- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
King Unique #37897 üzenetére
Mondjuk ASUS lapom van, nem tudom mennyire lehet köze hozzá.
1. A legelső próbálkozásom gyári kábel és előlapi usb3 port. Fel sem ismerte a gép.
2. Mellette lévő usb 2.0 felismerte, de állandóan azt szerette volna, hogy formázzam.
3. Alaplapi USB 3.0 gyári kábellel - nagyon ritkán megkérdezte, hogy formázzam e.
4. Alaplapi USB 3.0 hosszabított kábellel - a fenti hibát okozta.2.0-át nem próbáltam az alaplapi (hátsó) verzióból.
Alaplapi USB3 driver van fenn. Semmihez nem kell, illetve csak a külső winchester gyors másolásához kelett. de megleszek nélküle.
LámaZ: Majd ha meghirdeti az aprón, akkor viheted, de szakmai topikban nincs adás-vétel.
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 1,5TB-os Samsung HD145UI 3,5" HDD ami bekapcsolásnál szépen felpörög, elkezd kattogni, majd pár másodperc után leáll és nem is próbálkozik.
Meg lehet menteni, vagy kuka? -
King Unique
titán
válasz
Morris #37892 üzenetére
Érdekes probléma...
Kering a neten többféle leírás ehhez, van ahol alaplapi SATA/ USB vezérlő inkompatibilitásról, hibás illesztőprogramról beszélnek, és ehhez kapcsolódó gyártó specifikus termékekről, mert egyeseknél ugyanazon a gépen más külső HDD-vel nem ismétlődött meg a jelenség. Illetve kábelhibát is emlegettek.
Gondolom egy USB3-as Samsung M3 (v S2, M2) 500 GB külsó vinyóról van szó, nem tudom milyen vezérlőchip van benne, de a kapcsolatot eldobni jellemzően az alaplapi vezérlővel való inkompatibilitás és elégtelen táp (esetleg kábelhiba, kilazult USB-aljzat) miatt szokta.Formázni nem szükséges, mivel ezek elő vannak particionálva és formázva NTFS-re, hosszabbító kábelt lehet azért használni, de célszerű USB3 és hátlapi portban, h ne legyen akkora áramesés.
Illetve azt nem írtad milyen USB-portokban próbáltadMert 3.0 hajlamos néha fura hibákat generálni, Win7 alatt célszerű USB3 drivert is frissen tartani + a többit (chipset stb.)
-
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
Urak!
Ez mit akart jelenteni?
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\DR2) a lapozási művelet közben.
USB-s samsung vinyóval problémázik néha. Mondjuk másolnék pár gigát és egyszercsak leválasztja a gép a HDD-t. Ez mitől van?
-
LámaZ
addikt
válasz
Doky586 #37886 üzenetére
Nem!
Ugyanez történt velem is.
Ha a rajta lévő adatok nem fontosak, akkor HDD Low Level format by HDDGuru, majd partíció létrehozása (pl. az Aomei-vel), utána formázás, és vígan használható újra.Ha a rajta lévő adatok fontosak, akkor irány a Kürt Zrt.
-
-
LámaZ
addikt
válasz
Doky586 #37875 üzenetére
Szia Doky586!
A Yumi-s javaslatodért van egy csillagos ötösöd, mert sikerült bootolhatóvá tenni a merevlemezt, bár még nem jutottam el a folyamat végére.
Betölt a Hiren-es egyszerű xp, és utána tudok ott manipulálni. USB-pendrive-ról már nekifutottam az XP telepítésének, de cselesen: az egy szál merevlemezt 2 partícióra osztottam, és a II. partícióra tenném fel az xp-t, hogy az ideiglenes fájlok másolása után gyorsan kikapjam a HDD-t, és a II. partíciót tegyem elsődlegessé, vagyis a telepítés arról folytatódna. Sajnos, elakadok, mert az xp telepítő nem talál ilyen-olyan fájlokat, pedig a korábban elsődleges partícióra másolt cuccait kézileg átvittem a másikra. Ami még érdekes: ha kiveszem a merevlemezt, és újra indítom a gépet (ugyanis ő adja a tápellátást még mindig a másik PC-re USB-ként csatlakoztatott HDD-nek), akkor a BIOS után bejön egy képernyő, mely szerint ”Windows could not start because the following file is missing or corrupt: >Windoes root>\system32\hal.dll. Please reinstall a copy of the above file.”, de van amikor az NDTDLR-t hiányolja. (A neten ezekről kisregények vannak.) Ezek szerint a telepítő bemásol valamit (bootladert?) a CMOS-ba.
Szóval, a két partíció, illetve a csereberéjük nem működik a Windows XP telepítővel.
Volt amúgy egy olyan win hetesem, amely egyetlen exe fájlból állt. Pendriveről úgy telepítette magát, mint a fergeteg. Valószínűleg most jó lenne, de már nincs meg. Fogalmam nincs honnan volt (még az aktiválási idő lejárta előtt töröltem), de az is elképzelhető, hogy valamelyik iso2usb program csinál iso-ból exe-t. -
Attix82
addikt
Üdv.
Van egy WD 1TB HDD, és az ügyfél belerakta egy regéi gépbe ( AMD 5200+ + XP) és csak 31 MB lát....beraktam az én gépembe is (Win 8.1 ) és ugyan csak 31MB lát..
Van ötletetek mit lehetne csinálni a HDDvel ,hogy újra jó legyen?
-
hotkar
senior tag
válasz
George7823 #37878 üzenetére
A particiós táblát állítja vissza annak másolatából (két helyen is őrzi a meghajtó). Valószínűleg hibavizsgálatot végez a Partition Wizard előtte, és azután dönt, melyik a helyes.
Ha éppen írás volt folyamatban, akkor összekócolódhatott a tábla, de mivel annyi hibajavító kód van benne, amely alapján egy program ki tudja szűrni, hogy hibás-e, ezért úgy gondolom, bőven van esély a visszaállításra.
Ha nem tud vele mit kezdeni, akkor azt előre közli, még mielőtt bármit módosítana.
-
teleahocipöm
senior tag
Korábban írtam, "..ha a notebookban benne van a optikai meghajtó, akkor nem ismeri fel a HDD-t, amint kiveszem működik rendesen?? A HDD jó, állítólag az alaplap is. A gyári HHD-t felismeri, de az rossz."
A megoldás az optikai meghajtó a rossz, az érintkezővel lehet valami gond és ilyenkor előfordul, hogy akadályozza a HDD működését! A szervízben próbaképp beraktak egy másik DVD-írót és rögtön ment a gép. Az érdekes az, hogy eddig rendesn működött, semmi nem jelezte a hibáját.
-
George7823
csendes tag
válasz
hotkar #37877 üzenetére
Most a Runtime GetDataBack for NTFS programmal másolom le a dolgokat amiket tudok amennyi helyem van, aztán majd valahogy megoldom ideglenesen átmásolom majd haverom gépére vissza hozom aztán ismét elindítom tehát elég hosszadalmas folyamat lesz.
Annyi kérdésem lenne amit te mondasz az tulajdonképpen mit csinál a meghajtómmal? A RAW formátumot vissza állítja NTFS re és akkor minden adatom megmarad? Ha ezt csinálja akkor ez kis segítség lenne. mert lehet tudnék belőle törölni hogy meg tudjam mi kell és mi nem és talán letudnám annyira csökkenteni hogy át tudjam másolni az itthoni meghajtókra hogy utána leformázzam apum hordozhatóját.
-
hotkar
senior tag
válasz
George7823 #37873 üzenetére
Szia!
Én is jártam így (mobil HD, USB kábel lötyögött, közölte a rendszer, hogy újra kellene formázni, akarom-e?).
Nosza, rajta, GDB letölt, elindít. Közli, hogy napok, hetek, hónapok vannak hátra, míg elkészül vele.
Mondom: nem!
Partition Wizard 7.7 Mini Tool
1 perc alatt visszaállította a partíciókat, minden hibátlanul megvolt.
Azt nem mondom, hogy mindenre orvosság, de most szerintem segítene.
-
mekker
őstag
Sziasztok!
Van egy merevlemezem: Seagate Barracuda 500Gb 7200rpm (7200.12 / st3500418as)
Kb. 4-5 éves, kb. 9500 órát futott a SMART szerint.
Egyéb infó: Win 7 fut rajta, 66 bad sectort ír a HD Sentinel szoftver
Csináltam róla mostanában teszteket, de valahogy elég ramatyul néznek ki.
Itt van 2 screenshot belőlük:
[link]
[link]
Ehhez képest mások tesztjeiből:
[link]
[link]
Mi lehet ez a nagy eltérés? Öreg, kezd elromolni, mert OSsel a hátán teszteltem, vagy micsoda? -
válasz
Létezik egy egyszerű módszer: el kell menni a boltba venni egy új hdd-t...
-
liksoft
nagyúr
válasz
Szia! Mert nincs. Adatmentéskor másolunk, nem állítunk helyre. Ugyanis elsőre észre nem vett hiba csúnya adatvesztést okozhat később, mikor már nem számít rá az ember. Ami fontos arról amúgy is kell másolat.
-
George7823
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan gondom hogy apumnak van egy 1,5 TB os USB merevlemeze ami teli van mindenfélével. Véletlenül kirántotta az USB-t, miután vissza dugtuk RAW meghajtóként ismerte fel a gép. Runtime GetDataBack for NTFS el vissza tudnám állítani az adatokat mert látja a program meg nem élősszőr kell használnom, viszont egy olyan gondom van hogy már majdnem teli van a meghajtó és nincs másik meghajtóm amire vissza tudnék állítani mindent, még részletekben sincs annyi meghajtó. Létezik valami módszer akár ebben a programban amit én használok ami helyre hozza? Ha jól sejtem maga az index tábla romolhatott el mikor kihúzódott a gép. Fórumokon kerestem ilyen programot de nem igazán találtam.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
theuprising #37871 üzenetére
Vezérlőpult-->Energiagazdálkodási lehetőségek-->Séma beállításainak módosítása-->Speciális beállítások--> Itt a merevelemez kikapcsolásához "0" azaz soha értéket állíts be. Ez a megoldás Win7 alatt, de gondolom XP-n vagy 8-n is hasonló.
-
theuprising
tag
Hali
Egy olyan problémám lenne a winyóim közül az egyikkel, hogy folyton leáll.
Első gondolatra ez nem is baj, hisz van egy 120GB SSD-m (minden program erre van telepítve + oprendszer), valamint egy 2TB-os winyóm is lett fél éve kb, azóta minden adat rajta van, és van egy 500GB-os, ami most már csak egy tartalék winyó (először el akartam adni, de 100/98-as, 1 szektorhibával, így inkább megtartom mert sokat nem érhet).
Na most az 500Gb-os tartalék winyó mindig leáll, mert gép előtti pötyögés közben csak az SSD-t használom és a 2TB-os HDD-t, de néha (azaz egy nap pár alkalommal) olyan adatot próbálok elérni, ami az 500GB-os winyón van, és ilyenkor egy 4-5mp azzal telik el, hogy azt hallgatom ahogy bepörgeti magát, kattan egy halkat és már meg is nyílik amit szeretnék róla, aztán mikor végeztem + 10p = ismét leáll.
Leginkább zenehallgatásnál idegesítő, hogy el szeretnék indítani valamit és várhatok...
Van valami megoldás / program ami folyamatosan pörgésben tartja azt a szerencsétlen 500GB-os winyót? -
LámaZ
addikt
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van egy üres, 40 GB-os HDD-m.
Szeretném bootolhatóvá tenni úgy, hogy egy Windows 7-et futtató gép USB-portjára csatlakoztatom, vagyis külső USB-meghajtóként kezelem.
Mit értek a bootolhatóság alatt?
Azt, hogy a művelet végeztével beteszem egy régi PC-be, és elindítom róla a rendszert, amelynek képesnek kell lennie kezelni a DVD-meghajtót, hogy aztán arról indítani tudjak egy Windows XP telepítést.
Az is jó, ha a HDD-re Windows XP Live! lesz felrakva.Eddig csak olyan megoldást láttam, amelynél Linux telepítés jött szóba.
-
teleahocipöm
senior tag
Mi lehet az oka annak, ha a notebookban benne van a optikai meghajtó, akkor nem ismeri fel a HDD-t, amint kiveszem működik rendesen?? A HDD jó, állítólag az alaplap is. A gyári HHD-t felismeri, de az rossz.
-
vitaro
senior tag
Sziasztok!
Nem egészen egy hete vettem egy 1TB-os WD Black-et, ami meglepően hangosan zúg. Rezonál tőle az egész ház. Korábbi hozzászólások között olvasgatva láttam egy kollégát akinél ugyanez a fajta HDD lüktetésszerű hangokat ad, ezek szerint ennyire zajos lenne ez a típus? Próbáljam meg kicseréltetni?
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Nevemsincs #37865 üzenetére
Dugd rá másik gépre, vagy egy SATA-USB adapterre, hogy akkor látszódik-e.
Ha sehogyan sem lehet "látni" a winchestert, akkor vidd be az üzletbe ahol vetted. -
-
pruzsi
őstag
Enyém esetleg valaki? hsz
köszi! -
Saltwater
aktív tag
válasz
Nevemsincs #37862 üzenetére
BIOS látja?
-
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Nevemsincs #37802 üzenetére
-Start
-Sajátgépre jobb klikk
-Kezelés
-Megjelenő ablakban lemezkezelésben a merevlemezedet inicializáld, majd formázást követően adj neki meghajtó betűjelet. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Feketelaszlo #37856 üzenetére
Megvan! Hát már nem először küldöm el a csudába az nVidiát e miatt a szörnyű chipset miatt, de legalább megoldódott, a Hitachimnak semmi baja, teljesen egészséges.
Bár amennyi teszttel stresszeltem szegényt, mostmár kijár neki (remélhetőleg) pár év nyugodt adattárolás.
-
Nevemsincs
csendes tag
válasz
Nevemsincs #37802 üzenetére
Valaki?
-
birozoli7800
senior tag
Üdv!
Van egy WD 500 GB-os winchesterem, pontos neve WD5000AAKX-001CA0. Eddig 849 nap működési ideje van a hd sentinel szerint. Észre vettem, hogy a lemez kondíciója az utóbbi 1 hónapban 96%-ról 90%-ra esett. Ez jelenthet valamit? Vajon minek tudható be ez a drasztikus csökkenés? Talán meghibásodás várható? Elvileg 2 hibás szektor, és 13 gyenge szektor található a lemezen. Sentinel szerint a becsült hátralevő élettartam 790 nap. Ez mennyire ad valós értéket?
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #37846 üzenetére
Arról a végéről el sem indul, rögtön kiadja az I/O hibát az első (vagyis utolsó) szektornál. De hogy még szebb legyen a történet, mostmár a 2 terrás vinyón levő partícióhoz sem tudok hozzáférni, mert RAW-nak ismeri fel (HBCD alól futtatva a Windows XP ismét minden partíciót és adatot lát). Malwarebytesot is futtattam, hogy nem-e csak valami rosszindulatú program szórakozik velem, de semmi. Ez így nem pálya, szerintem winreinstall lesz a vége. Meg ránézek a Hitachi gyári HDD tesztelő programjával is erre a kis Desktarra.
-
dabgergo
őstag
Nagyon köszönöm!
Igyekezni fogok... -
MoP_FX 57
őstag
válasz
dabgergo #37852 üzenetére
Amit tenni lehet:
- minőségi tápellátás
- megfelelő hőmérséklet biztosítása
- fizikai behatások mellőzése
- állandó SMART felügyelet
- rendszeres mentésEgy merevlemezt 5 évnél jóval rövidebb idő alatt is le lehet amortizálni. Nyilván a merevlemezek is követik az előirányzott elavultatási trendeket, de jellemzően a felhasználók sem tesznek meg mindent, hogy prolongálják a merevlemezük élettartamát.
-
dabgergo
őstag
Köszönöm!
Látom van itt sok hozzáértő, a jövőre nézve annyit had kérdezzek meg, hogy mit lehet tenni a megelőzés érdekében? Ill. hogy az mennyire "normális" h ez a háttértár kb 5 év alatt tönkrement?
Ez az én hibám is vagy kizárólag "gyári hiba"? -
XGalapagosiX
csendes tag
Kezdeném egy tegnap íródott, észlelt jelenséggel:
"Üdv!
Szükségem volna némi segítségre, hogy mi ilyen esetben a teendő, és egyáltalán, mi lehet a hiba?
Adott egy pár éves, gyakran használt, (pár hete ellenőrzötten kijelenthető) bad sector mentes, jól működő, 1TB-os WD (Black) meghajtó, LC-Power külső hordozóban (külső adapterrel), ami eSATA-n keresztül kapcsolódott a géphez.
És adott egy haldokló, utolsókat rúgó gép, amit körülbelül 10-20 alkalommal próbál üzemképes lenni, mire elindul, rendkívül zajos.
Mivel a gép nemsoká meghal, ezért úgy döntöttem, hogy a külső meghajtóra szépen átmentegetem, átmenekítem a hdd-k tartalmát. Ami elég jól ment, egy pontig.
Itt kezdődtek a bajok.
Másolás közben kisebb-nagyobb fagyások, akadások jelentkeztek, a monitoron vízszintes, párhuzamos vándorló vonalak jelentek meg, a gép szinte használhatatlanná vált. Megpróbáltam leállítani a rendszert, nem ment, jött egy reset.
A gép beindul, oprendszeren kívül is láthatóak a párhuzamos csíkok, a rendszer nem tölt be, a külső meghajtó sokáig tölt, reset majd gép kikapcs.
Eltávolítom a külső meghajtót, pár percnyi szünet (15-20 perc), a gép alig akar indulni - végül csak sikerül startolni, baromi lassú. Külső meghajtót következő indításnál bekötöm, párhuzamos csíkok, a fent ismert forgatókönyv.
Külső meghajtót bekötöm a laptophoz, eSATA-n keresztül, úgy érzékeli, hogy nincs csatlakozva - semmi. Még csak a HDD-t, mint eszközt sem ismeri fel.
Kerítettem egy USB kábelt, nehézkesen jelez a rendszer, hogy talált három, üres, formázatlan partíciót (és körülbelül percenként újból és újból és újból felismeri a három formázatlan partíciót), amin az összes adatom található volt. Régebben már megesett, hogy a partíció üresnek mutatkozott, ott segítségemre volt az RStudio, és körülbelül mindent vissza tudtam hozni, úgyhogy kipróbáltam, és jelezte, hogy van egy 750, valamint egy 100-100as partíció (valóban így osztottam fel régebben), a folytonos újraindulás-felismerés miatt viszont nem nagyon mertem keresni "elveszett fájlokat" (körülbelül fél percig hagytam, hogy keressen, de nem talált semmit).
Szóval, szerintetek, eddigiek alapján mi a diagnózus? Teljes adatvesztés?"És folytatnám a jelen állapottal:
Nos, tegnap kísérleteztem kicsit (tudom, elég veszedelmes vizekre eveztem), de egy átmeneti megoldással át tudtam másolni a pótolhatatlan fájlokat. A fent leírt kaland után csak csatlakoztattam a haldokló (asztali) géphez a külső meghajtót USB-n keresztül, valamiért elmentem a géptől, és körülbelül 10 perc múlva hallom, hogy felismerte a meghajtókat, szépen, sorban. Minden partíció, minden fájl a helyén volt, úgyhogy a pótolhatatlan, abszolút saját munkákakat átmenekítettem a laptopra (hálózaton megosztott meghajtó), igaz, mindeközben a fent leírt vízszintes csíkok szépen szaladgáltak a képernyőn, néha a billentyűzet, néha az egér ki-kikapcsolt, de szerencsére mindent sikerült átmásolnom. Lecsatlakoztattam a külső meghajtót a haldokló asztaliról, és átmentem a laptophoz, ott viszont a tegnapi probléma még megmaradt (érzékeli, de üres partíciókként, körülbelül fél percenként újból jelez), visszamentem a haldoklóhoz, ott viszont pillanatok alatt érzékeli, helyesen. Szóval ezt nem igazán tudom mire vélni.
-
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Feketelaszlo #37840 üzenetére
Valami ott valóban nem kóser, a furcsa az, hogy nem kényszeríti ki a szektoráthelyezést sem a teszt.
A helyedben emelném az újrainicializálási mélységet mondjuk 2-re, és átváltanék fordított irányú tesztre. Lássuk a merevlemez utolsó 27%-át is. -
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Kis segítségeteket szeretném kérni, mert valamiért mintha haldokolna a 4 éves 1TB-os külső háttértáram (WD).
Össze-vissza reagál rá a Windows, nem teljesen tudom hova tenni:
- van h az USB bedugva felismerni normálisan és látom is a tartalmat mintha menne minden jól, de ha törölni akarok nagyobb napppát mindig I/O hibaüzenetet dob
- most legújabban néha kiírja h formázni kéne használat előtt...aztán ha sokat próbálkozom van h újra látom, de csak néha, szal full káosz van.
Van valakinek ötlete h mit lehetne tenni, mi lehet a gond?
Nagyon köszönöm -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
MoP_FX 57 #37838 üzenetére
Futott az általad javasolt beálítással, de aztán annál a bűvös 73%-nál megint elakadt (bár "legalább" már 1 szektort hibásnak vélt, ez új). Későbbi szektorokat sem tudtam vizsgálni, ugyanezzel az I/O hibával. Amúgy főképernyő szerint még mindig 100/100, bár az gondolom a S.M.A.R.T. adatokból dolgozik, nem a saját tesztekből.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Feketelaszlo #37837 üzenetére
Ez egy elég gyakori HDS hibakód, és azt jelenti, hogy az adott szektorhoz nem sikerült hozzáférni és azt feldolgozni. Érdemes lenne egy felület újrainicializálást végezni, hogy az esetlegesen gyenge vagy hibás szektorok felülvizsgálatra kerüljenek. Az újrainicializálási mélységet viszont leveheted 1-re, nincs szükség biztonságos adatmegsemmisítésre.
-
Feketelaszlo
senior tag
Üdv!
A rizsával, s a körülmények alapos felvázolásával kezdeném, akit csak a lényegi kérdés érdekel, az ugorjon az utolsó bekezdéshez.
Lenne nekem egy Hitachi HDS5C3015ALA632 (1,5 terrás, 5K4-es Deskstar) winchesterem, az elmúlt években jól szolgált, mint egyedüli HDD a gépemben, soha nem volt problémás, azonban a napokban hajtottam végre egy teljes géptakarítás, winreinstallal, s a Windows átkerült egy másik merevlemezre (plusz érkezett még egy, így most 3 van: a Hitachi, egy WD1002 FAEX rendszernek és egy WD2003FYPS). Már ez is problémát jelentett, mert csak úgy sikerült Win7-t telepíteni, hogy egyedül a rendszervinyó volt a gépben, a másik kettőt ki kellett szedni ez időre. A másik WD-vel nem akadtak problémák, viszont a Hitachiból valamiért dinamikus lemezt csinált a Win7. Ez még nem jelentett gondott, Hiren's Boot CD-t gyorsan előkaptam, lementettem róla minden adatot, vissza Win7-be. Átalakítottam dinamikusról alaplemezzé, s gondoltam formázás előtt ráengedek egy teljes HDSentinel felület tesztet. A teszt ment is, de aztán 73,28%-nál abbagyta az ellenőrzést ezzel az üzenettel: "Hiba 1117 I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani., Szektor 2147687744." Oké, mondom I/O hiba általában kábelgyanús, cseréltem is, meg átdugtam másik SATA-portba. Ugyanaz, ráadásul formázni sem engedte - ugyanúgy megállt 73%-nál. Vissza Hiren's Boot CD Mini Windows XP - itt már simán le tudtam formázni, nem volt vele gond, sőt, még Windows 7 is immáron egy kész partícióként ismerte fel - tudok rá írni, tudok róla olvasni - mondhatná az ember, hogy hurrá, de nem.
Mielőtt elkezdtem volna rá visszapakolni az adataim, ismételten ráengedtem egy HDS felület tesztet (ezúttal csak olvasást, mert az gyorsabban megvan) - mit ad Isten, 73%-nál jön a piros szöveg: "Hiba 1117 I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani., Szektor 2147687744.". Lehetséges, hogy a Windows 7-nek, vagy még inkább az nfroce4-es alaplapomnak (DFI LanParty nf4 ultra-D) valami korlátjába futottam bele? Kérlek mondjátok, hogy nem a vinyó rossz, csak valamit én szúrtam el nagyon. Amúgy HDS szerint 100/100, S.M.A.R.T. adatokban sem látok semmi rendkívülit, ha kell szívesen csatolom. -
Alien4
tag
válasz
liksoft #37834 üzenetére
Tudom, viccnek szántam, igazából kettőnk közül Te szerintem nagyobb esélyét láttad a probléma megoldásának, mint én
csak, hogy idézzek: "kiszámíthatnám a túlélési esélyeinket, de nem örülnél neki..."(marwin, galaxys utikalauz stopposoknak)
Igazából, amikor a következő E bombát ledobják és az szépen sötétségbe borítja a bolygót... és újra botokkal fogunk harcolni a túlélésért... na akkor majd jól fognak jönni, mert nagyot lehet velük ütni
Na, csúnya OFF lett a vége, további szép napot és köszönöm!
-
Alien4
tag
-
liksoft
nagyúr
válasz
Alien4 #37831 üzenetére
OK. Ha kattog, akkor nincs a felületről kiolvasott kiértékelhető jel. Ez lehet külső elektronika is, de az esetek túlnyomó többségében mechanikán belül van gond. A fej, belső erősítő vagy felület halálát jelzi. Felület esetén nincs mit tenni, de fej vagy erősítő esetén lehet menteni adatokat. A régi drive-ok ráadásul sokszor nem csereszabatos fejszerelvénnyel rendelkeztek, sokszor 10-nél is több variáns mellett, így én otthon ezt a vonalat nem feszegetném. Eleve kudarcra ítélt.
Véleményem az, hogy itt a kérdés szintjén megállt ez a probléma. A továbbiakban azok a drive-ok tanulást szolgálhatnak szétszedés terén, de az adataiknak annyi.
-
Alien4
tag
válasz
liksoft #37830 üzenetére
Pontos típust sem tudok sajnos, otthon jártam, megláttam őket, azt sem tudom, hogy mióta vannak ott és persze kié egyáltalán
Hibajelenség (ami emlékszem) az meg annyi, hogy amikor fel kellene pörgetnie, akkor "kattog" az olvasófej
Legalábbis feltételezem, mivel az az egyetlen mozgást végző alkatrész vagy benne, a forgó tányéron kívül.
Felpörget, kattan, pörget, kattan... talán ez a "megszokott hibajelenség"
talán pár embernek ismerős is
adat, nem tudom mi van rajta, enyém volt-e vagy sem...
márka, méret, kor, sajnos kérdésesek de ilyen 40es, meg 20as vinyóról szól a fáma feltételezem.
másnak meg azért nem akarom velük borzolni az idegeit, mert én sem tudom mi van rajta... zsákba macsekért meg nem akarok pénzt kihajítani. vagy egy "sima" xp-ért/ ex C:// meghajtó /
-
Pazolini
senior tag
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Alien4 #37826 üzenetére
Távol áll tőlem Téged vagy bárkit megbántani, sajnos egy fórumon a "szokásos" emberi kommunikáció nagy része elveszik. Csupán érzékeltetni szerettem volna, hogy miért nem olyan egyszerű egy halott merevlemez életre keltése. Naponta találkozom azzal, hogy emberek csodálkoznak hogy miért válik az általuk megmókolt merevlemez végképp menthetetlenné. Szeretném ha másképp állnának az emberek ahhoz az igen bonyolult technikához amit egy merevlemez rejt. Az adatmentés az informatika egyik speciális területe. Az adatmentéshez szükséges technológiai-szellemi tudás és tapasztalat megszerzése idő, és költségigényes. Ezért nem lehetséges egy merevlemezről az adatokat házi "olcsó" módszerekkel lementeni.
Hidd el, a jóindulat beszél belőlem. Ha nem szeretnéd hogy az adataid végleg elvesszenek, keress adatmentésre szakosodott embert. -
Alien4
tag
válasz
Saltwater #37825 üzenetére
mindenkinek akinek felkavartam a lelki világát:
Csak mert nem a brutális kőbevésett formában fogalmaztam elsőre
/amiért megköveztetek és bocsánatot is kértem/valamint másodjára meg is igyekeztem könnyen értelmezhetően is fogalmazni a véleményem, ezek után az ilyen stílusú válaszok már nem helyénvalóak... persze tudom, mert az ember elsőre ítél, utána már hiába kérek elnézést ha leírtátok a másikat, azt meg fölöslegesen is várnám el, hogy meg is bocsásson a világ elsőre és segíteni próbáljon...
a feladat komolyságáról és a probléma forrásával is tisztában vagyok, valaki szakit kerestem, aki esetleg megoldást tud.
engedjük el a beszélgetést, elcsúsztunk egy banánhéjon mind
további jó fórumozást, téma lezárva!
Kedves Saltwater: igen, tisztában vagyok a feladat komolyságával, de nem szeretném ragozni, mert a félreértés erőszakot szült, az erőszak meg csak még több erőszakot szül.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Alien4 #37822 üzenetére
Ugye tisztában vagy azzal, hogy a winchester elektronikai és mechanikai szempontból is fényévekre van egy szalagos magnótól, amit egy poros sufniban még éltre lehet kelteni úgy, hogy legalább monóban szóljon?
Próbálj meg izzószálat cserélni egy kiégett izzóban úgy, hogy utána az izzód működőképes lesz. Ha ez sikerül, akkor lehet esélyed életre kelteni egy kattogó winchestert. -
liksoft
nagyúr
válasz
merkucyo #37821 üzenetére
Szia!
Nem hinném, hogy otthoni módszerekkel javítható lenne. Pláne, ha garis még. Mentés elképzelhető, de ahhoz a mechanikát valószínűleg bontani kell, így a gari ugrik. Esetleg ha üzleti a lapos, akkor belső jelszó lehet amivel a HDD le lett védve. Ilyenkor nem fog működni, csak az eredeti környezetben. Ezért is kellhet az egészet utaztatni. Hiszen ebben az esetben a lapos is lehet hibás.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Alien4 #37822 üzenetére
Hi!Csájcsiolócsáj!!
hejjderuttyutyúú jókkkedvben csak újjggyé megessúgomm, csakk ajzéj vájn ejjnyijjré occsó 1-eggy ménespatás májgnesses büjvéjszojlos mujjtattvájjnyoss, mer ujgyé lehujjzós! de csak hehe meg hhii hi, hijsszen ujgyé semm goojndojltad komojján.
U.i.: Ide azért szoktak jönni, mert gond van. Nem viccelődni. Az másik témába tartozik.
-
Alien4
tag
válasz
Alien4 #37816 üzenetére
ejj, milyen forgószelet kavartam itt...
mosolyt szerettem volna csak csalni az arcokra, nem "ezt"
nyugivanmegbocsi.
van pár évvel lehalt vinyóm, kettő is.
feltehetőleg kiugrott az olvasófej, amikor felpörgeti akkor ugye beadja a kattogós halált.természetesen másnak nem fizetek, főleg mert azt sem tudom, h mi van rajta, valsz nem az előző életem.
típust meg nem is tudok, mert szülőfészekben van még, otthon jártam, kezembe akadtak (de még otthon vannak)
-
merkucyo
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy új 2,5"-Hddm , és az a gond , hogy kb. egy hét használat után megadta magát .
Egy sata-usb átalakítóval hozzákötöm a géphez , a hdd zúg, a gép érzékeli , de nem látja .
Több géppel és 2 átalakítóval is próbáltam , szóval a Hdd- a hunyó.Esetleg valakinek ötlete , hogy mi lehet a baj , és lehet-e vele valamit kezdeni ?
Sajnos egy laptopból van , ahol egy SSD-t váltott és garancia érvényesítéshez vissza kell küldjem az egész lapost ...
-
Alien4
tag
na, a szokásos /számomra/ nagy kérdés
pár éve van ez az infó dolog, vannak a vinyók, emberek jönnek, mennek
vinyók halnak meg, esnek le, ugranak ki olvasófejek, kattognak indulás után stbstbpár éve csücsül 1 v 2 ca 20-40GB-os vinyó a szekrény alján, ha van valaki, akinek van építő jellegű tippje...
hátha a modern technika már tudja hova érdemes a neodym mágnest tenniaki tud valamit mondani, mondjon már valamit, felfedezném mi 10 éve elveszett
http://www.scifinow.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/Indiana-Jones-Raiders-Of-The-Lost-Ark-UK-Poster.jpg
köfi
-
psyho85
aktív tag
Úgy vélem ide is tartozhat a kérdés, hátha nem gép-specifikus probléma (és valaki tud rá bármit mondani.
)
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
sniper elite #37809 üzenetére
Navigálj el a lemezkezelőbe, ahogy a kolléga már említette, aztán magán a lemezen jobb klikk és 'Convert to GPT Disk'. (tehát nem a partíción, hanem a lemezen a képernyő bal szélén)
Majd vagy magától egyesül mind a 3000 GB, ha még nem hoztál létre partíciót, vagy pedig kézzel be fogod tudni olvasztani az egyiket a másikba. -
lyzzard
aktív tag
válasz
sniper elite #37811 üzenetére
Start, számítógép, jobbklikk, kezelés, lemezkezelésben törlöd a particiókat, majd törlöd a kötetet, nem lehet GPT-ként újra létrehozni, mint 3TB? Azért is kérdezem, mert két 3TB-os EZRX-em van, az egyik egy hatéves atomban, a másik egy PCI Sata vezérlős Pentium3-asban, és GPT-ként kezelve gond nélkül kezelik őket.
-
lyzzard
aktív tag
válasz
sniper elite #37809 üzenetére
Esetleg ez?
-
sniper elite
senior tag
Lenne egy olyan komoly gondom, hogy a frissen vásárolt WD30EFRX 3TB-os hdd kettő részre osztja fel a tárkapacitást. Ezt úgy kell érteni, hogy van egy 2TB-os amit lehet rajta használni rendesen. Aztán van egy 750gigás terület amit se particionálni nem lehet se formázni se semmit...
Mi lehet a gondja? Gyári hibás esetleg? Vagy van erre valami program?
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Doky586 #37806 üzenetére
Nem tudom, nekem ugyan ez a problémám, két HDD-t sem ismert fel a BIOS, keresgettem a neten, de nem találtam utalást, hogy valóban lenne ilyesmi, de azért nem tartom kizártnak. Igaz szervízben is érdeklődtem, ott sem mondták, BIOS frissítést ajánlottak, de szerintük is egy 2006-os gépnek fel kellene ismerni egy 2008-as HDD-t.
-
válasz
teleahocipöm #37804 üzenetére
Eléggé hoax-nak hangzik...
Manapság már nincs master-slave, laptopokhoz nem adnak telepítő CD-t.. (CD-n az XP fért csak el)
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Adatkapcsolban előfordult problémák ez mit jelent?
Kábelt cseréltem már.
kép róla -
teleahocipöm
senior tag
Most kaptam, a problémámhoz kapcsolódik:
"Mielőtt bárki szétbombázná a kedvenc notbookjának rendszerét, mindenki vegye figyelembe az alábbi dolgokat.Egyes gyártók (pl.: Hewlett-Packard, Packard Bell, Acer) számítógépei esetén ez problematikus lehet, ha meg akarjuk őrizni a Microsoft®Windows® egy működőképes példányát.) Ezeknek a számítógépeknek módosított bootloader-e van, ami meg fogja akadályozni a Windows újratelepítését, ha a MBR-t módosították : ezt a módszert digitális tetoválásnak (digital tattoo, watermark) nevezik. Hogyan kell tehát eljárni a Linux telepítésekor, hogy megőrizzük a Windows későbbi újratelepítésének lehetőségét ? A megoldás : a már az MBR-ben lévő bootloader használata.
Mi az a digitális tetoválás ?
A digitális tetoválás egy - sajnos egyre jobban elterjedt - eszköz, amit számos gyártó elhelyez a számítógépeiben. Ez az eszköz megakadályozza a számítógépünkkel együtt eladott Windows verzió telepítését egy másik számítógépre. Konkrétan néhány byte-ról van szó, amit az alaplapon, a merevlemezen (egészen pontosan a MBR-ban), a Windows restore-partíciójában, a telepító CD-re, sőt a BIOS-ban is elhelyeznek és ezek kommunikálnak egymás között.. Ha ezen elemek egyike megváltozik, akkor a Windows-másolatunkat nem lehet újratelepíteni, sőt még újra sem lehet indítani. Ezt az eszközt alkalmazza pl.: a Packard Bell, Hewlett-Packard, Acer, Compaq, Gericom és számos más gyártó.Én egy EASYNOTE SW51-009D notebookban cseréltem winchestert,
az alábbiakat tapasztaltam:
1. Az új wincsit csak slave-ként volt hajlandó felismerni a BIOS-a
2. A rendszer nem tudott a winchesterről bootolni, a telepítő cd-vel lehet indítani" -
teleahocipöm
senior tag
A notebookom BIOSa nem látja a HDD, ennek ellenére az op rendszer feltelepül, de újraindítás után az "Operating system not found"-nál megáll, régi rossz HDD-t viszont látja a BIOS.
Nem értem, hogy lehet
-
Nevemsincs
csendes tag
Üdv mindenkinek!
egy hozzá nem értő kér tőletek segítségetek, hogy maga meg tudjon bírkózni a feladattal (tehát nagyon nem baj, ha szájbarágósan segít, aki tud!!!);
a következő a szituáció.
adott egy ASRock Conroe1333-d667 R(?) alaplap, melybe bővítés képen vettem egy WesterDigital WD5000AVDS SATA II-es vinyót (van benn egy másik vinyó, az is WD, 100GB, ez maradna a fő(?) winchester).
op rendszer jelen pillanatban XP, ami hamarosan linux (ebbe nem menjünk bele) lesz, de előtte szeretnék amit lehet átmenteni a régi vinyóról az újra.
Szépen aranyosan bedugdostam a tápot, sata kábelt, azonban sehol sem látja a gép az új jövevényt.
valamit olvastam neten, hogy BIOS-ban kell vmit csinálni, vagy le kell szedni vmi drivert, mert xp atya nem barátkozik alapból a sata-val(?)
na már most ott flopis megoldást írni (ami nincs), illetve vmi nLite-ot is emlegetnek...
ha valaki lenne oly kedves és lépésről lépésre nekem leírná, mit és hogyan csináljak, hogy életre keltsem kedves új jövevény és használatba tudjam venni, nagyon hálás lennék!
meg még bónusz dolog (bár ez annyira nem egetverően fontos)...
a mostani vinyó 2 részre van osztva (10-90).
ezt meg szeretném szüntetni, miután az adatokat átmentettem az új HDD-ra, hogy újra teljes vállszélességgel üzemelhessen. ezt hogyan tudom kivitelezni?előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest