Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lion81

tag

válasz King Unique #56081 üzenetére

Igen Silicin Power.
    Ez egy 12 éves külső vinyó aminek az volt a jó tulajdonsága, hogy strapa külső hdd-ként üzemelt.Mivel elvesztette már rég a strapa jellegét (a háza törött a széleknél így bármi bejuthat a házba) és kb. 10 éve nem volt mozdítva az asztalról (nemhogy hurcibálva) így úgy gondoltam, hogy jobb helye lenne a nagykuckóban. Asztalon felszabadul egy kis hely is ezért szedtem szét.
    Valószínű az utolsó pont lesz a megoldás csak találnom kell egy másik 1TBs hddt kölcsönbe, hogy lementsem az adatokat.

• Lion81

tag

Sziasztok!
    Remélem jó helyre írok mert van egy 1TB SP usb 3.0 külső HDD-m. Namármost fogtam és kiszedtem a külső házából, leszedtem a satán csatlakozó usb bemeneti nyílást és bekötöttem simán SATA3-ba a gépházba.
    A bios látja a win látja felismeri beazonosítja de nem tudom megnyitni a meghajtót mert folyton formázni akar.Ha visszaépítem az egészet a külső tokjába pöpecül megy minden látja minden. Hogy lehet adatvesztés vagy adatmásolás/mentés nélkül megúszni a dolgot mert nagyon be szeretném építeni a házba, de úgy nem akar működni csak ha formázom de nem tudok 1TBot lementeni (nincs kölcsönvinyóm).
    Eszközkezelő mindkét esetben látja nem jelez problémát stb...
    Lemezkezelésnél is látja, de furán írja ki a dolgokat mert alap esetben külső használatnál 2x 500gb-ra van NTFS-be formázva a hdd. Amikor berakom akkor meg 2x 58GB-ot mutat és a maradék 800GB-ot semlegesként kezeli.
    Itt kellene valamit állítani:összevonni egy kötetbe beállítani valamit esetleg?
    Ez a módszer adatvesztéssel jár?Van rá oly mód hogy ne veszítsek adatot?
    Köszi a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák