- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veron
addikt
Hi!
Erre a kérdésre esetleg tudtok mondani valamit, hogy csökkentsétek a tanácstalanságom?
Kösz! -
Veron
addikt
válasz
liksoft #24778 üzenetére
Hi!
Kösz a választ!
Magas labda volt, elismerem.
Szóval nem fogalmaztam jól, nem az a kérdés, hogy mit kell tennem, hogy az adataim ne vesszenek el. -> biztonsági másolat, persze.
Inkább az a kérdés, mit tehetek, hogy ez a vinyó ne menjen tönkre. Vagy legalábbis kihúzzuk az élettartamát. Egyáltalán arról van szó, hogy döglődik? Hogyan lehet ezt kideríteni a Sentinelen kívül?Kösz!
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Van egy kb. bő 1 éves WD 2500BPVT vinyóm a notebook-omban. Kb. 1 hete vettem észre, hogy furán kerreg/cicceg, nem hangosan, de azért hallható. Illetve nem vagyok 110%-ig biztos, hogy a HDD az, de valószínűsítem. Megnéztem HD Sentinellel is, az teljesen jónak találja. 100%-os teljesítmény, állapot és a teszt sem talál semmit.
Mennyire kell megijedni a dologtól? 3 év gari van rá, de nem szeretném bottal ütni az adataim nyomát. Mit lehet ilyenkor tenni, mire kell figyelnem?Thx!
-
Veron
addikt
Hi!
Szóval erre senkinek sincs több ötlete? Már kivettem az energiatakarékossági beállítások közül is a HDD leállítást, de ugyanaz a helyzet? Esetleg valami tipp?
Kösz!
-
Veron
addikt
Hello!
Pár hete már jártam errefelé, de akkor nem jártam sikerrel, most hátha.
Van egy WD Scorpio Blue HDD-m a notimban. Kb. fél éves, 13 nap 11 óra működési idő van benne, az állapota és kondíciója is a HD Sentinel szerint 100%-os.
A probléma az, hogy az összes indítások/leállások száma elég magas, 1643-at mutat.
Azt vettem észre, hogy itt hagytam a gépet egy bő fél órára az előbb, 20 perc után kikapcsolt a HDD, talán még standbyba is lement. Mikor felébresztettem 21-gyel többet mutatott az összes ind./leáll. érték. Ezt nem tartom normálisnak, mintha ki-be kapcsolhatna a vinyó.
A noti egy Lenovo X60, Win7-tel. Fut rajta a Lenovo Airbag Protection, de az asztalon állt ez idő alatt a masina, emiatt nem kapcsolgathatott a HDD.
Van ötletetek miért csinálja ezt és hogyan lehetne megszüntetni?Köszönöm!
Veron -
Veron
addikt
Hi!
Tegnap valahogy magától meghalt/eltűnt a partíciós tábla a vinyóról, de a Win telepítő helyretette. Ránéztem utána a Sentinelre, és furcsa dolgokat ír. A vinyó jó kiváló állapotban van, de a korához képest meglehetősen sok a leállítások/újraindítások száma. Miért van ez és okozni fog a későbbiekben gondot? A vinyó egy WD amit kb. fél éve újonnan vásároltam.
Kösz!
teljesítmény és kondíció is 100%
működési idő: 10 nap, 20 óra
becsült hátralévő élettartam: több mint 1000 nap
összes indítások/leállások száma: 1318
jelenlegi hőmérséklet: 41 fok
Lemez család,Scorpio Blue
Formátum,"2.5"" "
Kapacitás,250 GB (250 x 1 000 000 000 bájt)
Lemezek száma,1
Fejek száma,2 -
Veron
addikt
válasz
Jarod1 #19012 üzenetére
kösz!
esetleg más valaki erre a felvetésre, több véleményt is szívesen meghallgatok! annyi módosítás, hogy nem 43-44, hanem 45-46 fokra is felmegy a hőmérséklet. -
Veron
addikt
Hi!
Nem egészen 3 hete vettem egy új 7200-as Toshiba SATA HDD-t a Lenovo X60 notimba. Most, hogy kicsit melegebb van, a szobában is van 25-26 fok és a HDD 43-44 fokra kúszik fel Sentinel szerint. Ugyanez a program mondja azt, hogy legmagasabb hőmérséklet az egész élettartam alatt: 45 fok. Ez normális érték, vagy valami gond van a vinyóval esetleg? Tudnátok pár szót mondani, hogy kell-e aggódni ebben a helyzetben, vagy megnyugodhatok a HDD hőmérsékletét illetően?
Természetesen Sentinel szerint 100/100-as a winchester.
Kösz!
Veron -
Veron
addikt
válasz
Badman 4ever #15729 üzenetére
ok kösz
-
Veron
addikt
hi!
vettem egy külső vinyót (WD 1.5 TB, USB), amit rá szeretnék kötni egy TP-Link routerre. a bökkenő, hogy a partition manager 9.0 invalidnak látja a fájlrendszert, de a win7 meg NTFS-nek. én nem formáztam meg a vinyót, ahogy megvettem úgy használom.
a kérdés az, hogy a router vajon tudja majd kezelni HDD-t, vagy tök mindegy, hiszen a gépeken futó win-nek kell látnia? (és az látja is NTFS-ként, ahogy írtam) szóval formázzam meg a vinyót, avagy hagyhatom így, nem baj, hogy a partition invalidnak gondolja?
kösz! -
Veron
addikt
válasz
liksoft #13104 üzenetére
Kimaradt egy fontos karakter, nevezetesen a "3": szóval bő 3 éves a noti.
Volt már a FuSi szervízben, azt mondák BIOS hiba (hogy mitől azt nem tudom) és frissítik majd mikor visszamentem a kész notiért, közölték, hogy nem az volt, és nem tudják mi baja van... de legalább nem kértek pénzt érte. Szóval a márkaszerviz sem tudja mi lehet a gond, én meg empirikus úton arra jöttem rá, hogy a haver HDD-jével működik. Kész káosz! -
Veron
addikt
válasz
liksoft #13077 üzenetére
hello!
lehet az lenne a legegyszerűbb megoldás, de nehezen visz rá a lélek. egy új vinyó szerintem 10 k körül van, szerencsétlen laptop meg kb. 35 k-t ér. persze ha nincs más megoldás, muszáj lesz, de hátha mondd valaki egy lehetőséget amit még kipróbálhatok a vásárlás előtt.
-
Veron
addikt
válasz
Thunderzolee #13073 üzenetére
készítettem egy riportot, bemásolom a szerintem legrelevánsabbakat. ha valamit kihagytam, szólj és bemásolom azt is!
-- Fizikai Lemez Információ - Lemez: #0: SAMSUNG MP0603H --
Lemez sorszám . . . . . . . . . . . . . . : 0
Interfész . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . : IDE/ATA
Lemez vezérlő . . . . . . . . . . . . . . .. . : VIA Bus Master IDE-vezérlő (ATA)
Lemez pozíció . . . . . . . . . . . . . . . . : 0, Device: 0
Lemez modelszám . . . . . . . . . . . . . : SAMSUNG MP0603H
Lemez revízió . . . . . . . . . . . . . . . . . : UD100-14
Lemez sorozatszám . . . . . . . . . . . . : S03ZJ10YC04485
Teljes méret . . . . . . . . . . . . . . . . . .. : 57270 MB
Energiatakarékossági üzemmód . . . .. : Aktív
Jelenlegi hőmérséklet . . . . . . . . . . . : 26 °C
Működési idő . . . . . . . . . . . . . . . . . . : 150 nap, 10 óra, 12 perc
Becsült hátralévő élettartam . . . . . . .. : 820 nap
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : ##############------ 70 % (Jó)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A merevlemez 69 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült. Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken. Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése. -
Veron
addikt
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Van egy FuSi Amilo L7310-es noti, amiben egy 60 GB-os IDE Samsung vinyo ketyeg. 3 évig semmi gond nem volt a HDD-vel, de olyan bő 1 hónapja kezdte el azt, hogy bootoláskor kérés nélkül néha feldobta a boot menüt. Ekkora a "storage"-t választva szépen elindult az XP. Nem értettem ezt a tünetet, de különösebb gondot nem okozott, nem foglalkoztam vele tovább, hiszen csak random csinálta.
Aztán kb. 1-2 hete majdnem ugyanezt a hibát produkálja, azzal a különbséggel, hogy hiába választom a vinyót, nem bootol róla. Belenézek a BIOS-ba látom, hogy fel sem ismeri a HDD-t. Most ott tartunk, hogy 5 bekapcsolásból kb. 4-szer nem ismeri fel, ha éppen sikerül neki, akkor természetesen az XP is elindul.
Havertól kölcsönkértem a 30 GB-os IDE FuSi vinyóját, amit gond nélkül szépen tudok használni.
Tudnátok segíteni, ezen misztikus hiba kiküszöbölésében? Gondolom egy új winchester vásárlása megoldaná a gondomat, de nem szeretnék hanyatt-homlok rohanni egy újért, ha meg lehet oldani.
Köszönöm!
Veron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- Konteó topic
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Medence topik
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest