- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
ggg666 #46863 üzenetére
+ scomcomputer
+ Doky586Szerintem maga az ingadozás mértéke az időben elosztva. Ha túl nagyokat zuhan,vagy túl sok tüskével állítja elő a feszültséget,akkor van ez a gyors halálozás.
Angol fórumokon kezdtem én is a keresgélést,de itt is megerősítettek több helyen.
Csere után pontosan ugyanazon szériákból azóta is mennek.
VAn a HDD sentinelben ez az adatkapcsolati hiba számláló. Ha ez is növekszik,akkor nem kérdés. -
-
King Unique
titán
válasz
ggg666 #40186 üzenetére
Pedig pont azon ment téma, h vissza lehet-e alakítani az eredeti fájlrendszerre....tehát NEM.
Akkor ez is csak egy sima adatmentő program, bár ilyen célra én inkább használok GDB-t, v EaseUS-t.
Annyi kis értelme van csak, h ha netán vissza tudja vmelyik állítani, akkor megspórolja, az újramásolás idejét,esetleg, ha merész, akkor legelején megpróbálja és nem kell adatot mentenie.
De legtisztább, a fentebb is vázolt adatmentés, majd újraformázásos megoldás. -
King Unique
titán
válasz
ggg666 #40184 üzenetére
Nem ismerem ezt a programot, de látom ez is recovery s ok közül. Ha valóban olyan simán visszaállítja a RAW-ot NTFS-re, akkor majd teszek vele egy próbát.
Bár ki tudja minden esetben sikeres lesz-e, mert sokszor, csak az újraformázás segít RAW esetében.
Azért köszönöm az infót! -
Ren Hoek
veterán
válasz
ggg666 #40177 üzenetére
Kipróbálom, de amúgy a vibrációt megoldottam 100%-ban így már nem zavaró...
Aláraktam egy gumi egérpadot... és be sincs csavarozva. Nem túl szakszerű, de a vibráció amit még az asztalnak is átadott megszűnt.
Szerintetek származhat belőle valami károsodás? (Mondjuk felgyullad, vagy az alján valami chip forró lesz és megolvad a gumi stb...Persze nem fekszik 100%-osan rá, csak alá van hajtva)
Már egy ideje 35 fokos, nem változik.
-
Frioul
újonc
válasz
ggg666 #39062 üzenetére
Valószinű, hogy bejön a tipped, hogy a külső ház elektronikája okzhatja a gondot és nem képes kezelni a 2 TB feletti HDD-t.
Csak az volt az érdekes, hogy több formában is látta a teljes kapacitást, de feldolgozni már nem tudta.
MOst keresem a megfelelő tokot a HDD-hez.
Ha van valakinek tanácsa erre nézve is, annak örülnék... -
Frioul
újonc
válasz
ggg666 #39049 üzenetére
Köszi az iránymutatást és hidd el nem vonom kétségbe amit írtál, csak nem minden úgy alakul nálam mint kellene...
Belső HDD-ként Vista-s géphez tudom csatlakoztatni (ott tudtam GPT-re particionálni is), WIN7/8 csak laptopon fut, így ott nincs erre lehetőségem.
A Vista-s konzisztencia vizsgálat továbbra is érdekes probléma számomra, mivel ez órákat vett igénybe, ami semmiképpen nem lehet természetes egy-egy indítás során. A win7/8 esetén (külső HDD-ként) is órákig vizsgálta a fájlokat, ami szintén nem normális, főleg úgy hogy a végén sem látott rajta semmit. Ha meg igen akkor nem azt látta ami az adott fájlban volt, hanem valamelyik másiknak a tartalmát.
Szóvel ezek olyan jelenségek, amit a normál használat során nem gondolna az ember. Mint mondtam, korábban a 2TB-s HDD-vel a külső-belső használat váltogatása semmi gondot nem okozott és soha nem tapasztaltama a fentieket.
MOst még várok az USB-s másolás eredményére és azt követően a különböző gépek általi érzékelésére, de USB-n elég hosszú idő feltölteni infóval a lemezt... -
ggg666
őstag
válasz
ggg666 #39039 üzenetére
"Második probléma a külső HDD-ként való csatlakozásnál jelentkezett. Amikor a laptophoz (Win7, de Win8 esetén is) csatlakoztattam, az első partíción (2 TB) lévő adatokat látta, de a második partíción lévő fájlredszerrel már baja volt, azt javítani akarta. Egyszer- kétszer meg is próbáltam, de valójában csak összekeveredtek az adatok és nem állította helyre a problémásnak vélt fájlokat. Visszatéve belső HDD-nek, ott sem változott a helyzet "az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát" hibajelzéssel szintén helyreállítást akart végeztetni."
Ez nem azt jelenti, hogy belső meghajtóként két rendszeren használtad!!!
Egyébként ha windows 7 után berakod Windows 8-as rendszerben a konzisztenciát mindig ellenőrizni fogja, csak a Windows 8-nál a háttérben zajlik, míg utána beteszed egy Windows 7-es rendszerbe, arról mindig fogsz üzenetet kapni.És mindig csinálja is, mivel én is így jártam.
DE TE NEM belső meghajtóként csatlakoztattad, mint ahogy javasoltam!
CSAK belső meghajtóként próbáld ki, hidd el tudom miről beszélek közel 30 darab 2TB-nál nagyobb winyót használok, mind külső és belső meghajtóként.
-
Frioul
újonc
válasz
ggg666 #39039 üzenetére
"Az oprendszerrel formázd le egyben GPT-ként a tok nélkül.töröld róla az összes partíciót előtte." - igen megtörtént...
"Beletettem abba a házba, amiben korábban a hasonló célra szolgáló 2 TB-os WD HDD dolgozott hiba nélkül."
Meggyőződtél róla, hogy támogatja a tok a 2TB-nál nagyobb merevlemezeket? - Sajna nem tudom, hogy hogyan győződjek meg róla, de amikor csatlakoztattam külsőként, még adatok nélkül akkor látta mindkét partíciót teljes egészében, vagy amikor csak egy particióra particionáltam akkor is teljes egészében látta és másolni is tudtam/tudok rá. A probléma akkor adódott amikor már adatok is voltak rajta - lásd a korábbi leírásom.Alaplap, illteve laptop UEFI-s?
"Próbáld ki formázás után csak belsőként jól működik-e, ha igen a tok nem kompatibilis a 2TB-nál nagyobb merevlemezekkel." - Mivel belsőként is előállt a konzisztencia probléma a gép indításakor és a fentiek miatt nem hiszem, hogy külső ház gond lenne.
MOst folyik a külső HDD-ként a másolás rá, de az lassú és még várom az eredményét - jlenleg még nincs rajta a kritikusnak vélt 2 TB-nyi adat.
-
Pazolini
senior tag
válasz
ggg666 #39023 üzenetére
Láttam én is az Orico (azonos) megoldását, de nem találtam magyar kereskedőt.
A Lian Lihez igen. Nekem 5,25"-ös helyre kellett eszköz, 6-ot tudok kapcsolni. Az ára ellenére nem bántam meg, csak a hajóra kellett sokat várni... (mert megsütötte a Seagate aaz egyik kapcsolót, mint később kiderült, a 11. szériás darab volt a hibás...)
-
razero
csendes tag
válasz
ggg666 #38936 üzenetére
Nem formáztam, mert van rajta már 2 partíció amit nem tudok micsoda, bár gondolom az egyik a freedos ami alapból volt a gépen, de a másikról fogalmam sincs, és nem tudom ezek mennyire fontos dolgok, vagy kellenek-e egyáltalán. Bár gondolom nem esszenciálisak a géphez...de akkor ezek szerint ha formázom utána jónak kéne lennie? És van valami külön program amivel tudom formázni?
-
válasz
ggg666 #38905 üzenetére
A 2.5"-os HDD nem több 100g-nál. a visszaküldéshez biztos nem vennék drága műanyag/fém dobozt, hanem csak sima csomagolópapírba tekerném többszörösen amibe a sarkon a parizert is csomagolják.. bővel beleférhet 250g-ba - szerintem. De ha nagyon védeni akarod a kukázandó dolgot akkor max a duplájába kerül, az se sok..
-
-
-
válasz
ggg666 #37043 üzenetére
Szerintem nálad valami átkódolós kütyü miatt volt, hasonlóan az usb-s kütyükhöz..
CristalDiskInfo mit mond a Csatlakozó tipusáról? (bármekkora hdd-vel)
Nálam eSATA és SATA esetén: "Serial ATA", USB ház esetén: "USB (Serial ATA)" van kiírva.
És természetesen az eSATA-hoz semmilyen extra driver nem szükséges (ha már működik belső hdd). -
-
pd
tag
válasz
ggg666 #36506 üzenetére
Elképesztően ritka esetekben, amikor kizárólag az SSD-n található adatokhoz fér hozzá a rendszer, illetve két nagy sebességű SSD meghajtó között mozgatsz adatot (szökőévente egyszer), akkor igen.
Való életben ezek az esetek rendkívül ritkák. Illetve pl. rendszerindításnál előfordulhat (ha SSD-n van a rendszer), és akkor pl. 60 mp helyett 59,5 alatt áll fel a rendszer.
Természetesen itt most egy átlagos otthoni felhasználóra gondolok. Nyilván aki 1 terás SSD-ket használ nem tudom milyen renderelésre meg videószerkesztésre meg tervezőprogramokra, az érezheti a hasznát.
-
Sordoran
addikt
válasz
ggg666 #36464 üzenetére
Megvan törve a kábel, és ha elmozdul akkor nem kap a gép áramot, és mivel már 7 éves, az akksi nem is bírja ellátni. Ezért nem is szokta mozgatni közbe, fixen leteszi és kitámasztja a kábelt. Már akarunk venni egy újat, csak még azon vesződök, hogy nem tudjuk milyen méretű csatlakozó kell pontosan, de úgy néz ki 5.5x2.5mm lesz.
-
válasz
ggg666 #36312 üzenetére
Minden adathordozó meghal előbb-utóbb. A kérdés csak az hogy tudod-e rendszeresen ellenőrizni , ha kell ezután másolatot készíteni az adataidról.
Nálam is ott szakadt el a húr amikor már sokszáz CD és DVD-t kellett (volna) így ellenőrizgetni... (ennyi gyűlt össze sok sok év alatt). Lusta voltam havonta pár napot ezek rendszeres ellenörzésére (tesztelésére) áldozni...
Még akkor is ha csak 1%-uk lett volna romlott.. inkább kiselejteztem mind. -
-
-
-
DjDanee87
addikt
válasz
ggg666 #36092 üzenetére
Rákérdeztem akkor az iponnál, hogy milyen módon megy a garanciáztatás úgy hogy még beleférjen a garancia idejébe.
Valószínű benne volt, régebbi, mint az SSD. Azt mondod, ha kiveszem a gépből nem fog elindulni nélküle a Win?
(Az csak félig lenne probléma, ha emiatt újra kéne raknom a Win-t. Ugyanis alaplap csere miatt úgyis terveztem hétvégén a szerelést - újratelepítést, akkor viszont előre kéne hoznom, vagy addig nem tudnám használni a gépet, ha ényleg így van)
(#36094) ggg666: Jó ötlet, megnézem. -
DjDanee87
addikt
-
-
válasz
ggg666 #34733 üzenetére
Értem, hogy tele van adattal de mivel előtte nem ezzel a programmal lett formázva ezért mutatja feketén. Ezért azt a részt gondolom ha tele van ha nem, akkor is feketén mutatja. Ha lesz egy szabad 2TB feletti vinyód és kipróbálod akkor majd meglátod.
Ennek a programnak az az egyik lényege, hogy működésre lehet bírni a 2TB feletti mbr-ként megformázott részt is, és ez a lényeg!!!
-
válasz
ggg666 #34731 üzenetére
Na várjál! Nekem is feketén mutatta a 2TB fölötti részt, csak miután ezzel a programmal formáztam utána lett kék. Tehát a 3TB-ot ez a progi is úgy mutatja mint a gyári lemezkezelő amíg nem lesz formázva vele a 2TB feletti rész. A különbség az, hogy itt hozzá tudsz férni a gyári lemezkezelővel ellentétben. Írtam is, hogy nekem is feketén jelent meg előtte. Semmi baj nincs ezzel a programmal.
-
válasz
ggg666 #34727 üzenetére
Ez jó dolog lehet, mennyibe fáj egy ilyen? Bár nekem felesleges lenne(túl nagy)
"Megnéztem azt a programot, amit írtál, nekem ennyi elég volt.
A hibátlanul működő winyómat nem is látja rendesen"
Nekem az összes vinyóm látja rendesen. Amúgy mit foglalkozol vele? Neked is látni mindent csak az egyik mezőt feketén jelöli.
-
-
válasz
ggg666 #34722 üzenetére
Hogy a bánatba ne próbáltam volna ki?
Csak utána írtam le a "sikerem" történetét miután megbizonyosodtam mindenről.
De már akkor tudtam, hogy sikerrel jártam amikor csak üresen rádugtam a tévére és az látta mindegyik partíciót. Amikor gpt-ként volt megformázva akkor is érzékelte a tévé az eszközt csak a rajta lévő anyagot nem látta, és a hdd tárkapacitását sem. Olyan volt mintha egy háttértár nélküli valamit csatlakoztattam volna.
Amikor mbr-ként formáztam meg akkor ugye már látta a tévé a 2TB-ot, de a harmadik fennmaradó "haszontalan" maradt. De a legnagyobb baj az volt, hogy eleve a Windows nem tudott ezzel semmit sem csinálni. Erre kellet megoldás, hogy aktívvá tegyem ezt a kisebb fennmaradó részt. Egyszerűen nem akartam elfogadni, hogy ilyen piti dologra a mai világban nincs megoldás, amikor komolyabb dolgokat is lehet orvosolni.Tegnap rengeteg oldalt elolvastam ezzel a témával kapcsolatban amiből számomra az derült ki, hogy a Win 7 úgymond fogyatékossága az egész, hogy képtelen kezelni a 2TB- nál nagyobb adatrögzítőket. Sokan mondák a Linuxot mint megoldást, illetve megemlítették a Windows 8 64 bit-es verzióját aminek állítólag szintén nincsenek ilyen korlátai. Ha nem találtam volna meg a feljebb megnevezett programot akkor ezek következtek volna.
Természetesen leellenőriztem mindent, négy külön partíciót csináltam a lemezen. Mindegyikre külön egy-egy nagy, kb 30GB-os filmet tettem. Gond nélkül ment mind a négy helyen. Még azt is leellenőriztem, hogy az utolsó partíciót leformáztam a tévével, hogy vesz föl rá e rendesen. Minden okés volt.
A tévé gyárilag megadott korlátát is leellenőriztem, hogy 2TB fölött már nem ismeri fel az eszközt. Valóban, ha picivel túl van a 2TB-on akkor még olvassa, de 2.1TBos részt már nem látta.Úgyhogy okés minden. Bár megmondom őszintén kicsit csodálkozom rajta, hogy itt senki nem említette meg ezt a programot, pedig olvasva a dolgokat kiderült, hogy egy igen csak általánosan használt és ismert progiról van szó. Nem számonkérésként mondom ezt, isten ments, csak furcsállom, hogy senkinek nem jutott az eszébe. Partícionáló programot keresve a google szinte ezt dobja ki elsőre.
Na mindegy, a lényeg, hogy a probléma megoldódott. -
válasz
ggg666 #34719 üzenetére
Eladni biztosan nem fogom, most vettem. Az lenne a legnagyobb bukta.
A legrosszabb esetben azt a verziót választom, hogy visszaformázom 3TB-osra és csak a gépen használom. Írtam, van mellette még másik három 2.5"-os külső vinyóm is, legfeljebb ezek egyike lesz továbbra is a tévére kötve.Ha nem lesz megoldás akkor valószínű, hogy a 2TB-os működést fogom választani. Hülyeség lenne eladnom. 40 ezerért vettem(2 napja), jó esetben el tudnám adni 30-32 ezerért(mert már használt). Kb 30 ezertől indulnak a 3.5"-os 2TB-os külső hdd-k. Tehát semmi értelme nem lenne, még rosszabbul is járnék, mert így még mindig van választási lehetőségem.
De azért még bízok benne, hogy van a Maxell-hez is program.
-
-
-
-
válasz
ggg666 #34680 üzenetére
Utánanéztem kicsit a dolgoknak a tévé manual-ban is, és nem azt mondom, hogy nem lehet igazad ezzel a formázással kapcsolatban, de valószínű, hogy egyszerűbb az oka, hogy nem látja a tévém a hdd-n lévő fájlokat. Mégpedig az, hogy csak 2TB-ig kezeli a tévé a hdd-ket. Ha 2 vagy 3 külön partícióra formáznám változna valamit vajon a helyzet?
-
-
jolti05
őstag
válasz
ggg666 #34554 üzenetére
Ilyen eszközöm sajnos nincsen.
Hogy ha pontatlanul adná a feszültéget, akkor a másik két háttértárolómnál nem kellene hibát jeleznie a sentinelnek?
Tesztnek (hogy tovább romlik-e a teljesítmény, illetve, hogy a hibák száma nő-e) megfelelő, ha azt az 1,8 terrát, amit rámentettem, elkezdem visszatenni oda, ahol eredetileg volt (másik vinyóra)?
Az utolsó sorodat úgy érted, hogy már eleve hibás fájlt másolt át rá és ezért ír ki hibát? (Ez kevésbé valószínű, mert pár perc alatt 5%-ot romlott a teljesítmény, miközben nem rendszervinyóról van szó és adatmozgatást sem végeztem.) -
jolti05
őstag
válasz
ggg666 #34552 üzenetére
Vadiúj FSP táp van a gépemben (550W), az SSD-ről most dugtam át a sata kábelt, a tápkábelt.. hogy ellenőrizzem? Dugjak rá egy másikat?
Ha az adatkábel a ludas, kéne látnom most változást a HDsentinelben?Egyébként tegnap és tegnap előtt összesen 1,8 terrát másoltam rá, mert gondoltam, hogy a másik 2 terrás vinyómat formázom és a 2 partícióját egyesítem.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ggg666 #34485 üzenetére
Hát nekem csak ez az egy van és minden nap használam,van amikor elég sokat,eddig még nem nyírt ki semmit és mondom,3 éve ez a táp van úgyhogy az enyém szerintem biztos nem hibás,innen meg maximum elöregedni fog,attól viszont csak a táp halhat be,de kétlem hogy máris behalna,nem véletlen adnak rá ilyen hosszú garanciát.Na de szerintem ez már elég erőteljesen OFF ebben a topicban.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ggg666 #34480 üzenetére
Hát ha 3 éve nem nyírt ki semmit,akkor szerintem az én tápomnak nincs semmi baja.Amúgy elvileg az ilyen márkás tápokban vannak olyan beépített védelmek amik meggátolják hogy megöljön bármilyen hardver komponenst,szóval elfüstölni el tud a táp,de akkor csak a táp kuka,semmi más.Ellenben az ilyen Mercury meg egyéb tápokkal amik simán magukkal ránthatják a fél gépet a halálba.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ggg666 #34477 üzenetére
Nekem 3 éve megvan,még annó 2010-ben vettem ezt a gépet,közben cseréltem benne VGA-t többször,alaplapot,procit,de a tápot nem,azóta remekül működik,semmi baj nem volt vele.Ha hibás lenne már az elején kiderült volna.Tápegység teszterem nincsen,de nem ment tönkre semmi a gépemben.Amiket lecseréltem azt mind a plusz teljesítmény miatt tettem,nem azért mert tönkrement volna bármi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged