- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Floyd80 #56238 üzenetére
Exos +1 ahogy kolléga írja.
Statikus, archiválós jellegű adatnak nem kell SSD, de még NAS-nak sem, ha csak tv vagy 1-2 streamer kütyü olvas róla nagylustán. És még a 4k is annak minősül. Ha egy 40 fős könyvelőiroda mókol rajta, az más dolog, vagy videovágás, raw képfeldolgozás, stb, az szintén.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Floyd80 #56236 üzenetére
Nem győzlek óvva inteni, hogy fontosat ne tarts rajta, egy merevlemez egy mechanikus eszköz, ott mindig mozog valami és a legkisebb indikátorok idővel sokkal nagyobb bajhoz vezethetnek. Amint 100/100-at, könyörtelenül 0.0 hibával elhagyja egy HDD, szerintem teljesen lutri - hiszen nem látunk rá, mi történik a precíziós alkatrészeivel, elektronika, mechanika, fejek, stb - hogy holnaptól összeesik és viszlát minden adat, vagy 10 évig elketyeg még pár bad sector-al, konzerválódva abban az állapotban, esetleg visszajavítva magát.
Halál lutri az egész.
A nagyot mondjuk akkor néztem, mikor kezdetleges (de már természetesen piacra dobás utáni) saját firmware-e rondított bele a Samsung SSD-mbe, na akkor anyáztam kettőt.
Szóval legyen biztonsági mentésed, ezt pedig használd "bukható"-visszaszerezhető adatra, fontosra ne.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #56225 üzenetére
Ez csak hozzáállás kérdése, most az egész globális világrend is változik, pedig fél éve senki nem gondolta, hogy ukrajna magára lesz hagyva, vagy hogy ide jutunk.
Na mindegy, felesleges ragozni, de ökörség SI-ben megadni tárhely kapacitást, ez olyan, mintha az 1kg-s kenyérnek lenne egy 200g-os vákuumcsomagolása körbe végig és csak úgy vehetnéd, aztán amikor kibontod, 800g ja és ez így rendben.
Hát rendben annak, aki hülye. Az, hogy tehetünk-e ellene, már megint más.
Nekem nincs rendben. OP és fájlrendszer reserve más dolgok, de HDD gyártó szokjon le erről, ahogy leszoktunk a 8-bites ISA-ról is, meg sokminden egyéb hülyeségről is a történelem során. Az EU megb*ópolitikája ilyenekkel is foglalkozhatna.. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #56213 üzenetére
De az OP-nak van értelme !!!
Legalábbis le tudom nyelni, de eeeezt, hogy egy logikai, ki mit hogy tart nyilván mentén átb*uk az egész világot, ezt nem..Erről beszéltem, majd 10 tera a levesbe, az úgy teljesen wtf.
Az új tech-ek polcon ott vannak nekik. Késleltetve adják ki, mint mindenki mindenét, hogy térüljön rendesen az az R&D. Olyan "verseny" ez, amiben egy dolog a másik elé kerülni és egy másik dolog - ha nagyon kevesen vannak - kartellezni, azaz megegyezni, hogy hé, ne siess azzal a vinyóval a piacra, nem jó Neked se, nekem se, amíg még viszik a régijeinket is. Régi jól bevált taktika.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #56211 üzenetére
Remélem, lesz.
Mindig változik minden.HARM-el jön a 100 terás liga, nem tudom, kinek lesz normális dolog 100-ast venni és 80-at látni (vagy 90-et, csak mondtam valamit). Itt már szemmel látható a difi, nem a "még kerekítési hibaként belefér".
Engem legalábbis cseszne és ha engem igen, akkor akad a többi 9 milliárdból még, akit szintén.
Az OP mindegy számomra, mert fontosabb, hogy ne "kopjon" annyira, az OP hiánya gáz - ismétcsak szerintem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #56209 üzenetére
Szerintem bármi elképzhelhető, körülnézel a nagyvilágban mi megy mind mikro, mind makroszinten, szerinted ?
De persze teoretikus kérdés volt.
Az overprovisioning nem gond, HDD-n is csinálja a fájlrendszer amit használok, de majd amikor 100-as TB kaliberben folytatódik ugyanez, és egyszercsak jön valaki, aki elkezd csoportos pert indítani egy gyártó ellen, a mikróba tett macska mintájára, lehet pislogni.
Alig várom.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #56204 üzenetére
Nem lehetne amúgy megb*ni őket ezért mostmár ?
Úgy mindent és mindenkit, nagyjából.A fájlrendszer overhead-et megérti az ember, az SI-vel húzzon a vérbe IT-ban egy tárolókat gyártó cég..
Trump-ot rá kéne ugrasztani, rend lenne azonnal a galaxisban.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, leltároztam-teszteltem az elfekvő öreg IDE HDD-imet, van 3 rossz (totál rossz, menthetetlen). Hol lehet ezeket leadni mint veszélyes hulladék ? Vagy legalábbis, hogy ne a konyhai kukámban végezze.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55279 üzenetére
Hát ezt én is így látom, vegyék, ez csak egy dolog
Sentinel olvasás-írás-olvasás tesztje nem desktruktív (kivéve áramszünet stb).. Persze marha sok idő.
Szóval van egy maku Purple-je, akkor hát mindenki örül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55277 üzenetére
Attól én még nem ajánlom
Na és milyen tanácsot adnál a kedves kollégának, most mi legyen ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55275 üzenetére
Úgy látszik, sosem tanulok. Én vétkem, én vétkem, én büdösnagy vétkem.
Akkor azt mondod, fasza a Purple ? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55273 üzenetére
Mármint mire érted ?
Végigszívtam a létrát, mire beálltam a Seagate NAS szériára, szívtam szóló és raid-be tett vinyókkal is, összevissza konfigoltam, úgy éreztem már magam mint valami idióta + közben a pénz faktor, önteni bele amikor eldöntöd, hogy szóló helyett raid, de raid1 pazarló, akkor legyen 3-diszkes raid5, aztán legyen 4, volt itt minden.Én nem keresek HDD-t, azaz múlt héten gondolkodtam rajta, hogy kellene valami polcra, de 20 terások még drágák, letettem róla, megoldottam máshogy a 4K adv. format konverziókat.
Szerk.: ja értem, dátumokat nézed ?
Tettem ott egy kanyart, az nem azt jelenti, hogy "járok"
Szept 28 a legrégebbi (pár napja ugye), előtte lévő 21 április, azelőtt 20 január ..
Azért ezt nem mondanám rendszernek, kb. meg sem volt, hogy én oda is írtam, így már igen, persze.
A "törzshelyem" a hifi műszaki szemmel és újabban a Sony fotós.
Ha keresnél.. -
Dißnäëß
nagyúr
Köszi, nekem nem ez volt a tapasztalatom a 2 terásokkal, Sentinelbôl még screenshotom is volt a CRC hiányáról, míg a mellette zümmögô Seagate Nas szériájánál ott figyelt. Ez a bit flip ellen is véd, a ZFS jelzett is a PURX-re kétszer..
USB házak néha produkálnak dolgokat, ezért nézném meg gépben is rendesen. Ha csak ennyi volt és szûnik a dolog, akkor sem tenném az életem rá, de nekem mindig is volt mit bukni, van is, emiatt paranoiásabb vagyok.
Amúgy a dolog iróniája, hogy egy komoly hibatûrô fájlrendszerrel/raid-el még streaming mód mellett sem lenne gond, de ha szólóban egymagában van, jobb félni, mint megijedni.
A legkényelmetlenebb nem is csak az, ha elszáll a diszk örökre, meg nem is az, ha kevésbé fontos adat, hanem ha azt pótolni kellene.
Mittomén, vállvonok, hogy nem a nagypapi képei szállnak el, "csak" 2-3 terányi film mondjuk, amit bármikor pótol az ember ha muszáj. Ergo, annyira nem vág földhöz a veszteség, de ha mégis nekiesek beszerezgetni ôket, uhhhh. Szóval nekem már vagy 10+ éve túl nagyok a HDD-k ahhoz, hogy magukban használjam ôket. Érdemes raid-ezni vagy zfs, btrfs, windows alatt akár, stb.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
King Unique #55269 üzenetére
Nem járok oda, mert minek.
SAS Exos.. -
Dißnäëß
nagyúr
Most nem. De az összes megfigyelésre (surveillance) gyártott HDD firmware mellőz mindennemű hibadetektálást és esetleges javítást, mivel a felhasználás módja megköveteli, hogy hibás szektor esetén is menjen tovább a rögzítés. Esetleges visszajátszáskor az, hogy a video-n van 1-2 képkocka hiba, belefér. Ez egy NAS célra szánt HDD-vel nem így lenne, ott már maga a firmware is tudna arról, ha hibás lenne a visszaolvasás. Szóval jól hangzik és "menő", hogy a PURZ széria (és társai e kategóriában) nonstop 24h-t bírnak, csak nem mindegy, hogyan viselkednek a NAS-ba szánt társaikhoz képest.
Szóval, lényegében teljesen mázlid van, hogy egyelőre úgy viselkedik, hogy írsz rá és visszaolvasva ugyanazt kapod. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez nagyon nem garantált. De amíg nem fontos az adat, mindegy is
Használd, aztán majdcsak összeomlik valamikor, addig meg jó.
-
Dißnäëß
nagyúr
Próbáld ki belül is, egy teljes surface scan-t (olvas-ír-olvas, asszem regeneráció sentinelben). Azért belül, mert engem ssd-vel tréfált meg SATA kábel hiba, minden baja volt, majdnem kidobtam, aztán áttettem egy öreg laptopba és semmi baja, hu mondom mi ez, meggyógyult ? Akkor kezdtem összerakni a képet.
Bár ha ennyire szektorra vetítve mondja a dolgokat, valszeg jó a dokkoló, fene se tudja. Azért a regen-t megnézném, ez Sentinel szerint nem jár adatvesztéssel, kivéve ha ráfut valamire. Bár akkor sem ô okozza, ott az adat már elveszett, inkább csak megállapítja.
Vannak HDD-kben tartalék szektorok, amiket ilyenkor a hibásak helyére be-mappel belül a vezérlô, kérdés, lesz-e a rosszakból szaporulat. Ha kicsit megnyúzod, kiderül.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Elkezdtek szaporodni lassan de stabilan a bad sector-ok. Viszont mivel raid tagja volt, tudtam adatvesztés nélkül cserélni (Red-re). Én már törölni sem tudtam, csak kattogott a Sentinel destruktív írás művelete, így kivettem a gépből és szétkaptam, hogy megnézzem, milyen belül egy modern HDD
Végül összekarcoltam a tányérokat és veszélyes hulladékba leadtam.
-
Dißnäëß
nagyúr
Hello, lehet kihagyja, viszont ez a WD nem lesz már jobb sajnos, sôt.
Cserére készülj, próbáld meg kinullázni-törölni inkább és megválni tôle.
A másik is csak idô kérdése, érdemes lehet váltani más diszkre. Nekem is halt meg PURX (ugyanez a liga kb)
.
De ha mindenképp ragaszkodsz ehhez, én rajta hagytam volna a fájlt, átnevezve.. pl. badsector.bin vagy bármi. Így oda már nem ír legalább, hiszen van ott fájl. Így, hogy törölted, teljesen random, hogy fog-e oda írni, vagy sem, legközelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged