- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
Zsivaagoo #41088 üzenetére
Honnan a túróból töltsek le fw-t a Samu HDD-hez? Próbáltam a Seagate oldalán, serial number megadása után azt írja, hogy "A field update is not available for this serial number."
Megnéztem az energiatakarékossági beállításokat, letiltottam, hogy kikapcsolja a vinyókat.Szóval most már csak ez a fw frissítés a kérdéses.
-
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #41095 üzenetére
Bootot még kibírom, az most az AAKS-ről 5-10 perc
Utána meg halál. Mondjuk egy program telepítése saját magáról.(#41094) Doky586: valóban keverem itt a dolgokat, bár elvileg a Red strapabíró, de nekem vagy Blue kell, vagy Black, vagy más márka 7200RPM. Most szétnézek fogalmak ügyében.
-
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #41092 üzenetére
"olcsó"
13-16k HUF. 22-ért kapok olyan Toshibát ami van. "olcsó"IDE cuccot felejtsd el. Mintha ott se lenne. Nem a te dolgod. Most egy csapágyas HDD-t kell lecserélni, meg jó sok helyet szerezni. Profilomon látod a gépet, nem egy hulladék azért.
De pont az ilyenek miatt jöttem kérdezni. Nagy kedvem nincs rárakni az IDE 80GB-ra az XP-t, csak azért, mert a 2TB-ot nem szereti. Az lassú már. *buntu mikor nagy ritkán kell róla, elég lomha. Olyan jó kis pörgős cucc kell mint a Toshibám. Csak erre meg mostanában azt mondják, hajlamos a jel nélküli meghibásodásra.
Amúgy WD redben gondolkoztam én is. XP-Vista-7 meg adat lenne rajta. Ezzel teli is az MRB elsődleges lista.
Win10 még nem tudom melyikre kerül. De ahhoz hely is kell. -
mekker
őstag
válasz
Zsivaagoo #38621 üzenetére
Ez egy régebbi ('08-'09 küörüli) LC 420H táp. Hát a címkéje alapján jó ha megfelel egy 300w-os tápnak, de rosszakat konkrétan erről a tápról nem nagyon olvastam és számtech-boltban dolgozók is írják, hogy ritkán hal meg a többi olcsó cucchoz képest és akkor sem viszi el a gépet. Na meg a helyi sztech boltosok sem véletlen ezzel a modellel szerelik az olcsó konfigok nagy részét.
Szerintem csak kezd amortizálódni a merevlemez bele, úgy látszik 5 év után most kezdi megadni magát (bár nem rendszerlemezként használva szerintem még használható marad talán 1-2-3 évig). Talán olyan július vége óta kezdett el csak kékhalálozni.Nem akarok offban vitatkozni, hogy LC vagy nem LC, de nem áll szándékomban most tápot cserélni. Lehet, hogy igazad van, de szvsz egy rossz táp max. 2-3 éven belül megölte volna teljesen. De azért megfontolom, majd nézek valamikor egy használt FSP/Chieftec tápot.
-
King Unique
titán
válasz
Zsivaagoo #38557 üzenetére
Atya isten, vállalati gépen....
Bár ismerősöm kolléganőjét, miután lapátra tették, szakik szemügyre vették céges laptopját....voltak rajta pajzán, inkább trágár levelek, animal stb.....
Nyilván az egy dolog, ha vki ilyet művel/ néz, abba most ne menjünk bele, de attól még mért ennyire hülye, h munkahelyi gépére pakolja... -
-
qanic
tag
válasz
Zsivaagoo #37992 üzenetére
Úgy néz ki mégsem akkora a baj, mint gondoltam.
Felraktam egy WIN8-at a saját gépemre és kiderült, hogy a két 4TB-s HDD-nek és a két acronis mentésnek nincs semmi baja (vissza is állítottam) csak a WIN7 nem látta őket USB-n keresztül. Szóval a továbbiakban "csak" az utolsó 1 hetes munkám megmentése a tét az SSD-ről.
A WIN8 felajánlja a javítást, de nem megy és másik rendszer mellé bedugva az SSD-t megpróbálja beolvasni és akkor úgy belassít mindent, hogy gyakorlatilag lefagy a gép.
Meg lehet azt oldani, hogy ne kezdje el beolvasni és úgy valamilyen javító programmal rámenni?
Ha egy bootolható telepítőről felültelepítem az eredeti WIN8-at egy újjal, akkor megmaradnak az egyéb fájljaim rajta? Nem tudom melyik megoldás lenne a célszerűbb. -
mpeti3
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #37995 üzenetére
Értem. Akkor semmit nem tudok, meg nem is kell tennem, csak figyelgessem ahogyan tönkremegy?
Egyébként lehetséges hogy még garanciás, bár fogalmam sincs már hogy mennyit adtak rá, valószínű csak egy évet és akkor lehetséges, hogy már letelt, de előkeresem a papírjait...
És akkor az lehetséges, hogy ettől fagyogatott ki mostanában a gép? Előfordult olyan, hogy leginkább online játékoknál, (ilyen egyszerűbb dolgokra kell gondolni pl.: Age of Empires 2) de volt hogy filmnézés közben is kifagyott, volt hogy beakadt a hang is és csak reset segített. Ritkán vagy 5-6-szor történt ilyen az elmúlt 3 hónapban...
-
qanic
tag
válasz
Zsivaagoo #37990 üzenetére
Mindkét HDD 4TB-os egyformák és ugyanúgy vannak partícionálva. A HDD1-en 3,01 TB foglalt. Ezek szerint lehet, hogy a másikat is fogom látni (ami tele van), ha a saját gépemre felrakom a WIN8-at egy HDD-re? Jó lenne mert azon is van acronis mentés.
Az SSD USB-n keresztül teljesen lefojtja a gépet, de a sajátomban megpróbál elindulni a WIN8, tehát hardver ügyileg nincs baja.
Minőségi tápom van és acronis mentéseim, mégis bajban vagyok.
-
-
-
utgyuru
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #36728 üzenetére
USB szelektív felfüggesztés beállítás - ezt rakjam tiltásra?
Előjött még valami: miután kikapcsolom a gépet, a hdd pörög tovább. Kihúzom a gépből az usb-t, leáll. Visszadugom (gép változatlanul kikapcsolva), és elindul egyből megint a hdd. Arra gondoltam először, hogy abba az usb-be dugtam, amin kikapcsolva is van töltés, de nem abban volt. -
DjDanee87
addikt
válasz
Zsivaagoo #36068 üzenetére
Lehet félreérthetően írtam, nem az új vinyót akarom majd formázni, hanem a "rosszra" kaptam a boltból a választ, hogy low level format, majd wd honlapján lévő progival teszteljem, mert HDD sentinel nem elfogadott garanciáztqtásnál.
Ha nem a low level format kell ezeknél már, akkor milyen módon formázzam szerinted? Felület inicializálás HDD sentinelben?
-
GNKING
tag
válasz
Zsivaagoo #35867 üzenetére
1TB-s WD Black vinyóról másoltam, sata2-s portra dugva a laptop merevlemez is.
Az az érdekes hogy egy darabig megy 70-85MB\s-kel aztán leesik 36-38MB\s-re és nem megy feljebb.
Win7-tel formázva alapbeállításokkal. Eddig minden merevlemezemet így formáztam és nem találkoztam ilyen problémával.
Több gépben is ez a jelenség áll fenn (X58, Q v. G43, ION chip). -
xcds
őstag
válasz
Zsivaagoo #35835 üzenetére
Fujitsu MHZ2160BH G2. Ez a kép hd sentinel felület teszt eredménye. 0%-osnak jelzi a vinyót, de működik. Rendszernek lassú, meg panaszkodik rá a win. Torrenteztem már szektorhibás vinyóra és amikor meg akartam nyitni a fájlt, akkor nem sikerült. ezért akarnám kizárni. Most így a felületteszt alapján hozzávetőlegesen csináltam a lemezkezelővel egy partíciót a hiba elé és egyet utána, a hibás rész meg üres partíció. Nem tudom, fizikailag is így van-e a lemezen, majd kiderül, hogy lesz-e hiba
-
-
Giot
addikt
válasz
Zsivaagoo #34795 üzenetére
Oké megnézem. Tegnapi tapasztalat, rászántam a délutánt és muszály voltam játszani. Sokat.
. De szigorúan teszter üzemmódban. 3.5-4 órán át semmi. Majd előjött, kb 1.5h ezután, fél óra majd 15-20 percenként beadta. Gondolkodtam azon hogy valami túl melegszik. De a kezdeti közel 4 óra sok.
Ha megbosszant teszek bele egy ssd-t. Csak semmi kedvem a reinstallhoz. -
KillerKollar
őstag
válasz
Zsivaagoo #34797 üzenetére
Western Digital WD1002FAEX-00Z3A0
2010 nyarán vettem.Nincs rajta értékes adat,de lehetséges hogy hétvégén nem tudok újat venni és addig is használnám a gépet,kivéve ha így káros lehet a többi hardverelemre a vinyó.Amúgy a HDD sentinel pl még mindig felismeri,továbbra is 12%-os kondíciót ír.HDD Regenerator is felismeri.Csak Windows alatt nem látom. -
Giot
addikt
válasz
Zsivaagoo #34764 üzenetére
Kábelt már cseréltem, de most megint hátha a második is rossz volt.
A Chieftec-et kizárnám. Az egész rendszerem alapjáraton és ingame is stabil, egyéb fagyások anomáliák nincsenek. Flashplayer lehet, vagy mikrotorrent ha szoftveres de most települtem újra, mi az az I/O?(#34762) pjen: Nem uefis a lapom, így csak tárolásra tudom használni.
-
madeinjapan
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #33988 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Viszont vannak fejlemények, amik sajnos nem azt bizonyítják, amit leírtál.
Ugyanis nem hagyott, és nem is hagy nyugodni a dolog, mert kipróbáltam Linux alatt (Ubuntu 9.10) az összeállítást egy BIOS reset után. A beállítások a BIOS-ban most az alapok (már ami a lemezkezelést illeti). Az Ubuntu bár nagyon sokáig töltött, de gond nélkül felismerte a két PATA-s vinyót, a SATA-s vinyót is és a SATA-s DVD-írót is, együtt!!! Tehát nem lehetetlen a dolog, sőőőőt, nagyon is lehetséges. Tudom, még mielőtt lehurrognátok, hogy a linuxos oprendszerek másként "dolgoznak" mint a windows-osak, de akkor is, VALAHOGY lehetséges windows alatt is, kérdés: HOGYAN.
A másik oldalról megközelítve, mi a fenének raktak volna egy alaplapra 2 PATA-s és 2 SATA-s csatit, ha nem tudod összekombinálni. Mert én nem találtam olyat a lap leírásában, se a lapon jumper formájában, hogy ha sata, akkor nincs pata, és fordítva.
Tehát, valahogy meg lehet csinálni, de én eddig csak tapogatózok. Szükségem lenne egy olyan tőlem felvilágosultabb emberre, aki azt mondja, hogy így kell megcsinálni: ......
Sokaknak ez egy ilyen régi lapnál felesleges időtöltés, de ez már becsületbeli ügy, nem a rászorultság miatt teszem. Tényleg kérlek Titeket, hogy segítsetek! Vagy nem marad más, mint a rendszertelepítés?
-
-
-
alratar
addikt
válasz
Zsivaagoo #33782 üzenetére
Nos a lényeg, hogy a b gépben ez nem okoz kárt, ha jó llogikázom, igaz?
HD Sentinbel van.
Igaz csak próbaverzió, de sztem az is megfelel.Egyébként milyen adatlapot töltsek ki?
Más: Az, hogy lehet, hogy a vinyot 4 felé particionáltam,. de csak 3-mat látok Win Intézőben?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #33671 üzenetére
A Toshiba / Hitachi / IBM a tápellátásra nagyon-nagyon háklis. Nem kell neki sok tüske, és a belső erősítő az örök vadászmezők felületeit olvassa csak, és ilyenkor bizony kattog. De egy-egy erőteljesebb szállítási döccenő is hasonlót okozhat.
Nekem nem voltak rossz tapasztalataim, de az is igaz, hímes tojásként kezelem, a tápellátást is megválogatom, a tartalékára is vigyázok. Lehet, hogy ez a titok nyitja?
-
Stehe
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #33660 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor kipróbálom, hogyha tiltom az USB bootot, akkor elindul-e emberi időben. Igazából próbálom optimalizálni a külső vinyót, mert a laptop belső vinyóját szeretném lecserlni egy 120Gb-os SSD-re, viszont emellé a külső vinyó minden esetben kelleni fog. És mivel a laptopban slot-in-es dvd van, így a vinyót a dvd helyére sem tudom beszerelni...
-
peter889
őstag
válasz
Zsivaagoo #33227 üzenetére
Jelenleg kb. 10%-ban telített. 2%-ban töredezett. Egy partícióval. Eddig nem érzek HDD lassulást.
Ha jobban telemásolnám, nem lenne plusz helyem a lementéshez (van két másik kis HDD-m). Most kell döntenem.
Szerinted/szerintetek ha nem foglalkoznék ezzel a problémával (hogy a gyakran használt progikat telepítsem elsőként), és mondjuk 50-70%-os telítettségnél is tennék rá gyakran használt programokat, ténylegesen érezhető lassulást okozna-e? -
plus44
veterán
válasz
Zsivaagoo #33206 üzenetére
Sajnos az számítástechnika ezen szekciója nekem teljesen kimaradt, felhasználói, illetve ezek szerint utópista szinten mozgok.
Akkor ez a vinyó már elég kuka. Egy felületi tesztet nem tudok Sentinellel lefutattni rajta, 90%-nál ( 30-35 bad sector) kifagy, majd kék halált dob, kernel_data_inpage_error felirattal, bár ezt dobja filmnézés, illetve játék közben is. Gyakorlatilag internetezésen kívül másra nem is tudom használni a gépet...
-
pjen
félisten
válasz
Zsivaagoo #33173 üzenetére
Használói azonban nem számoltak azzal, hogy a gép által generált titkos szöveget egy másik géppel meg lehet fejteni. Az Enigma feltörhetetlennek tartott kódolását az angolok és a franciák kudarcai után először a lengyel Marian Rejewski vezette, kriptográfusokból és más matematikusokból álló csoport törte fel 1932-ben. A lengyelek munkája alapján a későbbi változatokat a Bletchley Parkban állomásozó szövetséges csoport fejtette meg elektromechanikus, később elektronikus számítógépekkel. 1940-től a világháború végéig a legtöbb német üzenetet meg tudták fejteni. 1943-ban havi 80 000 üzenetet, azaz naponta mintegy 2500 üzenetet törtek fel
-
Livius
őstag
válasz
Zsivaagoo #32889 üzenetére
Akkor az Írás teszt ami ki van írva az kamu?
"Lemez felületének újrainicializálása - A lemez felületét meghatározott inicializáló mintázattal tölti fel, majd törlést hajt végre. A teszt így felülírja a tárolt adatokat, majd a szektorokat visszaolvasva ellenőrzi azok olvashatóságát és épségét. Az esetleges gyenge szektorokat és rejtett problémákat felülvizsgálja és a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre (ez a művelet a regeneráció).
A teszt után a tároló eszköz jobban használható, mivel a továbbiakban hibás területek szerepét a tartalék szektorok veszik át.
Hosszadalmas és időigényes művelet, főként ha az újrainicializálás szintje (a felülírások száma) magas." -
djculture
félisten
válasz
Zsivaagoo #32869 üzenetére
Hát ja nekem 3db 40gigás 10000rpm-s seagate enterprise van összepakolva raid0-ban 110gb-os kötetbe. Azon pont elférek minden programmal együtt, steam könyvtárral 2 játék feltelepitve. Játék nem arra kerül akkor is 80 giga a minimum. windows könyvtáram magában 19 giga.
-
Livius
őstag
válasz
Zsivaagoo #32860 üzenetére
Sok programom nem az SSD-én van, hanem ezen, de letudom menteni más gépre a dolgokat róla. Most nem gond ha időt kell rá szánni, csak 130GB adatot kell róla elmozgatni. Azt szeretném ha a lehető legmélyebb javítási próbát rálehetne ereszteni, amivel a legjobb eredmény érhető el a végén javulásban. Melyik lenne ez?
-
djculture
félisten
válasz
Zsivaagoo #32851 üzenetére
Az ilyen logikai hibákon csak a teljes felület frissités segit annál meg minden elveszik pont ez a lényege. Egyébként egy folyamatos használatban lévő drive-nál 2 évente érdemes ezt megcsinálni . Pont ezért utálom a nagy vinyókat annál az ilyen felület frissités kb kivitelezhetetlen, akkora melóval jár róla lementeni mindent hogy mindenki leszrja.
-
Mik_i
tag
válasz
Zsivaagoo #32841 üzenetére
A vinyó gépbe van építve és 2 részre van particionálva 300 - 1060 Giga arányban. A rendszer rész 75%-a szabad, viszont a második az rendszeresen tömve van, általában olyan 30-50 Giga körüli szabad hellyel.
A konfig i7, 8GB RAM, Win7 Ultimate 64, a vinyó pedig egy Samsung 1,5TB (lentebb az info kép)A második partíció egyébként már régen volt formázva, mert rendszer újrarakáskor nem szoktam bántani.
Az "Interface CRC error count" újraindítás után is változatlan értéket ad, nem változik. Vagy ennek nem kell folyamatosan növekednie bootolás után az idő előrehaladtával ha valóban kábel hibáról van szó?
Milyen további infora lenne még szükség? Köszi!
-
@matthew@
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest