- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
DreadZozzy
csendes tag
válasz
Bathalsar #5458 üzenetére
Ezt:
https://www.aliexpress.com/item/1005001370106988.html
Csak egy pici 1U táp, egy kapcsolórelé , meg némi kábel kell. -
Bathalsar
aktív tag
válasz
Bathalsar #5431 üzenetére
2 nap és 14 óra volt 4x3TB WD Red-nél.
Code 785 - Background parity initialization is currently queued or in progress on Drive). If background parity initialization is queued, it will start when I/O is performed on the drive. When background parity initialization completes, the performance of the logical drive will improve.
A ventilátor fordulatszáma továbbra is 50% körül mozog.
-
aujjobba
addikt
válasz
Bathalsar #4774 üzenetére
"Bár az EU és az Egyesült Királyság között az áruk szabad mozgása 2020. december 31-én megszűnik, a Megállapodás 2021. január 1-je után a preferenciális származású áruknál egységesen, valamennyi árukörre biztosítja a 0% mértékű vámokat, azaz az egyfajta vámmentességet." - [link]
-
djgeg
őstag
válasz
Bathalsar #4294 üzenetére
Amikor kijött el is gondolkoztam rajta a mérete miatt, de a gondom az, hogy ha megnézek egy Dell T40 et Intel Xeon E-2224G CPU val 8 GB RAM al mellé akkor ezt megkapom 168 900 Ft (Bruttó) ért. Ami szintén új és nemrégen jött ki. Persze nem tudok bele iLO-t tenni (iDRAC), de legalább belső tápom van és van 1 x Gen3 slot (x16)2X Gen3 slot (x4) és így több lehetőségem.
Persze ennek is megvannak a maga bajai (management hiány és belső hdd, de pont ezért vártam amúgy a ezt a gen 10 plust, de sajnos nem lett valami nyerő.
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=DPET40-1&utm_source=arukereso.hu&utm_campaign=arukereso.hu_szerver&utm_medium=cpc&utm_term=DPET40-1
ps.: Most egy T330 van beszerzés alatt nálam egy nagyobb NAS nak és erősen gondolkodom legalább egy T40-ben is. -
djgeg
őstag
válasz
Bathalsar #4292 üzenetére
Komolyan. Dislamer, hogy tűzveszélyes lehet ha külső táp energia felvétele felé mész ( aztán a gyári konfig mellet is valami 70W-od marad pluszban, ha bármit módosítanál vagy beraknál.)
Ez aztán a "server". Még mindig amondó vagyok, hogy egy kapal szar a 10 es széria ahhoz képest mit nyújtott a 8 amikor kijött. Ez a plusz vagy mifene csoda meg.... hát hajrá a külső táppal. Nálam nem is mernék futtatni semmit az alap nas-on kívül amiről max néha filmet nézel vagy vm amire szinte 0% terhelés megy főleg nyáron. (a tápja miatt)
-
MrTwister
őstag
válasz
Bathalsar #4225 üzenetére
Ja értem, nekem nem jött le így elsőre ez a rögzítési mód, így ez tényleg visszalépés lesz. Jövőre mire már egy éves lesz, esetleg kijön a gen11 addigra az ár is mérséklődik és a rögzítésről is lesz tapasztalat bőven, hogy milyen hátrányai vannak. Én szemtelenül jó áron vettem újonnan anno a gen8-am ötven ezer Ft-ért:
Persze akkoriban(2016. szeptember) közel sem volt ilyen rossz a forint(magas $ és € árfolyam ugye). Most nagyon max 100-at adnék egy ilyen Xeon-os 16GB-os HDD nélküli csodáért, persze iLO kártyával együtt. Félek erre legalább még 1,5 évet várnom kell. Addig elvagyok a gen 8-cal. -
MrTwister
őstag
válasz
Bathalsar #4216 üzenetére
"Visszalépésnek gondolom a HDD rögzítést" mire gondolsz? Én kifejezetten üdvözítőnek tartom, hogy végre vertikálisan tudnám elhelyezni a drive-okat, ahogyan szerintem egészségesebb amúgy is nekik, mint a pl. gen8-as horizontális elhelyezés. Nekem 2 dolog nem tetszik benne:
- az a 8 vagy mit tudom én mekkora rendszer venti ami nemcsak a 71W-os proci-t, de a 4 HDD-t is hűti, ki tudja milyen sikerrel és főleg mekkora decibellel.
-ahhoz, hogy legyen iLO LAN-on is kell még egy 5x ezer HUF-os befektetés is a dedikált iLO portért.
Ami persze még nagyon tetszik, hogy milyen kompakt a mérete, bár ennek ára a külső tápegység és lehet, hogy hangosabb is. Plusz alapból van rajta display port, így könnyen lehet belőle egy NAS+média lejátszó kombót építeni.
-
osztraksajt
őstag
-
kgymac
őstag
válasz
Bathalsar #3865 üzenetére
2x8gb ecc udimm még úton van, valószínűleg hétfőn érkezik. E3-1220lv2, h200 hba, ups, ilo licensz már van. Néha még nézegetek 1260l vagy 1265lv2-t ebay-en, esxi alá jobb lenne, de szvsz nem igazán ér 35-50-et, plusz egy tizes még az aktív hűtés. Talán majd egyszer. A kihasználtság sem lenne sokkal nagyobb, max több szálat kaphatna az xpeno VM és futhatna több vm is egyszerre, normálisabb sebességgel.
Egy külső lemez ház jobban izgatna, 2 vagy 4 bay-jel, sas csatival (elsősorban házibarkács megoldással, mert usb-s vagy esata ház most is kapható - sebesség ill. diszk kezelés jellege miatt választanám inkább a sas-t).
Két 2.5" hdd házibarkács lelógatós módi nem nagyon tetszik, bár kétségtelenül működik. -
scansat
tag
válasz
Bathalsar #3847 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, így már teljesen világos. Eddig annyit tudtam, hogy van az alaplapi videovezérlő....meg ha jobbat akarok akkor tehetek videokártyát....ami nem működik a Gen8-ba, csak ha regisztrált...fizetős PLEX van rajt.
Ezek szerint ha PLEX transzkódolás kell CSAK akkor van értelme vagy a Xeon 1265LV2-nek amiben van egy Intel HD Graphics 2500 a hardveres gyorsításhoz vagy a külső videokártyának....viszont mindegyik csak fizetős PLEX esetén fog dolgozni. Lévén a hardveres gyorsítás csak akkor kapcsolható be. Normál esetben elég a 1230V2-re amiben nincs VGA...viszont állítólag erősebb. Ha meg utólag mégis kell hardveres gyorsítás, mehet mellé videokari. -
godomir
csendes tag
válasz
Bathalsar #3847 üzenetére
+1
Esetleg még annyit kiegészitésként, hogy maga a Matrox G200 az nem egy különálló chip az alaplapon, hanem egy iLO chipbe ágyazott megoldás és az az egy szem VGA port ehhez kapcsolódik, ahogy irták is itt előttem.
Ettől függetlenül a CPU-ba integrált videovezérlőnek van értelme (még ha a megjelenitésnél nem is játszik szerepet), ha az ember mondjuk transzkódolni szeretne, és az ehhez használt szoftvere támogatja a QuickSync -et pl. -
stickermajom
addikt
válasz
Bathalsar #3549 üzenetére
A hang annyira talán nem mérvadó, ha csak és kizárólag a laborkörnyezet miatt veszem, mert akkor nem kell 24x7 üzemelnie.
Ami miatt picit jobban aggódok az az eladhatóság. Pár hónap alatt "kijátszom" magam, utána nem szeretném, ha a nyakamon maradna. Már a MicroServer termékcsalád is egy erősen szűk rétegnek szól.
-
-
kelna91
senior tag
válasz
Bathalsar #3027 üzenetére
Ú, ez elég kellemetlen. Kösz a felvilágosítást. (Most visszaolvastam, és korábban írták már, csak rövid az emlékezetem...) A RAID10 pazarlás, azt nem szeretném. Éppen elég drágák a lemezek így is.
Akkor szoftveres megoldás lesz. Kihívás lesz megcsinálni, mert RAID5+LUKS+BTRFS felállást szeretnék, és még ilyet nem csináltam.
De a kérdésem még mindig áll: tud automatikusan skálázódni a RAID5 tömb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest