- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
baloghzr2 #35598 üzenetére
Szia!
Nem. A legjobb, ha valamilyen adatmentő programmal kimented a partíciók tartalmát, és utána törlöd, újra létrehozod. Nem lehet tudni, hogy kompatibilitási vagy védelmi okok miatt miért nem kezeli korrekt módon, de hasonló később is történhet vele. Így a legjobb menteni, és "0-ról" kezdeni. Tudom, macerás. Viszont így a biztonságosabb. Ha sikerül "bevarázsolni" de rosszul, és utána lesz még nagyobb baj, akkor lehet, már profi sem tud majd segíteni.
-
baloghzr2
tag
válasz
Iomega #35596 üzenetére
Van adat a partíción. Ez a régi vinyóm.
Emellé raktam be az új vinyót és telepítettem fel az úra a rendszert. De az új windowsban csak egy partíció látszik.Ha törlöm a partíciót,akkor az adatok is elvesznek gondolom?!
Azt utána vissza tudom hozni datarecoveryvel,de ebben az esetben az kb 6-700 giga lenne,amit azért elég sokáig tartana vissza hozni...
Másképp nem lehet megoldani,hogy ne keljen törölnöm a partíciókat és lássa a windows???
-
peyssou
csendes tag
urak,
kis tanacsot szeretnek kerni...
van egy 500gb kulso hdd...kellemesen tele(90%)...
win-es laptop felismeri,gond nelkul,kezeli...
mac csak olvasni engedi,ramasolni mar nem...
mi lehet a nyug??? -
-
baloghzr2
tag
válasz
Iomega #35582 üzenetére
Kedves Iomega,
Előre is köszönöm a segítséged!
Elmentettem mit látok a lemezkezelőben:
[link]Tehát a DISK1-ről lenne szó.A 4 partícióból csak egy látható.Rákattintottam az egyik partícióra,és ezek a lehetőségek választhatóak.Tehát csak a betűjel változtatását ajánlja fel,amire kattintva ezt a hibaüzenetet kapom:
Hogyan tudom láthatóvá tenni ezeket a partíciókat????
Előre is köszönöm a segítséget!!!!
-
prakp
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba dt01aca050 vinyó, remek darab, semmi baj vele...még. Az aggaszt, hogy mintha magában defragolna. Tehát I/O aktivitás nincs, de hallom, hogy tesz-vesz. Normális ez? Mit csinál(hat) ilyenkor?
-
-
Iomega
addikt
válasz
Eduardo89 #35584 üzenetére
A garanciával kapcsolatosan úgy tudom, hogy amennyiben lefrissíted, és jól működik, nincs vele semmi gond, akkor természetesen él tovább a garancia, viszont, ha a frissítésből adódóan tönkremegy a HDD, azt hiszem, akkor nem tudod a garanciális igényedet érvényesíteni.
Egyébként, a WD firmware updater-rel tudod frissíteni a firmware-t. Én kipróbáltam, bár az enyémen gyárilag a legújabb volt, mivel írta, hogy nincs újabb.
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
Iomega #35583 üzenetére
Szia!
WD RED-em van és találtam hozzá egy SMART load/Unload utility-t a WD supporton.
Ez-> http://support.wd.com/product/download.asp?groupid=619&sid=201&lang=en
Ha jól értelmeztem akkor ez a firmware-t frissíti ami javítja a sok fejparkolást.
Az egyik kérdésem az lett volna, hogy adatvesztéssel jár-e de ezt meg is válaszoltad szval köszönöm.
A másik pedig a garancia kérdése.
Az oké, hogy ha pl elmegy az áram vagy belerugok a gépbe vagy villám csap belé stb nem garis dolog
de ha frissítem a firmware-t a gari érvényes marad-e. Illetve mi történik ha netán rosszabb lesz mint volt ?Illetve a többi WD winyót akkor le kell húzni updateléskor vagy minden egyéb winyót ?
Gondolom a rendszerwinyóhoz nem tud nyúlni mert nem DOS-os hanem Win alól fut az updater. -
Iomega
addikt
válasz
Eduardo89 #35581 üzenetére
Szia!
Töltsd le a WD Firmware Updater-t, telepítsd, és azon belül könnyedén tudod majd frissíteni.
Itt elolvashatod, hogy mit kell tenni, egyszerű. Az esetleges adatvesztésért, nem vállal a WD felelősséget, tehát, ha tudod, akkor inkább legyen üres az a tárolód.
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Aki csinált már firmware frissítést WD winyón az legyen kedves írjon nekem itt vagy privátot.
Lenne pár kérdésem!Köszönöm!
-
baloghzr2
tag
válasz
Iomega #35579 üzenetére
Szia,
Nincs olyan opció,hogy új kötet.Csak a betűjel megváltoztatása parancs van,de azt meg nem engedi.
A 4 partícióbol egy látszik a sajátgépben a másik 3 partíció nem.A látszó partíción azt tudom még kiválasztani,hogy dinamikus lemezzé konvertálás.Az megoldaná a problémát???? -
Iomega
addikt
válasz
baloghzr2 #35578 üzenetére
Ha látod a partíciókat a lemezkezelésben, ott elméletileg most fekete színnel kellene, hogy jelölve látszódjanak (nem lefoglalt).
Amennyiben ez így van, abban az esetben, jobb egér gomb klikk az adott partíció területére, és ott válaszd a lehetőségek közül az Új egyszerű kötet lehetőséget, majd vidd végig a folyamatot, ezután már láthatóvá válik. -
baloghzr2
tag
Sziasztok,
Lenne egy nagy problémám:
Vettem egy új vinyót(WD black 1tb),amire windows 8-at telepítettem és a régi vinyómon(Wd green 1tb) lévő 4-partícióból csak 1-et lát a windows.
Próbáltam a lemezkezelőben megváltoztani a betűjeleit a partícióknak,de nem engedi. Azt írja,hogy nem lehet,frisstsem újra a nézetet.Az Easus partition master progival sem tudom megváltoztatni a betűjeleit a partícióknak,vszont ha rákattintok a partíciókra,akkor látom mindegyik tartalmát.
Hogy tudom megcsinálni,hogy lássa a többi partíciótót is a windows,ne csak egyet a 4-ből?????
Kérlek segítsetek,mert fontos dolgok vannak rajta!!!
Előre is köszönöm!
-
-
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Lehet,hogy nem ide valló téma ,de azért megkérdezem hátha tudtok segíteni.
A héten cserélném az SSD-met OCZ 240GB PCIe x4 RevoDrive 3.link
Cserébe ezt kapnám. OCZ RevoDrive 1TB HYBRID link
Az utóbbi 3 évben 3 HDD szált el nálam volt amelyiken 3 nap után leesett a kondíció 10 %-ra , szerencsére gariba kicserélték mindet.
Mennyire rizikós ,hogy a hibriden is a kondíció megadja magát. -
-
Woodslave
félisten
a minuszból behozott külső HDD-nek mennyi időt hagyjak hogy ne haljon meg ha bedugom a gépbe
-
tixem
addikt
Sziasztok!
1 éves Toshiba vinyómon van 3 hibás szektor sentinel szerint, 95% a kondíció. SSD nincs mellette, tök átlagosan használom, 2 partíció egyikről megy fixen a win7 + ilyen vlc player böngésző stb, a másikon meg tárolok dolgokat, illetve innen futnak a játékok.
z11-ben van, jó a hűtése, 32-33 foknál feljebb sosem ment a hőmérséklete.
Kérdésem: lehet e emiatt garanciáztatni, vagy meg kell várnom amíg teljesen meghal? Vagy lehet csak várni kell még pár százalék romlást/szektor hibát?
Köszi szépen
-
psg5
veterán
Régi Maxtor IDE csatis hdd meg lett formázva, azóta ne ismeri fel semmi. Több gépbe alaplallap kipróbáltuk, de a Bios sem látja, mi lehet és mit lehet tenni, hogy újra láthassuk, hozzáférhessünk?
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #35561 üzenetére
Stimmel, a kiskerekben is kapható "általános" méreteket gyűjtöttem csokorba. Ebbe azokat sem vettem bele, mikor OEM drive-ok 0-5%-al kisebbre készültek, így akár csak 1-2 mega vagy giga hiányzik a kiskerben kapható standard testvérhez képest. Hiszen ilyennél akár egy típuson belül 3-4 variáns is lehet.
-
djculture
félisten
-
mcload21
tag
Sziasztok. Most vettem egy Seagate Barracuda vinyót. 2TB-os. Típus: ST2000DM001.
Ebből is van green és más változatok is mint a WD-nél, vagy itt csak egy változat van ebből?
Az érdekelne, hogy a Firmware-t hogyan tudom frissíteni? A weboldalukon nem nagyon találtam használható infót. Van hozzá program és windows alól lehet frissíteni? A mostani Firmware cc27. Ettől esetleg már van újabb is? Ez a vinyó már nem csinál olyat hogy folyton parkol, kattog stb. (valahol olvastam hogy ez már nem ...)Válaszokat köszönöm!
-
-
Iomega
addikt
válasz
bulikavagyok #35555 üzenetére
A HD Sentinel nevű programmal, ellenőrizd le.
-
Sziasztok,
Esetleg erre valaki? Köszönöm előre is! -
Iomega
addikt
válasz
Csabi1984 #35552 üzenetére
Mert valójában az a 300GB-os lemez, 320GB-os, amiből ténylegesen kb. 296GB-ot lát a gépen, és ezt felkerekítette 300GB-ra. Így jön össze az, hogy 60-240 arányba van neki particionálva.
Más:
A fentebb leírt problémámra tud valaki tényleges megoldást javasolni?
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Egy 300 GB-os HDD van a gépemben, ami két partícióra van osztva. 60 GB a rendszernek (C meghajtó) és 240 GB adatoknak (D meghajtó).
A gép úgy írja, hogy a D-n 146 GB szabad és 239 GB méretű az egész. Azaz 93 GB adatnak kéne lennie, de összesen csak 57 GB van rajta. Hol a többi? -
Kuruc2
senior tag
válasz
vetőkrumpli #35548 üzenetére
Állítsd be!
Ha megnyitod Fraps-ot, kiszúrja a szemed kb.
-
Kuruc2
senior tag
válasz
vetőkrumpli #35546 üzenetére
JÍÍHÁÁ!
-
ggg666
őstag
válasz
vetőkrumpli #35544 üzenetére
futtatáshoz a start menübe beírod:
diskmgmt.mscés itt kiválasztod a winyót megformázod, ha nem ad neki betűjelet, akkor azt is adsz neki.
-
ggg666
őstag
válasz
vetőkrumpli #35542 üzenetére
160GB-os is meg van formázva?
-
vetőkrumpli
csendes tag
Igen most pakoltam az SSD-re a win8-at
Betűjel?? -
ggg666
őstag
válasz
vetőkrumpli #35540 üzenetére
Meg is van formázva rendesen, és betűjel is van adva neki?
-
vetőkrumpli
csendes tag
[link]
pedig látjátok ott van be vannak dugva a kábelek rendesen -
vetőkrumpli
csendes tag
Sziasztok! Van egy SSD-m és beteszek mellé egy vinyót erre nem látja a gép. Formázásnál átváltottam ACHI módra és Hp xw 4600 workstation az alaplapom
[link]
ez a helyzet szoal nem látja a 160GB os vinyóm -
Krisz79
őstag
Kaptam 1 Sata (Samsung 200Gb/7200rpm/8M) hdd-t.
Betettem 1 Sharkoon usb3 házba.
A Hard Disc sentinel látja,hogy ott van. (igaz ismeretlenként,de ha kikapcsolom a külső hdd-t eltünik a hard disc s-ből.)
De a számitógépemen nem jelenik meg meghajtóként.
Mitől lehet?
Köszönöm a gyors választ. -
djculture
félisten
válasz
Dagobert07 #35531 üzenetére
Nem az avg szórakozik? Mert én pár éve próbáltam folyamatosan ette az erőforrásokat már akkor is.
-
-
djculture
félisten
válasz
Dagobert07 #35528 üzenetére
Ha nincs szabad memória gondolhatod hogy a textúrákat egyebeket a vinyó-n lévő lapózófile-ba fogja tölteni nem a ramba így ilyenkor kínlódik rendesen a hdd. Esetleg állits le minden hülyeséget ami fut és akkor letesztelheted. avg-t meg egyebeket nyugodtan kilehet lökni addig.
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture #35492 üzenetére
Míg aludtam itt hagytam egy HDS féle "10-es szintű felület újrainicializálás"-sal, ami túljutott már azon a területen, ahol tegnap szedte össze a hibás szektorokat (nagyjából a közepe táján).
SMART szerint nem volt már több áthelyezés (256 szektort helyezett át, ami gyanúsan "kerek szám", mint 2 hatványa és mint hex 100, de elvileg még lenne több tartalék hely), viszont a pending sectors count már 65535 (hex-ben 000FFF, vagyis mint ha kiakadt volna a számláló).
A teszt viszont hiba nélkül megy tovább.
-
djculture
félisten
válasz
Dagobert07 #35525 üzenetére
Lemezednek semmi baja a memóriád kevés, 52% kihasználtság alapjáraton. ennek normális mennyiséggel 30% körül kéne lennie ha megy minden játékokon kívül.
-
Dagobert07
tag
-
djculture
félisten
válasz
Dagobert07 #35523 üzenetére
Állapotátol nem függ inkább az elektronika olyan hogy nem arra való.
-
Dagobert07
tag
válasz
djculture #35521 üzenetére
Mindjárt linkelem a sentinel képet! Már én is nagyon kíváncsi vagyok! Nem kizárt hogy olyan rossz a vinyóm hogy nem tud kezelni, mert ahol összerakattam a gépet... ha elírnám miket csínáltak meg hogy rakták össze akkor lehet hogy az egész PH szakadna egy napon keresztül
!
-
Dagobert07
tag
válasz
ThodEE #35520 üzenetére
Jó hát nem régi játékról beszélünk, Assasins Creed 4
lack Flag ez a legújabb amin teszteltem, tehát akkor a memória leterheltség olyan 50-60%-al böngészés közben normális? Mindjárt lecsekkolom a HD sentinellel(nem értek hozzá tehát screenshot lesz) Ajánlasz-e még 4 gb-ramot az esetben ha nem normális az alap 50-60%os leterheltség?
-
djculture
félisten
válasz
Dagobert07 #35519 üzenetére
Vannak olyan vinyók amik képtelenek 4-5 folyamatnál többet egyszerre lekezelni..Nálad is ez lehet a gond oka.
-
ThodEE
őstag
válasz
Dagobert07 #35519 üzenetére
Milyen játékról beszélünk egyébként mert elég furcsa vagy rossz állapotba van a vinyód
HD Sentinel? -
Dagobert07
tag
válasz
ThodEE #35518 üzenetére
Most indítottam egy vírusírtót ez végigmegy kikapcsolom é meg csínálom a leírt lépéseket, de mivan abban az esetben ha mondjuk a játék fogja 100%osra lehúzni a "lemezem"?
Szerkesztve: megnéztem és alapjáraton 4-5-6%-os a lemezleterheltség szóval a játék húzna 100%-ra rá, nem gond ez?
2. szerkesztés: A memóriám 50-60%osan leterhelt amiből 40% csak a google chrome, játékok közben azért nem fogok max böngészni
-
ThodEE
őstag
válasz
Dagobert07 #35517 üzenetére
1-1.5re gondoltam, Kapcsold ki a virtuális ramot, tiltsd le a törmentesítést, nézd meg nincs e aktív vírus keresés, az erőforrás figyelőbe nézd meg mi ír/olvas a vinyón ha nem rendszer cucc és nincs rá szükséged akkor állítsd le
-
Pukkancs
aktív tag
Hali, volna egy problémám a régebbi vinyómmal, a héten került a gépbe egy 1 terrás merevlemez új oprendszerrel meg mindennel, de elötte volt benne kettő, egy wd caviar blue meg egy green, a greenen csak adat volt, oprendszer nem, de most azt csinálja a gép, hogy bootolásnál kiírja mind a 3 merevlemezt, de sajátgépben csak a kéket látja, a zöldet pedig nem, viszont ha kiveszem a gépből, akkor meg el sem akar indulni, tehát van egy vinyóm, aminek semmi haszna sincs a gépben, viszont nem indul el nélküle, valami ötletetek volna, hogy hogyan tudnám újra életre kelteni?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Iomega #35509 üzenetére
Mert a háttérben az USB elektronika ha kéred, ha nem, titkosítva rögzíti az adatokat. Alapban valóban nem kell, de ha egyszer is piszkáltad a titkosítási részt, akkor addig míg nincs "feloldva" a drive, nem éred el. Ha a titkosítás nem kell, akkor ne is próbálgasd, mert ha az adatok vagy a kulcs elszáll a felületről, semmi adat nem menthető róla. Ha nem piszkálod, akkor még egyes verzióknál profi cég esetleg tud adatot menteni, de ez is típusfüggő! (Egyedi kulcsot generál, így ha az megsérült, a jelszó ismeretében tudtommal egy újabb titkosítás létrehozása sem segít. Az adatok elvesznek ilyen esetben!)
Vagyis, az adatok biztonságos cipelésére találták ki ezt a külső drive-ot, NEM A TÁROLÁSUKRA! Ezt jó, ha a használatánál figyelembe veszed.
Nem akarom piszkálni a drive-ot, nem az a célom, hanem a használatát említem csak meg, amire kitalálták. (Hiszen más biztonsági szintet kell tudnia egy fixen használt eszköznek, és egy mobil, könnyen elhagyható vagy ellophatónak.)
-
Iomega
addikt
válasz
ThodEE #35510 üzenetére
Eltávolítottam ezt a bizonyos WD SES driver-t, ugyanaz a jelenség továbbra is.
Rácsatlakoztattam tv-re, azon is jó. Végül is teszi a dolgát, ahogy kell, csak WIN7-tel , ha már csatlakoztatva van a HDD, és újraindítod a gépet, akkor nem tud bebootolni, csak akkor, ha teljesen leállítod, és utána indítod el. Ezt nem értem mi okozza.
-
Iomega
addikt
válasz
ThodEE #35508 üzenetére
Most próbáltam ki egy másik laptopon, amin XP van, azon nem jelentkezik a probléma. Arra nincs telepítve ez a WD SES drive, lehet, hogy az a ludas. Kipróbálom úgy is, hogy eltávolítom.
Egyébként azt nem tudom, hogy miért kell telepíteni a WD által javasolt SES drivert?Mikor a másik gépen nincs rajta, látni is, viszont tökéletesen üzemel anélkül is a vinyó.
-
Iomega
addikt
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, talán tudtok segíteni, vagy esetleg más is tapasztalt ilyet.
Vettem egy WD My Passport Ultra 2,5"-os 1TB-os külső vinyót. Elindítottam a gépet, majd csatlakoztattam a vinyót, felismerte a laptop, és gond nélkül üzemel, ahogy kell.
Ha újraindítom a gépet, nem tud bebootolni, ha csatlakoztatva van a külső vinyó. Viszont, ha leállítom teljesen a gépet, és úgy indítom újra, akkor elindul, de lassabban bootol be a Windows7. Ilyet még nem tapasztaltam korábban. Mi lehet a gond?Van még két külső vinyó (2,5"), szintén 1TB-os és egy 320GBos, azokkal nem jelentkezik ez a jelenség.
-
djculture
félisten
válasz
dances #35504 üzenetére
Gyakorlatilag mivel a gyártás utáni ellenőrzés már nem olyan szintű egyik cégnél se (láthatóna sporolás megy ezen is) így kerül ki elég sok rossz már ezekböl is. (WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB-ból én is bontottam már ki 2db -ot ugy hogy betéve meg se mukkant) De hogy ha hibás egyböl kibontás utáni 1-2 óra alatt kiderül, ha viszont jó akkor sokáig megbizthatóan működnek. Még mindig jobb minőséggel bírnak mint a blue green wd-k vagy segate förmedvények a toshibáról nem is beszélek.
-
dances
tag
Üdv!
Djculture kollégától kérdezném:
az új, ZEX végű wd black -kekkel mik a szervizes tapasztalatok? -
Sziasztok!
1TB-os Seagate Barracuda (ST1000DM003 ) winyom folyton parkolgat.
Mi a javasolt eljaras a fejparkolas kikapcsolasara ennel a tipusnal?Ha HDsentinelben a fejlett energiagazdalkodast maximalis teljesitmenyre huzom, azzal ki van kapcsolva a parkolas?
Ez atirja a firmware-ben, vagy csak a progi futasa alatt ervenyes?Koszi!
-
ThodEE
őstag
válasz
Dagobert07 #35501 üzenetére
Ha kevés a ramod, akkor a virtuális memória lehet.
-
Dagobert07
tag
válasz
tranceplanet #35500 üzenetére
Értem köszönöm akkor egy Ram növelés eshet jól , köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest