Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Lecseréltem a hűtőszekrény hangú gyári delta tápegység ventilátort egy Noctua NF-A4x20 FLX ventilátorra. Vettem pinátalakítót is (3to2) de sajnos a gyári 2pin foglalat egyedi és a standard pin méretet sem fogadja a csatlakozó, így átpinelés helyett maradt a vágás
. A Noctuához adtak kábel összekötő roppanós gyöngyöket, így egyszerűbbé téve a műtétet. Magát a kábelt tápon kívűl vezettem, nem lett volna hely az átalakítónak és az ellenállásnak, illetve így egyszerűen cserélhetek ellenállást, ha sebességet szeretnék módosítani. Jelenleg 4400 fordulaton megy a kisebbik ellenállással. Gyakorlatilag hangtalan és nagyságrendekkel több levegőt tol mint a gyári delta.A nagy ventilátor csapágyait pár éve cseréltem szintén gyárira, de sajna ma már nem kapható eredeti afb1212sh donor ventilátor viszont találtam minőségi Abec-9 minősítésű csapágyakat, 693zz (3x8x4mm), így ha bárki szeretne cserélni, pár dollárért megteheti.
https://a.aliexpress.com/_ExDLGW8 -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Proci85
üzenetére
A HP weboldalon az látszik, hogy mindkettő verzióval adták, szóval szerintem tökmindegy:
HPE ProLiant MicroServer Generation 8 (Gen8) -
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Ha a CPU L-es (pl. Xeon E3-1220L V2), akkor érdemes L-es RAM-ot bele venni vagy igazából teljesen mindegy?
L-es RAM-ra példa: Hynix 8GB PC3L-12800E 1600MHz 2Rx8 UDIMM 1.35V ECC RAM -
válasz
Tangerine
üzenetére
Nem rossz gép, volt 10 éve. Nekem is még megvan, de 1030GT-vel és 1265 xeonnal is van néhány 4k film, ami akadozik vele.
A fogyasztáshoz annyit, h nekem UPS mögött volt sokáig 4HDD +1 SSD idle 60w, de a fostos windows miatt amivel használom inkább 80W az, mert mindig matat valamit, felpörgeti a vinyókat.
Nekem újabban ezért inkább amolyan offline backup szerepe van, havi 1x elindítom, backupolok, kikapcs.CPU-ba integrált videokártyát nem tudja használni, videolejátszáshoz (4k) egy 1030GT minimum kell. Akkor már inkább vennék valami celeron N150-es kínai csodát, mint ezt.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Tangerine
üzenetére
Én Aliexpressről vettem anno.
Végül visszaraktam bele azt a 17w-os kisebb xeon-t, de nekem keveset megy, így nem kellett a teljesítmény.
Abban a 45W-ban asszem benne van az igpu fogyasztás is, szóval azért is bírja jobban. Már nem emlékszem pontosan a terheléses tesztekre, asszem 70 fok körülig fel tudott menni a proci sok idő alatt. -
Tangerine
senior tag
Találtam egy oldalt [link], hogy milyen procikat lehetne belerakni. Lehet, megpróbálom a 1265L v2-t ha tudok szerezni. Az ebayen találtam, 10-12e Ft lenne.
-
kgymac
őstag
válasz
Proci85
üzenetére
Passzívval megy évek óta. Elvileg ezek a procik azok, amik még mennek aktív hűtés nélkül. Ugyan vettem egy hűtőventillátort hozzá, de még a dobozában van, nem kellett. Mivel hpe a gép, így nem kis átalakítás kellene a felfogatásához
. ESXI 1-2 vm-mel nem hajtja ki, de a másikat sem proxmox-szal (ez a projekt éppen áll, mert nem sikerült átadnom a vm-nek egy lsi sas vezérlőt. Majd akkor kell igazán, ha az n36l megadja magát)
Van az E3-1230V2 modell, ami támogatott és kimaxolható teljesítményre, de ahhoz kell az aktív hűtés.
Sajna, a homeservershow (2. link itt a topicban) úgy néz ki leállt (a tag, aki üzemeltette már akkor is elég idősnek tűnt, utána meg volt a covid is), így már nem elérhetőek az infói (már csak a web.archive.org-on). Úgy emlékszem, ott is passzív hűtést írtak mellé, bár elég régen néztem, még a 1260L beszerzések előtt. -
kgymac
őstag
válasz
Tangerine
üzenetére
e3-1260l -t tedd a celeroncs helyére a cpubench-en. Fogyasztás 45W, de a teljesítmény majd duplája a 1220L-nek. De ez a max, üresjárat kevesebb lesz. esetleg e3-1265l v2, az a max, ami még megy komolyabb hűtés nélkül. néha van e3 xeon a HA-n, az enyémek ebay-ről vannak.
-
Proci85
senior tag
-
Mykroft
tag
válasz
Tangerine
üzenetére
ha azt nézzük, hogy 10+ éves technika, már a szerverek között is elavultnak számít lassan.
És mivel szerver, egyáltalán nem erőssége az asztali felhasználás.
Amennyiért most mennek, bőven kapsz korszerűbb, kimondottan asztali felhasználásra szánt pc-ket, akár még mikro méretben is.
Ha csak azt nézem, egy HP EliteDesk, Dell Optiplex MFF, vagy más gyártók hasonló méretű gépei is röhögve hagyják állva a microservert. egyszerűen mert nem ugyan arra vannak kitalálva. -
Tangerine
senior tag
Mekkora előrelépés egy ilyen szerver az N40L-hez képest? Még megy a N40L, de eléggé lassú. Igazából csak torrentre, filmnézésre, és néha netezésre használom.
Most akarom lecserélni egy ilyenre, mert már nem nagyon lassú, és a combosabb filmeket nem nagyon viszi. A böngészés is nyögvenyelős.Át tudom rakni bele az N40L-ből a RAMokat? Mert abba annó vettem plusz RAM-ot.
-
Fifi
őstag
válasz
lakisoft
üzenetére
Nálam 2db SSD és 4db HDD van.
Első körben az alaplapi USB-re kötöttem az egyiket, de most a hátsó USB porton lóg. Szoftveres részét meg #4458 dchard utasításai alapján követtem el.
-
Faby
senior tag
válasz
lakisoft
üzenetére
Az én megoldásom OMV-re (Debian alapú NAS):
SSD az optikai meghajtó helyén, azon egy raid0 tömb, arra telepítve az OMV, arról bootol, így a négy HDD megmarad az adatnak.Nálam annyi hiba van, hogy áramtalanításnál, de akár egy hosszabb kikapcsnál is a belső raid vezérlő elfelejti a raid0 tömböt, és nem bootol a rendszer.
Ilyenkor újra létre kell hozni, aktívvá tenni, és minden megy tovább, adatvesztés nélkül. -
lakisoft
veterán
Sziasztok, Van valakinek működő linux/unix 4 hdd + boot/root ssd setupja? El tudnátok látni gyakorlati tanácsokkal? Köszi.
-
Galopp
tag
válasz
Proci85
üzenetére
Régen úgy volt, hogy bizonyos típust emulálva több licensz volt elérhető, amit még meg lehetett toldani okossággal.
De ha jól láttam, ezen a fórumon az a rész már feketébb a szürkénél, így konkrét választ nem biztos, hogy kaphatsz. Tőlem azért sem, mert én is csak olvasgattam a témában etéren. -
WinZol
aktív tag
Üdv!
Mennyire jó ötlet két különböző méretű memória modullal üzemeltetni?
A meglévő 2x2GB-os modulok helyett vettem 2x8Gb-ost.
Viszont most arra gondoltam, hogy elég nekem 10Gb is.
azaz 2Gb + 8Gb.A microserver simán elindult.
Lehet vele később bajom? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a megerősítéseket, Windows Server 2016-ról 2 lépcsőben (2016 -> 2019 -> 2022) simán ment az in-place upgrade. (előtte a mentéssel többet szüttyögtem mire megszültem mivel, hogy mentsek
(végül Macrium ISO-t bootoltam be és mentettem le a komplett rendszer SSD-t) A frissítés next-next-finish volt.
-
WinZol
aktív tag
Nos mint korábban írtam a iLO 2.40 alatt nem ment a firmware frissítés.
A megoldás az SPP volt.
Miután kiírtam a hpusbkey programmal (benn van az ISO-ban) falsh drive-ra már be is bootolt róla. (A rufus-t nem szerette)
Itt lefuttattam az automatikus frissítést és már kész is volt.
(A frissítést kétszer kellett futtatni, mert a bios-t elsőre nem cserélte le.)
Ezzal az iLO 2.55 verzióra váltott, ami alól simán felment a
bios és az iLO upgrade is.Majd feltettem az Intelligent Provisioning 1.74 verziót, szintén pendrive segítségéve.
Most itt tartok.
Talán kész. -
Ha esetleg Linux vagy ESX fut rajta akkor CLI-ből is fel lehet tenni a megfelelő csomagot. Majd megírják itt a legfrissebb elérhetőségeket, én már jó pár éve nem HP-zok hálistennek
SPP ISO bootolása is segíthet, igen, de nem tudom adtak-e ki a legújabb BIOS-al és ILO FW-el ilyent -
WinZol
aktív tag
válasz
sasNAXO
üzenetére
iLO alól nem megy fel.
A gép egy NAS, szóval nincs windows.
Láttam, hogy létezik olyen, hogy SPP.
Ez egy ISO file amivel iLO alól be lehet bootolni és
azon keresztül feltölteni. Viszont ezt nem találom sehol.
(csak regisztrált userek részére!
Valakinek nincs SPP-je ami jó a Gen8-hoz?
Itt mutatja, hogyan lehetne frissíteni, csak a megadott link az SPP-hez sajnos már nem él.
Itt van egy SPP. Ez jó lehet?
-
sasNAXO
aktív tag
"Letöltöttem (...) de nem megy fel."
Hol akarod felrakni, az iLO-n keresztül, vagy pl. egy futó windows alól?
Nincsenek már meg a linkek, de a HP oldalról vadásztam őket egy hónapja:
cp039539.exe a legutolsó BIOS ha minden igaz,
cp053896.exe a 2.82-es iLO ha minden igaz.
Ezek felmentek nekem windows alól, amikor már vacakolt az iLO akkor is (meg nem javult utána sajnos, de frissült). -
WinZol
aktív tag
A serveren 2.40 a iLO firmware.
Az iLO Self-Testen minden zöld, kivéve ez.
CPLD - PAL0
ProLiant MicroServer Gen8 System Programmable Logic Device version 0x06Letöltöttem a HP oldaláról a legfrissebb (2.82) biost, de nem
megy fel.
A feltöltést jelző indikátor nem indul el.Van valakinek:
1. régebbi bios file. (pl. 2.52) (hátha túl nagy az ugrás)
2. SPP ??
3. bármi más ötlete?
Hogyan tudom az alaplapi Biost frissíteni?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3770, 91% Akkumulátor
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
. A Noctuához adtak kábel összekötő roppanós gyöngyöket, így egyszerűbbé téve a műtétet. Magát a kábelt tápon kívűl vezettem, nem lett volna hely az átalakítónak és az ellenállásnak, illetve így egyszerűen cserélhetek ellenállást, ha sebességet szeretnék módosítani. Jelenleg 4400 fordulaton megy a kisebbik ellenállással. Gyakorlatilag hangtalan és nagyságrendekkel több levegőt tol mint a gyári delta.
. ESXI 1-2 vm-mel nem hajtja ki, de a másikat sem proxmox-szal (ez a projekt éppen áll, mert nem sikerült átadnom a vm-nek egy lsi sas vezérlőt. Majd akkor kell igazán, ha az n36l megadja magát)
(végül Macrium ISO-t bootoltam be és mentettem le a komplett rendszer SSD-t) A frissítés next-next-finish volt.