- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyenesmartin #99773 üzenetére
Szia ez milyen cucc?
Én elvagyok az enyémmel, egy ősöreg Fahrenheit borzalom, pár különböző heggyel.
Viszont egy örökkévalóság mire bemelegszik, kb. egy kv lefől, megiszom +cigi mire használni tudom.
Kéne váltanom valamire, de nem kellene 70-80ezres forrasztóállomás, már felesleges. -
laed
aktív tag
válasz
Ügyes barkács!
Most hogy ezt láttam, belegondoltam, hogy hasonlót én is tudnék kreálni: akku=>inverter=>pisztolypáka. -
daninet
veterán
válasz
nekem is ez van, használom mindenről, laptop töltő, labortáp, hordozható akku.
Azt hiszem neked a B verzió van a nagyobb páka hegyekkel, én az A verziót vettem a mikro hegyekkel.
A legnagyobb véső alakúból ami neked is van van egy elfekvő darabom B típushoz, ha akarod odaadom. -
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #99575 üzenetére
Végül így néz ki.
3 másodperc alatt felmelegszik 350 fokra. Valamint elég szépen tartja a hőfokot.
Melegítés alatt 2V-ot ejt a kábel, de nem melegszik. -
DigitXT
félisten
válasz
gyenesmartin #99563 üzenetére
Ha ez gond lenne ennek az eszköznek, akkor nem járna hozzá az a sima DC->USB-C kábel, amiben semmi elektronika nincs: azon a 2 vezetéken csak a delej fog jönni.
(Teljesen más kérdés, hogy maga az átalakító kábel elég veszélyes buli, ha mondjuk véletlenül azt a direkt ~20V-ot kötöd rá egy olyan eszközre, ami 5V-ot szeretne látni.)
-
Ribi
nagyúr
válasz
gyenesmartin #99563 üzenetére
Bár most ahogy nézem sima DC tápot is írnak a weboldalukon, szóval valszeg az jó ahogy Dr. Szilikát írta.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
gyenesmartin #99558 üzenetére
Szerintem semmi különös, az adatvonalak üresen maradnak, csak a GND és VBUS pontokat kell kötni, de azt mindegyiket, a maximális terhelhetőség érdekében.
-
DigitXT
félisten
válasz
gyenesmartin #99558 üzenetére
Honnan* jön az az XT60?
A hozzá adott DC->Type-C elé nem köthető be egyszerűen?
*: gondolom akkumulátorról akarod hajtani. XT60->DC5.5 kábelt könnyebb legyártani.)
-
PROTRON
addikt
válasz
gyenesmartin #99225 üzenetére
A boschnak sok mindene van, de valamiért nem találom a 18V forrasztó pákájukat, lehet nincs.
Milvaukeenak van 12V, de az neked most nem segítség. Azon sem nagyon lehet változtatni a hőfokot, de legalább vezeték forrasztáshoz alapból pontosan van belőve. -
PROTRON
addikt
válasz
gyenesmartin #99218 üzenetére
#99220 baly81
Parkside aksis forrasztóállomáshoz:
Úgy tudom a második generációsról szándékosan kitervezték azt a 3 furatot ami közé kellene a potenciométert felforrasztani hogy hőmérséklet szabályozhatóvá tehesd. Nekem még első genes van, de amikor következőleg megjelent a boltban facebookon egyből jelezték egyesek a különbséget, vitték is vissza üzlet és LIDL nyakán maradt a készlet nagyrésze. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Nekem ez van, adnak hozzá XT60 USB adaptert amire sok mindent rá lehet kötni ha kell.
-
baly81
aktív tag
válasz
Ha nem profi felhasználásra kell és van Parkside akksid is, akkor ajánlom a PLSA 20 Li típust. Elég jól lehet vele dolgozni. Kis moddal meg lehet bele hőmérsékletszabályozót is tenni...
-
ViZion
félisten
válasz
gyenesmartin #93888 üzenetére
+1
A vezérelhető lednél is látni, pedig picik és sűrűn vannak, mégsem eléggé homogén, ha nincs előtte valami bármi (már egy opál búra is javít rajta, persze hátrányai is vannak)
Nem is gondoltam, h ilyen külön-külön LEDes szalagja van, az mire jó?
Ahhoz nem kell diffúzor, 2 cm-en nem fog tudni segíteni. -
válasz
gyenesmartin #93888 üzenetére
Mégsem ugyanannyira, mint diszkrét r g b LED-ekkel.
-
törölt tag
válasz
gyenesmartin #93883 üzenetére
Jó, nyilán a ledek közötti terület kevésbé fényes, de nem így értem a homogén dolgot.
Úgy értem, hogy mindegy led eleve háromszínű legyen a szalagon.
Nem pedig 3db egyszínű led legyen egymástól mondjuk pár centi távolságra. -
JóGéza
aktív tag
válasz
gyenesmartin #93633 üzenetére
Szia!
A Skori féle forrasztóállomást nézted már? -
ekkold
Topikgazda
válasz
gyenesmartin #92985 üzenetére
A 245-ös JBC hegyeket, T470-es pákanyélben használom (használtan vettem több darabot), a forrasztóállomás saját fejlesztés és építés.
-
daninet
veterán
válasz
gyenesmartin #91833 üzenetére
Az a T betű nem negatív ág, nem mérhető a T és + között feszültség. Gondolom valami dióda (vagy mosfetben levő dióda) megakadályozza ott a fesz leadást. A fúró belsejében a + és - jelölésű láb csatlakozik, azon mérhető is feszültség.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
gyenesmartin #91833 üzenetére
Variálnak többféleképpen, de amikor külön ágon megy a töltés és terhelés, az akkun mindig közös pozitív van, mert a BMS áramköre, a MOSFET-kapcsolók beiktatása így oldható meg praktikusan. Ez csak egy példa, itt külön van a panel:
-
ekkold
Topikgazda
válasz
gyenesmartin #91682 üzenetére
A következő lépcsőfok: azok a pákák, amelykben a hegybe van beépítve a fűtés és a hőérzékelő termoelem is. Olcsó kategóriában: kínai Hakko T12 klón + kínai állomás, ami ár/teljesítmény viszonyra optimális (és szerintem jobb mint a 28020).
Ha kicsit több is belefér akkor: JBC. Professzionális, de drága. alternatív megoldás, ha nem boltban veszel JBC hegyet, hanem pl. apróhirdetsből, állomás meg van hozzá kínai, vagy akár építeni is lehet ha van rá affinitásod. Én még egy lépéssel tovább mentem, és saját állomást terveztem/építettem JBC-hez. Ezt már sokan, sikeresen megépítették (és elégedetten használják. -
HoTaZo
addikt
válasz
gyenesmartin #76331 üzenetére
Már nem, sajnos.
Átmérőre még éppen beférne, de a hossza max. 42,5mm lehetne, ami ezen 57,1mm.Van valamilyen táblázat ezekről a motorokról?
-
törölt tag
válasz
gyenesmartin #75627 üzenetére
Parancsolj: FM6727
-
Jarod1
veterán
válasz
gyenesmartin #74945 üzenetére
igen van speciális fluxeltávolító spay amin van 1 kefe is, cégnél ezt használjuk
Az aceton lemarja neked a lakréteget... -
törölt tag
válasz
gyenesmartin #74950 üzenetére
Rafújod/bekened vársz egy kicsit és egy ronggyal le lehet törölni. Ha sok a forrasztás akkor egy kiszuperált fogkefét belemártok a folyadékba és ledörzsölöm, pillanatok alatt megvan.
-
Barret001
addikt
válasz
gyenesmartin #74950 üzenetére
Le szokták kefélni.
-
törölt tag
válasz
gyenesmartin #74945 üzenetére
Én izopropilt használok folyékonyat, de létezik spray formában is.
-
PHM
addikt
válasz
gyenesmartin #74614 üzenetére
Amit érdemes még megnézni, az az áramerősítés.
Ezek a tranzisztorok ugyanis nem brillíroznak ilyen szempontból.
De úgy nézem, hogy jók a paraméterek. -
PHM
addikt
válasz
gyenesmartin #74612 üzenetére
Igen, ha:
Semmilyen határértékét nem haladod meg, azaz 20A- nél kisebb a kollektoráram,
és 600V-nál kevesebb C-E feszültség.
Valamint nem árt megnézni, hogy lábkompatibilis-e. -
pjen
félisten
válasz
gyenesmartin #72738 üzenetére
Akkor csak az ellenáramú,forgásirányváltásos fékkel próbálkoznék.
-
pjen
félisten
válasz
gyenesmartin #72728 üzenetére
Rugós fékkel mint ami a varrógép motorokon van,ez lehet elektró mágneses is..Esetleg szakaszos forgás irány váltással.
-
VIPowER
őstag
válasz
gyenesmartin #72347 üzenetére
Hol fért be az egér a tápba?
-
VIPowER
őstag
válasz
gyenesmartin #72345 üzenetére
Jól teszed hogy a hiba okát keresed. Először mindig az okot kell megkeresni, azután cserélünk bármit is.
-
válasz
gyenesmartin #69015 üzenetére
Sajna másik nincs, max megpróbálom az IMAX töltővel feltölteni, hátha csak annyira le van merülve, hogy a sajátja 18V-osnak gondolja.
-
Jarod1
veterán
válasz
gyenesmartin #69006 üzenetére
20 V os akksin a 18,5V terhelés nélkül már nem jó...
vidd vissza Garanciába ne szedd szét mert akkor ugrik a gari... -
válasz
gyenesmartin #69006 üzenetére
20V-os az akksi, szerintem a 18.5V az kevés az egész pakkra. Szét nem szedem, mert akkor ugrik a gari, csak amíg nem hoznak másikat, hátha fel lehetne éleszteni annyira, hogy használni tudjam, aztán akkor kiderül, hogy az akksi vagy a töltő rossz-e. Bár 18,5V-ot nem tudom, el kellene-e kezdenie tölteni egyáltalán.
Azért gondoltam az IMAX töltőre, hogy hátha az megindítja. -
johniee
senior tag
válasz
gyenesmartin #68941 üzenetére
Köszönöm, sikerült megtalálni mit hova kell majd
Eddig nem tudtam hogy is működik pontosan ez a kis rugós csatlakozóMás:
1 cellás kis Power bank elektronikáját szeretném belerakni ebbe a kis hangszóróba.
1200 mAh volt a gyári akksija, de úgy látszik kuka.
Jófogásról rendelek hozzá az "ajánlott" embertől Samsung INR18650-35E 3500mAh akkumulátort,
nem lesz gondja az áramkörnek ezzel az akksival sem
Az lenne a lényeg, hogy minél tovább bírja a zenelejátszást -
johniee
senior tag
válasz
gyenesmartin #68939 üzenetére
Ilyenem van itthon, ez jó lehet akkor?
-
Willie
őstag
válasz
gyenesmartin #68871 üzenetére
Köszi, megrendeltem végül a MUSTOOL MT108T-t, mert ez volt a legolcsóbb.
-
válasz
gyenesmartin #67908 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki, kösz!
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #67806 üzenetére
Modellezéshez alkalmazott Li akku tömbök, sokkal nagyobban, mint ebbe van.
20C kihozható, de ennél több biztosan nem, ezt is max. 2mp-ig, utána tönkre megy. -
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #67801 üzenetére
Hogy jött ki 150A, mikor 5.4A tud összesen.
Ha ennyit próbálnál kiszedni Li akkuból, az már… világ megváltó akku lenne, s telefonokat is havonta kellene feltölteni.Arról nem is szólva, hogy hegesztők is 40-500A-ig üzemelnek, s nem tized mm-es vezetőn viszik át ekkora A-t.
(#67804) Ribi
Tudom, hogy A nem ugyanaz, mint Ah, de ekkora méretben lévő akkuból, még ha Li, 1.5x több A nem vehető ki.
Az még mindig nem 150A.(#67805) mezis
Rátöltesz, azaz autó akku rátölt kis powerbankra 14V-al, akkor az is ugyanezt jelenséget fogja létrehozni.
Amit írtál szögletesből hordó szerűvé, ráadásul felforralja. -
DonThomasino
veterán
válasz
gyenesmartin #67546 üzenetére
A darabszámot úgy kell érteni, hogy ha minden NYÁK egyforma ?
Azért kérdezem, hogy érdemes e többen összefogni... -
válasz
gyenesmartin #67464 üzenetére
és gondolom egyen
Ezért nem akart nekem akkor világítani
Köszi
zsolti_20 12Voltot a fekete dobozkára kellett kötni. Hogy a led felé mi jön ki azt nem néztem még működött. Természetesen nem 25 voltot adtam neki egyből, csak amikor láttam hogy 3V-on meg sem nyikkan
-
l1pz
csendes tag
válasz
gyenesmartin #67367 üzenetére
Először nem, gondoltam gyorsan megnézen valami halk zenével megy-e. Működött kb. 3 mp-ig, aztán le is állt. Hozzányúltam, forró volt. Azután hoztam rá hűtőbordát, megvártam míg kihűl. Megnézten megint, ezután ment rendesen, csak a hangszóró adta meg magát. Raktam rá egy 50K-s potit a bemenetre hangerő szabályzónak, de ezután már nem működött. Nem hiszem hogy a poti miatt, nem volt az a jellegzetes hang sem, ami akkor van mikor bekapcsolsz egy erősítőt.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gyenesmartin #67162 üzenetére
Na ez igy már egész tetszetős. Bevallom fogkefével eszembe se jutott még de hamarosan aktuális lesz, tesztelem.
-
Alu
senior tag
válasz
gyenesmartin #67151 üzenetére
Cégnél ilyennel tisztítottuk javítás után a nyákokat. Nem olcsó, de sokáig elég, hatékony és a felületet se mattítja.
-
fero02
nagyúr
válasz
Izopropil alkohol és fogkefe.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gyenesmartin #67153 üzenetére
Elég tré ez a feladat, mivel ugye a lecsipdesett alkatrészlábak meg hegysek...
Ráadásul nekem ilyenkor elsőre sosem jön le, csak szétkenem az egész panelt vele és olyan matt csunya lesz.
Egy a lényeg: ha nincs megégve ez a gyanta, akkor nem fog gondot okozni a hobbiáramkörök 99%-ánál.
Ha mégis leszednéd, én papírzsepivel szoktam ekiesni, meg vagy denszesz, vagy alkohol. A papírzsepit is tépkedik a lábak de azt utánna könnyen leszeded. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Alkohol.
-
GZoli7
senior tag
válasz
gyenesmartin #67121 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy feleződik és hivatalosan nem is így kell megcsinálni.
Az állórész sokszor nagyobb áramot fog felvenni.
A motoron van adattábla?Addig is javaslom így megcsinálni (alsó kép).
-
GZoli7
senior tag
válasz
gyenesmartin #67114 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy 2db-ot hogy tervezel bekötni, de 22kW-hoz kevés a 25A.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #67019 üzenetére
Ezen a kapcsoláson meglehetne azt csinálni, hogy 2db 25A-es motorvédőt kötnék be a q11 és q15-re. Akkor elbírna 22kw-ot?
-
PHM
addikt
válasz
gyenesmartin #67021 üzenetére
A Q13-Q15 keresztretesz rendben, azzal nincs gond, nem arról beszéltem.
Időrelének itt meghúzási késleltetésűt szokás használni,
s akkor nem kell így megbonyolítani a kapcsolást.
Így a Q11-Q13 gyakorlatilag egyszerre kapcsol.
De igazad van, elnéztem, ez működik így is. -
PHM
addikt
válasz
gyenesmartin #67019 üzenetére
A K1 és a Q11 mágnestekercsek fel vannak cserélve, valamint
szerintem fölösleges a Q13-as és a Q15-ös segédérintkező az
időrelé tápkörében. -
terapeuta007
aktív tag
válasz
gyenesmartin #67012 üzenetére
4A az már tulzás. 18650nél. 3A az meg elfogadhato. Persze van pelda arra is hogy 5A rel toltik de gyári megoldasokban 1C-t nem nagyon lepik túl. Csokkentene az elettartamat.
De ott mar melegszik is vmennyit(nem hideg teljesen) mert nincs 100% hatasfoka a toltesenek. Kémiailag lehetetlen.
Ahogy oregednek egyre jobban melegdnek a gyorstoltestol. -
válasz
gyenesmartin #67012 üzenetére
Így van, a hőmérséklet emelkedése elég jó indikátora az akksi állapotának.
-
Ribi
nagyúr
válasz
gyenesmartin #66537 üzenetére
A trafó 39V-ja az peak? Mert ennek DC kell, ha 39V-ot egyenirányítasz az 55V.
Ha peak akkor is lesz belőle üresen 37-38V, amit nem engednék rá 36V kondikra. -
kisninja
őstag
válasz
Látom itt is megkérdezted
nem csak a He-n.
Nincs elfekvő notitápod ? Azzal is már tekintélyes hangerőt produkál nekem is ilyen van és nagyot szól, szerintem szépen is. -
darvinya
titán
válasz
Ha ilyen a trafó, akkor azzal nem lesz gond.
Itt a lényeg, max.-on hajtva ne legyen 39V stabilan, mert ekkor hőtermelés legnagyobb. -
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #66534 üzenetére
Ha 40V max. ami elvisel, akkor 39V-nál már hamar hőmegfutású lesz.
Ekkor védelem közbe lépve leold, de lehet károsodás is.Tehát nem csak kondit kellene cserélni, hanem nagyobb hőelvezető sem árt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
gyenesmartin #66532 üzenetére
Ez mondjuk így igaz. Hmm hmm.
Alapból vagy 2x8 vagy 2x12V trafót nézek, annyi elvileg elég. Legjobb lenne 12+2x6, de az már egyedi lenne. -
Ribi
nagyúr
válasz
gyenesmartin #66529 üzenetére
Nem 8V lesz rajta, hanem 230, vagyis elvileg 222. De inkább 230.
Hogy mennyi esik rajta az trafója válogatja, de a kérdés, hogy szekunder mennyire van méretezve? Mint ahogy a primernek is legalább 2kV-ot talán bírnia kell. De ez most csak amolyan tipp.(#66531) gyenesmartin: A 2 kapcsa között lehet, de a bemenetén 230 a kimenetén meg 222. Szóval nem a 8V a probléma.
Ennyi erővel 10kV is mehetne rajta ha a másik oldalon 9992V van. -
Ribi
nagyúr
válasz
gyenesmartin #66527 üzenetére
Ágyúval verébre.
Alap esetben elég lenne egy ilyen buck boost cuccból 100W-os, varisztorból meg egy 1,5kW-os kellene.
Árban hasonló a különbség. -
válasz
gyenesmartin #66440 üzenetére
Manapság a D osztályú végfokokat építgetők el se tudják képzelni, milyen mennyiségű hőt kell egy B osztályú végfoknak elfűteni. AB, igen, de a crossover torzítás miatti áram elég minimális.
'80-as években dizsiztem meg hangosítottam, nem 2 kiló volt a végfok egy normálisabb 2x3utas kültéri zenebonához, megült a Barkas típusú haszongépjármű rendesen a cucctól.
Megintcsak azt tudom mondani, le kell tesztelni pár napig működés közben. A tápfesz alapján 2x50-60 wattosnak tippelem 4ohmra (persze több de nem 10-100% THD mellett kéne definiálni a kimenőt), lehet hogy nem is kell a venti. Ha hajtva lesz akkor kell de fórumtárs jól írta, a 6-8 centisek akkor hűtenek rendesen ha süvítenek. Ajánlanák nagyobbat, akár 12-14 centiset, 8-9 voltról járatva, akkor alig hallani, vagy direktbe 12V de akkor egy 60C fokos hőkapcsoló a hűtőbordán. Ha lehűtötte és már csak halkan szól a zene akkor nem zavar. -
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #66442 üzenetére
Szoba akusztikája sokat fog adni venti zajába, ráadásul tápon keresztül elektro zajt is okozhat.
Nagy lassú venti elviselhető, mint gyors kicsi. -
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #66440 üzenetére
Hűtőközeges hűtés jobb, mint ventikkel zajongani.
Ventik másik hátránya, hogy nagy hűvős légtömegben működik.
Pl: dizsi felforrt hamgulatában venti nem tud hűteni. -
válasz
gyenesmartin #66438 üzenetére
Erre nehez valaszolni valamint az uzemeltetestol erosen fugg.
A hoskorba, ugy 1980 korul otthoni hasznalatra keszult egy jo vegfokom, 2x90w koruli. Par szolidabb hazibulit siman kibirt aztan nekialltam vele diszkozni es az elso buliba letiltott a tulmelegedesvedelme. Ugyanez volt a szitu kesobb az Orion SE260 erositovel, azon pedig van rendesen borda.
Rakd ossze, teszteld. Ha kicsi a borda, vagy nagyobb vagy aktiv hutes kell. -
mezis
félisten
válasz
gyenesmartin #66436 üzenetére
Üdv.!
Mindenképp simára kell csiszolni. A hővezető paszta csak az árkokat kellene, hogy kitöltse. -
terapeuta007
aktív tag
válasz
gyenesmartin #66116 üzenetére
Ugy szamoltam 1cm atmerovel 4% a drop ami mar turheto. 200A mellett.
-
GZoli7
senior tag
válasz
gyenesmartin #65832 üzenetére
Komolyan fogalmam sincs, hogy ez milyen szivattyú.
Azt gondoltam, hogy 230V AC-ről megy... -
Keraa
aktív tag
válasz
gyenesmartin #65811 üzenetére
Köszönöm szépen Gyenesmartin!
Tehát egy sima usb-s töltő meg egy milyen dióda? (gondolom ezeknek van valami ellenállása vagy 0.5 volt vagy ohm esetleg valami más szám rajta) A pozitív vezetékre kell kötni? Elnézést a láma kérdésekért , elég kezdő vagyok...
-
robohw
aktív tag
válasz
gyenesmartin #65815 üzenetére
"Akkor viszont ha jól tippelek a frekvenciát kéne megváltoztatni."
Így van, ezt kellene tenni, de egyszerűbb a trafó.
Nekem is egy ilyen - olasz kigyártású - 320 l/h-s pumpám volt, PC hűtéséhez használtam (celeronos időkben), csak zümmögött, zajos volt. A 120 V még képes meghajtani. -
robohw
aktív tag
válasz
gyenesmartin #65798 üzenetére
"Fele akkora fordulaton lehet, hogy nem is szállítana a szivattyú. "
Nincs benne motor. Membrános szivattyúk ezek, elektromágnessel.
-
rostiron
őstag
válasz
gyenesmartin #65543 üzenetére
A gyári szalagon nem volt ellenállás, de amin van azt teszem helyette. ( 7x3 db led )
Köszi, neked is és Lompos48 nak is -
rostiron
őstag
válasz
gyenesmartin #65530 üzenetére
-
didyman
őstag
válasz
gyenesmartin #65513 üzenetére
Semennyire. Világos arany színű a felirat, nem ilyen narancssárgába hajló. Ebayről felejtsd el a minőségi alkatrészeket, Mouser, TME és társai. Drága, de biztosan nem gagyi.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
gyenesmartin #65487 üzenetére
Itt átcsúszunk az audiofil hifisták ingoványos talajára. Inkább hagyom.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
gyenesmartin #65482 üzenetére
Milyen kritériumok alapján döntesz? Adatlap vagy tapasztalat? Vagy mindkettő összevetve?
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65473 üzenetére
Mono az erősítő?
2x40=80mW oldalanként, s ezt már benne lévő amp is letudja adni, minek pluszba erősítő és zajforrás. -
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65462 üzenetére
Igen, ez már jobb, de még mindig feleslegesnek érzem azokat vég tranyókat fejhallgató erősítőnél.
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65342 üzenetére
Rárakható, csak módosítani kell rajta.
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65340 üzenetére
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65338 üzenetére
Én ilyen kapcsolóra tippelek, amire rárakták billenőt.[link]
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65287 üzenetére
Ezek nagyon nehezen mennek tönkre, s inkább cserélném(max. 5db 1000Ft), mint elkoval helyettesíteném.
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65283 üzenetére
Akkor választ is kaptál.
Más
Egér görgő végtelen potméternek mi az angol neve?
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #65281 üzenetére
SM tantál kondit elkora.
Elvileg lehetne, de áramkör függő. -
válasz
gyenesmartin #65087 üzenetére
Az már nem rossz. Most az a terv, hogy 12V, mert 5V-ra nincs semmi értelmes, 12V-os 3-5W GU10 alkotmányt szétkapom, a korongot bevágom a doboz aljába, azt' az ott ellesz. Az 3-400lm ha jót sikerül venni.Meg ilyen van otthon, csak 220-as, ki tudom próbálni, milyen lesz azzal.
Kritikus, hogy milyen szélesen világít, mert van vagy 1-2cm hely a kijelző alatt.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
gyenesmartin #65071 üzenetére
ez lehetseges nem lattam még markasat
ebayen joarban vannak 2500-2800 meg 5Ah cellák. de akkor lehet hogy hamar beszarnak. még nem probaltam ugyhogy elhiszem h szarok.
viszont nimh nak nincs létjogosultsaga.
csak elemes dolgokhoz. pl taviranyito,kamera stb
de egy minosegi nimh cella arabol veszel egy liion akkut. ugyanakkora elettartam.
csak 1,2v vagy 3,7v xddd -
terapeuta007
aktív tag
válasz
gyenesmartin #65066 üzenetére
memoriaefektus nem létezik, legalabbis nem ugy ahogy elképzeled.
levagy járva.[link]memory effect ha tudsz angolul
ni-mh meg 500ciklust bir.nem 2000et
-
Attix70
aktív tag
válasz
gyenesmartin #64946 üzenetére
Inkább Li-ion (amúgy is 3.7V szerepel rajta),
-
Speeedfire
félisten
válasz
gyenesmartin #64452 üzenetére
Ez nem jó hír. Akkor már nem éri meg nekem a 4k-t. Marad a mostani felállás.
-
darvinya
titán
válasz
gyenesmartin #64379 üzenetére
Akkor rápacsáltam.
(#64380) Speeedfire
Ónozott réz sokkal jobb, mint a sima réz, mert nedvesédre réz oxidál, s ami rontja az átvitelt.
-
Attix70
aktív tag
válasz
gyenesmartin #64236 üzenetére
Szerintem ok, van rajta egyenirányító (hozzá szűrőkondik), hangszóróhoz relés kapcsoló (koppanás és esetleg offset hiba védelem). Ha teljesen zárt dobozba rakod akkor nem biztos, hogy elég lesz a hűtés.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
gyenesmartin #64190 üzenetére
irf 3205 valszeg jobb. irf 1324 az a 24voltjával eléggé be van határolva. mivan ha 2x vagy 3x12v akkurol akarnám járatni.
nem értem a teljesítmeny az mi a mosfeteknél. 3205nél 150w 1324nél és P064nél meg 300w. számít egyatalan?
-
rostiron
őstag
válasz
gyenesmartin #64133 üzenetére
Külső gyűrű, és belső gyűrű közt is ott a feszültség 19,6 volt.
És a külső gyűrű és tüske között is. Hogy működhet ? -
draco31
veterán
válasz
gyenesmartin #63417 üzenetére
Akkor most ez így meríti az akkut. Tegyek utána egy kapcsolót?
-
draco31
veterán
válasz
gyenesmartin #63383 üzenetére
A BSM elég kell legyen, eddig egy Codegen táppal használtam, ami 12V-on 16A tud a feliratok szerint. Bár volt olyan, hogy le tudtam vele csapatni.
Rendben, akkor szigorúan 12,6, és 1A lesz beállítva, vagy esetleg 12,4.
A betáp pedig egy nyomtató tápja lesz akkor, 15v--533mA vagy 32v--563mA, akkor itt mindegy melyik ágra kötöm.Kernel
Igen, úgy akartam érteni azt a kis panelt. Meg tudom nézni vele, hogy kb hol áll az akku.
Van ilyenem is, de azt olvastam, hogy felesleges, ha a BSM-ben is van védelem a túlmerülés ellen, és ezt külön ki kellene kapcsolgatni, mert lemeríti az akkut. Ezért vettem azt a másik kis ledes panelt. -
Jb001
tag
válasz
gyenesmartin #61593 üzenetére
Koszi, mivel ha csutkara feltekerem a hangerot, hallom h szepen szol mindharom h.szoro, igy gondolom azoknak nincs baja. Erositot avagy hidat ha jol mondom honnan lehet szerezni?
-
válasz
gyenesmartin #61546 üzenetére
Ok.
Amugy a melegedes nem az este elalvaskori hangoskonyv hallgatasnal jelentkezikhanem amikor 1 oraja tokhangeron megy, hazibuli pl.
Ez sajat tapasztalat, 2x120W vegfok, brutal bordaval, otthon 1-1 zene megkuldve, semmi,
amator diszkot csinaltam, ott 50 perc mulva lekapcsolt a hovedelem, tojast lehetett sutni rajta.
Plane nyaron. -
válasz
gyenesmartin #61532 üzenetére
Fem tengely, sikito vagy femfuresz.
Ehhez ki kene forrasztani, minden femporos lesz a panelon.
Ezt a potit nem az elolapra, hanem hatrabb, egy szerelolapra kene felfogatni.
Muanyg potiba van amit lehet az elolapra szerelni, konnyen vaghato a tengely es a hozzavalo gomb szelesebb szoknyas, takarja a felfogo anyat.Hutobordat mar irta a forumtars,
akkor jo ha a bordak fuggolegesen allnak, a meleg hatasara felfele aramlik a levego koztuk, igy tud huteni.
Kéményhatas, konvekcio.
Ha meg be is dobozolod, megsul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged