Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
A segítségeteket szeretném kérni!
Van egy 1 winyóm, amin a HD sentinel szerint van 1 rossz szektor. Látszólag használható a winyó, mert tudok rá írni és olvasni kivéve azt az 1 szektort. Sajnos időnként kékhalált okoz (netio.sys) vélhetően ennek a szektornak az olvasása. Ez a hiba utorrentnél jön elő.Nyomattam már rá egy chkdsk-et, meg pár Sentineles ellenőrzést, de semmi hatás. Ugyanúgy előjön a kékhalál.
A Sentinel ilyeneket ír ki:
-Felület teszt:"Hiba: 1117 I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani., Szektor: 177464880, Blokk: 908"
-rövid önteszt: "Sikertelen az olvasó egység hibája miatt."
-Illetve általánosságban ezt írja ki a winyóról:
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 310 alkalommal.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.A kérdésem az az lenne, hogy mit lehet kezdeni ezzel a winyóval, hogy még lehessen használni, ha nem is az egészet? Nem lehetne megjelölni a hibás részeket és üzemen kívülre tenni, vagy tényleg hibás valamelyik olvasó egység?
(amit még nem próbáltam, hogy végső megoldásként a winyót felosztom 2 partícióra és csak a nem hibás részt használom. Talán így még használható egy része.)
-
gabor128
aktív tag
válasz
mr_ricsi #20706 üzenetére
Üdv!
Én is próbáltam rákeresni a neten. Konkrétan sehol nem láttam leírvva.
Viszont találtam egy külföldi oldalt, fórumot, ahol valaki leírta, hogy rohadt sok a ködösítés ez ügyben. A WD, de tökmindegy melyik gyártó, Ecogreen termékei 5400-al mennek, viszon ugyanez a termék csak nem Ecogreen, hanem caviar blue, vagy a harmadik fekete azok 7200-esek. Benne is van a nevében "Ecogreen". Azzal tudtak spórolni a fogyasztáson, hogy lejjebb vették a forgási sebességet. A másik kettőhöz már nem írták oda, hogy zöld energiás.
Nagyjából ennyit írt le a csávó. Van benne valami. Szóval vélhetően 5400-es, sajnos.
Egyébként nagyon jó háttértárnak, csak rendszervinyónak egy 7200-as kellene.Egyébként ez a száma:
Lemez modelszám,WDC WD10EADS-00L5B1 -
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Nekem csak egy kérdésem lenne a vinyókkal kapcsolatban.
Van valami progi, vagy eljárás, amivel meg tudom nézni, hogy a vinyóm az 5400, vagy 7200-as?
Esetleg windowsban?Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged