Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Memora #55172 üzenetére
Közben ugye az adatmentés topikban lett folytatva a téma, ott is kellene akkor maradni ezzel, ott érkezett erre a legutóbbira is válasz.
-
King Unique
titán
válasz
Memora #55165 üzenetére
A fájlrendszert javítani akkor lehetne, ha RAW lenne a lemezen lévő partíció, lásd más kérdésére adott válaszban leírtakat.
Ha nem lefoglalt, sőt nem inicializált a meghajtó, akkor viszont marad az adatmentés másik fizikai lemezre arra való célprogrammal (példák).
Az adatmentés értelemszerűen az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik témája, ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket, meg folytatni a mostanit, ha további kérdés van.
-
-
-
válasz
Memora #54376 üzenetére
Érdemes ráereszteni egy HDSentinel írás tesztet, ha azt túléli akkor szerintem használd nyugodtan olyan adatokkal amiért nem kár vagy van róluk mentés.
Nekem egy 1.5Tb-os samsung vincsim van aminél már piros a kondíció de vagy 3 éve pedig már többször teleírtam és semmi hibát nem produkál. -
JohnD
tag
válasz
Memora #52450 üzenetére
Akkor 30 nap után is tudod használni? Akkor jó, meg azok az extra funkciók nekem sem kellenek.
Amúgy amit mostanában néztem még az a HDDScan (többek között), talán az ilyen ingyenesek közül ez a legprofibb. (Bár bevallom nem hasonlítgattam össze minden egyes pontját, funkcióját a HD Sentinellel vagy a többivel, szóval inkább ránézésre.)SP4C3 - köszi, már megnéztem róla a párat
-
liksoft
nagyúr
válasz
Memora #48576 üzenetére
Elméletileg abban nincs arettáló, így az nem "lötyöghet". Ha viszont felpörög, de fogja a BIOS-t, akkor nagy valószínűséggel annyi neki. Mivel parkoló pályás, a fejek álláskor a lemezen pihennek legbelül. Vagyis csúsznak leálláskor és induláskor is. Egy idő után elkopik, és ezáltal a fejre rakódó por megváltoztatja a fej repülési tulajdonságát. Indulás után az olvasása bizonytalanná válik, a saját operációs rendszerét és a felülethez tartozó egyedi adatokat nem tudja beolvasni, de próbálkozik vele.
Az adatok mentése ha még lehet, ilyenkor másik fejszerelvénnyel oldható meg, ami tiszta teret, egyedi szerszámokat kíván.
A közkézen forgó videókról meg inkább nem mondanék semmi véleményt, mert pirulna még a képernyő is.
A perpendikuláris adatrögzítés esetén a lemez felépítése: Van a hordozó lemez (alumínium 3,5" esetén legtöbbször, vagy üveg 2,5"-ban szinte mindenütt), erre kerül egy tapadást segítő réteg, majd vastagabb lágy mágneses réteg, rajta a vékony kemény mágneses adathordozó, és legfelül egy gél vagy lakk. Ha a fejet odébb húzod, a gél sérül, hiszen egy hozzá tapadó éles kockát ráncigálsz rajta. Viszont van ennél nagyobb gond is. Ugyanis nem csak a gél sérül, hanem ahogy a fej "ugrik" egy tapadás után, a sarkai "megverik" a felületet, ahol a kemény réteg beszakad, így a sík adathordozó réteg megtörik. [link] Legközelebb a fej mikor ide kerül forgás közben a sérülésbe beleakad, és a felületet elkezdi letépni, miközben bebillen, és újabb ütést ad a felületre. Ez exponenciálisan berobbanó folyamat.
U.i.: Ilyen videók miatt nem egy menthetetlen drive volt már a kezem között, mikor a tulaj "morcos" volt, hiszen Ő csak azt csinálta, amit mutattak Neki. (Kibicnek semmi sem drága....)
-
liksoft
nagyúr
válasz
Memora #48571 üzenetére
1. Nem véletlen az a tiszta tér.
2. Nem írtad a drive típusát.
3. Arettáló szerkezet is lehet benn, az kotyog.
4. Fejet nem teszegetünk vissza, ha leszakadt, mert nincs felület már amiről olvasni lehetne.
5. Előbb mentünk, utána javítunk.
6. A gyártó garanciaidőre tervez, de elvárható 5 év hibamentes működés.
7. Vagyis a 8 évben 3 év bónuszt kaptál.
8. Nem menne el még 8-at!
9. Vidd adatmentéses céghez ha fontos.
10. Olyan nincs, hogy ma keveset, holnap minden pénzt megér. Akkor az már ma is minden pénzes, így keresd a további utat.Utószó: A HDD nem olyan mint egy ház teteje. Ha ott eltört egy cserép, beteszünk helyette valami lapot, nem ázik be. A HDD önálló mikroszámítógép, melynek a panelen és a felületen együtt van a rendszere. A fej meg olyan közel repül a felülethez, hogy abból a légpárnából 1mm-be 7-10 ezer fér el.
Utószó 2: Az adatmentés nem véletlenül szakma, és nem véletlenül kerül annyiba.
-
djculture
félisten
válasz
Memora #45342 üzenetére
Ezek már újonnan is eléggé rossz minőségűek voltak (nem hiába szabadult meg ettől az üzletágától a Samsung). Annyit vittek vissza a vásárlók hogy már a smart küszöbértékekhez is hozzábarmoltak később a gyárban. Én azt mondom használd amig megy, de fontos cuccot rajta ne tárolj.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Memora #39133 üzenetére
Nekem van egy WD30PURX és eddig (kopp kopp) nem művelt ilyet....azonban egy WD10FBYS még régebben kerület hozzám firmware hibával amit megjavítottam, majd utána pár üzemórán keresztül darált de nagyon, aztán azóta teljesen rendben van. Szerintem ez a sok fölösleges háttérmunka a merevlemezeknél az "Offline Error Scan" lehet, ami akkor kezd észrevehetővé válni, ha talált valami gyanúsat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Memora #38676 üzenetére
Szia!
Azt a hangot nem hallottam, így arra nem tudom a választ. Lehet, hogy az OS dolgozott rajta, vagy a drive végzett belső tesztet ami random fejmozgatás mellett adhat ropogó hangot.
Ne új hozzászólást írj, hanem ott a szerkesztés gomb, és amíg az aktív, használd azt!
Az OS-nek szüksége van adminisztrációs területre. Ennek legnagyobb darabjai az MFT és az üres terület táblázata. NTFS file-rendszer leírásoknál meg fogod találni.
A Sentinelt meg illik frissíteni, mert az újabb eszközök korrekt kiértékelését csak az újabb verzió tudja megtenni.
-
djculture
félisten
válasz
Memora #32083 üzenetére
Helyes ha mented azokat a fájlokat ami fontos és pótolhatlan, mert tele a műhely olyan vinyókkal akinek a gazdája úgy is örök életű az én vinyóm felkiáltással sose mentett és persze hogy komplett találmányok leírása meg mittomén milyen extra dolgok vannak mindig rajta, nem az agymenők legújabb része és más netről lehúzható.
-
djculture
félisten
válasz
Memora #32081 üzenetére
xp-s gépre kellene visszadugni és a hátsó azon portba ahol másoltál rá. Ott jó esetben látni fogja. Ha ott se látja akkor szétszedést nem úszod meg és ha normális vinyó van benne akikor a gépbe beszerelés után getdataback, de ennyi adatot nem kevés nap alatt lehet majd vele kimenteni egy másik vinyóra.
Egyébként ekkora méretű hordozható hdd tele kimentetlen adattal egyenlő egy harakirivel. -
-
xcds
őstag
válasz
Memora #26498 üzenetére
Nekem is volt egyszer ilyen. A hd sentinel megoldotta. Van egy olyan menüpontja, hogy a lemez felületének újrainicializálása. Azt hiszem a hdd regenerator nevű program is ugyanezt csinálja, de én azt nem próbáltam. De ezek mindent törölnek a lemezről. Nekem az egy hibás szektorom eltűntette, azóta is hibátlan a hdd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged