- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
fero02 #72423 üzenetére
A linken több típus is rendelhető, és én a következőt vettem, ez AC 110-220V:
Végül a titok nyitja a következő bekötés lett:
Én meg először úgy próbáltam, hogy L és N beköt hálózatra, S1 beköt fogyasztó L, S2 beköt fogyasztó N, így nem világított az izzó. S1 és S2 között mértem 1V feszültséget, amikor kapcsolnia kellett volna. Igen, ekkor csak egy multiméter volt rajta.
-
-
r4pt0r
tag
-
-
-
-
I02S3F
addikt
válasz
fero02 #70337 üzenetére
Na hát a kapott könyv előtt az általános iskola fizikát átveszem, szerintem pár óra alatt. Most látom, hogy kémiai vonzata is van az elektortechnikának. Szerintem az alapokat ott is elolvasom.
Ezen kívül még a matek is érdekel. Egyenlőre csak olvasgatok, aztán megpróbálom valahogy a programozásban megtalálni azt a területet, ami bejön.
-
szogyenyi
csendes tag
válasz
fero02 #70261 üzenetére
Leírtam a célt. Egy adott gombot/billentyűt szeretnék automatikusan leütni úgy, hogy minden egyes fordulatnál üssön egyet a motorra szerelt eszköz. Legyen bármi is az. Sajnos jobb megoldást nem igen tudok. Szoftveres úton nem közelíthető meg a téma, hardveresen meg csak akkor, ha méregdrágán vásárlok az erre a célra kifejlesztett hardvert, ami amúgy szintén szoftveres megoldást alkalmazna, vagyis ez az út is kilőve. Mindenképpen fizikálisan kell történnie a gomblenyomásnak. De fúrót/fűrészt nyilván nem használhatok, mer az túl erős, és nem szívesen dobnék ki x ezer forintot az ablakon csak azért, mert 2 óra folyamatos menetidő után a motorja lesül.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fero02 #69970 üzenetére
Ez attól függ, nem hiszem, hogy túl bonyolult lenne a felépítése egy bojlernek. Ami egy tartályból, egy fűtőbetétből, és egy hőleoldóból áll, ami össze van kapcsolva egy szabályozóval. Én üzemeltem be.
Ez a jelenség elég érdekes, mert a vizet amúgy fel tudja melegíteni, úgy nem old le 40 foknál, hanem egy kb. 65 fokos vizet tud előállítani, amikor nem vágja le a kismegszakítót.
Ha nem megy, maximum felhívok egy szerelő barátomat (oda van maszekolni mindig sajnos...), hogy akkor ugorjon neki.
Érintésvédelemmel tisztában vagyok, mivel 604. sz elektrotechnikai műszerész a szakmám, bár nem dolgoztam sajnos benne.... -
jozsi252
veterán
válasz
fero02 #69889 üzenetére
Közbe kaptam privátba is segítséget. 2.5mm2-es H05RR ajánlott a PVC helyett, jobban bírja a környezeti hatásokat.
Nem non stop lenne használva, de azért lennének 10-15-20perc időintervallumok.
Sajnos erre nem tudok most választ mondani hogy a másik végén mi van, illetve mekkora biztosíték van.Ami tuti hogy fürdőbe lenne a hosszabbítóba beledugva a vízmelegítő. Gondolom kellene mindenképp valami spéci doboz ami IP védett hogy a pára ne okozzon gondot?
-
-
Abrion
senior tag
válasz
fero02 #69654 üzenetére
a szerelö ami kontár modot szerelte be a vezetéket felcserélve a fázist és a nullást, azt mondta hogy a sütöt és a mosógépet nem használjam egy időben, szóval, 1x be lett kapcsolva és levágta a biztosítékot lent a panel pincéjében, szóval valosziinüleg a régi 74 villanyóra van még lett, de majd beszélek a közös képviselővel és talán kicserélteti az órámat egy regisztrált szerelövel.
-
Batman2
őstag
válasz
fero02 #69614 üzenetére
Az IC Ebay-en vettem ugyan, ettől még nem kellene hibás legyen.
Van egy azonos lábkiosztasu TDA7375-ösöm is, csereszabatosak egymással, csak nehéz mar a kész nyákból sérülés nélkül az IC-t kiszedni, de a nyák is szétmegy, olyan vékony sávokkal és szemekkel lett készítve.Üdv.
-
And
veterán
válasz
fero02 #69544 üzenetére
Régi fázishasításos dimmerrel abszolút nem működtek a dimmelhető ledjeim akkor sem, ha egyébként párhuzamosan voltak kötve hagyományos izzóval (utóbbiak persze vezérelhetők maradtak). A ledek legfeljebb vibrálni kezdtek, mikor a hagyományos izzó már alig világított, de a fényerejük addig nem nagyon változott. Akkor kattantam rá erre a témára, mikor pár éve minőségi és normális fényerejű (1500 lumen körüli) dimmelhető ledeket vettem, és az addig izzókkal évtizedeken keresztül problémamentesen működő dimmer nem hajtotta meg normálisan azokat. Bónusz: már hozzáférhetőek voltak hazai boltokban is dimmelhető ledek, mikor megpróbáltam azokkal kompatibilis dimmert beszerezni, és azt tapasztaltam, hogy az itthon nem egyszerű mutatvány: pár villamossági szaküzletben azt sem tudták, hogy miről van szó, illetve olyan dimmert akartak rám sózni, amelyek már papír szerint is minimum 50W terhelést igényeltek az üzembiztos terheléshez (a régi Kontakta érintőkapcsolós dimmer talán 75W-tól indult el). Hazai webáruházakban sem találtam szinte semmit (ez pár évvel ezelőtt volt). végül német webshopokból sikerült működő darabokat szereznem, de nem voltak olcsók sem fali süllyesztett, sem zsinórközi kivitelben. A süllyesztett kapcsolós 230V-os kivitelből ráadásul olyan kellett, amelyiknek nem volt szüksége nullára, mivel a házgyári lakásban csak a kapcsolt fázis állt rendelkezésre.
Úgyhogy attól, hogy neked nem volt gondod vele, másnak még bőven lehet. Pedig szerintem nem voltak túlzott igényeim, de az, hogy a meglévő fali dobozba gond nélkül beférjen, körmös rögzítésű legyen (ne kelljen újravésni / dobozolni), fázissal sorosan működjön, nos ezek akkoriban elég nehezen megugorható kritériumoknak tűntek. Egy normális 230V-os led dimmer ráadásul beállítható minimummal rendelkezik - egyszerű esetben egy belső trimmer formájában -, mivel a dimmelhető 230V-os ledek fényereje általában nem csökkenthető le annyira, mint egy hagyományos izzóé, és a minimumpont eléggé típusfüggő. Sokféle akkori dimmelhető ledet próbáltam, de árkategóriától függetlenül igényelték a 'dedikált' dimmert. Mondom, ez jónéhány évvel ezelőtt volt, azóta kicsit jobb a választék, de itt vidéken sokáig nem lehetett normális típusokat beszerezni, mert az áruk miatt nem igazán keresték ezeket a vevők. -
draco31
veterán
válasz
fero02 #68757 üzenetére
Igen, a 230 megy rá közvetlenül.
Menet fúrás nem nagy ügy, van mindenem hozzá.
Ha kívül belül megküldöm meleg ragasztóval, az akkor valamennyit jelent majd nem?
Illetve alulra fúrok ahol bejön a kábel, felfelé nem szokott esni az eső, bár épp csak eléri majd ahová tervezem rakni. -
válasz
fero02 #68469 üzenetére
Szép darab.
Pufferelni valamikor ha jól emlékszem amperenként 1000mikrofarad volt valami alap ökölszabály. Nagyon nem lőhetsz mellé 1-2 darab 10000 mikrós 16V kondival.
Szereld készre és bekapcsolt állapotba mérjél. A készülékek alapfogyasztása is lehet elég hogy ne szaladjon fel a feszültség, ha ilynkor 15V vagy alatta van akkor nem kell se sióda se letekerni a trafóból. -
-
válasz
fero02 #68457 üzenetére
Ja hogy egy ilyen, ezt elég nehéz így táplálni, jó nagy pufferkondenzátor kell.
15A teljesen reális az áramfelvételének. Nagyon be fog esni a feszültség, bár 11V alá nem mehetne elviekben.
De a pudding próbája az evés, ki kell próbálni, ha jól működik, nem csuklik be a hangja meghajtva sem, valamint gondolom a rádió is erről a tápról fog menni, ha az sem mutat furcsa tüneteket akkor maradhat a megoldás.
Mekkora és milyen transzformátort használsz? -
terapeuta007
aktív tag
válasz
fero02 #68455 üzenetére
hát ha a hangszoro kibirja az erositot max hangeron akkor nem elégek azok a diodak valszeg. de ha 2-3-at parhuzamba kotsz es azokat sorba akkor valszeg jolesz az. ha egyatalan van annyi diodad.
lehet megkene fontolni a szekunder menetcsokkentest.de igazabol nem biztos ám hogy a hamgszorod olyan aok wattot kibir torzitas nelkul.
nekem ilyem ovalis 15ezer forintos (2db)asszem 20x15cm autohangszoro az az 50w os erositot nem birta ki. -
terapeuta007
aktív tag
válasz
fero02 #68453 üzenetére
kikell probalni.
ez peakekben 10% torzitassal tudja azt a 200w-ot.
gyakorlatban ha ráküldesz egy ghostemane,boris brejca zenet ugy hogy nem torzitasig veszed fel a hangerot 4ohmos hangszorokkal mindket csatornán (tegyuk fel hogy a hangszorok nem gyengek hozzá)es megmerned mennyi A vesz fel akkor 100% hogy 1A felett lesz. azt tippelném hogy ~8A ha ezt idoben kiatlagolod (nem folyamatosan csak mély van a zeneben) akkor legyen 4A. ezt a tipikus 1A diodak nem fogjak kibirni. felforrnak.
de ez tenyleg nagyban fugg attol hogy mit halgatsz mien hangszorot kotsz rá es hány csatornat hasznalsz.ha ugyanebben a felallásban mondjuk egyeb zeneket hallgatsz amikben ütem van nem pedig ilyen huzamosabb ideig tarto mély akkor akar már csak 2-3 A is lehet kiatlagolva.
amugy diodakat lehet parhuzamosan kotni is es akkor 2x annyi ampert bir ki. persze egyformak kell legyenek.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
fero02 #68451 üzenetére
fölösleges 20A es.
5A es mar boven elég lesz.ha combosabb erositod van akkor 10A.amugy az autokban 10A es bizti van a radio elott nem?
de a legalja( vagy inkabb leg gyakoribb) autoerositok azok ilyen sok csatornás csatornánként 20w-os "erőgépek"
szoval en eloszor megneznem olyan diodakkal amik vannak otthon.vegulis nem nagy dolog megbontani a toroidot azt letekerni a szekunderbol 2-3 menetet. te tudod melyiket valasztod. de en eloszor osszekukaznak otthon diodakat es ha azzal mukodik akkor nem kell tovabb szorakozni. ha nem melegszenek nagyon a diodak akkor nem kell egy darabig hibalehetosegnek tekinteni oket.
inkább 10v AC-t kene megcelozni egyebkent. -
terapeuta007
aktív tag
válasz
fero02 #68448 üzenetére
a diodas dolog meg mindig a legegyszerubb megoldas lehet. csak sokat kell vele sorbakotni. 8db-ot sorbakotsz akkor rendben lesz.
nem draga dolog a dioda. es konyebb beszerezni itthon mint egy step downot. es ez legalabb nem visz bele zajt mint step down.
csak elfűt 1-2 wattot. nemtom mennyi ampert vesz fel max az erositod egy huzamosabb mély zene resznel. meg attol is fugg mit hallgatsz. de ezek a tipikus gyakori 1N400x diodak (1A) valszeg elbirjak. ilyet minden elektronkkai szemetben talalsz majdnem. -
válasz
fero02 #68446 üzenetére
Az az egyenirányító graetzen eső, diódánkénti 0,6V nyitófeszültség.
De tudsz, a pozitívval sorbakötsz még nyitóirányban 2-3 diódát, akkor 15v alá megy a terheletlen tápfeszültséged, nem kell letekerni a trafóból.
Mondhatod hogy szőrszálhasogatás, de ha a 230V felszalad 240V-ra + a transzformátor üresjárás környékén 1-1,5V-al öbbet ad le, akkor máris 16V felett leszel és nagyon sok készülékbe 16voltosak az elkók. Mivel max. 14,4-15V a 12V névleges akkumulátorfeszültségű gépjárművek max. töltőfeszültsége.Az 1,41 meg a színuszos váltakozófeszültség csúcsa, vagyis pl. 10V effektív az 14,1V csúcsban és ha nem terheled akkor a pufferkondenzátor ezt el is éri pár félhullám után.
-
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
fero02 #68423 üzenetére
16voltot birnia kell minden autos cuccnak.
egyeniranyitas utan rakhatsz sorban diodakat amig el nem ered a 16v-ot.
hogyha hozzácsapsz egy olomakkut akkor kihagyhatod egyeniranyitas utan a kondit. es igy talan nem lepi tul a 16v-ot.
nekem igy van megoldva mondjuk nekem gyengebb trafom van.
fater szobajaba csinaltam hangszorot ilyen nagy hosszu muanyag virag"cserépbe"
van benne egy nagy autohangszoro egy kisebb 8centis mélykozep és egy magasnyomo. meg egy ebayes kis d osztalyu tpa3118 erosito. -
gordonfreemN
addikt
válasz
fero02 #67155 üzenetére
Igen ez egy jó ötlet, amíg meg nem szárad. Nekem az volt a gondom, hogy ha nem töröltem le, elég matt lett a felület, tehát csak mintha feloldottam volna a gyantát és azzal a gyantás lötyivel mostam volna le. De abban teljesen jó ez a megoldás, hogy a gyantát lemosod vele. Csak a felület nem volt szép utánna.
-
-
Batman2
őstag
válasz
fero02 #66628 üzenetére
Nézegettem a kapcsolási rajzukat, arról még az jutott eszembe, hogy a gyújtót és ízzót összekötő vezetéken gyújtáskor nagyfesz megy (több kilovolt), ha annak nem elég jó a szigetelése, lehet hogy átcsap és a burkolaton vagy egyéb testhez kötött felületen rögtön földelődik, így nem lesz gyújtás.
Ezt majd ellenőrizni fogom.Üdv.
-
darvinya
titán
válasz
fero02 #64575 üzenetére
Eon-nál dolgozok, légy szíves ne meséld el a dolgokat.
Kár, hogy ELMŰ-ről van szó.
És igen, azóta sincs megoldva.SIM-es villanyóra, az a feltöltős villanyórához kell, mivel azok egyben keret fogyasztás számolók.
Konkrétan nem hülyéztek le, csak rendszerük által nincs semmi gond.
Az, hogy ISO izés valami, attól még nem a többi bejelentőre kell várni, mert akkor az a szabvány egy rakás végtermék, amivel etetik a jó népet. -
darvinya
titán
válasz
fero02 #64571 üzenetére
A második bekezdésed meg nettó hülyeség. Csak picit gondolj már bele...
Ja…
Itteni elosztó trafó 1 napig füstölt be is jelentettem, de lehülyéztek, hogy rendszerük által nincs gond.
Majd 1 nap eltelte után nagy durranással elszállt, utána már 2h belül jöttek szerelni, azaz újjáépíteni, mert abból semmi sem maradt.DigiVillanyóra elektromos hálózaton keresztül kommunikál, s álatalad egyszerűnek titulált mérő is tudja. [link]
-
sonar
addikt
-
kuyarashi
őstag
válasz
fero02 #64275 üzenetére
Köszi szépen.
Arra voltam még kíváncsi, hogy konkrétan a számítógép alaplapján mennyire tud áthúzni pl. a LAN portról a túlfeszültség a SATA elektronikájához. Ezek ugyanis nincsenek összeköttetésben.
Hasonló a kérdés arra vonatkozólag is, amikor a tápon keresztül kapja a gép az ütést'. Ha a tápig el is jut, mekkora az esélye annak, hogy azokon a vékony vezetékeken a HDD-ig akkora feszültség elér, hogy kárt tesz benne (mielőtt a vezetékek elpárolognának). -
válasz
fero02 #61949 üzenetére
Mivel sima 50Hz, vagyis 100 pontosabban, itt a kondi gyártója szinte teljesen mindegy.
Ahogy olvasgatom szép értéket akarsz összepakolni, ha a hálózati transzformátor még ráadásul toroid,
kéne valami lágyindító mert a 10 amperos kisautomatát le fogja csapkodni bekapcsolásnál.
Graetz se árt valami brutálabb impulzustűrésű.Valamint a 20 volt fölötti üresjárási fesz. miatt nem ártana bekukkantani az erősítő dobozába és különösen a bemenő tápfeszültség környékén megnézni az elkók feszültségét. Nem lehetetlen hogy csak 16 voltosak.
-
Kernel
nagyúr
válasz
fero02 #61951 üzenetére
Foglalkoztam több mindennel, csak előbb a rádiószerviz (Gelka) futott ki a divatból (magnó, sztereó, lemezjátszó, Sokol stb.), utána TV-video szervizemből a videót lőttem ki, így maradt végül a TV. Amellett persze alkalmi kirándulások előfordulhatnak, más területekre is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
fero02 #61783 üzenetére
További érdekes vetülete a dolognak, amivel már a szerkesztési időből is kifutottam, mégis említésre érdemes:
A tápnövelő konverternek (akár szimpla tekercses step up vagy trafós konverter) van egy kiegyenlítő hatása is, hiszen változó, hullámzó bemenetről is képes működni, miközben a kimenetet stabilizálni igyekszik (az aktív PFC is épp ezen az elven alapul).
Csak persze nem mindegy, mi az alsó küszöb, amiről még működni tud.
-
válasz
fero02 #61783 üzenetére
De, 1,41 szeresére mínusz 1-1,2V, a graetz diódákon eső feszültség.
Azaz ha 12V a trafó, akkor 12x1,41=17-1=16V üresjárási lesz. Ezt még elbírja a végfok, határeset amúgy.
De terhelve ez szépen leesik 11 voltra, és itt bizony lesz terhelve. Én ezt kevesellem, de ha meg a szekunderrel mész feljebb hogy terhelten meglegyen a 13-14V, akkor az üresjárási lesz 20V körül.
Valamint, ezek ellenére elképzelhető hogy a 11V is elég, de ekkor meg az áram lesz nagyobb ahogy a tápja tartani igyekszik a végfokok tápfeszültségét.Szerk,
És ismét megelőztek -
Kernel
nagyúr
válasz
fero02 #61783 üzenetére
Csúcsra töltődik természetesen, de amikor 15 V-ot írtál, eleve a pufferelt értékre gondoltam, mivel számomra annyira magától értetődő, hogy a nyers hullámzó feszültségre erősítőt nem kötünk.
Ez a képtelenség határát feszegeti, ugyanis ahol elfogy a feszültség, megáll az erősítő is, csak egy búgó zavar hallatszana.
Ha neked puffer nélkül ment, az csak azért lehetett, mert az erősítő tápbemenetén egyébként is van egy kapacitás, legfeljebb azt nem puffernek szánták, hanem az akkuval párhuzamosan kapcsolódva, a táplálás belső impedanciáját csökkenti (beleértve a tápvezeték impedanciáját is), illetve bizonyos értelemben puffer is.
De csak arra támaszkodva, ha az nem is kellő kapacitású, idővel kinyíródhat a kondi az igénybevételtől, majd később kezd búgni valószínűleg. Miután nem ekkora hullámzásra lett méretezve, hanem csak a sima akkura. Másrészt a kapcsolóüzemű tápegység sokkal sűrűbb impulzusainak megfogására is.
Kevés pufferkapacitásnál terhelés közben esik be a feszültség, ami esetleg a zenétől nem is annyira hallható morgást visz be. De attól még ott van a szokványos puffertápos erősítőknél is, több-kevesebb mértékben, a hangminőséget rontja.
-
Kernel
nagyúr
válasz
fero02 #61771 üzenetére
15 V nem vészes, 14,4 V-ot egyébként is bírnia kell, plusz még illik felülméretezni, ráadásul terhelésre úgyis esik a 15 V.
Mivel ezekben az erősítőkben tápfesz. növelő konverter van, elvileg az lenne a korrekt megoldás, hogy azt kihagyva, közvetlenül táplálni a végfokot.
Az alacsony feszültségű táplálás ugyanis nagy árammal, rossz hatásfokkal jár együtt. A tápot előbb csökkenteni, utána növelni, nem ésszerű általában. Ilyen nagyáramú PWM-tápegységet nem is egyszerű találni, vagy nagy költséggel jár.
Még mindig jobb a toroid, amihez lehet használni Schottky-diódákat is, amin kevesebb feszültség esik, többet is párhuzamosan. Nagy kapacitású pufferrel, végül ellenőrizni a terhelés közben is a feszültséget.
A belső konverter is stabilizál, változó betáppal kell működnie, ezért sem szükséges a stabilizált táp. Persze nem mindegy az ingadozás mértéke.
-
Kernel
nagyúr
válasz
fero02 #61769 üzenetére
Ehhez a valós teljesítményt kellene tudni, ott hiába szerepel 280 W is, ha fele sem igaz. Így durván 25 A lenne, ha a hatásfok kérdését is nagyvonalúan átugorjuk. Ha járó motornál jut rá 14 V, akkor 20 A.
De akármennyi is, az áramfelvétel a kivezérlés függvénye, tehát a gyakorlatban használt hangerőn lehet jóval kevesebb is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
fero02 #60119 üzenetére
Ugyanaz viszont. Te is kényszert érzel, hogy neked most magyarázni kell, akkor magyarázz! Ki gátol benne? Igaz, ez már már annyira sem kapcsolódik a kondenzátorok témájához, mint amit én próbáltam átadni, amit láthatóan meg sem értettél.
Kérte valaki, hogy ne nyilvánítsd ki a véleményed?
Igaz, te nem is kérted, csak rosszallóan beszóltál:
Nem unjátok még?
Ez nem azt jelenti áttételesen, hogy azt szeretnéd, fejezzem be? Ezt pedig én úgy értékeltem, hogy te ne akarj engem leállítani, mert nem érzem igazságosnak, másrészt szerintem tök feleslegesen szóltál. De ez csak az én véleményem, attól persze azt írsz, amit akarsz. Ja, akkor én is. Már amíg nem törlik, legalábbis.
Én még annyira sem kértem, hogy ne írj, csak felvázoltam egy ok-okozati láncot, hogy ez történt. Ha nem szólsz bele, akkor másképp alakult volna, szerintem. Ennyit közöltem. De te úgy döntöttél, hogy fontos a szavad, akkor fontoskodj! Ez nem péniszméregetés véletlenül?
Ugyan már, mennyivel képzeled magad különbnek...
-
Kernel
nagyúr
válasz
fero02 #60094 üzenetére
Nem, neked is azt tudom mondani, hogy ez egy szakmai fórum, szakmai vélemények ütköztetése.
Több más fórumon és más topikban előfordul, hogy keletkezik egy vita, ami mondjuk másoknak nem tetszik, jönnek a beszólások. Ez sok esetben igazságtalan, sőt bosszantó, amikor az ember úgy érzi, hogy igaza van, gyakorlatilag mintha elnyomnák a véleményét.
Mégis előfordulhat, hogy offtopik, vagy bármi okból kénytelen az ember eltűrni azt is.
Itt viszont témán belül vagyunk, szakmai "ügyben", tehát nem offtopik. Nehogy már a végén itt is nekem kelljen elnézést kérni, hogy használom a fórumot, amire való. Mindennek van egy határa.
Apropó / szerk: szóltam egy szót is, amikor villanyszerelő témában volt itt végtelen csata, nem is egyszer? Nem szóltam bele, ennyi. Ezt te is megtehetted volna, akkor nem kellett volna most írnom, csak miattad.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Viccrovat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Quadro FX 570 eladó
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged