet, amiben nem Xeon van és nincs benne 16GB ECC RAM.
Én 70-ért vettem, Xeon procival, és 16GB eredeti HP RAMmal, remélem tudtam segíteni valamit. -
Fifi
őstag
Anno ezt vettük, de mivel nem volt rajta hővezetős ragasztólap, így ezt is vettem hozzá.
-
PpenoO
őstag
Vagy valami pörgeti vagy a ventilátor igényel egy kis karbantartást.
Nekem is hangos volt régen és nem jöttem rá miért. Mindent megtettem de nem tudtam 29% alá vinni. Mint kiderült a VGA paszta volt kiszáradva, újrapasztázva rögtön lejjebb vette a fordulatszámot és halkabb lett (13-19%, AHCI mode, Xeon 1220, HD6450, 1SSD 3 HDD, 2x8gb ram).
Aztán a ventilátor kezdett zajos lenni. Nagyon piszkos volt... Kitakarítottam és műszer olajoztam, azóta újra elviselhető lett a számomra.
iLOban meg tudod nézni hány százalékon pörög a venti és annak megfelelően újrapasztázni amit lehet illetve karbantartani a ventilátort.
-
hkari
őstag
Átforrasztós megoldással? Ilyen csatisat nem nagyon látok.
Köszi
-
lakisoft
veterán
Teszteltem és nem. Csak ecc unbuffered megy bele. e vagy u jelzésű ram.
pl ez:
Micron 16GB 2x8GB PC3-12800E DDR3-1600 MHz 240pin 1.5V ECC Unbuffered Server RAMUI: Ha van eladó ramod írd meg privátban
.
-
-
Coyot
őstag
MIkor 50 ért adták nagyon bánom, hogy nem vettem egyből kettőt, már csak alkatrésznek is megérte volna annyira jó cucc szerintem. Nekem amugy megfelelne a gen10 is, de az ILO hiánya fájó pont és még drága is - a nem cserélhető prociról nem is beszélve. Na mindegy így járás.
-
Galopp
tag
Tekintve, hogy anno te tetted közzé, így nem is csodálkozom rajta.. :-)
Egyébként anno, mikor szó volt a közös rendelésről, kerestem átmeneti megoldást. Többek között kipróbáltam a páraelszívókba való szűrőt ( ilyesmit: KLATTY )
És meglepően jól bevált. Méretere vágtam, nem törődve a pontos formával, csak az ajtó mögött épp elférjen és lehetőleg takatjon mindent. A beszögellések úgyis be tudják nyomni ezt az anyagot.
Kb 3 hónap után mostanság procit cseréltem (ebay-es 1265Lv2-re) és meglehetősen tiszta volt a gép belül. Persze a 3 hónap alatt kb 2x kivettem és kiporszívóztam az anyagból az ajtó apró nyílásainál lerakódott port.
Amin még gondolkodtam, de végül odáig nem jutottam, a motorosboltól beszerezhető levegőszűrő habtábla, vagy minek is nevezzem.Egyébként ez a Demci-s szürő mennyire fogja meg a port? Gondolok itt arra, hogy az asztali gépemben hiába van mindenütt szűrő, a nagyon apró, nagyon finom por olyan szépen beférkőzik és megül mindenen. Lefújni nem is igazán tudom, erre a célre egy ecset van rendszeresítve..
-
PpenoO
őstag
Nagyon poros helyen fut az enyém, fél éve volt szétszedve, gondoltam kiporszívózom. Nem nagyon volt mit. Pont, hogy az ajtó szellőzője tömődik el a legjobban, azt hetente tisztítom. Kinyitva nagyon finom por ül le a merevlemez szellőző rostélyaira, azt havonta szoktam pucolni. Emellett még a popóján szokott csomósodni a por a ventilátor és a videokártya szellőzőnyílásai környékén, azt is elég havonta takarítanom.
Bár jobban meggondolva....
Az hagyján, hogy poros helyen üzemel a szerver, de tetőtérben és itt .urva meleg van (+26 fok nyáron). Tegnap dög meleg volt és pörgettem a procit rendesen (1220v2 50-70%on ment 2 órát passzív gyári hűtővel), hangos is lett miatta a szerver, procihőmérséklet 62 fokon tetőzött, ventilátor 45%on pörgött
. Lehet illene beizzítani egy Akasa hűtőt a gyári helyére és akkor lenne már létjogosultsága egy porszűrőnek
.
Meddig kell leadni a rendelést és mennyibe fájna?
-
bugizozi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest