-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
JóGéza #77553 üzenetére
A limitfeszültség érdekes lehet, itt a 3. oldal írja:
"A magyar előírások, amelyek megegyeznek a nemzetközi előírásokkal, alapját az képezi, hogy az áramütéses baleset semmiképpen nem okozzon halált. Ezért az emberi testet tartósan érő áramerősség legnagyobb értékét jóval a szívkamralebegést kiváltó határ alatt választotta meg. Ez pedig 50 mA. időn át érheti az emberi szervezetet
Ue = Ie .Re = 50 . 10-3 . 1.103 = 50 V
Ezt a feszültséget limitfeszültségnek(UL) nevezik és ez az érintési feszültség tartósan megengedett határértéke 100 Hz-nél nem nagyobb frekvenciájú, szinuszos váltakozó áram esetén, amelyet az embernek tartósan (súlyosabb károsodás nélkül) el kell viselni. Állandó egyen feszültség esetén – az egyenáram már tárgyalt okok miatt - UL = 120 V. 100-1000 Hz frekvenciájú váltakozó áram, valamint szaggatott egyenáram esetén az UL értékét a szabvány nem írja elő pontosan, csak azt, hogy kísérleti vagy irodalom adatok alapján 50 és 120 V között kell meghatározni." [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
JóGéza #77551 üzenetére
Üdv!
Igen, eddig én is eljutottam.
A "meghatározott feszültséghatárok" a kérdés, amire még nem jöttem rá. Amiket találok ÉV törpefeszültség meg hasonló dolgokat, azok mind leválasztótrafó utáni feszültségszintekről beszélnek.
Dr. Szilikát: nincs leválasztó trafó. A szokásos, fém burkolatú beépíthető tápegységet tervezzük használni, vagy esetleg olyan külső tápot mint amiről a laptopokat töltjük, de per pillanat az előbbi van a tervben a teljesítmény igény nagysága miatt.
Igazából az a kérdés, hogy mi az a feszültség szint, ami felett a LED panelt mondjuk plexi lap mögé kell helyezni. Ha legalább 50V-ig nincs gond, akkor már mindegy is a kérdés, mert több nem lenne. -
válasz
JóGéza #71595 üzenetére
Értem én hogy a nevében benne van, és általában ugyanúgy 3 lába van, de attól még nem keverendő a szezon a fazonnal. Másképpen működik (csak egy pn átmenete van), más a jele a kapcsolási rajzokon,...
De igazából arra vagyok kíváncsi miért( és mikor) zárják rövidre vele a bemenő tápot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest