- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
Ide is leírom a történet végét (amire válaszok, abban voltak kérdéseim).
Vettem egy TP-LINK Archer MR200-at, beletettem a kártyát, bedugtam a szerverembe a második ethernet porton, találtam egy frankó bash scriptet, ami másodperceken belül átkapcsol a backup internetre, ha elmenne a UPC net és az okosotthon /riasztó kombóm nem maradhat net nélkül 1 percre sem.
Ez a script folyamatosan ellenőrzi nekem, hogy él-e a fő hálózat, ha nem, akkor átvált a backupra, ami a mobilnetem. Teszteltem ezerszer és tökéletesen működik, amint visszajön a UPC net, pár másodperc és már vissza is váltott rá, pont ilyet akartam. És nem kellett hozzá, csak az említett router.
Csináltam egy scriptet, ami 1 percenként ellenőrzi cronból, hogy fut-e a failover script, ha nem, akkor dob nekem egy emailt és újraindítja. -
djgeg
őstag
Nálam egy pfsense van az egyik microserveren, 2 wan megy be neki a két modemből és egy 4 es LAN kártyán megy ki 2-2 aggregálva 2 switch-be.
Pfsense-el meg kb bármit ki tudsz vitelezni még egy értelmes VPN-t is megfelelő vasal. Csak sok vele a maszatolás ha még nem ismered. -
Pelican
őstag
Azért érdekes a kérdés, mert az okosotthon rendszeremben van egy riasztó rendszer is, aminél nem nagyon egészséges, ha nincs alatta internet és örülnék, ha lenne másodlagos net elérése is a szervernek.
Egy filléres gsm modullal (pl. SIM800L) gprs-en tudod küldeni a riasztási eseményt, vagy sms-t közvetlen a telefonodra.Vagy minek kell internet a riasztáskor?
-
osztraksajt
őstag
Asus RT-N18U már tudja ami kb 20k, a következő lépcső az RT-AC68U ami 40k-45K magassága (bár ez már egy tényleg komoly cucc sok tekintetben), ezek tudják a dupla WAN-t, pont most kellett a cégnél ilyen úgyhogy képben vagyok.
De a routerek közül nagyon sok tud már az USB portján 4g modemet kezelni mint másodlagos backup kapcsolat, az adott esetben szószerint csak párezer forintos beruházás főleg ha szolgáltatófüggő is megfelel, jóval olcsóbb lehet mintha elkezdesz a szerveren mókolni napokat hogy a megfelelő routolást összehozd és kitapasztald.
-
bugizozi
őstag
Létezik 40k alatt is
DrayTek Vigor 2912 Router
De ez már elég OFF itt. -
Galopp
tag
A "Milyen routert vegyek" topikban mintha azt említették volna, hogy az új Asus-ok tudnak dual WAN-t. Ilyenkor az egyik LAN port válik WAN-ná. Érdemes átkukkantani, hátha lesz egyszerűbb megoldás, mint a pingelgetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest