- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Attix70 #82291 üzenetére
" 2,5V helyett a hangszóróra rá tud kerülni a teljes 5V feszültség.
Ez így van, ez teljesítménybe az előbbi 32 ohmmal számolva 0,78W csúcs és 0,54W effektív teljesítmény"
Ezt írtam, és így számoltam:
5V/32ohm=0,15A*5V=0,78W csúcsteljesítmény
0,78/1,41=0,54W effektív teljesítmény.
Hol, mit rontottam el? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Attix70 #80055 üzenetére
Közben a kondiról beugrott, ezt a szokásosan alkalmazott kondenzátort kihagyták, ami biztosítja ugyan a 100 % DC visszacsatolást, ezáltal a kimenet stabilitását, csak sajnos rontja a mélyátvitelt is, noha ez értékfüggő is, ugyanakkor idővel kiszáradhat, egyéb hátránya is lehet.
Ezért a jelzett kondenzátort kihagyták, helyette a műveleti erősítővel stabilizálták, így korrektebb a mélyátvitel is bizonyára.
-
-
-
válasz
Attix70 #72814 üzenetére
Most gugliztam, hogy 70mV körüli a gitár, akkor tesztként beküldhetem egy bármilyen zenelejátszó zaját, az 25 körüli. Nem a CD bemenetre próbálok gitárt, mert a CD-t tudom, hogy jó rajta : a gitár bemenet a kérdéses.
@mezis : Nem tudom, milyen gitár, most kérdeztem...
@Darvinya : Hmmm, ezt kipróbálom
Végülis a pickup is tekercs.
-
válasz
Attix70 #72669 üzenetére
Üdv
Köszi.Én inkább valami megfizethető könnyen olcsón javítható példányra gondolok amiben pl. nem kell 2 havonta fűtő betétet cserélgetni mert a béna kivitelezésnek köszönhetően a fűtőszál összegubancolódik a helyén és elég,megszakad vagy zárlatos lesz.Ebből lett már elegem.Az első munkaállomást ezért adtam el majd most vettem az idős barátomtól egy bontatlan de már vagy 3-4 éve meglévő munkaállomást hát ez meg Error-t dobál.Ennek is már újonnan gubancos a fűtőszála.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Attix70 #72271 üzenetére
Üdv! Még mindig ezzel szenvedek. Mostmár a simson 2 tekercse külön külön 2 utasan egyenirányítva van és közösítve, egy kondival szűrve, Sajnos az összes DC-DC converter feladta már a harcot (3) mert ahogy nő a terhelés úgy esik a fesz (nyilván rohamosan), leégtek, elpukkkantak, mindent csináltak már. Úgyhogy a kérdés az, hogy milyen IC lenne képes ezt a 3db izzó kiszolgálni, esetleg lehetne-e aksit tölteni vele?
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Attix70 #72278 üzenetére
Rendeltem Aliexpresrol egy fixalt kimenetu dc dc konvertert. Errol fog menni a hatso izzo, feklampa es elol plusz egy lampa(A mopedrallyra kelleni fog). Ez olyan 10w terheles a konverteren. A kicsi kinai azt mondja hogy 10w-ig nem kell heat sink. A feklampat mikor megnyomom akkor 15w lesz. De mivek nem taposom 0-24 a feket szerintem kibirja. Max ha nagyon melegszik teszek ra tapados hovezeto paddal egy cuki bordát.
-
válasz
Attix70 #72060 üzenetére
A műszaki magyarázattal tisztába vagyok teljesen csak én a szekunder körben gondolkodtam.
Megint okosodtam, köszi az ötletet.Viszont fenntartom hogy az erősítő minden ilyen kiegészítés nélkül is 10-15 évet elmegy.
Pl. a Ford kalcimmal dúsított akkumlátoraira 15,4V a maximális töltőfeszültség. Az állandó meg 14,7V, csodásan elbonyolították az egészet.
Vagyis bírnia kell az autós eszközöknek a 16V körüli tápfeszültséget. -
válasz
Attix70 #72057 üzenetére
Szerintem ennyire felesleges elbonyolitani, hol fog talalni 5-10A terhelhetosegu, 1-2V szekuderu transzformatort? Szerintem sehol.
A graetznek meg a diodaknak az a dolga hogy disszipaljon, 100W kimenonel nem mindegy az a +10W, kis hangeron meg szinte semmit nem fog futeni.
Ha a kollega tafojan kivul van a szekunder (ami nagyon valoszinu, a jobb hules miatt) akkor tekerjen le belole 1 voltot, ha toroid akkor ezt konnyen meg tudja csinalni.Az is elkepzelheto hogy a szorszalat hasogatjuk mert 16 voltrol 20 evig elmegy az erositoje, minden vakarozas meg dilemma nelkul.
A 16V amugy is a minden terheles nelkuli total csucsra toltodese a puffernek, a vegfok nyugalmi arama amugy is valamennyit beterhel, lehet hogy siman beall 15 volt korulire. Az meg mar tobb mint megfelelo.Nalam a mult evezredbe a muhelybe tobb mint 10 evet ment egy regi, egyszeru autos noname kis 2x20 wattos booster vegfok, 12 voltos traforol.
-
Alu
senior tag
válasz
Attix70 #72057 üzenetére
A disszipáción gondolkodtam én is. A szekunder tekercs max árama elvileg 13A környékén van. Ha ezzel számolok, akkor kb 14,3W hőt kellene elvezetni az egyenirányítóról teljes terhelésnél, ameddig egyébként sem szeretnék elmenni. Azért gondolkodtam a gratez--hidas megoldásban, mert a tokozásból kifolyólag fel tudnám fogatni hűtőbordára, amit akár ventivel is meg lehetne támogatni. Vagy más nem rendelek TO247 tokozású diódákat, amiket szintén tudok bordával hűteni. Ebben gondolkodtam én.
Úgy érted a primer körbe bekötnéd egy másik trafó primerjét sorosan vagy konkrétan tennél egy másik trafót a toroid elé, ami pl. 230/180 -as áttétellel rendelkezik? -
-
törölt tag
válasz
Attix70 #71610 üzenetére
Nagyon régóta gondolkodom ezen.
Ahol dolgoztam voltak nagyon jó ötletek, de valahogyan nem állt össze az egész.Én büszkeség ből akarom megmutatnia tudok jobbat is.
Mivel moduláris rá tervezem képes lesz ugyan az a CPU nyák Chopper, Inverter 1, 3 es 6 fázisú rendszerek kiszolgálására, illetve BMS es Static switch működtetésére
-
törölt tag
válasz
Attix70 #71594 üzenetére
Nem hiszem, hogy muszáj lenne, mármint a kimenetre gondoltam, hiszen csak egy impulzus kell az meg pont hogy digitális
A null átmenet meg egy diódával leszabályozható jelalak formálóval meg a többi, így amikor 0 akkor nulla a többi meg nem érdekel, mert nem 0.Persze a többi funkcióhoz kelleni fog, igaz itt is felhasználható. Különben meg egyfajta kombináción gondolkozom, PIC és CPLD, a PIC-ben van az állítható feltétel rendszer, 1 kimenete van, ami a CPLD bemenet mint szabályzó jel.
-
válasz
Attix70 #69934 üzenetére
Nem hiszem, hogy van olyan ereje, amire szükségem lenne. Munkahelyen van felrakva ilyen, kicsit jobban nekiesek az ajtónak, kinyitom...Másrészt van kettő trafóm, amit tudnék hasznosítani. Csak a táp a kérdéses hozzá, de megpróbálok jobban utánanézni.
Ahogy YouTube-on nézem, én aggódom túl a dolgot. Egy tag sima 18 voltos Lithium akkuval (valami szerszámgépé volt) működtet egy tekercset, bármiféle áramkorlát nélkül, egy szimpla kapcsolóval...Láttam 12 voltos Li-Po akkus megoldást is. Autóakkum van, jó lesz az hozzá
Megmérem multival mennyit vesz fel, és meglátjuk.
-
-
válasz
Attix70 #69430 üzenetére
Nem vásároltam hanem kaptam ingyen 2 darab Black&Decker akkus fúróhoz való, vagyis eleve erre a nagyáramú használatra készült 1Ah/5cellás akkupakkot. Ezekből csináltam 2P5S kötésbe 1 pakkot és beépítettem a Parkside 1,5Ah pakk dobozába.
Nem néztem a cellák nevét, típusát hisz eleve akkus fúróhoz készült. Ha hazaérek megnézem de szerintem a haver jóhiszeműen úgy adta nekem őket hogy újszerűek de a tesztek szerint már le vannak harcolva, a kapacitásuk megvan de nagy áramcsúcsokat nem tudnak már leadni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Attix70 #68867 üzenetére
A 2 pont közt 10V-ot mértem. A táplálása az eredményjelző tábláról jön, aminek a fesz forrása egy autó akksi 12v 76AH(mért fesz 12,8V).
Az ellenállást ami a sorok végén van nem vettem ki úgy mértem és 82Ohm volt.
Hogy és mivel tudnám elérni,h a ledek erősebb fényt adjanak? Mert ha kivilágitanak 100m-ről alig látni fényes nappal. Most lett bele véve 1500cmd-s led, de ugyanúgy világit mint az előző bekötve. Viszont ha labortáppal adok 12V-ot, akkor faszán világit.
TME-ről rendeltem a LED-et.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Attix70 #68865 üzenetére
Ez csak egy teglalap alaku nyak. Amin ledek elvannak helyezve ami akkor kap feszt ha egy kapcsolot benyomunk. Arra szolgal,h egy tercset ha kilovunk akkor jelezze,h kilove. Sportoldalrol lett rendelve. Van hozza idomero tabla is ami jelzi hany sec telt el a starttol mig ki lett love. Kepet holnap keszitek rola aztan dobok fel.
-
Tamy
senior tag
válasz
Attix70 #68516 üzenetére
De nem a töltő kimenő feszültsége a gond. Az most is be van állítva, de mégse tölt így, pont ez a gond. És mint írtam, másfajta töltőim is vannak, nem csak usb-s dolgokat töltök. Csak annyira lenne szükségem, hogy maga a töltőáramkör ne kaphasson a beállított feszültségnél kisebbet.
-
Tamy
senior tag
válasz
Attix70 #68514 üzenetére
Amit leírtam: nem kezdenek el tölteni. Nem a töltőkkel van a baj, hanem, a mögötte lévő készülékekkel, van amelyik telefon pl. vígan töltődik erről is, mint ahogy más usb-s eszközök is. Ők közvetlen a generátorról működnek, nem zavarja a 0-ról induló feszültség. Emellett nem tudok mindent USB-ről tölteni, az eszközeim nagyrészt szivargyújtóról működnek. Mindössze egy kapcsoló áramkörre lenne szükségem, ami adott feszültség felett bekapcsol.
-
válasz
Attix70 #68507 üzenetére
Szerintem nem fog schmitt triggerként működni mert a tápfeszről megy az egész és az változik. Ha lenne egy stabil tápja akkor az osztót kéne megtáplálni a változó feszültségől, akkor határozottan billenne, hiszterézissel.
Én ilyet 4093-mal csináltam és a JóIstennek nem működött rendesen, amikor kapott egy 7808-at a c-mos tok és a leosztott feszültséget vezetem a kapura akkor hajszálpontosan billent. Akku mélykisütésgátló amúgy, mai napig jól működik. -
tillatrilla
senior tag
válasz
Attix70 #68412 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!!
Igyekszem sorban válaszolni.. Szóval a trafót kivezetékeztem,nem segített. Az érintőpanel hiba az valami felületi vacakolás lehet,vagy esetleg annak az áramkörnek a hibája,ami feldolgozza az érintést, mert minden vezeték a helyén van,sérülés,karcolás nincs rajta.
És igen,mindig búg,függetlenül attól,hogy van rá dugva valami,vagy nincs. A hálózati kábel az nem földelt,sima piskóta dugó.Kezdetektől búg,akkor ez valami tervezési hiba lehet a rossz alkatrész szórás miatt? Valahogy kiküszöbölni ki lehetne? ( erről eszembe jutott,hogy csináltam egy 2.0-ás erősítőt egy tv végfok panelból,a felesleget lefűrészeltem,át hidaltam amit kellett,és csináltam hozzá egy kettős tápot.Kint van a műhelyemben,az bezzeg nem búg... ) -
-
-
válasz
Attix70 #68178 üzenetére
A biztosíték túlélte, mind a három lába ugyanaz a pont.
A kontroller resetet még megpróbálom - amúgy a cellák jók, 10,6V jön az elektronikára, az kissé merült, de nagyjából annyinak kéne. A gép is látja az akkut (ki lehet olvasni az aktuális töltést, kapacitást), csak nem tölti.
Ami még lehet, az az akku BIOS, egyszer jártam úgy, hogy nem megfelelő akku-gép BIOS párt hoztam össze, ugyanez volt a jelenség. -
-
válasz
Attix70 #68114 üzenetére
Igen, elírtam egy nullával, elnézést.
Kissé belevetettem magam a témába, háát... nem is annyira a megvalósítás és az ezzel járó kísérletezés vetett vissza hanem olvastam, és reálisnak is tartom hogy nagyon sugároz. Még rezonanciára hangolt kivitelbe is. És van épp elég kisteljesítményű telefon, wireless készülék a lakásba, ezt még megtoldjam egy 35 wattos eszközzel is..? Nem vagyok paranoiás meg nem is nagyon hiszek ebbe de van valami alapja.
Teljesen primitív, 100% hatásfokú és nulla stand-by fogyasztással meg lehet valósítani, a felső doboz lábai valami érintkezők, gusztusosan elrejve, az alsó doboz tetején ennek az ellendarabjai, akár díszítésnek is ki leehat alakítani, egy mágnes és egy reed relé ami ha ráteszem a felsőt, az alsóba kapcsolja a tápot, vagy ezt a felső doboz súlya teszi.
Tudom visszakozásnak tűnik de így lényegesen egyszerűbbnek tűnik megvalóstani, lehet ágyúval mentem verébre. -
Sokimm
senior tag
válasz
Attix70 #67650 üzenetére
Igen, ilyet találtam már én is:
SMDJ24CA datasheet
Már csak azt segítsetek kitalálni, hogy a kétirányú védelem, és az egyirányú közt mi a különbség? A nyilvánvalón kívül.Wiki: "Egyenáramú áramkörökben egyirányú szupresszor diódákat használnak"
Ha a túláram ellen védi a betáp oldalt, és véletlen felkúszik a tűréshatáron túlra huzamos ideig (Clamping
Voltage 38.9V), akkor nyit, és... ?Ez egy ipari cucc, tehát (sajnos ezért vagyok ennyire anti konkrét) finom 24VDC re van tervezve a betáp oldal is, nem ugráló akármire, tehát minek a TVS dióda akkor? (a user error-on kívül, ha 48V-ot adnán neki)
Ha meg a betáp meghibásodása esetére van ez kitalálva, akkor ha nincs benne, hogy működhet üzemi feszültségen(24V)? És felkúszik az áram így dióda nélkül, akkor beengedi az áramkör belsőbb részeibe, és azt égeti el a delej?
Ha meg van dióda, akkor az füstöl, és? Alaphelyzetben egy zárt eszköz ez a TVS dióda, akkor ha elkezd működni, akkor a betápot lehúzza földre, és ez a rövidzár elfüstöli a diódát. Aztán a dióda mint állandó rövidzár marad az eszköben (miután elégett), vagy teljesen kiég, és nyitott állapotban lesz égés után? (ez az utóbbi lenne logikus).A gondolatmenetemmel csak arra akarok rájönni, hogy amikor 48V-al elfüstölték, akkor mért nem ment tönkre az eszköz.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
hundai
aktív tag
válasz
Attix70 #67347 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget!
Ebben az esetben már nem vagyok biztos a megépítésben. Kikértem egy asztalos ismerősöm véleményét az építendő gépről, de 10ért tudna nekem adni egy használ szalag+korongos csiszolót.Ráadás: Van egy 12v 33A led tápegységem, ezzel milyen fordulaton dolgozhatna a motor? Szabályozható a feszültség, jelenleg is 14V-on használom, de a maximumot még nem mértem.
-
válasz
Attix70 #67088 üzenetére
Köszönöm de nem én voltam az érdeklődő, én tisztába vagyok a félvezető átmenet hőfokfüggésével és a hőmegfutás fogalmával valamint a fényemittálás működésével.
(#67087) Attix70
Tényleg, ez jó megoldásnak tűnik. Én mindig a kondira tettem a táp felé nyitóirányba diódát. De ez most gyorsan lelogikázva még jobb. -
-
Czimby
addikt
válasz
Attix70 #66968 üzenetére
Tahát akkor mindent ami a 12-es lábbal kapcsolatban van egy külön nyáklapra szerelek és bekötöm a 12,2,3,31,32 lábakra akkor jónak kell lennie?
Az otthoni pákámmal ez elég nehéz mutatvány lesz.
tordaitibi ha a te megoldásod különbözik, bár gondolom nem sokban fog aakkor arra is kíváncsi lennék.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
-
PHM
addikt
válasz
Attix70 #66798 üzenetére
Ejnye, hát elromlott az a fránya irónia detektor?
"Villamosmernokkent az ellenallas valoban feszultseget korlatoz."
"A problema, hogy az ellenallas sosem viselkedik villamosmernokkent..."
Az előzmény ismeretében, különösen, ha az egész thread-et visszaolvassa az ember, szerintem jogos a megfogalmazás.
Az igaz viszont, hogy offba kéne rakni, nehogy valaki komolyan vegye.
Szerk: Az enyémet is. -
Ribi
nagyúr
válasz
Attix70 #66796 üzenetére
Korlátozni biztos nem korlátoz akár villamosmérnök akár nem
Nyilván csökkenti, de ez meg áramtól függ.
Persze ha nagyon kötözködünk, akkor lehet úgy venni, hogy mondjuk 5V bemenő és 10mA esetén "korlátozza" a feszültséget 100Ohm, 4V-ra, de ez igencsak hibás fordított logika. -
darvinya
titán
válasz
Attix70 #66783 üzenetére
Tehát soros előtét ellenállás szerinted áramot korlátoz villamos mérnökként, s nem feszültséget.
Pl: 5V voltos LED-re nyugodtan ráadható 12V is, csak 100mA ne lépje túl, mert úgy is világít, s nem megy tönkre.Sziréna, vagy kürt kell vészhangjelzésre KRESZ szerint?
Csak előzményként írtam autókürtöt, válasz rá, hogy nem kürt, hanemriasztóduda.
Passzív piezo, vagy aktív kürt. -
válasz
Attix70 #65972 üzenetére
A megszaladást ismertem, de azért lássuk be, elég silány alkatrészek vannak azon a kínai Arduinon. Akad, aki gyárt SOT-23-ban 100mA, 30V tűrésű stabot is.
-
-
-
-
-
-
Sokimm
senior tag
válasz
Attix70 #65719 üzenetére
A két kör egyenenletesen ide-oda váltakozva terhelődik (mint egy színusz hullám, csak a negatív tag a második kör lenne itt a DC világban), tehát nincs kisebb áramú kör. (ergo a vezérelt kör disszipációja miatt az egyik hullám (akár a felső, akár az alsó) tompább lenne, ami nem egyenletes terhelést eredményezne). :\ Nem jól gondolom?
A második tippedet még átnyálazom, köszi!
-
And
veterán
válasz
Attix70 #65604 üzenetére
C= Q/U, Ahol Q mértékegysége [ C ] vagyis coulomb, ami másképp [A*s]. Vagyis ha 1 amperrel (legyen áramgenerátor) töltünk egy másodpercig egy kapacitást, és azon ennek hatására 1 volt feszültség alakul ki, akkor a kapacitása 1 farad. Ez természetesen oda-vissza is érvényes.
-
-
válasz
Attix70 #65583 üzenetére
A lényeg, hogy ne tudjon lemerülni az akku, ha nem csepp, akkor más szinten tartó töltés
.
Amennyire tudom, óra backup akkuja lenne, 5V-ról megy, és 100-200mA eszik? (Nagy LED kijelzős óra. Természetesen nem nekem kell, mert 5V-ra én lítiumot tennék, de a cucc gazdája bement az első boltba, vett egy szimpatikus akkut, és most találjam ki, hogy oldja meg -
terapeuta007
aktív tag
válasz
Attix70 #65573 üzenetére
egy cellát simán lehet tölteni 5v ról. az usb sem 4.2v.
igazílyenkor kimarad a cv töltés rész ami azt jelenti hogy 80% ra töltődik fel ésutána védelem lekapcsol.
ezért ajánlják hogy pontosan lődd be a feszt 4.2v/cellára hogy teljesen feltöltődjön.
de ez nem feltetlenul szukseges, fontos dolog.még jót is tesz a cellának ha nincs teljesen feltöltve. -
kuyarashi
őstag
válasz
Attix70 #65565 üzenetére
Köszi. Azért nem fogadtam meg, mert azt hittem félreértettél (persze én értettelek félre téged), a másik, hogy a legegyszerűbb megoldást kerestem. (Azt hittem van egyszerűbb.) Ráadásul van még egy gyári NiCd akkumulátor is a behajtóhoz, amit szintén szeretnék tölteni, ezért első körben az eredetitől független, második töltőben gondolkodtam.
PHM:
Neked is köszi a segítséget.Esetleg tudtok adni részletes leírást a töltő elkészítéséhez?
-
kuyarashi
őstag
válasz
Attix70 #65552 üzenetére
Érdekes, mert a videóban is a gyárival töltik. Egyébként arra gondoltam, hogy ezzel a 12.6V/3A töltővel kellene tölteni. (Persze a csatlakozók átalakítása után.)
-
kuyarashi
őstag
válasz
Attix70 #65548 üzenetére
A fúró gyári töltőjét használtam, ami 0.4 A-el, 7 óra alatt töltötte fel a lítiumokat. A lítium elemeket pedig linkeltem. Teljesen újak. Az elektronika pedig párhuzamosan tölti őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Napelem
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest