- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
_DiEGO_ #36998 üzenetére
Hát esetleg te is utána olvashatsz ugyanis egy állandómágnessel lehetetlen egy hdd-n lévő adatot megsemmisiteni nem hiába lehet kapni adatmegsemmisitőket amiben nem állandó mágnes hanem gerjesztett elektromágneses található.. Nyugodtan kipróbálhatod egy régebbi hdd-n hogy megbontás nélkül ráteszel egy állandó mágnest semmi baja nem lesz
Ez a hagszoró is csak azért volt kompenzálva berakva a régebbi pc házakban mert akkoriban még használtak hajlékony lemezes meghajtókat amire viszont hat az állandó mágnes is. -
_DiEGO_
őstag
válasz
djculture #36984 üzenetére
Bocsi , de ez így badarság ! Akkor a korábbi speaker ( csipogó ) ami nem volt leárnyékolva és elég erős mágnese van , azt akkor tervezőmérnökök miért merték házak aljába rakni , tenni kb 10-12cm -re alsó HDD-től ?
Nézz körül előbb , mielőtt badarságot írsz .. semmi gondja nem lesz -
mouzrr
őstag
válasz
Saltwater #36995 üzenetére
A sebességet a másik kábellel is mértem, 130-140 mb/s volt, szóval az nem gond, a letöltés sem lassabb, de pl. volt hogy néztem egy filmet és amikor átváltottam a böngészőre tökre lassan váltott át a kép, és a hang elcsúszott a képtől mikor visszaléptem.
Sok lassulás érzékelhető, pl. ha bezárok egy ablakot böngészőben
-
mouzrr
őstag
Sziasztok. A napokban nagyon belassult a HDD-m, csak úgy napról-napra. Újra telepítettem a Windows 7-et, de még így is lassú a gép. A HDSentinel szerint 100% kondíciója van. Több program egy ilyen hibát ír rá:
UltraDMA CRC Errors
Mit tehetnék? 210~ napot ment már, eddig nem volt vele gond. -
rx8pencz
tag
Üdv!
Pár kommentel ezelőtt már írtam,hogy érzékeli a HDD-t a gép,de nem tudja kezelni.Az illesztőprogramot nem tudta feltenni,azt írta,hogy hozzáférés megtagadva.Lemezkezelőnél nem látja,így a formázást is kilőve(bár más gépen már formáztam,mert más gép tudja kezelni..).
Azt tanácsoltátok,hogy próbáljam Y kábellel,mert valószínű kevés a feszkó neki.Nos vettem,s ezzel sem működik.A részletes hibaelhárításnál ezt írja:
PnP-eszközökkel kapcsolatos probléma Észlelve ÉszlelveProblémák merültek fel egyes PnP-eszközökkel. A Windows további hibaelhárítási lépéseket fog végrehajtani.
Nincs ötletetek,hogy mi lehet a baja?
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi napokban a SAMSUNG 103SJ 1000GB-os merevlemeze furcsán viselkedik. Először azt vettem észre, hogy órákon keresztül 100%-on volt a kihasználtsága és nem lehetett mellette semmit se csinálni, de konkrétan semmit. Ezután megelégelve, hogy még ki sem tudom kapcsolni a gépet, olyan lassú, inkább kinyomtam. Ezután már nem akart a boot képernyő után bejönni semmi, nagy feketeség.
Újraraktam a rendszert, Windows 8.1 With Update 1 és néha így akadoznak az animációk és weboldalak megnyitása is hosszú másodperceket vesz igénybe, pedig nem az internet az okozója.
War Thunder frissítésénél, ha az ember videót néz, akkor a videó hanggal együtt akad, és frissíteni se tudok igazán, mert disk write/read error-t kapok folyamatosan.HDTune ezeket írja, nekem nem mond sokat, hogy akkor most vigyázzak vele vagy...
Mindenesetre köszönöm, ha valaki tud erre valamit.
HD Tune Pro: Samsung HD103SJ S.M.A.R.T.
Status ID Current Worst Threshold Value Description
OK (01) Raw Read Error Rate 100 100 51 15539 Number of hardware read errors: 15539
OK (02) Throughput Performance 252 252 0 0
OK (03) Spin Up Time 70 67 25 9102 Spin up time: 9,1 seconds
OK (04) Start/Stop Count 97 97 0 3123 Number of start/stop cycles: 3123
OK (05) Reallocated Sector Count 252 252 10 0 Number of retired sectors : 0
OK (07) Seek Error Rate 252 252 51 0 Number of seek errors: 0
OK (08) Seek Time Performance 252 252 15 0 Seek time performance
OK (09) Power On Hours Count 100 100 0 8485 Number of hours in power-on state: 8485 (353 days)
OK (0A) Spin Retry Count 252 252 51 0 Number of spin up attempts after a spin up failure: 0
Attention (0B) Calibration Retry Count 100 100 0 15 Number of calibration attempts after a calibration failure: 15
OK (0C) Power Cycle Count 97 97 0 3132 Number of power on/off cycles: 3132
OK (BF) G-sense Error Rate 100 100 0 264
OK (C0) Unsafe Shutdown Count 252 252 0 0
OK (C2) Temperature 64 50 0 219044249631 Temperature: 31°C
OK (C3) Hardware ECC Recovered 100 100 0 0 Number of error code correction (ECC) errors: 0
OK (C4) Reallocated Event Count 252 252 0 0 Number of sector replacement operations: 0
Attention (C5) Current Pending Sector 100 100 0 34 Number of unstable sectors: 34
OK (C6) Offline Uncorrectable 252 252 0 0 Number of uncorrected errors: 0
Attention (C7) Interface CRC Error Count 100 100 0 1 Number of interface communication errors: 1
OK (C8) Write Error Rate 100 100 0 166 Number of write errors: 166
OK (DF) Load/Unload Retry Count 100 100 0 15
OK (E1) Load/Unload Cycle Count 100 100 0 3269
Attentions : 1
Warnings : 2
Failures : 0 -
_DiEGO_
őstag
válasz
szabog4 #36962 üzenetére
Amiket mutatsz , azok pont olyan hangszórók , amik levannak árnyékolva és pont amiatt ! Ha közelébe teszel, viszel fémet a mágnes odarántja , ez tuti nem fogja
szóbal mehet a felfogatása a frontoldlra , gondolom a venti helyére tudod felfogatni . Sok készgépben van ilyen megoldás , hogy emígy beépített mono hangszóróval rendelkezik
Használhatod a házban ...az ilyen árnyékolás védett nem fog kárt tenni garantáltan , azért van rajt a mágnesen a védőburok spéci anyagból .
-
Baggio04
aktív tag
hali.
Valaki kitudna segíteni: [link] ? -
szabog4
aktív tag
válasz
liksoft #36975 üzenetére
+Saltwater
Ahha értem! Rendben!
Még nem terveztem meg se a hűtést se az egész dolgot magát csak nagy vonalakban van meg! Inkább megérdeklődöm az okosoktól, mert nem szeretném tönkre vágni a gépem!
Minek töltsek el vele akár 1 percet is, ha végén kiderül, hogy nem működik?
Amint a megfelelő információk birtokában vagyok már csinálom is!)
-
liksoft
nagyúr
válasz
szabog4 #36974 üzenetére
Be. Csak arra figyelj, hogy semmi meleget ne kapjon egyiktől sem, mert a meleg megöli. Egyébként élére lehet tenni, persze minél kevesebb a tányér benne. 1 lemezest nyugodtan, 3-4 lemezes már nem ajánlott. Ezeket inkább fekvő helyzetben a talpukon. A mágnest NEM szeretik!
-
lacy027
tag
válasz
redhat24 #36940 üzenetére
Minden rendszerindulás (kivéve mikor nem állt le a lemez) be kell állítani az előző hozzászólásomban írt módon. Illetve van lehetőség a beállítás alkalmazása... elé pipát tenni és így beállítani. Ha a HD Sentinel elindul, akkor a lemezen letiltódik a parkolás, nem kell manuálisan átállítani. Véglegesen csak a WD lemezeknél lehet letiltani vagy átállítni, minden más lemeznél csak a rendszerből tiltható le. A Seagate merevlemezem nekem is hangosabban parkol mint a WD, ennek ilyen a hangja. Amíg nem kattan nagyokat (mint áramszünetkor), csak ilyen nyikorgás szerű hangja van, addig rendben van. Letiltható a parkolás, nem kellene ettől az élettartamnak csökkenie.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Edward1981 #36971 üzenetére
Ha a Windows látja a merevlemezt a lemezkezelőben csak a partíciót nem, akkor a BIOS átállítása azt fogja eredményezni, hogy a Windows sem fog elindulni.
-
Scyth3xy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy laptopom nem mai gyerek de eddig jól működött, van kettő SATA-s vinyóm amiket nem tudok leformázni (windows xp profot szeretném rányomni próbáltam sima, és sp3as telepítővel is a szűz verziónál kék halált kapok formázás közben) Na tehát kicserélem a vinyókat az első egy WD Scorpio Blue 250gb-s amit kicsivel több mint egy éve hála egy vírusnak ( ez rendőrség blokkolta a gépedet, fizess 25000 forintot online tört magyarral típus) zárolt, majd megpróbáltam megoldani egy rendszer vissza állítással ami sikerült is volna csak közben jött egy áramszünet és azóta ha megpróbálom leformázni várhatok a végtelenig 0%-on marad, gyorsformázással meg a windowst nem tudja feltelepíteni. Ugyanez a helyzet egy Fujitsu 160Gb-ossal. 0%nál nem megy tovább.
A különbség a kettő között csak az, hogy az utobbiról a Fujitsuról egy recovery programmal vissza tudtam szerezni egy rakat filmet, és a recovery program végig fut rajta, a 250gb-oson pedig iszonyat lassan megy, ebből arra következtettem, hogy a Fujitsut kellenne valahogy megmentenem ha lehet.
Tehát, hogyan tudnám végre leformázni? (próbáltam mindkettőt külső vinyóként a windowsból leformázni de úgysem ment) -
-
tomi-ka
csendes tag
válasz
Saltwater #36965 üzenetére
Mint írtam, a régi merevlemezen nem volt windows, csak adatok. A win egy másikon volt.
Az adatok attól mért tűnnének el, hogy kivettem az egyik gépből, és betettem a másikba?
A vinyónak nincs semmi baja, csak valamiért a windows nem akarja látni. Bios-ban lehet látni, eszközkezelő, lemezkezelő látja, de nem hozza be a partíciókat.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
cheatergs #36961 üzenetére
Hiren's boot lemezzel indíts egy mini windows-t és ha még él a merevlemezed, a ddrescue programmal próbálj készíteni róla egy image fájlt, majd azt megnyitva egy okosított get data back programmal mentsd ki a fájljaidat. Ez egy 80 gigás legalább 10 éves merevlemez. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi éri meg jobban.
Lementeni most és kukázni a 3000 forintos merevlemezed és venni egy másikat 10000 Ft-ért, vagy adatmentővel lementetni 50-100 ezer forintért (alsó hangon) és utána venni egy 10000 Ft-os merevlemezt. -
tomi-ka
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Adott egy gép, amibe van egy vinyó, amin rajta van a win7. Volt egy másik gép, amiben 2 vinyó volt, az egyiken a rendszer, a másikon pedig csomó fontos adat, fényképek, videók, rengeteg nélkülözhetetlen adat.
A gép elkelt, a vinyó nálam van, amin vannak az adatok.
Ebbe a gépbe szeretném ezt a vinyót beletenni, amin ugye az adatok vannak.
Rákötöttem, természetesen mind2 sata.
A gép nem látja csak a lemezkezelő, mely szerint dinamikus lemez.
De akármitcsinálok, nem tudom megjeleníteni a partíciókat, hogy hozzáférjek az adataimhoz.
Mit és hol rontok el?
Hogyan kéne ezt csinálnom?
-
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nem 100%-ban témába vágó, de részben még is!
Érdeklődnék, hogy a HDD-t mennyire károsítja, ha közvetlen alatta van egy mezei kis hangszóró? Mármint a mágnese mennyire teheti tönkre a merevlemezem? Egyenlőre tervben van, hogy beépítek egy picit.
Arra is kíváncsi lennék, hogy a merevlemeznek mennyire káros, ha én állítva sőt állítva és oldalra döntve rakom be? A Sapphire Radeon HD 5770
(konkretizáltam)fejjel lefelé rakom be, akkor az okozhat bármiféle negatív behatást a VGA-ban? Igen az alaplapot fordítanám meg!Választ előre is köszönöm!
Van egy kisebb meg egy nagyobb!
-
cheatergs
senior tag
Utána rákötöttem másik ágat, azzal működött rendesen két újraindításig. Onnantól lefagy bootnál az ATA-k felismerését követően. Bill.-re se reagál.
-
cheatergs
senior tag
Attól meghal egy HDD, ha függőlegesen kerül üzembehelyezésre?
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Edward1981 #36951 üzenetére
Ugye most csak viccelsz....
Inkább passzold át nekem donornak!
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Edward1981 #36948 üzenetére
Ennek annyi. Mi a pontos típusa?
-
válasz
Edward1981 #36947 üzenetére
Nemrég rx8pencz-nak (#36920) ugyanez volt a problémája. Táncsak nem tőle vetted?
Nem jelzett vissza azóta hogy megoldódott-e a gondja.. -
Edward1981
tag
válasz
Edward1981 #36947 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
Edward1981 #36945 üzenetére
És ha akkor dugod rá a tápot mikor elindullt a win?Én már csináltam ilyet nem lett semmi baj.Azért másik gépben és másik kábelekkel is kipróbálnám.
-
Edward1981
tag
Az a nagy baj hogy a win el sem indul ha be van dugva a winyo....
Tipp esetleg? -
Edward1981
tag
Sziasztok.
Mit tudok kezdeni egy WD Green winyoval amin van néhány bad sector és elég érdekesen is viselkedik. Olyan mintha be lenne lassulva. Van valami olyan program amivel ki tudom zárni a hibás sectorocat és még használhatom a winyot vagy kuka az egész???
Kár lenne érte mert 1TB-os
-
pjen
félisten
válasz
Anathema67 #36941 üzenetére
ide-
sata átalakító?
-
Anathema67
tag
Sziasztok,
előkerült egy ősrégi IDE csatlakozós HDD-m. Hogy tudnám SATA-s alaplapon megnézni a tartalmát?
köszi
-
-
C.F.
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #36925 üzenetére
Az AHCI engedélyezve van van az biztos. Mivel új az alaplapom és a BIOS is, ezért még nem nagyon ismerem ki magamat benne. Tudok találni valahol egy listát arról, hogy mit kell átállítani a BIOS-ban, hogy minden rendben menjen az SSD-vel?
Amúgy az SSD-n kívűl még 2 db 2 terrás HDD is van a gépben, és ott teljesen rendben kezeli az üres területeket. Szóval lehetséges, hogy a BIOS-ban valami nincs helyesen konfigurálva.
Nem volt rajta Linux és semmilyen más oprendszer ezelőtt csak egy win7. De akkor még egy másik konfiggal volt használva.
Azokból az adatokból amit képen mutatál azért nincs minden ugyan úgy mint nálad.
Az enyém így néz ki.
-
tomp
félisten
válasz
trialboj #36935 üzenetére
Mindem bizonnyal pont azon a helyen lett bad sectoros ahol a rendszernek van fontos adata. Én megpróbálnám a win lemezről egy javítást. Most, hogy a vinyó kizárta a szektort, nagy eséllyel sértetlen területre rakná fel a sérült fájlokat.
pjen
Hát mivel nem vírusos baj miatt vagyok otthon így hatástalan lenne. De azért köszi. :-) -
trialboj
őstag
Ok kösz, és az előző kérdésemre valami tipp?
HD sentinel surface testen kívül mivel lehet még megpróbálni elkülöníteni a hibás szektorokat, hogy ne kelljen újból wint raknom...?
-
lackóó80
újonc
Sziasztok!
Notimban lévő Seagate merevlemezt szeretném leellenőrizni a SeaTools progival.
A szoftver csak angolul tud,így szeretnék segítséget kérni hogy melyik opciót kell használni egy gyors és mély ellenőrzésre! Ha valaki használta már,ismeri a programot,kérem segítsen!Köszi előre is!
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nem tud elindulni a windowst a gépen, csak safe módban. Hd Sentinel progam szerint van 3 bad sector, de ő megoldotta a problémát:
There are 3 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
There are 13 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
Problems occurred between the communication of the disk and the host 60 times.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.No actions needed.
Jelenleg advanced system care programban található smart defrag programmal, próbálom elrendezni a sectorokat. és utánna esetleg egy Surface test a hd sentinellel.
Van bármi más ötlete valakinek, hogy lehetne megoldani, hogy a hibás sectorok, el legyenek kerítve, és ne öljék meg a wint?
a hard egy WD Caviar Black 1TB, 2000 leállás/indítás, 867 napja van még (a program szerint) és 705 napot ment eddig összesen. kb 4 éves.
Eddig nem volt vele gond, viszont 2 hete új wint telepítettem, és azóta akadozik, lassan indul a op rendeszer, de ilyen még nem volt hogy egyáltalán ne induljon.
Minden segítségnek örülnék, mert elég sok meló van amivel lemaradok, ha estére nem tudom összefoltozni ezt a helyzetet.
-
_DiEGO_
őstag
-
liksoft
nagyúr
válasz
rx8pencz #36920 üzenetére
Én akkor is tápellátásra tippelnék, mert az USB chip bejelentkezik, de a HDD már nem éled fel belül. Ha Y kábellel próbálod, akkor ne "kockaként" tedd egymás fölé, hanem "lapként" egymás mellé a hátlapon a két USB csatlakozót. Belső áramköri kialakítás miatt nem ugyanaz a kettő. Lehet még driver is, vagy USB csatorna hiba, de kisebb eséllyel.
-
C.F.
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám támadt, hogy újratelepítettem a rendszeremet egy KIingston HyperX 120 GB-s SSD-re. A rendszer automatikusan 9 GB-tot lefoglal magának amit nem enged partícionálni, így maradt 111 Gb. Ezt szépen újraformáztam a Windows telepítővel mint ahogyan mindig is szoktam, felment rá a windows 7 64 bit ultimate minden probléma nélkül. Viszont amikor legelőször megtekintettem a lemezterület infókat, szembesültem vele, hogy közel 25 gb-nyi szabad területet valahogy "szublimálódott" és a foglalt lemezterülethez csatolja a rendszer. A C: partíción az összes file jelenleg (a rejtetteket is beleszámítva) 22 Gb. A maradék szabad terület viszont csak 65 Gb. A maradék terület pedig nem tudom hogy hol van, vagy hogy mi foglalja le.
A segítségeteket kérem szépen mert én tanácstalan vagyok.
A HDD sentinel ezeket az adatokat mutatja egyébként.
bocsi, de csak így tudtam linkelni a képeket
-
rx8pencz
tag
Bocsánat a dupla hsz-ért.A másik gépen rögtön felismerte,s tudta telepíteni az illesztőprogramot automatikusan,itt pedig azt írja,hogy nem tudja(hozzáférés megtagadva,v valami ilyesmit).
-
rx8pencz
tag
Megpróbáltam elől s hátul is,mindenhol ez fogad.Még egy másik gépen kipróbálom,de szerintem nem az energiahiánnyal van baja.
-
Baggio04
aktív tag
Hali.
Tegnap telepítettem egy új wint a netezős gépre és ránéztem a hard-ra, a HD Sentinel ezzel a képpel fogadott:Mi ez az UDMA mód, meg sebesség lekorlátozás, valamit át kellene állítanom biosban vagy esetleg más probléma van?
-
tomp
félisten
Érdekes jelenségem van:
Ha a laptop vinyóról másolok vagy arra másolok rá egy másik vinyóról akkor a laptopban lévő 100%-os használatot generál és lelassul a sebesség is. Elindul 90-100MB/s-el majd egy kicsit beáll 60-70-re de aztán leesik 10-30MB/s-re. Szektor hiba nincs, fájlrendszer okés, töredezettségmentesítve lett egy külső programmal így sorba is lettek rendezve az adatok.
Windows 8.1.1 óta ilyen. AIDA64 azt írja ki, hogy az aktív üzemmód UDMA5 miközben UDMA6 lehet a max. Ez befolyásolja? Nem lehet sehol sem állítani. Eszközkezelőben sem.
képek:
1
2 -
-
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok!
Parted Magic-ben csináltam egy Secure Erase-t az ssd-men. Szerintem nem írtam be semmilyen jelszót, mégis a gép indítás után azt mondja a drive lockolva van és jelszót kér. Kitudom valahogy törölni ezt a jelszót?
A parted magicet el sem tudom indítani, mert hiába nyomom a gép indításakor az F12-t hogy kiválasszam honnan bootoljon előtte már bedobja a locked képernyőt.
Már másfél órája szenvedek vele. Van valakinek bármi ötlete?Előre is köszönöm!
-
-
redhat24
tag
Sziasztok!
Egy Seagate ST1000DM003-t vettem a napokban és időnként "cicereg" egy aprót, gyanítom hogy amikor elindul/leáll, tehát pl. nem használom, elkezdem használni: cicereg egyet és utána egy kis idő múlva (amikor már nem írok-olvasok) megint (gondolom ekkor áll le). Erre van valami megoldás, ez normális? Eszköz hiba?
Köszi
-
djculture
félisten
válasz
Corvin0716 #36901 üzenetére
Sok minden lehet ez akár egy trójai is vagy alaplap hiba úgyhogy vidd be.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest