- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Anubis_9 #56420 üzenetére
A laikusabb, kevésbé hozzáértő felhasználók nyilván nem feltétlen, ott jó ha max. törlik róla a fájlokat vagy gyorsformázzák a meghajtót, de hanyag módon még ezt sem mindenki szokta és ilenkor tálcán kínálja az új tulajnak a személyes fájljait.
A hozzáértőbb, tudatosabb felhasználók szokták inkább a végleges adatmegsemmisítést futtatni, meg ha olyan érzékeny tartalom van a HDD-n, amihez nem lenne jó ha később más is hozzáférne.
Attól is függ hogy kinek lesz eladva, kihez kerül majd a HDD, mert ha pl. valami hackherhez vagy 3-betűs hatósághoz és privát adatok vannak rajta, akkor érthető ha nem akarja a felhasználó hogy azokhoz más is hozzáférjen. Ellenben ha egy átlagos felhasználóhoz, aki nyilván nem feltétlen fogja a használatbavétel előtt órákig szkennelni ingyenes / fizetős adatmentő programmal, meg pláne nem fogja adatmentő céghez elvinni és fizetni a profi mentésért csak azért hogy megtudja milyen fájlok voltak rajta, hanem egyből leformázza és másolja is rá a saját fájljait, azzal is már kapásból felülírva a korábbi tulaj által rámásolt fájlokat, akkor ott nyilván bőven elég lehet egy partíciótörlés vagy gyorsformázás is.
Ez egyébként csak (CMR) HDD-knél időigényes, SSD-knél már sima fájltörlés vagy gyorsformázás elég lehet ahhoz, hogy utána ne lehessen visszaállítani a korábbi fájlokat, + ott van a Secure Erase amit eleve pár másodperc alatt lefut, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Anubis_9 #56415 üzenetére
Ez Toshiba X300 lehet, de abból egy régebbi modell, mert az aktuális 6 TB-os a HDWR460UZSVA és HDWR460EZSTA. A The HDD Platter Capacity Database weboldalonv iszont megtalálható a HDWE160UZSVA, ahol nem írják az SMR-t, vagyis akkor elvileg CMR (PMR) lehet.
-
-
King Unique
titán
válasz
Anubis_9 #56405 üzenetére
Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)
Ehhez még CCleaner sem feltétlen kell, bőven jó grafikus felületen a Windowsok beépített lassú formázása / lassú formázása, parancssorban a DiskPart clean all, stb.
Igen, CMR HDD-knél elég bőven az egyszeres felülírás 0-kkal, meg SMR HDD-knél is, bár az utóbbiaknál a technológiai sajátosságok miatt a kétszeres random felülírás elvileg az igazán biztos, lásd adatmentő szakember véleményét.
NMHH végleges adatörlés, avagy a CECE Drive Eraser
A CECE 3x írja tele a meghajtót, ami egyrészt felesleges az előbb leírtak értelmében, másrészt baromi időigényes lehet nagyobb tárolókapacitásnál.
-
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Anubis_9 #20358 üzenetére
"A current pending sector count-ok száma ez a művelet után 17-ről "B"-re változott "
Az újrafuttatás mellett erről tájékoztatnod kellene a HDSentinel fejlesztőjét, mert jelenleg úgy néz ki, hogy a Senti csak kiírja, hogy sikeresen lefutott a "nagyteszt", de valójában semmi sem történt.
-
válasz
Anubis_9 #12830 üzenetére
Szerintem a BIOS-ával lehet valami gond, az 1 TB vinyóval nem barátkozott össze ezek szerint.
Ráférne egy frissítés vagy a másik megoldás, hogy vegyél egy kisebb (< 1TB) külső vinyót és azt hordozd.
Esetleg ha ez mégsem segít, akkor minden partíció töröl, átkonvertál dinamikusba, majd vissza és úgy partícionáld újra. Ez már elég durva módszer ahhoz, hogy LBA legyen újra
-
válasz
Anubis_9 #12828 üzenetére
A haverod milyen oprendszert használ? Elvileg nem kellene, hogy hazavágja a betett vinyó fájlrendszerét egy gép, főleg nem konvertálná át CHS-be... valami ezer éves gépbe tetted be azt a terásat? Valószínűleg nem tudott mit kezdeni vele a másik gép, mert a CHS csak 515 MB-ig engedi, LARGE használattal is csak 8GB-ig a vinyókat.
A megoldáshoz lépj be a BIOS-ba és a HDD-t, ami kérdéses, ismertesd fel úgy, hogy manuálisan te állítod be. utána autodetect és Itt ha jól emlékszem több opció lesz. Válassz egyet, amjd Win elindít, HDD kitallóz, de ne írj sehová semmit, csakis olvass róla. Ha megjelennek az adatok, akkor ok, nem nem, akkor vissza a BIOS-ba, mert valami nem lett jó a paramétereknél. Így elvileg vissza is kapsz mindent, ha semmit nem írtál a lemezre azóta, hogy rossz.
-
Isten88
senior tag
válasz
Anubis_9 #8312 üzenetére
"Auto detects and supports LBA hard disks with formatted capacities over
8.4GB."
Én úgy vélem, hogy 120 gigásig kezeli el, de itt több sikerrel járhatsz talán: http://prohardver.hu/tema/szex_ver_es_vinyo_problemak_127gb_felett/friss.html -
Imco
őstag
válasz
Anubis_9 #8304 üzenetére
Régen úgy volt, hogy 2 hét után kölcsön darab, 30 nap után új csere!
Ma már EU polgárok vagyunk, igy nincs ilyen. Sajnos!
Elvile ha megkezdik az ügyintézést akkor sokáig huzhatja!ezért szoktam inkább, drágább, megbizható helyeken vásárolni! Igaz ez csak egy ilyen "kaland" után derül ki! Megjegyzem még hogy a samsung tök korrekt gari ügyben! Nagyon pozitiv tapasztalatom van velük egy drága hütő kapcsán, amire a szerviz azt mondta hogy buktam! .. láss csodát új hűtőm van garisan!
-
dany27
őstag
válasz
Anubis_9 #8187 üzenetére
bazzd máma tiszta gyagya vagyok
Közben nekem is eszembe jutott és be is jött!
Am én is ezt akarta pont javasolni a kollégának h mért nem nézi meg h pen driveról tude e frissíteni lényegében csak annyi h tud e bootlni pen driveról mert onnét már csak egy dos indító lemezt kell rá rakni meg a bios cumóit és mehet is!Am ma vettem ezt a 160as WD IDE-s winyót rackbe 5000ért azt mondta a gazdája h csak ki volt próbálva háth ez még biza azt se szerintem mert van benn 1óra munka idő
Még gari is van rá 6hónap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest