- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvi
csendes tag
Sziasztok!
(Bocsi nem tudom melyik fórumba fér bele...)
Függ valamitől, h. mennyi részre osztható fel 1 wincsi?
Igaz, h. csak 5 részre osztható fel?
4 részbe lévő 320 GB ban még leválasztottam 1 -et és nem engedi láttatni... ...um. véglegesíteni!
Miért nem sikerül?És az igaz, h. nem érdemes a wincsit 5-nél több partira osztani, mert csak felesleges biztosítást jelent ill. a procit is megdolgoztatja?
És ha azt mondom, h. a több kicsit könnyebben átfutja mint az 1 nagyon akkor nincs igazam?+ 1 > A rendszer számára fentertott 100 MB az piszok fontos? Nem lehetne a C-n?
Jaaaj! És még egy fontos! > Számít az, h. honnan választod le az akármekkora partit?
(Úgy értem, h. jobbról, balról, tehát, h. pl. a 3. és a 4. közé szeretnék a 3. -ból... stb.! Ebben nincs szabály!?)Bocsi a nagyon sok kérdésért!
Nagyon hálás vagyok a válaszokért!
Várom is mert sürgős!
Köszönöm előre!
Szép napot nektek! -
Ájvi
csendes tag
Szerbusztok!
A HDD-m C lemeze dinamikusról elsődlegesre lett állítva 1 másik gép segítségével (Easus part.h.e.-al) hiszen dinamikusról nem lehetett win-t indítani.
[A többi partició maradt dinamikus gondolván majd erről az op. rendszerről megcsinálom, csah....]...Nem bootolja be a win7-es op.-t! Mi lehet a gond?
(Laptop)
Köszönöm! Szép napot!
-
Ájvi
csendes tag
válasz
djculture #24515 üzenetére
Helló!
A HD Tune Pro - error scan lefutott: Minden kocka zöld!
Ahogy reméltem és említettem is, h. egyszerűen csak RAW-ra váltott a file-rendszer
az amúgy megkímélt jó HDD-n!Nos, a NTFS-re való visszaállításra is van ötitek?
(Gondolom ez a teszt futtatása nem volt kapcsolatban a rendszer-visszaállítással.)
Amúgy a formázás segít, de azért keresek másik lehetőségeket, h. ne kelljen máskor
az adatokat pakolgatni! Ugyanis többször megesett már, h. RAW-ra váltott és nem csak ennél a HDD-nél!Szép napot!
-
Ájvi
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már olvastam RAW-os esetek problémamegoldásáról
(Ntfs-ről Raw-ra váltott a wincsi egyik napról a másikra), de nem hozott eredményt.
Azt tudom h. nem elveszett a winyó tehát visszaállítható az NTFS filerendszer.Most újra segítséget kérek hátha akad aki tud mondani 1 tutit.
Többek közt a GetDataBack-el is próbálkoztam, bár angol volt és nem is értettem igazán.
Kisebb kérdésem ezen belül: PC bekapcskor (bootoláskor) mindig ellenörzi a rossz hdd konzesztenciáját, (%-ok futnak..) stb. , de sikertelenül.
Ezt ugye sose hagyjam lefutni?BÁRMILYEN ötletet, hozzászólást, Tapasztalatot szívesen fogadok!
[Ha kell még infó megírom.]
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET !!! -
Ájvi
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már olvastam RAW-os esetek problémamegoldásáról
(Ntfs-ről Raw-ra váltott a wincsi egyik napról a másikra), de nem hozott eredményt.
Azt tudom h. nem elveszett a winyó tehát visszaállítható az NTFS filerendszer.Most újra segítséget kérek hátha akad aki tud mondani 1 tutit.
Többek közt a GetDataBack-el is próbálkoztam, bár angol volt és nem is értettem igazán.
Kisebb kérdésem ezen belül: PC bekapcskor (bootoláskor) mindig ellenörzi a rossz hdd konzesztenciáját, (%-ok futnak..) stb. , de sikertelenül.
Ezt ugye sose hagyjam lefutni?BÁRMILYEN ötletet, hozzászólást, Tapasztalatot szívesen fogadok!
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET !!! -
Ájvi
csendes tag
válasz
mr_ricsi #20872 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm hozzászólásaitok!Ph nagyúrnak: Természetesen tanultam az esetből hasonlót sem csinálok!
(Teszem hozzá volt h. 1 napig is kezelte a P2-s a 3 vincsit...Lényegtelen.)
A baj viszont valóban jól látod a táp és a ki-be huzogálás volt, ami azért történt, mert nem mindig látta őket, így variálgatva lett a IDE & a táp kábel h. lássa mindet egyszerre.
A lényeg amire ráéreztél: Ez 1 Compaq gép és a tápja: max: 100W
A formázás nem jöhet szóba hiszen az adat a cél, adat nélkül nincs szükségem a kütyüre.Liksoft-nak: Hát én házi módszerrel szeretnék rajta segíteni, mert tudom h. sok 1000ért csinálják az adatmentést a szakik.Nekem nincs pénzem erre.
Esetleg valami progit tudnál ajánlani v. a GetDataBack egyáltalán jó? Most h. talán összeállt a kép ennyi infóból.
A gyári szám a model szám ue.?Mr ricsinek: A maxtor-nál nem ellenőriztem a filerendszerre mit ír.(majd megnézem.Gyanítom az is átváltott RAW-ra)
Ott annyival bonyolódik h. azon van 1 windows és ha mesternek teszem próbál bootolni, de bizony csak nagy ''csúnyaságot'' látok ami a mátrix-féle jelek-számok-betűk ugrálása és váltogatását jelenti.Ennyi.
Ha slave akkor ugyanúgy ellenőrzi a konzisztenciáját sikertelenűl, pont úgy mint a Hitachinak!Fontos: Nem keztem el vele próbálkozni! Javítás,szétszedés stb.(...mert ue ezekre a próbálkozásokra gondoltál?) Nincs donorom sem!
Most infógyűjtés-stádiumban vaok. GetDataBack-val is csak megnéztem mit lát. Lépni nem igazán léptem, mert angol szakifejezésekben ír. Bizonytalanba nem futok. Talán ez is tud segíteni csak én nem értek hozzá.Nekem is volt ilyen érzésem. Na,de csak 1 hozzáértő tud segíteni a filerendszer-széthulláson? Otthoni megoldás?
Milyen biztosra mondod?Szép Napokat!
-
Ájvi
csendes tag
Szép Napot!
SEGÍTSÉGET KÉRNÉK!
80 GB-os HITACHI Deskstar / IDE winyóm tönkrement. (+ 1 maxtorral egyszerre,de ez most kevésbé számít)
-Nem látja a oper.rendszer! [csak slave-HDD-ként használtam]
-Tulajdonságaiban: minden '0' bajt miközben 90%-os telített.
-A Sajátgépben: filerendszere NTFS volt a baj előtt, most: RAW! (Nem értem!)
Az Everest már NTFS-t ír, és az látja a kötet hosszát, semmi többet.
-A Smart-ban nézve minden rendben.
-Belépéskor azt írja: sérült v. nem olvasható.
-Rendesen felpörög, melegszik ahogy kell csak nem tudom az adatokat elérni.
-A GetDataBack progi nem segített, bár lehet h. én nem értem?!A kárt az okozhatta(!) h. a HDD tápkábele többször standby módban lett ki-be húzva. (A másik ok h. több órán át volt 51°-os, de ez valószínűtlenebb)
Rádásul 1 P2-re volt kötve pár órát 3 winyó és mindkét szolga így ment tönkre. [Másik a maxtor.]
PROBLÉMA ÉSZLELÉSE: A következő bekapcsoláskor.KÜLÖNLEGESSÉG: PC bekapcskor (bootoláskor) mindig ellenörzi a rossz hdd konzesztenciáját, (%-ok futnak..) stb. , de sikertelenül.
BÁRMILYEN ötletet, hozzászólást, Tapasztalatot szívesen fogadok!!!
Illetve rossz donor-HDD-t is!KÉRDÉS: Menthető-e a HDD? Mennyire súlyos ez!
Ill. a szétszerelésénél elég-e ha a legfőbb tulajdonságaival egyező donor-HDD-t használok v. minden számában egyező legyen?
Pl.: Ez: 2004 NOV-i kiadás! ...és még van rajta tucat szám :SAz elektonika nyák-án található rendelési számát (assy-számot) nem találom! Fontos az?
Jól gondolom az elektonikáját kéne cserélni? (Azt a zöld nyák-lapot?)
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged