- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibaimp #55427 üzenetére
Formázás után jó lesz. Csak ezzel még nem oldódott meg a probléma oka, hogy mi és miért okozta. Lehet hogy legközelebbi másolásnál is megcsinálja, úgy meg nem sokat ér. Én most a Kingston XS2000 külső ssd-immel szopok hasonlóképp, rendszeresen eltűnik a filerendszer másolás után (persze nem mindegyik után, hogy legyen benne para is). Így aztán sose tudom hogy most van-e rajta mentés, vagy nincs, az csak a következő felcsatolásnál derül ki, de utána megint le kell választani, ami megint lutri.
---
Ha már itt vagyok, egy kérdés: BIOS-ban (UEFI) az összes vinyót AHCI-ra raktam, mégis b.szik hotswappelni. A leválasztás még megy, csak a felcsatolás nem. Azt kizárólag akkor hajlandó, ha újraindítom vele a gépet. Leállítás után jönne a következő vinyó, de ahhoz is újra kell indítani. A régi gépen ez így működött, nem kellett neki semmi varázslat. Driverek természetesen legfrissebbek, eszközkezelőben nincs sárga felkiáltójel. Mit kéne ezzel még tenni? Nem hiszem el hogy az AMD ennyire szar lenne, és csak az Intel tudna megoldani egy ilyen "bonyolult" problémát, remélem van más magyarázat is.
-
Dr. Akula
félisten
Mi lehet egy vinyóban ha olyan magas, rendszeres coil whineos hangot ad, kezdődő csapágy? Lecseréltem a 300-as Velociraptoromat egy 4 terás ssd-re, mert már nagyon kiszolgálta a korát, kicsi, lassú ez ma már. Mikor kivettem, megszűnt a hang. Eddig azt hittem a vga-ból jön, de nem.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
szcsaba1994 #29603 üzenetére
Vírus, bad sector, bármi.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dr. Akula #29508 üzenetére
Közben találtam infókat az ASUS U3S6-ról, elvileg NEC chipes USB 3.0 vezérlője van ([link]). Ugyanakkor felhasználói vélemény szerint "I have, it's complete crap and every single review has shown it to be crap.", ez viszont nem jó jel. Már a NEC-ben se lehet bízni? Vagy mitől függ ez?
Nem akarok újabb szart venni, inkább előre tájékozódnék.
-
Dr. Akula
félisten
Kéne valami USB 3.0 vezérlőkártya, ha már az alaplapi ASmedia vezérlő egy rakás szar. A kérdés hogy milyet? Ezeket néztem ki első körben:
ASUS U3S6 - PCIE x4 sávszélesség, de ki tudja milyen vezérlő? ASmedia? Az nem kéne.
Trascend TS-PDC3 - PCIE x1, vezérlő kérdéses.
König PCIE2USB3 - PCIE x1, NEC vezérlős.
Valakinek van tapasztalata valamelyikkel? Esetleg másikkal, ami tutira bevált (képes TB-okat átmozgatni lehalás nélkül)? Van egy noname NEC chipes PCIE x1 vezérlőm, de az meg se mukkan ha rákötök valamit, hiába NEC.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture #29504 üzenetére
Ha SLC lenne a 840-es az nagyon is jó lenne, ugyanis az SLC (Single Level Cell) a legjobb (és egyben legdrágább, pl: Intel X-25E, "vállalati" jelzővel hirdették mindig is, ami legalább 2-3x árat jelent) sebesség és tartósság szempontjából. Azonban ez csak TLC (Triple Level Cell), ami a jelnleg létező leggagyibb megoldás. A 840 Pro az MLC (Multi Level Cell, ez 2 bitet tárol 1 cellában, az SLC és TLC között van, ez a "tipikus"). Emellett ha jól tudom kisebb csíkszélességgel készül, ami ugye nem épp a tartósságnak kedvez.
Lehet még kapni 830-ast (a legjobb MLC-s, SATA3-as SSD), nem fut ki olyan hamar. De linkeltem párat innen a PH-ról is, azok biztosan kaphatók. Ha nincs, akkor inkább 840 Pro, ami szintén MLC, és gyorsabb kicsit a 830-nál, cserébe némileg drágább, de még mindig megfizethető. Jó alternatíva az OCZ Vertex4, vagy bármilyen egyéb Marvell vezérlős SSD. A lényeg hogy SandForce-ot ne! Nem olcsóbb, de szarabb. Az Intel 520 pl. SandForce, ellenben a régebbi 510-es az meg Marvell, biztos Szalacsi Árpi volt a fejlesztési felelős náluk. Ugyancsak Marvell az OCZ Vector, ez se lehet rossz.
Összefoglalva: a legtutibb a Samu 830, ha ez nincs, akkor kicsit jobban zsebbe nyúlva 840 Pro, vagy OCZ Vector, OCZ Vertex4 (és a többi Marvell chipes, mert van még jópár). Ugyan csak SATA2-es, de abból a legjobb az Intel X-25M, ha ilyet még sikerül valahol kifogni, az is jó vétel (van ilyenem is, nem látok érzékelhető különbséget a Samu 830-hoz képest).
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture #29498 üzenetére
Ezek SandForce vezérlősek, messziről kerülendők! Ami jó: Samsung 830, OCZ Vertex 4, vagy Intel X-25M. A Samsung 840-ből meg csak a Pro ami jó, de az némileg drágább.
Nem kell nagyot venni, az SSD oprendszerre + felinstallált programokra, játékokra való, tárolásra ott a TB-os vinyók. De nagyból is ki lehet fogni alkalmi vételt, 512-es Samu 830 75k-ért.
-
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture #29438 üzenetére
Nálam Asmedia chip adja az USB3-at (én NEC-re emlékeztem), ez ennyire szar lenne? (Bár a Z77-es natív USB3 vezérlő is ugyanúgy elszállt, pedig az tuti Intel.)
Bevállalnék egy PCI-Expresses vezérlőkártyát is, ha ettől jobb lesz, kérdés milyet érdemes? Tapasztalat valakinek?
Újabb fejlemény: idővel "visszajön" az USB3. Nemtom mennyi idő után, nálam 1 napig ment a gép újraindítás nélkül miután elszállt, és érdekes módon közben felfogta hogy mégis ott van az. Persze nem sokáig, a szokásos pár perc után megint eltűnt. Vudu mágia?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ViZion #29422 üzenetére
A dokkolókhoz adott gyári kábeleket használom, az egyik Scythe (japán), a másik Sharkoon (elég noname, de elvileg német). Ezek szarok? Mi a márka kábelek közt?
A kábelt közvetlenül alaplapi USB3 portra kötöm, nem előlapi kivezetésre (de azon is ugyanezt csinálja). A deszkám X78 csipes, ami nem ad natív USB3-at, alaplapra szerelt NEC csip csinálja ezt (úgy tudom a NEC csip az jó). Volt egy ideig ivy bridges Z77 lapom (ASUS), az chipsetből tolta az USB3-at, semmivel nem jobb eredménnyel.
Már tényleg semmi ötletem nincs mi lehet, nincs olyan alkatrész ami mindegyik esetben jelen volt, és rá lehetne fogni hogy az a hibás. Alaplapból, kábelből, dokkolóból, vinyóból is volt vagy 2-3 különböző. A dokkolók külső táposak, 220-ból kapják a delejt, nem hinném hogy keveset szolgáltatnak (vagy de?).
Elvileg semmi köze hozzá, de az számít hogy a vinyó GPT-re formázott? De ha jól emlékszem volt MBR-es is.
-
Dr. Akula
félisten
Miért van az hogy USB3-on mindig elfelejti menet közben a HDD dokkolót a gép, míg ugyanez USB2-n hibátlanul üzemel? 2 különfajta dokkolóval (Sharkoon akármi és Scythe Kama Connect 3), 3 számítógéppel is ugyanez az eredmény, tehát eszközhiba kizárva. Ez valami feature, ennyire megbízhatatlan az USB3-as adatátvitel?
Másol egy darabig, aztán elfelejti hogy ott az eszköz, de annyira hogy utána akármi mást dugva arra az USB3 portra, már azt se érzékeli. Persze teljes gépújraindítás után megint felfogja hogy van ott USB3 port, hogy aztán kezdje elölről az egészet. Dísznek van csak ez az USB3?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Milyen egeret válasszak?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged