Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Pikari #55805 üzenetére
Nincs asztali PC-m ami hadba fogható (padláson van ami(k) el van(nak) rakva, de azok server/workstation "dual socketes" retro gépek) így nincs asztali gépem.
Jelenleg műtétekre várok, ha mennem kell valahova akkor max. vinni tudnak.
Ennyit nem szeretnék erre áldozni...én megpróbáltam ezt a 3.3v vonalat, de nem jött be...beszélek az eladóval, hogy return...[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Pikari #55802 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg az a leragasztás ezt a problémám, mert ugyanaz ami eddig volt (be sem kapcsol)
A 8TB WD amiről szó van (ragasztott 3.3v csatlakozóval) [link]
És egy WD RED 6TB ami gond nélkül bekapcsol (gyári állapot): [link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Pikari #55802 üzenetére
Igen, az tartósabb megoldás lenne!
Tudok jobbat is.
Forraszanyagot leszedem arról az egy lábról és kicsit felhajtom és már hozzá sem ér...de mivel erre kb. nincs szűkség, így el is csíphetném és egy darabot leszedek róla, így többet nem fog érintkezni...[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Pikari #55796 üzenetére
Most én akkor pont így jártam ezzel nem?!
-
válasz Pikari #55792 üzenetére
Csak laptopom van és csak dokkoló van a 2.5" / 3.5" HDD(k) -hez. (RaidSonic IcyBox, már 7+ éve használom gond nélkül)
Nem tudom akarok-e kapton szalagos megoldást alkalmazni erre a problémára.
Előbb lebeszélem, akitől vettem.. mi is legyen.
Addig nem csinálok vele semmit. /ezt a HDS dolgot is tisztázni kell, mert az alapján vettem a HDD-t, ami nem is erről készült... /Ezt a gyártó miért alkalmazta így, hogy ilyen változtatás lett a fehér címkés WD meghajtóval?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pikari #55786 üzenetére
Ez spéci HDD vagy mi?
Volt már 2x8TB SGT Archive HDD is ebbe a dokkolóba és vitte gond nélkül.
WD merevlemezek vannak amiket használok (Purple és Red) több db és méretben.
Egyikkel sincs gond.
Ez meg feszültség modifikálást igényelne?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
envagyok
veterán
válasz Pikari #55748 üzenetére
Tudom hogy az írás olvasás felületteszt a tuti, csak sokszorvagyok olyan helyzetben, hogy ott van x hdd kell vagy nem kell alapon.
Nincsenek órák eldönteni, de egy hdd sentinel kondíció vagy reallocated sector count sokat segítene elválasztani az ígéretest a felejtőstől.@szkutyi
Ír úgy 100% kondíciót a hdd sentinel, hogy reallokált szektorok vannak?
Nálam azt ki is írja a szöveges jellemzéshez, és sose láttam úgy 100%-ost -
szkutyi
addikt
válasz Pikari #55748 üzenetére
Így van!.tegnap voltam egy számtek boltban, faszi rá dugta gépre a hddt hu nézd 100/100as..aha mondom muta a smartot...aha..mondom váltás át decimálisra...aha..mondom nézd csak..ott van X hibás szektor stb ...na hát ő ezt nem is tudta hogY ilyet még lehet nézni ....na mondom csukd be a boltod...
-
Carasc0
őstag
válasz Pikari #55713 üzenetére
Ez a sharkoon ház nyáklapjának egy része. Nem tudom hogy ez normális látvány-e.
Amúgy a lemez előéletét nézve: 3 éve átlagosan 48-50 fokon ment, de nyáron szegény simán volt 54-55 fok is. Lehet ez okozott egy idő után a nyákon valami kontakthibát![ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
válasz Pikari #55650 üzenetére
Szia!
Nos 1 hétig nem produkálta a hibát! Viszont ma újra. Leakartam futtatni egy Rövid-Ön-Tesztet és motor/szervó hiba miatt nem futott le (asszem statuszkód 0x86 volt!) Oké, egyből eszembe jutott a te ajánlásod. Most bent van a lemez a gépben. A teszt lefutott, de a bizalmam egyenlőre még nincs! Küldök azért HDS képeket a lemez állapotáról:
Ja apropó! Tegnap előtt a teljesítmény lement 96%-ra.
Vélemény?Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Mufanatic
csendes tag
válasz Pikari #55554 üzenetére
Sziasztok!
Ami kimaradt az a BiOS frissítés, ez is kész.
Viszont továbbra sem látja a particiokat a telepítő.
A win10 telepitő nem bootol be, pedig hivatalos verzió, igaz az Microsoft sajátjával készült. Az előző pen rufussal készült ott viszont kifagyott szinte az elején. Ami működött ebben a csodában az egy IDE s Maxtor. Azon van a 7. Nem sok ötletem maradt. 🥴 -
Pikari
addikt
válasz Pikari #55553 üzenetére
Mondjuk telepíteni nem engedi. Vagy azért, mert virtuális gép, vagy azért, mert kamu a driverscapes driver.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Doky586
nagyúr
válasz Pikari #55540 üzenetére
Nem is kell hogy legyen. Win7 óta minden windowsban alapfelszereltség a sata driver. Ha van külön, akkor sem szoktam telepíteni.
De persze lehet olyan régi hogy nem tud ahci-t, nincs mit választani.
Esetleg a hdd meg volt jelölve tárolóhelynek ezért nem látja. Vagy a biosban kéne szétnézni.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Pikari #55526 üzenetére
Jaja, itthonra én magam raktam össze a server-PC-t, i3-8100 procival, csak ugye ahol irodisták nem értenek PC-hez és nem akarnak rendszergazdát havidíjban fizetni, oda minél egyszerűbb megoldás kell.
Már amikor céghez jöttem akkor megvolt ez a gép...Na de nem offolok tovább, köszi a választ.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Pikari #55515 üzenetére
Köszi a tippet, akkor először azzal kezdek majd holnap.
De amúgy mi a gondod a NAS-okkal egy kis, 6 fős iroda esetében?
Hol tárolják a mindenki számára elérendő word-excell-pdf doksikat és autocad rajzokat?Persze nem vagyok hülye, a főnök folyton kiakarja engedni a NAS-t az internetre hogy az otthoni gépéről is elérje az adatokat, de eddig sikerült erről lebeszélnem...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
King Unique
titán
válasz Pikari #55507 üzenetére
Tehát amikor még az eszköz hivatalos gyártója is világosan odaírja, hogy pl. ennél a dokkolónál USB-n 2 TB a limit, akkor az biztos csak a "hibás kapacitáskijelzés" miatt van és némi "trükközéssel" megfelelően fog működni és még véletlenül sem lesz adatvesztés.
Ekkora ökörséget is ritkán olvasni...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Pikari #55505 üzenetére
"mi a fájlrendszer és a partícionálóprogram által kiolvasott lemezkapacitás közötti különbség"
Tehát ezek szerint továbbra sem érted, hogy ennek semmi köze nincsen ahhoz, amiről szó volt, meg hogy elsődlegesen a HDD "nyers" tárolókapacitása a lényeg, nem a logikai particionálás...
Nem, ezek szerint te nem bírod értelmezni és felfogni azt, hogy ha nem támogatja az USB-s tárolóeszköz firmware szinten a 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású lemezeket, akkor trükközhetsz te akárhogyan Linuxon, akkor sem fog megfelelően működni és adatvesztés lesz a vége...
Azt meg elárulom, hogy a 2 TB-os limit problémára a firmware frissítése a valós megoldás, már ha van az adott vezérlőhöz ilyen célra megfelelő firmware.A Linuxokat meg amúgy inkább hagyjuk, ott a mai napig nincsen megoldva, hogy USB-s külső SSD-knél normálisan és automatikusan működjön az UNMAP / TRIM az azt támogató típusoknál, azzal is külön kell babrálni, ellenben Windowsoknál alapból automatikusan működik, utóbbiaknál max. csak az UASP támogatása feltétel, de az mondjuk feltétel mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Pikari #55503 üzenetére
Nem, a leírtak alapján inkább számodra nem igazán világos ha olyat terjesztesz hogy particionálás és fájlrendszer függvénye, meg én azért jóval előbb kezdtem el foglalkozni ezzel.
Milyen bugot? Az nem bug, ha az adott USB-s tárolóeszköz firmware szinten nem támogatja és kezeli megfelelően a 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású lemezeket, hanem eszközspecifikus sajátosság. Ha a Linux kernelben volt az előbbin felül még külön bug és már csak azért sem működött megfelelően, az meg pláne ciki.
Mondjuk használok Linuxokat is évek óta, szóval az sem ismeretlen, de ahhoz te lehet valamivel jobban értesz. A Windowsokhoz viszont ugye totál nem, az a másik témánál már kiderült.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Pikari #55501 üzenetére
Tudom mit jelent az ignorálás szó, nem kell leírni, ellenben a leírtak alapján számodra nem feltétlen teljesen világos mi fán terem ezeknél az USB-s meghajtóknál ez a 2 TB-os limit, meg pláne hogy jó egynéhány éve az USB 3.X tárolóeszközöknél már eleve nem téma, sőt még az USB 2.0-s típusoknál sem mindnél volt 2 TB-os limit.
Annak a particionáláshoz és a fájlrendszerhez továbbra sincs semmi köze, ha pl. ilyen eset van, mert ott világosan látszik hogy eleve nem stimmel a lemez tárolókapacitása, mivel az USB-chip firmware nem támogatja a 2 TB-nál nagyobb lemezeket. Itt max. az ilyen eseteknél van miről beszélni, vagy ott sem igazán, mivel nyilván ott sem particionálás és fájlrendszer függvénye, hogy a valós logikai méret jelenik-e meg a lemezkezelőben vagy sem, meg hogy használható lesz-e a HDD vagy sem, mert nem kell ahhoz előre particionálva és formázva lennie, ráér az utólag is.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Pikari #55499 üzenetére
Mit csinálnak?
Itt vagy támogatja a külső ház USB-chip firmware szinten a 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású HDD-k kezelését, vagy nem, amihez a fájlrendszernek semmi köze, mert eleve USB-chip firmware függvénye. Ha nem támogatja, akkor azt már a HDS is kiírja és az lesz, ami korábban egy másik topikban ki lett tárgyalva (kérdések | válaszok). Vagy még rosszabb esetben nem is fog megjelenni a reális tárolókapacitás, hanem csak pl. 746 GB, mint az előbb linkelt példában.
Az említett USB 3.0-s Ugreen külső háznál meg eleve nincs miről beszélni, mert pl. a hasonló 524-es modellnél is 16 / 20 TB a névleges limit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pikari #55481 üzenetére
OK, kösz, akkor nem futtatom a HDS regenerációt (felület tesztet). Sajnos 4 %-os kondícióval már semmit nem merek ráírni, még nem pótolhatatlan anyagot sem, mert csak a kínlódás van vele, ha tovább romlik az állapot, és belassul, meg lefagy tőle minden. Kicsit reménykedtem, hogy van remény a javításra, vagy az állapotromlás megállítására....
-
nagyúr
válasz Pikari #55475 üzenetére
"Regeneráció. Hát persze. Nem kell mindent elhinni."
Gondolom ez a regeneráció mindössze annyit jelent, hogy a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre. Mondjuk e nélkül is át kellene helyeződnie, nem? Valójában mit csinál ez a regeneráció, és miért írtad, amit írtál? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz Pikari #55463 üzenetére
Köszi, de szerintem elengedem. Beüzemeltem egy másik hdd-t, azzal tökéletes most minden. Lehet majd a jövőben fogok még egy kicsit foglalkozni vele, tapasztalatszerzés miatt, de hosszútávon sajnos nem fogom már tudni használni.
Kár érte, kiváló ügynök volt"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz Pikari #55451 üzenetére
Köszi, de sajnos nem sikerült. Egy idő után "input/output error during write" hibát kaptam, semmi infó róla, csak hogy haszálatlan a terület.
@ #55453King Unique
Köszi Neked is, alább az eredmények:
- Tápellátás mindenhol rendben, usb 3.x és jó kábel
- több porton is néztem, ugyanaz az eredmény
- wd drive utilities: format failed ntfs és exfat-ra is, smart status failed, de a quick és complete test passed.
hds: és itt jött a feketeleves, health 0%, failure predicted státusszal, de a performance 100%, 6675 bad sectort ír. Kicsit fura, hogy 1 hete még semmi jelét nem mutatta, még speed testeket is csináltam róla, ma meg egy ext4 készítése közben/után egy törléssel hazavágódott.
De akkor lehet, hogy ebben a hdd-ben ennyi volt
Esetleg érdemes valami WD szervizbe elvinni? Lehet, hogy a félbemaradt folyamat miatt mutatja ezeket az értékeket? Vagy amit a hds ír, az biztos?
Kezdhettem volna ezzel, de pár napja még a töredékét sem mutatta, hogy ennyire gatya lenne az állapota.Mindenesetre köszönöm a gyors segítésget és tanácsokat!!
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
ro_bert17
őstag
válasz Pikari #55438 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
A törött csatlakozónál lehet forrasztás lesz.
Viszont az eddig jól működő lemez problémáját még mindig nem értem. Ott gyakorlatilag nem változott semmi. Csak le, illetve visszacsavarozva lett a nyák. Változás nem történt.#55439 Doky586: egyelőre a működésre bírás lesz a cél, az esztétikum és szépségdíjazás "sokadlagos" lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
-
ro_bert17
őstag
válasz Pikari #55433 üzenetére
Nem sikerült jól fogalmaznom? HDD problémával hova tudok menni akkor, ha nem ide?
Nem adatmentési folyamatot írtam (az csak a sztori előzménye, de jelen esetben nem releváns, remélem így érhetőbb).
Egy törött csatlakozó okozta HDD probléma kapcsán jöttem ide. Az elektronika csere nem segít ezen? Illetve az eddig működő lemez sem működik az elektronika le és vissza szerelés óta.
Van erre megfelelőbb topik?[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
válasz Pikari #55403 üzenetére
Biztos, hogy nem, z370, meg z270. Csak házat váltottam, ugyanazt raktam bele. Amúgy meg pont ilyenek miatt akarok USB-s vinyó rack-et venni, hogy a másik 3TB-osom, ami egyszer csak nem volt látható, aztán látható lett, aztán megint nem, próbálgassam, hátha jó lesz amíg lementem az adatokat. Mert fontosak lennének. De a 8TB-oson is fontosak voltak. És most nincs semennyim. És ez ellen gondolom az se védett volna, ha RAID-ben van.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Yeffy
veterán
válasz Pikari #55396 üzenetére
vilagos. akkor marad az 1x-es lassu formattalas/feluliras.
kozben probalgattam, mely ontesztet se a Seatools, se a HDS nem tud csinalni, 30 mp-en belul leall. rovid, 2 perces onteszt lefut.
akkor ez a vinyo kuka, ahogy sejtettem. koszi az infoitokat.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
King Unique
titán
válasz Pikari #55396 üzenetére
Az adatok végleges törléséhez elég rendszerint az 1x-es felülírás 0-kkal / random adatokkal, vagy SMR meghajtóknál a 2x-es felülírás random adatokkal, utána nem fog arról senki semmit visszaállítani, ami nem olyan régen a téma topikjában is ki lett tárgyalva. A mendemondákat meg inkább hagyjuk, hogy elméletileg mit lehetne, mert ugye az gyakorlatilag nem feltétlen úgy lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Pikari #55392 üzenetére
koszi a valaszt. igen, tudok rola, h a SMART adatokbol dolgozik a HDS is, illetve rajzolgat ilyen szep diagramokat. ugyan nem vagyok sem felkent vedougyvedje a HDS programnak, sem die hard fanja (amire kell, nekem megfelel), de vérpistike vinyódiagnosztikai program-nak hivni nekem kicsit eros. de ahogy gondolod, en nem mozgok otthon ebben. annyira nem kovettem.
nem tudom, h minek hívják akkor a Win 10 beepitett lemezjavito progijat, ami ujrainditaskor jott fel, h o akkor most megkiserli megjavitani a lemezt. jo pár oraig tokolt vele, de nem lett nagy eredmenye. még az XP-s, illetve azt megelozo idokbol remlett a CHKDSK, ezert irtam, h gondolom CHKDSK alapu.
amint irtam, amit kellett, azt már lementettem rola. lehet, h még megprobalok egy ilyen tobbszoros torlest, ami elvielg biztonsagosan, es visszanyerhetetlenul legyalulja az adatokat. ha kibirja. ha meg nem, akkor legfeljebb fizikailag megsemmisittettetem (de szep magyar szo).
annyit még kérdeznék, h ez a secure erase valoban megszunteti az adat kesobbi visszanyerhetőségének lehetoseget? ha jol olvasom, ez kb abbol all, h random adatokat ir a lemezre, tobbszorosen, amig a visszanyerhetoseg tenylegesen megszunik. eleg biztonsagosnak tunik.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
-
newmoonlight
senior tag
válasz Pikari #55380 üzenetére
Áhh, nekem is ez volt az első ötletem, de nem tűnt végleges megoldásnak. Jobb lenne az egész műanyag tömböt (akár egy régebbi, nem használt HDD-ről "javítódarabként" leszedve) cserélni. Egy erre alkalmas, HDD-k mechanikai javításával foglalkozó szervizt kellene találnom, de hiába gugliztam rá.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
válasz Pikari #55378 üzenetére
Köszi! Van ötleted, hogy melyik szervizzel próbálkozzak?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
enginev3.0
félisten
válasz Pikari #55361 üzenetére
Az előbb lemaradt a sata kábel, most rádugtam, egyelőre fut az olvasás teszt, eddig megállt pár másodperc után
Közben itt kell hagynom a gépet, de ha újra előjön a gond, akkor jövök én is ismét
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Pikari
addikt
válasz Pikari #55351 üzenetére
Azt a rohadt
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 090 090 010 Pre-fail Always - 12144
197 Current_Pending_Sector 0x0012 033 033 000 Old_age Always - 21984
198 Offline_Uncorrectable 0x0010 033 033 000 Old_age Offline - 2198412ezres relokált szektor számot még sose láttam semmin
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Pikari #55350 üzenetére
Végzett. A parancsokra nem reagál. Gondolom egy ki-bekapcsolás nem ártana. De még várok egy picit, hátha újra rákezd a hülyeségére.
-
Pikari
addikt
válasz Pikari #55349 üzenetére
Közben elindított a firmware önmagától valami öngyógyító folyamatot. Ritmikus próbálkozások helyett mindenféle low level diagnosztikai hangokat hallat. Ata parancsokra vagy smartra nem válaszol. Végülis bíztató, hogy a seagatenek volt legalább annyi esze, hogy ezt belerakta a firmwarebe. De ennyi erővel akár azt is megtehették volna, hogy pár másodpercenként feldolgozzák a read parancsokat, hogy hozzá lehessen férni a lemez tartalmához...
-
ricsi99
addikt
válasz Pikari #54923 üzenetére
Ha te profi vagy és ismered a működésüket ,hogy még javítottad is...és hang alapján tudtad mi a hiba... akkor ha nagyobb az adatsűrűség akkor már rejtély?...
Sajnos nem tudok akkor többet tippelni... én is csak adatot tudok menteni sérült wincsiről...majd a vájt fülüek hallás után akkor megmondják.[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Pikari #54921 üzenetére
Az érzésed jó... nagyon durván úgy néz ki a dolog hogy egy fémtárcsa forog körbe a hdd-ben és egy lakkszerü anyag borítja, ami ha megsérül akkor a fej hozzáér a fémlemezhez... persze nem sima fémlemez és nem lakk de az elvet próbáltam elmagyarázni.
Járasd még és előbb utóbb a fej is leszakad. De kérdezz meg szakit aki javít/adatmentéssel foglalkozikEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz Pikari #54919 üzenetére
A lemez felületén sérülés van... öntesztnél odaér a fej és az elektrónika letilt.
A fagyasztós varázslás elektrónika hibánál működhetnek a jobb vezetőképesség miatt... aztán ahogy lecsapódik a pára akkor már az is vezeti a biteket
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- World of Tanks - MMO
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest