Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
9-10V környékén, ha annyi van benne hogy a gyújtás még él akkor (régi autó, nem a mostani ecuval teletűzdelt automata váltósok) egy ilyet betolással, meghúzással, meggurulással pikkpakk be lehet még indítani.
Ez az a határ amikor gyújtást ráad, műszerfal minden picit kisebb fénnyel meg intenzitással de él, és amikor önindítózol abban a pillanatban teljes sötétség. Több tucatszor indítottam be így autót eddigi pályafutásom alatt.
Igaz ez nem a szigorúan vett mélykisütés állapot de nagyon közel van hozzá, nevezhetjük annak.
Egy névlegesen 12V ólomakkut 10,5V alatt teljesen kisütöttnek, alatta mélykisütöttnek tekintünk. -
De van, valóban van.
Például a régi szimmetrikus 240 ohmosnak nevezett szalagkábelnél a 2 ér távolsága pont kiadta ezt az impedanciát 100Mhz környékén és felette.Igaz audióba max. 15-20kHz van de számold ki ha van kedved mekkora kapacitást képvisel pl. 10 méter kéteres vezeték ahol az erek 1mm-re futnak egymástól.
És igen igaza van annak aki erre azt válaszolja hogy egy legalja végfoknak is közömbös ez a kapacitás és ezzel az impedanciváltozás de a jelenség létezik.
Ahol egy hálózati madzagért kiad valaki 50-100ezer forintot, az biztos nem 2*0,75 mtk-n viszi a jelet.Én anno 82-84' környékén vadhifista voltam és sok akkor több 100ezres (akkor!!) cuccot volt alkalmam meghallgatni.
Egy bizonyos szint felett nem is a komponensek számítanak már hanem azok egymásra hatása, egymással együtt élni tudása.Nagyon szépen szólt a házi Quadom meg az Orion SE260 egy akkor 400ezres hangfalpáron, életemben nem hallottam olyan jól szólni őket.
De össze sem lehetett hasonlítani amikor a hangfalak elé egy 350ezres erősítő került.
Ezen tuti meghallottam volna a 2*0,75 hangfalkábelt.
Jó durva példa ez a tyúkbél de a jelenség biztosan létezik.Az abszolút földtől elrugaszkodott jelenségre sose voltam érzékeny.
Akkoriban egy angol manusz, Peter W. Belt tízezer forintnak megfelelő valutáért árult öntapadós tapétához hasonló A4-es segédeszközöket. (ez anno 3 havi fizum volt, csak a viszonyítás végett)
A tapétán pöttyök, karikák, háromszögek egyebek voltak 40-50 darab kb. és ezeket kellett egy általa meghatározott mintázat szerint felragasztgatni a lemezjátszó tényérjára, a hangdobozokra, az erősítőre, a hangfal lábakra és a különféle vezetékekre. Hálózat, hangfal, kisjelű kábelek.Én nem hallottam ezek hatását viszont voltak akik eskü alatt vallották hogy brutálisan jobb lett a hangkép.
De ebből sose volt vérre menő vita csak ők így zenéltek más meg máshogy. -
Dr. Szilikát
őstag
Leválasztó aljzatok néznek ki így (tápegység bedug, elemről jövő ágat megszakítja).
Mindamellett létezik olyan megoldás is, ami fordított paralel dióda segítségével az olvadóbiztosítékot kinyomja, ha fordított tápot kap. De akkor előbb van egy biztosíték, utána egy védődióda GND-re. Vagy a GND ágon is lehet beiktatva a biztosíték, de ezt még így sem egyszerű lekövetni, látni kell.
Az is lehet, ennél a típusnál a csatlakozó csak a gyári élesztést szolgálja, egyébként elem és akku egyaránt támogatott. Bár nem mondom, hogy életszerű, csak a gyári élesztés miatt, ilyen csatlakozóra költeni.

-
lanszelot
addikt
No, meg jött a modul.... és megy is vissza.
Nagyon nem az amit írtak.
Holnap jön a másik.Szét kaptam és elem helyére be sufni tuningoltam a 9V adaptert. /Képen ott van/ Tökéletesen működik róla.
Viszont a 9V dugaljról meg se nyikkan. Ezek szerint hibás az a rész és ezért rakták a dugalj nélküli házba.
-
lanszelot
addikt
-
azért, mert a 4 pin pwm és V vezérlésre mkroghat, a többség nem szereti.
zur infó:
tápban nem az van, h rakjunk be egyet, oda pl. radikra való, magasabb légnyomású kell, nem feltétlenül a légszállítás az első. A réhit érdemes meglesni, merz a táphoz azt álmodta meg a tervrző. Javasolt az artic p, de sz nem szeret fekve lenni, viszonylag hamar "csapágyas" lesz. Jóféle beQuiet vagy ilyesmi már frankó, cserébe horror ár.
-
lanszelot
addikt
Nem úgy van ahogy gondolod.
Vett egy pc hűtő ventilátort a psu ba.
Azért vette mert hangos a psu (power supply unit, pc táp)
Azért hangos mert 12V rol megy és pörög.
Bele tesz egy gyengébbet, ami 5V os, mert a 3 pines mind 5V os venti, akkor fog pörögni és elég hamar le is ég.
Ekkor túl forrósodik a táp és az egész pc kuka.
Azért mert azt írtátom hogy az úgy jó.
De nagyon nem.
A 4 eres mehetne bele, az 12V os, de fullon fog pörögni így ugyanolyan hangos lesz.
Ja és van 4 eres, pl bequiet ami alapból lassan pörög így csendes, azzal megint jó eséllyel tul melegszik a táp.
Direkt be linkeltem a videót, nézd végig, mielőtt butaságot írsz.
Ne adj rossz tanácsot, mert a teljes gépével fizethet érte.Ha halk tápott akar, akkor olyat kell venni. Van olyan.
PC táp nagyon érzékeny, plane az az olcsó ami a képen van.
Nagyon nem kellene mókolgatni.
De ez az ő dolga. -
-
biker
nagyúr
a méret nem gond, bár el kell férjen egy ilyen egy kb 2x3cm panelen gyanítom.
minden a vezérlőn van, egy 4eres kábellel kall rákötni az RGB ledet, csak ez a baj hogy a két vezérlőre kétféle led dukál. és nincs külön külső táp, tehát a működéshez szükséges energiát a led ágról kellene venni -
Nem.

Az érdekelne, melyiknél kisebb a wattos veszteség.
Minden W számít, akár 2-W is.
Pl graetz, 4A, 4 dióda, egyszerre 2 vezet az 4x2x0,5V=4W veszteség, a trafón pl. 5W ez összesen 9W.
vagy 2 darab dióda, 4x1x0,5V=2W, a trafón 5W ez összesen 7W.
Ekkold,
igen jól fogtad meg.
800 voltos dióda kell mindenképp ha a 2utast választom.
Mindjárt megnézem a vezeték keresztmetszeteket pontosan, fajlagos ellenállás ismeretében kiszámolható a rézveszteségem.
Bár itt az szerintem állandó lesz. -
A mostani litium kémia teljesen más.
Találkoztam olyan laptop akkuvak ami 2 évet pihent egy hűtőszekrény ajtórekeszében.
Hibátlan.Saját példa, nekem bontott e-car litium-ion kémiás tárolós hobbi napelemes rendszerem van.
Az akkucellák 2018-as gyártmányúak. 1 évet mentek az elekromos autóba, majd 2019-ben viszahívás történt (nem részletezném az okokat) és több 10.000 akkupakk kikerült a lelkes magán amatőrökhöz.
Én 2022-ben vettem meg 42 darab cellát. Azaz ezek akkor már 3 éve álltak raklapon.
Mindegyik, ismétlem mindegyik cella 3,656és 3,688V között volt azaz 3 év állás után a 42 cella 32millivolttal tért el.
Nálam 1 évet álltak ebben az állapotukban majd be lettek építve a helyükre és 2 éve hibátlanul teljesítenek. 7 évesek, ebből 1 évet a villanyautóba voltak hajtva, majd 4 év állás és 2 év napi használat után még legalább 90%-osak.Mivel nemrég beszereztem még 12 darab ilyen cellát, elektromos roller projekthez, azaz ezek már 6 éve állnak mindenféle töltés nélkül.
Holnap ha hazaérek a melóból megmérem őket és közkinccsé teszem a mérés eredményét.Jó ez a liion (NMC) technológia.
A LFP az teljesen más, annak relatíve borzasztó nagy az önkisülése de a szerszámgépekbe NMC van. -
-
-
-
-
Nem, ha már 2 LED, vagy bármi, akkor már nem
Teljesen vicces.
El nem hiszem, hogy nem tud elég áram folyni.
2 LED esetén 0,6V mérek az egéren, azzal OK, nem megy, de 0,8 körül már kéne neki. Ott se
Zöld LED-del 2,7V jut rá, ami amúgy nem tragédia a 4-hez képest. Egy új AA elem 1,6V körüli. -
-
Ribi
nagyúr
Plusz egy dolog ami szar volt az a kapcsoló
.
Eléggé el volt szenesedve.
Megkapargatva "bekapcsol", de csak a cső két végén enyhén vörösen pislákol.
Puffer kondin van 312V.tordaitibi: nincs tapasztalatom ilyen javításával, de nem vagyok járatlan elektronikában.
Azért kédezem mit érdemes mérni. -
Szia ez egy elektronikus fénycső-előtét.
Javítása, ha nincs rutinod az ilyen kapcsolóüzemű önrezgő táp +elektronikus fénycsőgyújtó terén akkor kb. = a kudarccal.
Vagy veszel egy bármilyen 18W elektronikus fénycső-előtétet helyette, vagy kukázol egy hagyományos fénycsőfojtó+gyújtó kombót, vagy elengeded az agészet és veszel egy ledes fénycsövet. -
laed
senior tag
Közben megelőztek a válasszal.

Akkor mellélőttem, mert azt hittem hagyományos fénycsőarmatúráról beszélsz.
Szerintem vághatod ki az egészet a fenébe. Ha van kedved szórakozni vele, el lehet szórakozni az alkatrészek ellenőrzésével. Az a kérdés, mi romlott el benne. (Kondenzátor, félvezető, egyéb.) Aztán lehet próbálkozni a hibás alkatrész cseréjével. -
Dr. Szilikát
őstag
Először a fénycsövet kellett volna kimérni, miután a két végén, két mérhető izzószál van. Nem neon, nincs benne neongáz, ami ebben van, amihez fénypor sem kell, miután az ionizált neongáz a látható tartományban emittál:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Glimmlámpa
Az elektronikus előtétnél nem a feszültségre kell menni, hanem vagy működik, vagy nem. Pufferen 325 V DC. Az elv nem bonyolult, a kompakt fénycsövekkel megegyező:
http://www.pavouk.org/hw/lamp/en_index.html

AI-alapú áttekintés
A "3 sávos fénycső" kifejezés olyan fénycsövekre utal, amelyekben a foszforréteg három különböző sávban bocsát ki fényt, ami jobb színvisszaadást eredményez. Ez azt jelenti, hogy a tárgyak színei természetesebben jelennek meg, mint a hagyományos fénycsövek esetében.
Részletesebben:
A hagyományos fénycsövek egyetlen foszforréteget használnak, ami nem adja vissza a színeket olyan pontosan, mint a napfény.
Ezek a fénycsövek három különböző foszforréteget tartalmaznak, amelyek különböző hullámhosszú fényt bocsátanak ki. Ennek eredményeként a fény spektruma szélesebb és a színek jobban visszaadhatók.
Előnyök:
A 3 sávos fénycsövek jobb színvisszaadást biztosítanak, ami különösen fontos lehet olyan helyeken, ahol a színek pontos megjelenítése fontos, például üzletekben, galériákban vagy otthoni környezetben.
Színhőmérséklet:
A 3 sávos fénycsövek elérhetőek hideg, meleg és természetes fehér színhőmérsékletben is, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. -
baly81
aktív tag
Talán fényerőben nem érted volna el a hagyományost egy LED-es csővel kiváltani, de nálam nem okozott nagy élettani hatást... Alig észrevehető a különbség.
Nálam is tönkrement a tarolómban egy cső, a többi pedig elég fáradt (halvány) volt már. Kib*ßtam mindent az armaturából, csak a csőtartó foglalatokat hagytam bent. Újravezetékeltem, szerencsére gyorscsatis volt a foglalat. Belementek a led-es csövek. Kevesebb áramfelvétel ami 4×8W, (a 4×18W, +trafó veszteséggel -szerintem- minimum 100W). Fényerőben ennek ellenére nem igazán vettem észre módosulást, és nem meleg a cső (mondjuk alu hátlapos).
Amúgy nekem sincs halvány fingom sem, hogy mi lenne ez a sáv amit a boltos mondott. -
3,5kW fűtő klímák valós fogyasztása leg-legnagyobb érték 1,2-1,4kW.
Mértem párat télen.
Ez még mindig csak 6 amper.
Fiamnál 2 ilyen megy, mindkettő másfeles tyúkbéllel van kötve, villanyász által, 13A kismegszaktóval klímánként.
100 méterre én is 2,5-el vinném, pár méterre, 10-15 méterre megfelel a 1,5. -
rednifegnar
senior tag
de ha elolvastad akkor a kerdes arra vonatkozott hogy ha forras iranybol megy el akkor is ugy marad e. mert ugye egy hagyomanyos kismegszakitot ez nem erdekli.
az nekem bonusz hogy ha visszajon a delej, akkor se kapcsoljon vissza.
ezert kerdes, hogy mind ilyen vagy csak egyes tipusok?
amugy a sinbe teheto fi relek is ilyenek? mert az jo szivas ha minden kimaradas utan menni kell es visszanyomkodni oket. de nem ismerem, ezert kerdem.pl ennel faxan oda van irva:

-
And
veterán
Ettől függetlenül ennyi fokozattal és ilyen alacsony tápfeszültséggel már hamarabb előáll az a helyzet, amit Reggie0 említ: 5V-os csúcsértékű bemenetnél az első hat fokozatnál lesz értelmezhető ledáram, e feletti szintnél pedig a bemeneti forrás durván túlterhelődik. Úgyhogy ez a kapcsolás ebben a formában erősen sántít.
-
Reggie0
titán
Nem. Ha kinyit az osszes dioda, az a tulvezerles, akkor kezd el vilagitani a D7 ami ezt jelzi. A fesz addig megy, ameddig nem fogyott el belole annyi, hogy gyakorlatilag nulla. Szoval ha pl. 1V megy ki Q1 emmiteren, akkor nyit a Q2, tovabbmegy 0.4V~0.6V a D4-en es ez a Q3-mat mar csak reszlegesen nyitja ki, amitol csak pislakolni fog tovabb nem megy a feszultseg a diodasoron.
Ha a Q1 bazisan nagyobb a fesz, mint 5V, akkor a bazis-emitter diodan fog atmenni a teljes emitter aram, azaz mar a teljes terheles megy a bemenetre. De ha a bemeneten van >5V akkor mar terhelhetobb az audio kimenet is.
Raadasul az 1N914 dioda nyitofesze is valtozo, 1uA-nel csak 0.275V, azaz par tized volt bemenetnel mar par mikroampert atkuld az elso led tranzisztoran, aminek 100...800 az erositese, azaz 0.1-0.8mA koruli aramot enged a D3-on igy pislakolni fog. Ha nagyobb a bemeno fesz, akkor ez a jelenseg tolodik a kovetkezo ledre a sorban.
-
-
-
Dr. Szilikát
őstag
Ez ott probléma, ahol az eszköz tényleg csak 5 V-ot bír elviselni, ezért alapból 5 V-ra kell beállni a dugasztápnak például és csak utasításra kapcsolhatna nagyobb feszültségre, de azt ilyenkor nem kap.
Amelyik eszköz nagyobb betápot elbír, azoknál szerintem mindegy, hogy azonnal vagy késleltetve kapja. Pl. egy DC-konverterrel kezdődik a bemenet (mondjuk egy telefon), ami eleve tág határok között operál.
-
-
rednifegnar
senior tag
sztem innen indult a story

9v-os rizsszem izzot talan lehet venni, az egyik labat kell visszahajlitani es akkor mar majdnem olyan mint a kivant.a 6v izzo meg ahogy irtak elotet ellenallassal, mondjuk ezt ugy csinaltam, hogy betettem keramia ellenallasokat addig probalgatva mig nem nagyon melegedtek es a fenyuk se volt nagy (egy magnoban csereltem igy ket hatter izzot kisebb feszultesgure).
ledesiteni is lehet akkor esetleg egy greatz (+kondi) es elotet.
-
-
-
aujjobba
addikt
Ez a kapcsolas:

A GNDREF ponthoz ert a szkop GND.
A masodik probalkozos pukk elvitte a biztit, a hidat, meg a termisztorbol is lerepult egy darab.
Miutan elsore a hidat kicsereltem vegigneztem van-e rovidzar valahol, de semmi.
Az IC drain-source kozott sincs, a diodak jonak tunnek mind, passz mi doglott meg. -
aujjobba
addikt
Nem a kimenet GND-re kotottem a szkopot, hanem a primer oldali DC GND-re.
Tehat bejon ugye az AC -> diodahid -> switcher IC.
Na itt az IC GND labara, ami egyben a beepitett FET source-a.Biztos csak ahhoz érintetted hozzá?
Igen, es csak a szkop GND-je ert hozza.
Amúgy ahogy nézem ebbe nincs föld vezetve, csak a fázis meg a 0.
Igy igaz.
A kimenet GND-re kötötted a szkópot?
Nem, lasd fent.
Más volt még rákötve?
Nem. -
Kihangsúlyoztam hogy PWM.
Ha a tiszta pwm után kötünk egy elkót akkor az a kimenetet nézve már nem pwm hanem simított szűrt táp.
A mezei hagyományos RGB ledszalag vezérlők mind tiszta pwm-el működnek.
Kijelző, monitor, itt elég sokat törték a fejüket a mérnökök hogyan maradjon meg a háttérvilágítás szabályozás közben a színhűség.
Ez automatikusan megmarad ha a háttérledeket tiszta pwm vezérli, így a led kibocsátott színhőmérséklete ugyanannyi 5 és 95% fényerőnél is.
A szemkímélő tiszta dc szabályzásnál ezt nem is olyan egyszerű megvalósítani. -
ribarszki
őstag
Jól látod, erősebben fűt, meredekebb az emelkedés. A program csak onnan rögzít, hogy megvolt a babok betöltése. De a teljesítményt visszaveszi ha nem kell, mert tegnap csináltam egy tesztpörit 95%-os teljesítménnyel, s ott elszállt a világba a piros vonal. Megégett a kávé is. Ahhoz képet ma szépen hőmérsékleti tartománynban tudtam tartani, működött a szabályzás.
Viszont a második kérdésed nagy jó!
És ezzel gondom is van. A bab egy dobban forog, s mellett van a fűtőszál. Sajnos a fűtőszál csak alul egy félköríves merevítéssel rögzül, azt kell becsavarni.
A gyártás nem lett tökéletes, ha teljesen becsavarom a fűtőszálat csavarjait, akkor belép a dobba. Szóval alátétet kellett tennem a félköríves vas mögé ahol a csavar van, hogy picit igazodjon a fűtőszál, közelebb a burkolathoz. A felső csavart pedig nem húztam meg teljesen, mert így maradt pont a forgó dob és a burkolat között a fűtőszál. A dob nem ér hozzá, de nem is áll beton fixen a fűtőszál. Szóval remeghet. Nem a legjobb megoldás. Jó lenne ha a fűtőszál végét is rögzítené valami.
-
-
tlac
nagyúr
köszi, végül annál fogva sikerült kirángatni
de amúgy nem vagyok benne biztos, hogy ennek az lenne a szerepe, inkább valami védelmi funkciója lehet (egy másik kábelen is volt ilyen cucc, de ott voltak fülek is, amit tudtam használni)de itt látszik, hogy sehol nem volt semmi fül
-
Pötyi
őstag
A boltos is hülye/nemtörődöm (nem kívánt törlendő), ha ilyen szarul dokumentált árut átvesz értékesítésre. Hogy még csak annyi sincs ráírva, hogy max. hány Ampert tud átvinni... Aztán meg majd csodálkozik, ha ha tízből tizet visszahoznak minőségi reklamációval, hogy a szutyok, túl vékony tyúkbél miatt nem tölt annyival a töltő, mint ahány Amper rá van írva. Aztán majd elmaradnak a vevők, ha ilyen lutri minőséget árul. Kéne, hogy legyen ilyen visszacsatolt információs lánc, akkor talán ebből tanulnának a boltosok is és a minőségi igény visszacsapódna egészen a gyártóig, akinek talán nem törne le a keze annyitól, ha néhány információt rábiggyesztene a kábelre. Ééérted!
-
-
rednifegnar
senior tag
Amikor hasonlo gondom volt, vettem par combosabb nehany ohmos jopar wattos ellenallast es azokkal jatszva allitottam be.
-
Barret001
addikt
Az lenne az elképzelés,hogy egy "Áramváltó" legyen belőle . Szóval ha tekercset hajtok meg,akkor csökken a nyugalmi áramfelvétele? Az lesz a következő lépés úgy is. Csak sötétben vagyok
Ez csak gyakorlás... Be 100V,ki 12V .Ez lenne a cél,És ne 8A jöjjön ki,hanem jóval több
Előtte meg piszkálgatom a saját szintemen.
Indukciósan akarom kivenni a teljesítményt. Így is koppan az ampermérő,ha fémet rakok a hurokba. -
Értelek és ismerem ezt a módszert.
de ezen a dobozon nincs több fizikai csatlakozás. 2x antenna, 1 táp, 1 kapcsolt ág + egy 2 lábú kis csati alul amin a jelet kapja az ablakfűtéshez hogy on vagy off.
Ezért is néztem nagyot. Akkor ha lenne még rajta egy 10-15 lábú csati, oké, más modellbe használják azokat is. de ebbe ennyi mint amit leírtam.
Antennaerősítőnek kicsit bonyolult (nekem). Azt jellemzően az antenna seggére építik, körömnyi méretbe és az antennakábelen kapja a tápot. -
rednifegnar
senior tag
meg nincsenek behuzva a plusz dolgokhoz valo kanocok a kasztniba meg nincsenek bent a szenzorok vagy nem olyan mint ami kell ezert cserelni kell. sok bonyolitast kitalaltak nehogy utolag fel tudd extrazni a kocsit hiaba van a panelen minden rajta, szoftverekrol nem is szolva.
-
-
40 éve szerelek villanyt, pár családi ház kikerült a kezeim közül (nem most, évtizedekkel ezelőtt mert ma már mindenről pecsétes papír kell).
Mindig 2 pólusú kapcsolót raktam a villanyóradobozba a bojlerhez.
Nem tudok konkrét erre vonatkozó msz vagy bármi szabványt én se. De az biztos hogy mindkét vezetőt meg kéne szakítani. Paraszti logikámmal talán azért mert szerelésnél a vizes berendezés egy vacakabb nullán visszajövő 5-10V hatására is rázhat. -
villanyszerelős topikban linkelik a szabványt is, ha kéred. A linkelt szöveg a jó, 1P+N kellene, van fi relés amit írtam, 10k alatt.
Igen, átlag villanyászok ezzel sem foglalkoznak, nálunk a démász hivatalos beszerelők a számlás melónál mindenre C16 kismegszakítót raktak... villanyszerelő sok van, olyan, aki érti is, h mit csinál... na az kevés van. -
-
Olyanom sajna nincs itthon, nem tudom tesztelni.
Legközelebbi hestores rendelésnél hozzácsapok egyet, megnézem.
Amúgy ezek az újabb ic-k csodákra képesek állítólag.
Méretükhöz képest. 400kHz-Mhz tartományú kapcolófreki, szinkron fet egyenirányítás egyebek.
Még az is lehet simán kiköhögi a 3 ampert. -
Leteszteltem, van itthon.
12V-be, 5V 1,5A terhelésnél kézemelegnél picit melegebb, 2 ampernél forró az egész panel, kézzel éppenhogy nem megfogható.
Az kb. 55-60C fok, ezt kb. 20 évig bírja.
1,5A a terhelés, a terhelő labortápomon azért csak 4,83V mert 170mV ennyi esik a vacak mérőzsinórjaimon meg a krokodilokon, nem volt kedvem a mérésre összeforrasztgatni mindent.
Megvan az 5V a stepdown kimeneten, a multi mutatja.
-
Valószínűleg fogott egy csalót
Én még 2018? 9? körül vettem egy Raspberry-t nagyon olcsón ebay-en, de annyim volt zsákbamacskára.
Pár hét múlva jött egy levél, hogy a csalót lekapcsolták, és visszautalták a pénzt.
Nem tudom, hogy az Aliexpress mennyire felhasználóbarát ilyen téren, de gondolom nem ennyire. -
-
12V-on még tuti jó, az autómban is van pár ilyen

@Tordaitibi : "Legalabb magyar cegnel hagyok ott x forintot."
Mindenképpen a kínaiaknak van kifizetve a termék
"Aki nagyba utazik biztosan jobban jar az igaz."
Igen, pl. a HE is tuti kínai oldalakról rendel
Én sem nagyon rendelek már sokat, de főleg ilyen apróságokat, és nagyon nincs humorom pár ezreket csak postára kiszórni
Amúgy rendben lennének a HE árai, de amíg nincs pl. ajánlott leveles küldés, addig kevéssé éri meg. -
E.Kaufmann
veterán
Neked melyik mostanában kapható step-down konverter lenne szimpatikus, vagy mire figyeljek, hogy olyat válasszak, aminek a kimenetén nagy valószínűséggel sosem fog megjelenni a bemeneti tápfeszültég?

Buck konverterrel bátrabb voltam, vettem, ami szembe jött és papíron 3X több teljesítményt tudott, mint ami kellett, mert eleve a cucc, amihez használom, 24-57V között mindent elvisel és én csak 12V-ból csináltam 24-et valamint a konverter se tud elvileg 40V-nél többet, úgy voltam vele, max a táp pukkan el, és még került elé egy biztosíték is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

biztiket azért raknék bele.

Teljesen vicces.
.

de lehet, egy régi kis Sport Swift is örülne 1kW befújásnak

1,5A a terhelés, a terhelő labortápomon azért csak 4,83V mert 170mV ennyi esik a vacak mérőzsinórjaimon meg a krokodilokon, nem volt kedvem a mérésre összeforrasztgatni mindent.
ekkold