- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
flierqqq #27611 üzenetére
Nem lenne normális de ezek az új HDD- k hulladékok eléggé.Az én Asus notim 14 hónapos és 18%- os benne a vinyó.Bár használatban nem érezni, nem fagy és megy mint a golyó. Tavasszal meg egy féléves 1.5 T- ás WD- t kellett gariztatnom, mert használhatalanra lassult, a cserepéldány egyelőre jó, 100%- os.
-
válasz
Wind-Storm #27505 üzenetére
Ok! Hétfőn megyek csak melózni, most szabin vagyok
, majd megírom, már én is kíváncsi vagyok - az itthoni 16A- es kismegszakítómról hegeszteni is tudok, elképzelem hogy világítanak az alaplapi miniatűr nyákvezetékek
-
válasz
Wind-Storm #27480 üzenetére
A tápra magára a típus van feltüntetve természetesen, ez a Delta akárhány, vagy FSP akármilyen, de a gépeken van egy un info címke és egy táphoz tartozó figyelemfelhívó címke, mindegyik a gép más-más részén, azokon szerepel a max Amper.Linkelni nem tudom, lefényképezhetném esetleg a cégnél, de kiküldeni nem küldhetem mert mindenféle belső adat kiszolgáltatása szabályellenes, bár ez sztem nem nagy ipari titok, de jobb betartani a szabályt.
-
válasz
Wind-Storm #27475 üzenetére
Áramerősség az biztos, a tápcímkéken és az infocímkéken is ez van, meg az is biztos hogy nem értek a tápokhoz
tehát neked van igazad. A típus valamilyen Deltaxxx, nem emlékszem pontosan, többféle is van, majd utánaérdeklődök mit takar ez a feltüntetett Amper érték
-
válasz
Wind-Storm #27473 üzenetére
Persze, értem csak poénból írtam. A szervertápok címkéit látom általában ( munkahelyi ártalom ), ott a 900W- os tápokra 10A van rávésve
-
válasz
Wind-Storm #27449 üzenetére
Tök jó, akkor ennek meg sem kottyan a rövidzár
-
válasz
Wind-Storm #27443 üzenetére
Hát 10 A- t inkább csak a 900W- os modern tápok tudnak, a sima 500W- osak csak max 5-7 A leadására képesek
-
-
Csak a vinyót kell kiválasztani miután elindult, valamint azt kérdezi meg hogy melyik szektortól kezdje a javítást, itt azt válaszd hogy a legkisebbtől, de ezt is ajánlja fel.Aztán had menjen, jó sokáig tart
Ha végzett akkor tegyél rá új partíciót+format. Remélem Neked is sikerül !
-
válasz
sznoopy1977 #27214 üzenetére
TotalCommaderben csekkoltad? Nálam is ilyen, egy darabig felugrik majd csökken és beáll egy szokásos értékre.
-
válasz
djculture #27099 üzenetére
Látom hogy elég jól kritizálod a HDD- ket
Tőled szeretnék kérdezni. Laptop HDD szép grafikonnal a kondícióvesztéssel az utóbbi időben.WD320/5400- as de megy mint a golyó, használatban egyelőre nem érezni a kondícióvesztést. 2 külső rajta. Egyik egy régi 80- as Barracuda, évek óta folyamatos, nagy igénybevétellel de 100%- os. A másik 1.5T WD, a második darab, az első használhatatlanra lassult, kicserélték, ez tavasz óta jól megy.Most ha veszek akár belső akár külső 3.5"-2.5" vinyót, milyen márkát-típust érdemes egyáltalán, van megbízható - mindenesetre a WD- ből kiábrándultam. Sentinel kép:
-
válasz
flash- #26934 üzenetére
Én bármilyen akció előtt lementenék minden adatot DVD- re vagy másik vinyóra. Új oprendszer telepítés előtt is, lehet hogy a másik Win7 nem foja látni az előzővel formázott HDD- t.Egyesítés az első partíció kitolásával lehetséges, de az adatokat leviszi, úgytudom, még nem mókoltam ilyet.
-
válasz
Patrick #26278 üzenetére
Akkor valami nem kerek a géppel ahogy liksoft is írta.
liksoft : Igen lehet hogy inkább csak személyes tapasztalat, nekem amiket hoztak lapcserére, csere után ráindítottam - kékhalál, tovább nem foglalkoztam vele, újrahúztam.Win98 általában bebootolt, szépen lecserélgette a drivereket.
-
válasz
Moonwolf #26004 üzenetére
WD vinyók ilyenek.Én a HDDScan progival mindíg kikapcsolom az Advanced Power Management- et, aztán csókolom. Így nem áll le.Hátránya hogy minden rendszerindításkor meg kell tenni.Ha mégis pihentetni akarom a vinyót visszakapcsolom.Hitachim nincs de szerintem ahhoz is jó- tipp.
-
válasz
spidersoft #25737 üzenetére
Van egy Mandrake Linux telepítőlemezem avval ugyanezt egyszerűen meg lehet csinálni, grafikusan lehet húzkodni a partíciókat, szektorszámot közben jelzi hogy hol tartasz.Ráa dásul a nemkívánatos területre tehetsz egy ext3 filerendszert, amit a Win nem fog látni.
-
válasz
spidersoft #25720 üzenetére
Engem is érdekelne hogy mi okozza, nálam 1 XP- s gép csinálja, mindíg villog az aktivitás led, de amit csak tudtam kikapcsoltam minden háttérszolgáltatást ami HDD- vel kapcsolatos.
Tegnap viszont a Win7- es gép egyik USB-re kötött vinyója ment kb. 10 percig, semmit nem használtam róla.Még a routert is megnéztem, gondoltam valaki bejutott a wifimbe és másol a vinyóról
,de a kliensek között csak a saját gépeim voltak.
-
válasz
spidersoft #25699 üzenetére
Biztos ami biztos, jól tetted
-
válasz
tibizje #25692 üzenetére
Tippelni tudok csak, lehet hogy a tápfeszt eldobja valami miatt, így egy darabig jól megy majd váratlanul leáll.Kicsi táp, tápkábel érintkezők korróziója lehet az oka.Ilyenkor kihúzom a tápkábelt, műszerész kontaktspray neki, ha megszárad vissza, megoldhatja a gondot.A SATA tápkábel nincs véletlenül molex Y csatin? Az is veszélyes kontakthibákat tud okozni.
-
válasz
spidersoft #25685 üzenetére
A fiamnak van egy ilyen vinyója - Samu 400- as - amin van 2 bad de sem a formázás sem a SMART nem helyezi használaton kívülivé.
-
válasz
spidersoft #25669 üzenetére
Remélem sikerrel jársz, de én is kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
-
válasz
szcsaba1994 #25668 üzenetére
Szerintem nem kell vele foglalkoznod, az írási sebesség simán lehet nagyobb az olvasásinál, nálam is előfordult már.Az értékek egy ilyen vinyónál teljesen normális képet mutatnak.
-
válasz
spidersoft #25659 üzenetére
Szerintem nem a jumper okozza.Én csak jumper nélkül használtam de nekem is hasonló hiba jött elő + sebességcsökkenés. Az adatokat még le tudtam szedni róla, aztán kicseréltettem.Nézzél rajta valami teljes tesztet HDSentinellel vagy HDTune- val
-
válasz
liksoft #25637 üzenetére
"nem hivatalos univerzális USB" : erre lecsapnék, DOS alatt csak usb egér miatt kellene, hol található a progi és hogy kell beüzemelni, bevallom nem igazán tudtam DOS alatt usb egeret működésre bírni, egyik driver elindította, de kattintásra fagyás lett a jutalmam.48bit LBA-t meg sem próbálom, az SR2 pedig micsoda
-
-
válasz
theiron320 #25167 üzenetére
A black gyors vinyó, drágább és lehet hogy nagyobb minőségi elvárásokkal készül
A Caviár Blue stopperolva 29 mp alatt tölti be a Win7- et nálam, az ikonok megjelenéséig, de ugye a black gyorsabb.
-
válasz
theiron320 #25162 üzenetére
Minden márkánál vannak hibás példányok.Kicsit szerencse is hogy milyet fog ki az ember.WD- re mostanában sok a panasz, gyanítható hogy valami nem kóser
-
válasz
terencehill #25151 üzenetére
Linux telepítőlemezzel elmész a partícionálásig, és avval le tudod szedni a nemkívánatos partíciókat.
-
-
válasz
Dragon27 #24974 üzenetére
Nekem egy WD15 halt meg fél év alatt, de nem tudom hogy az energiatakarékosság közrejátszott-e? Kicserélték és olyat küldtek ami nem áll le sosem, gyanúm hogy direkt ilyen firmware van benne.A Sentinel valóban csak annyi újraindulást ír ahányszor ki-be kapcsolom
A laptopomban lévő WDBlue viszont kapcsolgat, de ezt a HDDScan progival letiltom, és nincs vele gond.
-
válasz
Csuklósbusz #24833 üzenetére
Akár nagyon sokáig is, de jósolni nagyon nehéz. Ma találkoztam egy WD 640G- ás küső vinyóval, szintén 1000 nap körüli, de sokkal több ki-be kapcsolási ciklussal, mivel a az enrgiatakarékos üzemmód aktív - 100/100- as.Sok régi vinyóm ennél még sokkal hosszabb időt megélve mái napig rendesen üzemel.Az új 1.5 T-ás WD viszont fél évet ment, garban cserélték.
-
válasz
adanyi #24761 üzenetére
A 2.5"- osnál az áramellátás sokszor gond, nem mindíg biztosít az USB elég tápáramot.Legjobb az aktív USB HUB, tehát ismét eljutottunk a külső táphoz.Én a 3.5"- os változatot preferálom.A mai nagy adatsűrűségű vinyók 5400 fordulattal is elég nagy adatátvitellel rendelkeznek a médiafileok megfelelő kezelésére.
-
válasz
vassgaby89 #24747 üzenetére
Female/female usb kábel van gyárilag is, én a madaras Tescoban vettem 2 db- ot még régebben.
-
válasz
akhilleus86 #24605 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni hogy az ilyen "egyenletes" belassulásnak mi az oka.A WD15 nekem is ezt produkálta.
-
válasz
pocokxx #24600 üzenetére
Javaslom hogy a megvásárlás előtt kérjél tesztidőt. HDTune progival többször végezz felületellenőrzést, és közben figyeld a hibás blokkokat.Ha nem gyarapodnak, az bíztató.
A teljes felületteszt sokáig tart, ahogy liksoft is írta.
De a garancia nélküli HDD szerencsejáték.Még a látszólag hibátlan is leállhat hirtelen. -
válasz
pocokxx #24594 üzenetére
Nagyon nem vágom, de mintha többnek kéne lennie még a kondíciónak.Látszik hogy ez is USB- s kaszniban tanyázik.Az átvitel adatainál mintha false értékek lennének, ha valódiak akkor viszont katasztrófa.
szerk: Az enyém írás-olvasásnál WinCommaderrel 20M felett teker, természetesen az USB2 lekorlátozza mert Satával 100M/s az átvitele - folyamatos olvasás track keresés nélkül, tehát nagy fileok.
-
válasz
liksoft #24593 üzenetére
AF - Advanced Format / HDD hardveres szektorbeosztás 4 KByte /.Leginkább amiatt kérdeztem mivel USB csatolás esetére nem találtam útmutatót hogy itt az AF kever-e valamit, itt is célszerű-e az NTFS fomatkor a 4 KByteos logikai szektorméretet választani? Valamint az XP mennyire tolerálja a 4K/szektorméretet, mert ha az alapértelmezett 512K- nak veszi akkor az direkt-lemezkezelés esetén azonnali halál az adatoknak.Nemlétező pálya/szektor megcímzése pedig vinyóhalált is okozhat.
-
válasz
pocokxx #24588 üzenetére
Csak hosszabb-rövidebb használatban derül ki növekszik-e a badszektorok száma.Ha nem növekszik megéri mert az új ára 28K.Nekem egy ilyent cseréltek mert eszméletlenül belassult, 2 hétig mentettem róla 400G cuccot.A cserepéldány jól működik egyelőre.
liksoft: leginkább Tőled kérdezném, a #24568- ra tudod-e a választ
-
válasz
piadex2 #24570 üzenetére
Szerintem igen, mert a Sentinel is ugyanazon rutinon keresztül kérdezi le mint a Win.De ellenőrizni is tudod, futass egy Win meghajtó ellenőrzést, utána nézd meg a riportot, abban is szerepelnie kell a hibás szektoroknak.Valami xxxx byte hibás szektorokban szöveggel.
szerk: ha az az eset van amit moonguru írt akkor itt nem látod, de ha elfogyott az áthelyezésre fenntartott terület
-
Nemrég kicserélték az egy hónapja elhalálozott WD15 vinyómat.Evvel kapcsolatos a kérdés.Külső USB házban használom adat/mediatárolásra.AF- os a vinyó.A jumpert nem raktam rá, Win7 alatt particionáltam+formáztam NTFS- re, logikai foglalási egységnek 4K-t állítottam be a fizikai szektorok alapján.Jól csináltam? Az USB- s csatolás befolyásolja-e a dolgot? Illetve ha átdugom XP- s gépre, ott használható lesz-e? Még nem mertem mert ha XP alatt írok rá hátha hazavágja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 512 Gb-os NVME-k
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest