Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrick
addikt
válasz
mr_ricsi #26339 üzenetére
Mert arra nem gondoltam, hogy cserélni kéne.
Nem az az alkatrész, amit évenként érdemes cserélni.
Mellesleg 300 Ft-ért ma vettünk egy újat, beleraktunk, bios beállít és kikapcsolt a gép a java telepítés közben, ok, vissza biosba, alapra minden, most egyenlőre megy.
HA ismét kikapcsol, akkor a lapot visszaküldjük a gazdájának és fizet.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
mr_ricsi #26300 üzenetére
Kiegészítés:
Nem, ez nem lesz elég! Ha korábban MBR-es volt a HDD, akkor a GPT választásakor a Win törölte a MasterBootrecordot, és a Particiós Táblát.Szerintem neked egy adatmentő program (EasyRecoveryPro, GetDataBack) kellene, és egy másik HDD, amelyen elég hely van a visszanyert adatok számára.
(Aki ért hozzá, az pedig másol egy új MBR-t a HDDre, majd diskeditorrral és kézzel visszaállítja a particiós táblát, és 10 perc múlva lehet örülni.)
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #26182 üzenetére
Sajnos a tervezett és a gyakorlati nagyon más. A parkoló sáv is kopik, és a rámpa is, aminek anyaga a fej statikus töltődése miatt képes ráragadni, így a felületre rákenni. Az ilyen felület mentése is irgalmatlanul nehéz, ha sikerül.
Sajnos a tévhit, hogy logikai mentés csak látszódó és egészséges partícióról megy. Azért, mert ha nem ilyen, akkor bizony ott kell ülni mellette, és sokszor kézzel beavatkozni. Így a kényelmesebb megoldást választják. Format, Regenerátor. Csakhogy ezzel az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Na itt jön be a képbe, hogy egy "egyszerű" mentés is miért lehet "drága" szakembernél. Mert ő tudja mit kell csinálni, és ha kell, napokig ott ül mellette.
Ezért dolgozom DOS alatt.
-
Antonius1978
addikt
válasz
mr_ricsi #25819 üzenetére
A HDD atteveset egy masik gepbe meg tudom oldani, igy mentettem/irtam ki adatokat a sajat vinyomrol egy havernel.
Amit javasolsz, az az, hogy pl rajta van egy ISO a vinyomon, a masik geppel nyissam meg a sajat vinyomrol es telepitsem a haver gepere ? (vannak ilyen ISO-k, melyek par honapja tutira mukodtek es olyanok is melyek nem, ha a haver gepen kibontja oket, akkor azt jelenti hogy nem a vinyo hibas ?).
Mit ertesz "huzas" alatt ?
A memoria tesztet megcsinalom, berakom a regi 1 giga ramot, es kiveszem a 2x2 giga dual chaneles ramot.Kivancsi vagyok ugy kibontja-e a jatekokat...
A testprogramot leszedtem, SeaTools for Windows a neve, epp most fut, kivancsi vagyok ad-e valamilyen hibat, mert ha nem akkor megiscsak a memoria lesz a ludas.DJCulture : igazabol nem eszleltem ilyesmit, altalaban/mindig a kibontaskor ugyanott akad el, pl 75%-nal a World of Tanks, egy masik jatek pedig ugyanannal az osszecsomagolt allomanynal.
Volt egy erdekesseg is : feltettem a Fallout 3-at, eloszor feltette, a jatek nagynehezen el is indult (eloszor azt mutatta, hogy ki van fagyva, kesobb kis varakozas utan futott, de csunya volt a grafika, sotet, olyan mintha 4 szinben ment volna,frissitettem a videokartya megvezerlot, leszedtem a jatekot, gondoltam ujrateszem, masodik alkalomkor CRC hibat jelzett, erdekes volt). -
hegegabi80
addikt
-
Pazolini
senior tag
válasz
mr_ricsi #25811 üzenetére
Köszönöm: valóban "nagyúr" vagy...
Amit egyedül sajnálok, hogy 5-6 ezer Ft iskolapénzt kellett fizetnem ezért a sok extension cable-ért: sata-sata és molex-molex is á 1000.- volt, mert persze minőségit akartam ehhez a minőségi átalakításhoz.
D először forrasztottam életemben, s elég szépen dolgoztam.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #21643 üzenetére
Ha a SMART funkció sem a BIOS-ban, sem programban nincs beállítva, akkor a drive nem számolja az eltelt időt. Így tesztelik a gyárban. Az első aktív SMART beállítástól indul a start, így valószínűleg többet futott, de a SMART alapján igaz lehet a 13 nap. Sőt, akár lehetnek hibák is, amit csak most kezd bejegyezni. A gyár úgy számol, hogy a SMART a BIOS-ban aktív (ugye ez a default), így az első pillanattól számol majd. De a gyakorlatban sokszor az F1 tapasztalatok alapján a SMART alapból tiltva van, így nem élesedik a drive SMART-ja.
Igen, a SMART manipulálható. De nincs közkézen hozzá software, mert ahhoz más is kell, így adatmentéses cégek meg tudják tenni, de mezei felhasználó nem.
Ugyanakkor olyant már láttam, hogy félig elöregedett de hibátlan drive (korrekt környezetből) átkerült sz@r táp alá, és rögtön szektorhibákat dobott. Speciel nálam. Repült is a táp, pedig márkás gyártó márkás terméke volt, és alig múlt 2 éves (persze egy év gar
). A másik táp alatt javult a drive állapota, de sajnos servot is érint a hiba, így a SMART hol jónak, hol hibásnak detektálja a szektorcsoportot. Ilyenkor nincs más lehetőség, manuálisan kell kitiltani adatmentéses eszközzel a hibás területet. Sőt, a gyári táblába is időnként berakható, vagyis ismét 100-as lehet a drive, holott..... De ezt "földi halandó" nem tudja elvégezni. Adatmentéses cégek meg nem vállalják (tudtommal).
-
attiati
veterán
válasz
mr_ricsi #21621 üzenetére
és azt hogy lehet?
Azt monda, hogy kettő, napra, percre pontosan azonos vinyója van, mert munkahelyi gépben voltak. Ezt még el is hittem, de az gyanús volt, hogy akkor hogyhogy csak 13 napot mentek (hdd sentinel szerint)
Hogy lehet HDD sentinel adatokat hamisítani?
És hogy lehet elrejteni vinyó hibákat, ami csak formázás után jön elő? -
Mr.Peter
aktív tag
válasz
mr_ricsi #21512 üzenetére
Nekem rossz a laptopomban a dvd olvasó és én úgy szoktam csinálni, hogy a laptop hdd-t átrakom az asztali gépbe, elkezdem a telepítést, és amikor újra indul, akkor ki kapcsolom át rakom a laptopba és ott folytatódik a telepítés...
(Xp, Win7, Win8 - mindegyiknék működött) -
Brekkk
őstag
válasz
mr_ricsi #21454 üzenetére
Itt az ígért kép sajnos nem jó minőség, de hátha látható rajta a hiba.
A két bekarikázott terület barnult meg.
Az egyiknek a közepe még eredeti fém színű de már körbeveszi a barnás elszíneződés, a másik már teljesen bebarnult.
A memória lábainál az eredeti fém szín látható, a többi rész is olyan volt amikor megvettem a HDD-t -
DeFranco
nagyúr
válasz
mr_ricsi #21443 üzenetére
1: juliusban volt az eskuvo, szoval remelem meg van eselyem.
2: Nem tudom, csak leirtam, gondoltam, hatha fontos lehet.
Amugy azt sem tudom hogy az normalis-e hogy mar a gyari csomagolasbol kibontva is ennyi volt az erteke. (azt hiszem "g sensor error rate" de nem vagyok a gep elott.)
-
-
Ájvi
csendes tag
válasz
mr_ricsi #20872 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm hozzászólásaitok!Ph nagyúrnak: Természetesen tanultam az esetből hasonlót sem csinálok!
(Teszem hozzá volt h. 1 napig is kezelte a P2-s a 3 vincsit...Lényegtelen.)
A baj viszont valóban jól látod a táp és a ki-be huzogálás volt, ami azért történt, mert nem mindig látta őket, így variálgatva lett a IDE & a táp kábel h. lássa mindet egyszerre.
A lényeg amire ráéreztél: Ez 1 Compaq gép és a tápja: max: 100W
A formázás nem jöhet szóba hiszen az adat a cél, adat nélkül nincs szükségem a kütyüre.Liksoft-nak: Hát én házi módszerrel szeretnék rajta segíteni, mert tudom h. sok 1000ért csinálják az adatmentést a szakik.Nekem nincs pénzem erre.
Esetleg valami progit tudnál ajánlani v. a GetDataBack egyáltalán jó? Most h. talán összeállt a kép ennyi infóból.
A gyári szám a model szám ue.?Mr ricsinek: A maxtor-nál nem ellenőriztem a filerendszerre mit ír.(majd megnézem.Gyanítom az is átváltott RAW-ra)
Ott annyival bonyolódik h. azon van 1 windows és ha mesternek teszem próbál bootolni, de bizony csak nagy ''csúnyaságot'' látok ami a mátrix-féle jelek-számok-betűk ugrálása és váltogatását jelenti.Ennyi.
Ha slave akkor ugyanúgy ellenőrzi a konzisztenciáját sikertelenűl, pont úgy mint a Hitachinak!Fontos: Nem keztem el vele próbálkozni! Javítás,szétszedés stb.(...mert ue ezekre a próbálkozásokra gondoltál?) Nincs donorom sem!
Most infógyűjtés-stádiumban vaok. GetDataBack-val is csak megnéztem mit lát. Lépni nem igazán léptem, mert angol szakifejezésekben ír. Bizonytalanba nem futok. Talán ez is tud segíteni csak én nem értek hozzá.Nekem is volt ilyen érzésem. Na,de csak 1 hozzáértő tud segíteni a filerendszer-széthulláson? Otthoni megoldás?
Milyen biztosra mondod?Szép Napokat!
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
mr_ricsi #20855 üzenetére
Konkretizálni kellene, hogy asztali gép vagy noti, és hogy hol van az USB, elől, vagy hátul.:
asztali gép,és hátul van 2 darab USB 3-ja.Túl van lihegve a probléma.
Az XP-nél kiír minden adatot a HDD-re, majd eltávolítja a hardvert, aztán az USB driveren keresztül kikapcsolja az USB +5V-ját.
A w7 meg nem nem szünteti meg a tápfeszt, hanem a user a kábel kihúzásával.
Én nagy különbséget nem látok.:tehát akkor nem gond.
Köszönöm a válaszod!
Egyébként szinte azonnal megáll a pörgés a kábel lehúzásakor. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
mr_ricsi #20847 üzenetére
Az első válaszodra:
Akkor látogass el kérlek a külső HDD topicba,mert a Windows 7 hibája,hogy hiába írja ki,hogy a "hardver eltávolítása biztonságos",attól még pörög a HDD....
Windows 7 bug.
[link]És mi van akkor,ha bedugom az USB 3-as csatlakozóján a gépnek,és nem veszi észre a Windows,hogy rajta van?
Mert nem "látja",viszont pörög a HDD(legalábbis jelzi a készenléti állapotot),ha ilyenkor kihúzom a gépből,ártok-e valaminek?Egyébként köszönöm a válaszodat!
-
gabor128
aktív tag
válasz
mr_ricsi #20706 üzenetére
Üdv!
Én is próbáltam rákeresni a neten. Konkrétan sehol nem láttam leírvva.
Viszont találtam egy külföldi oldalt, fórumot, ahol valaki leírta, hogy rohadt sok a ködösítés ez ügyben. A WD, de tökmindegy melyik gyártó, Ecogreen termékei 5400-al mennek, viszon ugyanez a termék csak nem Ecogreen, hanem caviar blue, vagy a harmadik fekete azok 7200-esek. Benne is van a nevében "Ecogreen". Azzal tudtak spórolni a fogyasztáson, hogy lejjebb vették a forgási sebességet. A másik kettőhöz már nem írták oda, hogy zöld energiás.
Nagyjából ennyit írt le a csávó. Van benne valami. Szóval vélhetően 5400-es, sajnos.
Egyébként nagyon jó háttértárnak, csak rendszervinyónak egy 7200-as kellene.Egyébként ez a száma:
Lemez modelszám,WDC WD10EADS-00L5B1 -
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #20695 üzenetére
A WD "fekete" szériái röptiben titkosítanak. Akkor is, ha nem kéred. A jelszó így később is "rátehető", a különbség a működésben meg annyi, hogy bekéri, vagy nem a jelszót. De ugyanúgy konvertálja az adatokat az USB chip a drive felé. Utálom, menteni is vacakabb az ilyent, de ez van..........
-
deeppurple66
csendes tag
válasz
mr_ricsi #20632 üzenetére
Igen dinamikus a vinyó, a rendszer kezelő szerint : olvashatatlan az állapota
Nem telepítettem windowst 2 éve, hanem az AUSLOGICS-BOOTSPEED nevű progival takaríttattam ki a rendszert, de mindent automatán javított. A laptopomat is ezzel gyorsítottam a napokban és semmi baja(kopp kopp kopp) -
Archanon
őstag
válasz
mr_ricsi #20391 üzenetére
Volt már CHKDSK /f és /r is, ami furcsa mód nem talált hibás szektort, a HDSentinel a régi Seagate-n talál 30 hibásat, a Hitachit hibátlannak látja. Más egyéb tesztprogit nem próbáltam, nem tudom van-e, kell-e.
Másik topicból is kaptam egy-két talán valamire használható lehetőséget:
1, 2, 3.A processzor húzva van 2,93GHz-ről 3,3GHz-re. De ez valami véletlenszerű egybeesés lenne, hogy pont akkor megy valami szét a gépben, mikor beteszem az új winchestert? Mindenesetre ha ismét jelentkezne kék halál, visszaveszem a processzor eredeti órajelére, azt ha úgy is jelentkezik... nem tudom mi tévő legyek. Anyagilag nagyon nem jönnék ki jól, ha most bármi meghalna, a HDD is most felemésztett elég sokat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #20389 üzenetére
A Sentinelnek három tesztelési pontja van.
- Drive rövid önteszt.
- Drive teljes önteszt.
- Felületteszt.Vagyis a kérdező nagy valószínűséggel a gyári teljes tesztet indította el. Sajnos több széria nem korrekt, nem végzi el a vizsgálat alatti szektorok felülvizsgálatát, így csak a felületi írásteszt a jó ilyenkor. A servo-ban is sérült hibás tápellátás miatt maradandó károsodást szenvedett drive esetében van leginkább esély arra, hogy a drive több menetben sem tudja eldönteni hibás, vagy nem az adott szektor. Ezeket jó lenne forszírozottan áthelyeztetni, de nem lehet minden esetben. Sajnos vannak még fejleszteni valók a program, de leginkább drive oldaláról. Mivel "így is megy" az egyik oldal annyira nem kapkodja magát.
-
artiny
őstag
válasz
mr_ricsi #20370 üzenetére
Szia!
létszíves rámutatnál a gyári tesztprogramra?
http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_hard_drives/#tTabContentOverview -
Anubis_9
addikt
válasz
mr_ricsi #20332 üzenetére
Lefuttattam a hivatalos WD LifeGuard tesztet, abból is az Extended-et. Látni lehet, hogy 85%-ról utána felugrott a kondíció 93%-ra.
A current pending sector count-ok száma ez a művelet után 17-ről "B"-re változott a SMART táblázat alapján.. -
válasz
mr_ricsi #20331 üzenetére
Minek átjumperolni egy SATA3-es hdd, SATA2-re, amikor egy SATA3-at támogató deszkára van kötve, amiben ráadásul külön állítható a SATA3 üzemmód (IDE/AHCI/RAID/letiltás)...
Szarul van beállítva BIOS, ennyi a gond.
(AHCI meg azért célszerű, mert feltételezem ilyen konfigon nem XP fut, hanem W7, illetve a hdd gyártók sem véletlenül javasolják az AHCI-t) -
Anubis_9
addikt
válasz
mr_ricsi #20318 üzenetére
Részletes teszt után is maradt 17 a pending. Most mi legyen?
-
Anubis_9
addikt
válasz
mr_ricsi #20291 üzenetére
Itt van a SMART táblázat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #20300 üzenetére
Van amikor a driver eszement dolgokat, adatokat ad vissza. Így több változat is lehetséges, ezést írtam vagy-ként. A Sentinel írója már így is mindenhova kiírja, hogy gari vagy nem, mégis minden esetben megkérdezik. Ugyanilyen a kontroll adatok ellenőrzése, melyet csak kevesen tesznek meg.
-
Dokuro
csendes tag
válasz
mr_ricsi #19987 üzenetére
A kábellel biztos nincs gond, azt már cserélgettem. A jumpert még leellenőrzöm, bár szerintem az is jól van. Viszont a tesztprogit azt hol tudom elindítani vagy az hol van? Ja és azt kifelejtettem, hogy a hd sentinel a maxtor vinyót nem ismeri fel, kérdőjelet rak hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Netfone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged