Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiGg DoGg
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szoval, nincs eleg aramkabel a gepemben, hogy mind a 3at bekossem, a DVD-rom aram nelkul es bedugott adat kabellel volt ... es csak a 2 hdd volt aram alatt. Mivel csak az adatkabel volt bent ezert nem tudta a gep mit kezdjen vele, de mivel eltavolitottam ezert tudott bootolni a rendszer.
Megj: S-atas hardoknal, tudtommal, nem kell (nem is nagyon lattam, olyan S-atas hardot ahol lehetne) allitani a master/slave-t mivel egy kabelen csak 1 HDD (vagy optikai olvaso) van, ezert ertelem szeruen automatan leosztja, hogy master vagy slave lesz.
Amiert azt irja, hogy "ujonc", az meg nem feltetlenul jelenti azt, hogy ne tudnek beallitani egy ilyen dolgot...
-
BiGg DoGg
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom, hogy visszadughatom
csak most, hogy 2 hard van benne, ugy nem engedte, hogy bootoljanak. De egyszer igyis ugyis veszek majd egy DVD RW-t, lehetoleg S-ata-sat, mivel nincs olyan vastag kabele es jobban szellozik a haz 
-
BiGg DoGg
csendes tag
Lo"n vilagossag!

Az volt a problema, hogy az 1000 eves DVD Rom-om (mivel az irom megment meg tavaly es nem ereztem szuksegesnek egy uj megvetelet) miatt nem bootolt a rendszer. Kihuztam a DVD Rom adatkabelet es lass csodat, megy! Nem kell jumperelni semmit, sehol, tokeletesen egyeznek. (de azert egy bios frissitest nyomtam
)Koszonom, az otletelest, mindenki reszerol
! Egy kellemes napot a tovabbiakban. -
BiGg DoGg
csendes tag
válasz
moonguru
üzenetére
A hardon ezt irja, hogy
Jumpered pins 1 and 2 enables SSC (spread spectrum clocking)
Jumpered pins 3 and 4 enables PUIS (power up in standby)
Jumpered pins 5 and 6 enables 1.5GB PHYTettem a hardra egy jumpert 5 es 6os pinekre, de ugyan az a mese. Nem ertem mi lehet mar a baja

Meg azt nem ertem, hogy miert 1.5 GB es nem 3 gbit/s? Pedig S-ata 3as.

-
BiGg DoGg
csendes tag
Helloztok.
Tegnap kaptam meg az uj WD 1 terras, S-ata 3as, Caviar Black HDD-met. Az alaplapom S-ata 2es (Gigabyte UD3H 780GX) es egy regebbi WD 320 gigas, S-ata 2es, Caviar SE16-os HDDm van benne.
A problema a kovetkezo:
Ha kulon kulon rakom be oket, akkor semmi gond nelkul bootol a rendszer, ha viszont mind a kettot egyszerre kotom be, akkor meg a biosba sem tudok belepni.
Lehet, hogy az S-ata 3 es S-ata 2 nem egyeznek, ezert is nem bootol a rendszer?
Mar vettem uj aramkabelt is, probaltam mindegyik portban. Hatha valaki okosabb, mint en es tud valami gyogyirt mondani

Új hozzászólás Aktív témák
- Hővezető paszták
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Villanyszerelés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- LEGO klub
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 db 1TB 3,5 HDD 100/100%
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
)
csak most, hogy 2 hard van benne, ugy nem engedte, hogy bootoljanak. De egyszer igyis ugyis veszek majd egy DVD RW-t, lehetoleg S-ata-sat, mivel nincs olyan vastag kabele es jobban szellozik a haz 
! Egy kellemes napot a tovabbiakban.