Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One UI zápor esett a hétvégén
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #100048 üzenetére
Még a kétezres évek elején is láttam olyan elektromos tervet, ahová nem volt Fi tervezve. Egyébként érdemes Hámori Albert vlanyszerelés könyvét olvasgatni. Levezeti miért halhatsz meg a .űködő Fi mellett.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #100005 üzenetére
Nehogy azt hidd. Madardomb a 90 es években épült szinte sehol nincs, ahol az eredeti tulaj lakik. És akkor még a panel házak ezreiről nem is beazéltem ahol normális föld sincs.
-
pjen
félisten
válasz
troll81 #99001 üzenetére
Volt egy 100W os "A" osztályú erősítő kommersz félvezetőkből pl:2n3055. Azt hiszem Qvad 405 volt a neve. Régi radiótecnika lapokban megtalálod. Sok példány készült és igen jól szólt.
De. Én régen melóztam egy elektrónikai bóltban. Szép nagy eladótér. AEG 2x50W, 100W orion hangfalak. Kicsit buliztunk. A sarkon szemben volt egy zenés étterem. Átjöttek, hogy halkítsuk le mert ná luk nem hallatszik az.élő zene. Pedig nem is szólt csutkán A qvad rajza fent van a neten.. -
pjen
félisten
üdv. Van egy BHF35 autós kihangosítom. Meghalt benne az aksi. Tudja valaki, hogy cserélhető e és ha igen akkor milyen kell bele?
-
-
pjen
félisten
válasz
vitemerius #86297 üzenetére
Az csak egy kapcsoló, össze zárja és nyitja a két drótot.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #86246 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
PROTRON #86166 üzenetére
Szerintem, persze nem biztos, hogy igazam van, ahogy másnak se. De az, hogy rogyadoznak az iskolák és egyebek, nem hoznak bevételt. Azt a melóst aki rendbe hozza a sulit fizetni kell és ehhez adó bevétel kell. Árút kell termelni, eladni, adót fizetni amit az állam újra eloszt.
-
pjen
félisten
válasz
PROTRON #86158 üzenetére
Az a gond, hogy azokat a munkákat elvégzik azok akiknek mi össze szerelünk. Rengetegen vagyunk, ha nem vinnénk kínába és egyéb egzotikus országokba a melót, azok még több denevért ennének. Jönne kovid 2,3,4 aztán bármi. Régen azt mondtuk ami mozog azt megeszik, ami nem azzal fűszerezik.
-
pjen
félisten
válasz
ekkold #86131 üzenetére
Ha a mai gépek, berendezések is 50 évig tartanának, tele lennénk munka nélkülivel. Nézzél meg egy 50 éves mosó gépet, egy finom mechanikai remek például a program kapcsolója. Most egy motor, dob, inverter és egy mikro számítógép. Az árakról még nem is beszéltem. Mikor a Hajdú energomat mosógépet megvettem, közel fél éves fizetésem volt. Most kettőt tudok venni egy havi fizuért. Egy fúró gép is simán volt egy havi fizú, most elhanyagolható az ára.
-
pjen
félisten
Én is azt tanultam régen, hogy minden 100w fénycsőhöz legalább 15 W izzó lámpát kell használni. De aztán az energia takarékosság fontosabb lett mint a biológia.
-
pjen
félisten
válasz
DonThomasino #86054 üzenetére
Bojlerhez illik külön áramkőrt kialakítani, de ha a vezeték keresztmetszetek megfelelőek és a kötések is végszükségben használható leágazásról is. Vannak villásdugós bojlerek is.
-
pjen
félisten
Üdv. Van egy Galaxy tab 4 tabletem. Az utóbbi időben véletlen szerűen nem működik az érintő kijelző. OTG egérről megy de hát az macerás. Valami ötlet mi romolhatott el.
Beteszem ide is, bár sokmindenben nem reménykedem. -
pjen
félisten
válasz
hibavissza #85939 üzenetére
Freki váltó kellene, de az drága. Egy 230/110 voltos trafónak a 110 votjárol üzemeltetni. Ha elindul 110 ről működhet. Én egy AC ventit lassítottam így le.
-
pjen
félisten
válasz
MasterMark #85738 üzenetére
Esetleg egy normál 4,5 Voltos zseblámpa izzó, vagy egy 6V 0,5W trabant műszerfal világító izzó nem lenne egyszerűbb? Ez csak 5let, nem akart válasz lenni a kérdésedre.
-
pjen
félisten
válasz
gordonfreemN #85168 üzenetére
Ez barokkos túlzás. Azért vannak autó trafók is.Pl sok görgős toroid.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #85109 üzenetére
Hát igen a több 10000 lakótelepi szoba, ahol nincs földelt konnektor.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #84982 üzenetére
A Rex elektró nak és az OBO nak vannak kidolgozott villám védelmi megoldásai. A Rex katalógusában még még kivitelezési ötletek is vannak. Azt tudom, hogy 10 éve még érvényes MSZ sem volt.Az OBO adott ki tájékoztatokat.Rex=J.Pröpster.
-
pjen
félisten
válasz
Dr. Szilikát #84980 üzenetére
Egy igényesen kivitelezett villám védelem esetleg összemérhető árban a védendő épúlet árával. És még akkor is bevághat a kéménybe, a felfogó rúd helyett. Tehát biztosítás mindenképp.kell.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #84977 üzenetére
Inkább kössél egy jó biztosítást.A villám hárító nem ķötelező.
-
pjen
félisten
Azért ezt gondold át. Egy 30mA es Fi relé mellett simán agyonvághatja a zuhany alatt. Mixvill nél egyébként se vennék semmit. Érdemes olvasgatni Hámory Villanyszerelés című köny vét.
Fatpingvin: Szerintem a lakások, házak 80% ban Fi nélkül vannak sajnos. Nem olyan régen szabvány. Sok panelban a szobákban még föld sincs.
-
pjen
félisten
válasz
DonThomasino #84879 üzenetére
Igen mikor nyekken behúz a miháb, rákapcsolja az inditó kondit a segéd fázisra. Mikor felpörög csökken az áramfelvétel miháb elenged, lekapcsolja a kondit. Vannak 2 kondis motorok amiken egy üzemi kondi mindíg bekapcsolva marad, ezeknek nagyobb az üzemi nyomatéka.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #84514 üzenetére
A két LG- n 50% a fényerő, a Philips azon nem mértem fogyit 55.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #84489 üzenetére
Szerintem teljesen igazad van.
-
pjen
félisten
válasz
Donki Hóte #84486 üzenetére
Tegnap pont olvastam, hogy minden feltétel adott a Kádár kockák energia hatékony átalakításához. Van anyag és szakembe. Kb 5 milkából megvan, előzetes számítások szerint. Viszont a pénz valószínű nincs meg. Szerintem nem is térül meg soha.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #84480 üzenetére
Ja, hogy van kutad....
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #84476 üzenetére
Ezt a 3 köbméter vizet sose értettem.
-
pjen
félisten
válasz
Donki Hóte #84441 üzenetére
Jól mondja rednifegnar Fórumtárs. Egy nyitásnál a teljes levegő kicserélődhet a hűtött térben. Például kiborul. A víz meg egy picit érintkezik a külvilággal.
-
pjen
félisten
válasz
Donki Hóte #84439 üzenetére
Van ennél egyszerűbb módszer. Szellőztess ki egy üres hűtőt, aztán kapcsold be és mérd, hogy mennyi idő alatt hül vissza és mennyi energia fogy.
-
pjen
félisten
válasz
Donki Hóte #84431 üzenetére
A fagyasztó szekrényeket többek között pont azért csinálják zárt fiókosra és nem simán polcosra mert a nyitásnál esetleg kiborul belőle a hideg. Ezt pont a polcos Wh fagyasztómnál írták mint hátrányt.
-
pjen
félisten
válasz
fatpingvin #84274 üzenetére
Meg fogsz lepődni egy villamossági árúházban tanácsolták neki.
-
pjen
félisten
válasz
fatpingvin #84272 üzenetére
Pedig a szomszédasszonyom is alu folia golyókat nyomkodotf a kiégett égök helyére.
-
pjen
félisten
válasz
tordaitibi #84255 üzenetére
Ha le Tudnád tekerni a hajat, nem vennél másikat. A hajszárító művektől kirúgnák az embereket.
-
pjen
félisten
válasz
rednifegnar #84247 üzenetére
Túl sokan vagyunk, ha a dolgok,tovább tartanának egy csomó embernek nem lenne munkája
-
pjen
félisten
válasz
Dr. Szilikát #84109 üzenetére
Rendben, köszönöm mindenkinek. Azt hiszem egy veszélyes hulladék gyűjtőben végzi.ú
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest