- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Igen, a pendrive-oknál is érdekes a helyzet, nemrég néztem egy 128 GB-osat, amiből ténylegesen csak 115 GB használható, holott az SI / IEC átváltás után az 119 GB (illetve pontosabban 119 GiB) kellene legyen.
AZ a 4 GB vélhetően OP / egyéb célra van lefoglalva gyárilag.
-
-
ricsip
addikt
Mostantól érdemes ezzel is tisztában lenni (a hírrel ellentétben NEM csak seagate vinyók érintettek, csak éppen nemSeagate esetben nincs FARM log ami lebuktatná a csalókat):
https://prohardver.hu/hir/seagate_ujkent_arulhat_hasznalt_hdd_piac.html
-
elfelejtette
veterán
Bocs, igazából a Minitool Partition Wizardra gondoltam.
Mint írtam, a Lemezkezelés ablakban egyáltalán NEM látszik a vinyó. Tudom hogy lehet egy partícionálatlan vinyón új köteteket létrehozni, de ez a vinyó ott nem is látható. Pedig a HDSentinel is látja...
Az Eszközkezelőben ha megnyitom a vinyó tulajdonságait, a "Kötetek" fülön belül kilehetne listázni a lemezen található partíciókat, viszont ekkor ez a hibaüzenet jelenik meg: " Nem található a lemez kötetinformációja." -
elfelejtette
veterán
Szia!
Köszönöm a választ, vadi új a vinyó, soha nem volt még gépben. Az érdekes az, hogy a biosban (uefi) látszik, az eszközkezelőben látszik, és a HD Sentinel is, de a Win telepítő nem látja és a Particion Magic sem...
Hogyan lehet aktiválni, hogy partícionálni lehessen? -
kisubul27
újonc
De, egyébként ez pont olyan. Beraktam a HDD-t a gépembe, de sajnos ugyanaz a helyzet. Inicializálásnál CRC hiba. Eszközkezelő, merevlemezek, menüben látja az op rendszer, de az alábbi a jelenség a beolvasást követően :
Esetleg DOS-ból valamilyen módon nem lehet feléleszteni? Köszönöm ha tudtok segíteni! Üdv, Peti -
stigma
addikt
-
-
Gardaai
senior tag
Ez a HDD datasheet-je: [ST8000VN004] 8TB verzió oszlop.
Nem igazán találtam arról semmit a táblákban, hogy "vajon tud-e parkolni".
HD Sentinel-en belül az ATA jellemzőknél támogatottnak jelöli az IDLE IMMEDIATE parancs UNLOAD funckióval részt, viszont a Serial ATA jellemzőknél az Automatikus alvó módba váltás és Eszköz alvás (DevSleep) nincs. De ezekhez annyira nem értek mi-micsoda, annyit tudok, hogy a PC-ben lévő HDD-n ugyan ezt megnézve, még az első sincs támogatva és mindig altatja a Windows.
Most beraktam a dokkolóba, csak max a HD Sentinel dolgoztatja, megnézem pár óra után mennyire melegszik. -
Ez így ebben a formában nem feltétlenül probléma. 2 terás lila WD (WD22PURZ) ez is 5400-as. Szerintem vállalható sebességeket hoz, nem is lassul be drasztikusan és még kifejezetten halk a működése is. Annak ellenére, hogy videómegfigyelésre szánták, adattárolásra is nagyon jó kis széria.
Lentiekből okulva ugyanazt tenném, ha foglalkozni akarnék ismét a dologgal, mint amit pjen írt. CMR HDD meg egy külső ház oszt jóvan. -
Win7 x64 sata driver van... ha akarod felrakhatod
Meg lehet próbálni ,hogy a chipset drivert felrakod...../ártani nem árthatHa ide módban jó akkor szerintem hagyd úgy...
Én szintén ide módban hsználok ssd-t s nem érzem lassabbnak... trim menjen ,alignálás jó legyen és kész -
-
krealon
veterán
"Létrehoztam (csak vásárolt cuccokból, nem értek forrasztás szintjén az elektronikához) egy 12 voltos usb portot univerzális adapterrel, ami 1 amperes.
[...]
Azaz sejtésem szerint valamiért túláramot kapott."Ugye csak viccnek szantad a 12V-os USB-t?
Ja, nem.
Sikeresen megsutotted az elektronikat.A telefonokban van nagyobb feszultsegu USB-s toltocsatlakozas (QuickCharge).
Viszont az is 5V-on indul, majd a vezerloaramkorok a keszulekben es a toltoben egyeztetik a max feszultseget es csak ezutan noveli a feszultseget a tolto. -
Veriakilis
senior tag
Még nem próbáltam.
Van egy SATA-s rack-em a padláson, megnézem, hogy van-e rajta USB csatlakoztatási lehetőség.Viszont nem értem, hogy USB-s rack-ről miért indulhat el, ha rendes táp csatlakozással nem megy?
Az a gép, amire rákötöm egész biztosan jó (jó a tápja).Veriakilis
-
Atomgeszi
nagyúr
Rackem van, usb-s nincs! :S
Van 3 vinyóm! Van egy 160GB IDE, ezen van 2 particíó az egyiken van a rendszer. Ezzel a vinyóval semmi gond nincs. Van mégegy vinyóm rackben, 80as IDE-s. Ezzel sincs semmi probléma. 1 hónapja kaptam egy SATA-s 80as vinyót. Rádugtam a rendszerre gond nélkül ment jó gyorsasággal. Egyik nap azonban elkezdte azt csinálni, hogy ha rajta dolgozok, akkor meghal minden. Előtte nem csinálta. És nem csináltam semmit a géppel. Mikor beraktam a vinyót meg is formáztam, szóval... Lekötöttem most az előbb a racket, hogy hátha, de még mindig lassu minden. -
cocka
veterán
Nyilván ezt úgy érdemes csinálni, hogy az ember bebootol pl. egy működő vinyóról, aztán vagy ide vagy sata vagy usb kábelen ráköti a problémás vinyót és megnézi a progival. Aztán backup és utána mehetnek a különböző rebuildek problémától függően.
Vagy ugyanez a szitu működő vinyó és rendszer hiányában live cdvel amin rajta van a progi is.
-
csuky
csendes tag
nem találtam sehol se egy teljeset a Table doctor progibol van egy trial, de nem nagyon értem hogy kell kezelni,de azt megnéztem és a tulajdonságokba RAW-nak írja, (már mint a merevlemezt) vagy az easy recovery-t azt hogyan kell használni? (Bocs hogy ennyire nem vágom ezeket de nem vagyok ezekbe otthon
) létszíves segíts, vagy egy xp újra rakás megoldaná? válaszod előre is köszönöm
-
Atomgeszi
nagyúr
Megcsináltam. Ugyanaz van. Elindítok egy winraros kicsomagolást, és behal az egész gép! A csomagolás is lassu, és akadozva megy az egér, amint szüneteltetem jó minden! Most már nagyon kezdem unni ezt az egészet!
Eddig jó volt pedig!
Filmet se lehet nézni, mert akadozik! Nem értem!
-
Core2duo6600
veterán
-
bmwe30
tag
azóta furcsa nyivákoló hangot ad a vinyó,és már bios-t se tudom elindítani..
más:recovery-t tudok akkor is futtatni, ha pl a lementett adatok lelettek ugye törölve(ehhez jo a recovery vagy undelete,ha jól sejtem),és ez mind működik akkor is ha azóta már az 5. OS lett újra pakolva?(szal visszatom állítani az adatokat,ha azóta már az 5. OS lett ujra telepítve?)köszönöm előre is!
Sz.
-
BafyZsolt
csendes tag
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha rámegyek a Backup partition table-ra. Akkor valami fájlt megkéne neki adjak. Mit adjak meg neki? Amúgy nem csak az a gond, hogy bootolásnál ellenőrízni akarja mindig a vinyót, hanem, hogy valamiért belassult minden. Elindítok egy kitömörítést, 20 percig csinálja, előtte megcsinálta 1 perc alatt. És nem tudom miért van ez,egyik napról a másikra kezdte el!
-
Isten88
senior tag
Szerintem live cd-je nincs.
DjPremier:
Ha adatmegőrzéses szándékod nincs, akkor próbáld meg azt, hogy a windows telepítésnél törlöd mind a két partíciót, létrehozol egyet, amire a windows-t akarod tenni (az lesz a C), majd miután felment a Win, utána ezzel a 'sajátgépre jobb gomb, kezelés' megoldással létrehozod a másik partíciót.
Amit kevésbé hozzáértők is meg tudnak csinálni, az ez, azrért írtam ezt a megoldást.
-
liksoft
nagyúr
A HDS a drive-on belül átallokált szektorok számát adja. Pont ezért a drive adatterülete kifelé hibátlan, amit viszont a CHKDSK lát. Vagyis mindkettőnek igaza van.
Ha a master boot szektor üres, akkor jogos, hogy a rendszer nem indul.
A gyártó honlapjáról letöltött tesztprogrammal kéne megnézni a drive-ot. Hátha az ad valamilyen magyarázatot az anomáliákra.
-
Core2duo6600
veterán
Próbáld meg, hogy rendesen telepíted, a ghost tal néha vannak furcsa dolgok
Install közben add be neki a hdd vezérlő driverét, xp esetében ezt egy floppy ról, vista esetében pendrive is lehet.Az alaplap gyártó, ill. Intel chipset esetében az intel oldaláról lehet leszedni a megfelelő drivert.
Az intel oldalán van külön floppy s változat.Ezt akkor is érdemes eljátszani ha a rendszer rendben felismeri.
(#7515) Andi 1.0
Kitölthetnéd az adatlapod, hogy lássuk milyen vasad van.
A windows od naprakész, a chipsethez a driverek fent vannak ?
Ennek a winyonak van külőn tápja, vagy az usb ről táplálkozik ? -
Core2duo6600
veterán
Ezekszerint akkor nincs rajta még semmi sem.
Milyen Oprendszert akarsz telepíteni rá ?
Úgy kösd be a 80 eres kábellem, hogy a hdd jumpera master legyen az optikai drivé meg slave.
Ha 2 ide csatorna van a gépedben akkor lehet mind a 2 master, de primary legyen a hdd.Ha nem jársz eredménnyel, mihamarabb vidd vissza
Min xp sp2 est, vagy vistat kell telepítened rá.
Windows fronton.Egy hd sentinelt ráengednék, hogy mi ujság van vele.
Nem kizárt, hogy sérült az a rész ahonnan bootolna.(#7512) HaGii
Valszeg kuka, lehet mechanikai hiba is,, ezesetben nem érsz semmit a panelcserével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged