- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akkumulátorban és lóerőben emelheti a tétet a Redmi K80 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Több hdd-t mennyire biztonságos közvetlen egymásra pakolva tárolni hosszútávon (fizikailag a hdd ket tekintve)?
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
válasz ricsip #53765 üzenetére
Akkor parkol le hogyha 10 percig idle állapotban van. Nem csinál olyat hogy folyamatosan parkoltatja. Tehát az kilőve.
HDSentinel szerint teljesen jó. A sebessége is egyenletesen csökkent mire végére ért a 4TB-nak, az elvileg normális ugye?
Kezdőképernyőn ez fogad, itt is 100 asnak mutatja mondjuk az a 4k-s dolog nem tudom micsoda.
CrystalDiskMark sebesség teszt, itt teljesen jónak tűnik.
Na és amikor lemezről másolok egyik mappáról a másikra akkor durván beesik a sebessége, szemléltetés képen betettem egy sima 2,5" ról indított másolást is.
Az az érdekes amikor beesik a sebessége 180 mbit/sec ről 50mbit/sec alá akkor folyamatosan elég fura hangot ad ki addig ameddig véget nem ér a másolás vagy írás.Viszont van amikor nem esik be a sebessége hanem alapból így indít.
Egyébként ha a meghajtóról egy másikra másolok vagy arról írok a purple-re akkor a sebssége teljesen jó és csak az a klattyogó hang van bizonyos időközönként vagy nincs.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 4 terrás WD Purple-t, be is szereltem egy külső házba mivel back-up nak kell.
Bekapcsolás után bizonyos időközönként olyan kottyanás szerű hangot ad ki. HDSentinel szerint 100%-os. Először azt hittem a fej parkoltatásnak van ilyen hangja, de a program azt mutatja hogy nem parkoltatja a fejet. Éppen egy felület teszt megy, olvasási sebessége USB 3.0-ás porton fix 200 mb/sec, a hőmérséklete is normálisnak tűnik
A kérdés pedig az hogy mi okzhatja ezt a hangot?=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #52806 üzenetére
Érdekes a jelenség. Usb elosztón használom. Át tettem a winyót egy másik gépre ott le lehetett szedni szépen, ugyanúgy usb hubról is (WIN7 es volt az is). Ami még érdekesebb hogyha egy bizonyos automatikusan kiosztott betűjelet kap akkor csinálja ezt.
Ha előtte bedugok egy pendrivot az megkapja azt a bizonyos betűjelet és utána rádugom ezt a külső winyót az kap egy másik betűjelet, ezek utána ha leakarom választani akkor engedi.
Tehát a probléma csak akkor jön elő hogyha azt a bizonyos betűjelet kapja meg a külső winyó. A bizonyos betűjelet megkapó pendrivot viszont simán le lehet választani.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #52804 üzenetére
Azt még hozzá tenném hogy másik külső merevlemezzel nem csinálja ezt. Azután kezdte el ezt csinálni miután először volt WIN10 es gépre dugva és biztonságosan leválasztva.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Adott egy külső merevlemez, nem lehet leválasztani. Másolok rá valamit, utána rá kattintok hogy biztonságos leválasztás, felugrik egy hiba üzenet hogy használatban van a lemez, zárja be a programokat amik használják. Feladatkezelőben leállítottam azokat a programokat amik használhatják, a vírus keresőt is leállítottam viszont ennek ellenére sem lehet biztonságosan leválasztani. Egyébként az erőforrás figyelőben is figyeltem mi történik, ha a leválasztásra kattintok és felugrik a hiba üzenet akkor a winyó elkezd logolni utána abbahagyja.
Mi lehet még ami nem engedi? Eddig nem csinált ilyet.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #51197 üzenetére
Ha így a "normális", hát jó.
Már fut, viszont nem kevés idő mire lemegy.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
válasz King Unique #51195 üzenetére
Akkor is fura, hiszen egy teljesen új termékről van szó.
Nem fut róla semmi. Van rajta néhány fájl amit a gyártó tett rá. Nem tudom mi használhatja.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy külső winyót, egy seagate merevlemez van benne. HDSentinel ezt írja.
Teljesen új és már van rajta Raw Read Error meg Seek Error.
A kérdésem az ezek az értékek mennyire normálisak?A másik pedig hogy le akartam futtattatni egy felület tesztet HDSentinel-el és ez a hiba üzenet fogad.
Mi lehet a baja?[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz Balathruin #40220 üzenetére
Hogyha leválasztható eszközként mutatja a gépben lévő merevlemezt (hardver biztonságos eltávolításánál), az a windows saját AHCI drivere miatt lehet?
Eddig IDE módban volt mivel a dvd író program nem volt hajlandó AHCI módban dvd-t írni.
-
Moonwolf
senior tag
válasz liksoft #40012 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Egy valami viszont kimaradt az előzőből.
Egy egy halk kattanást lehet hallani idle állapotban, másolásközben viszont sűrűbben lehet hallani azt a halk kattanás szerűséget, az mennyire normális?
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ST3160812AS winyó. Lemez felületes teszteket többször is át futtattam meg az ön tesztet is, semmi hibát nem talált azt írja nincs hibás rész a felületen és a sentinel is 100/100 asnak írja ki a winyót.
Így néz ki:
Raw Read Error Rate nem változik. A Seek Error Rate és a Hardware ECC Recovered az folyamatosan nő.
A kérdésem az lenne mennyire megbízható így? Külső rackben lenne használva, adatok mozgatására.
Ha felmásolok rá képet meg videót és átviszem másik gépre akkor ilyen állapotban lehetséges hogy megsérüljenek az adatok rajta, tehát mondjuk ne lehessen vissza nézni a videókat vagy képeket a másik gépen róla?A választ előre os köszönöm!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy néha 1 el növekszik a Raw Read Error?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Nem szeretnék offolni, de van olyan átalakító amivel SATA winyót át tudok alakítani IDE-re?
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Laptophoz kaptam dokkolót és abban volt egy Seagate Barracuda ST3160812AS típusú merevlemez.
Elég régóta megvan de nem használtam a dokkolót mert nem volt szükség rá, viszont most kellet volna az a 160 gb merevlemez belőle, így hát kiszedtem belőle beraktam a gépembe. Mondom újra eddig nem használtam elvileg zsír új volt(sentinelben az volt hogy 65 napot már volt használva,kkor annyira mégsem lehetett új), garancia már nincs rá, az hogy van a dokkolóban merevlemez azt csak nem rég tudtam meg ezért döntöttem úgy hogy kiszedem és berakom a nagy gépbe, ha már van akkor használni is kellene alapon.A probléma pedig a következő Sentinelben, biosban lehet látni a winyót, sajátgépben nem gondolom ez azért lehet mert nincs megformázva.
Működés közbe sípol nem olyan hangosan,de eléggé zavaró. Viszont kattog is közbe olyan 5mp ként kattan is egyet.
A sentinel szerint 100/100 a merevlemez a SMART ban pedig ez volt:
A kérdésem pedig az lenne hogy használható-e biztonságosan a merevlemez a gépben vagy inkább külső merevlemezként?
A választ/segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Valaki esetleg tudna választ adni? LINK
-
Moonwolf
senior tag
Amúgy azt a wdidle progit hogy lehet bootolhatóvá tenni? Mivel nincs optikai meghajtó a netbookon, hogy lehetne megoldani hogy pendriveról lehessen bootolhatni?
-
Moonwolf
senior tag
válasz detroitrw #26002 üzenetére
azért az érdekes hogy a netbook kikapcsolás előtt 1987 et mutatott mmint indulást és leállást, most ahogy bekapcsolom 2050 ez hogy lehet?
Amúgy azt a wdidle progit hogy lehet bootolhatóvá tenni? Mivel nincs optikai meghajtó a netbookon
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz detroitrw #26002 üzenetére
Igen, ezért mondtam hogy lehet hallani hogy leáll meg elindul.
Már azt beállítottam hogy semmi se kapcsoljon ki. Egy órája megy úgy hogy hálózatról nem nyúltam hozzá és jó 20-25 elindulás leállás volt.
-
Moonwolf
senior tag
válasz detroitrw #25997 üzenetére
laptopon Vista, a netbookon win7.
Laptop nem igazán mivel hálózatról megy. A netbook többször. De szerintem ennek még nem kéne azt jelenteni hogy 5 percenként leáll meg elindul. Mivel akkor dolgozok rajta még, nem pedig üresen áll.
-
Moonwolf
senior tag
válasz detroitrw #25994 üzenetére
Van egy nEtbook és egy nOtbook, mindegyikbe egy egy winyó van. a nEtbookban folyamatosan lehet hallani a leállást és felpörgést 4 napja megy és eddig 1950 leállás és indulása van gondolom ez nem okés.
A nOtbook/laptop 35 napja megy és több mint 370 leállás/indulása van. Gondolom ez sem teljes mértékben normális, persze még "jobban" áll mint a nEtbook. Erre szeretnék megoldást találni. A WD honlapján semmiféle wdidle progit nem találtam hitachi hoz meg egyáltalán semmit.
-
Moonwolf
senior tag
Van egy netbookom alig használtam pár napot és az indulás leállás száma majd 2000, folyamatosan lehet hallani hogy meg áll-felpörög. WD winyó van benne.
Van még egy noti is ami 35 napot ment 370 leállásal. Abban hitachi winyó van. Ezeket a problémákat miként lehetne orvosolni?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan hdd/külső hdd teszt progit amivel nagyjából tesztelhető és rámutat az esetleges hibákra?
[ Szerkesztve ]
-
-
Moonwolf
senior tag
Valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne hogy win7 64 bit alatt a külső winyóm ha leválasztom akkor össze vissza kapcsol le tehát. Az eszköz leválasztásával. Saját gépben már nem látom. Viszont a ledje továbbra is világ és zúg.
Az viszont érdekes hogy XP n egyből kikapcsolja magát ha leválasztom. Így viszont félős leszedni amíg működik.
Amikor úgymond normálisan megy akkoris kb 5 percet kell várni hogy leálljon.
Mit lehetne ez ellen tenni?
Esetleg mondjak márkát és típust?
A segítséget/tanácsokat előre is köszönöm!
Üdv: Moonwolf
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD