- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Kérdésem az alábbi lenne:
Szval van egy stereo erősítőm, hozzá 2 jamo hangfallal. Az erősítőn nincs sub kimenet, így arra nem tudok kötni mélynyomót. Kérdésem tehát, hogy egy mono suberősítővel készített mélynyomót közvetlenül a hangkártyára (7.1 Audigy) rá tudok kötni? Tehát hogy egyidejüleg szóljon a két jamo illetve az épített sub?
Előre is köszönöm!
-
sosperecek18
őstag
Hát ez eléggé szubjektív hogy mi elég és mi nem...nekem is kb ekkora szobám van (lehet hogy egy kicsit nagyobb)...én zenére vettem két jamo 406-os front hangfalat, és mellé egy sony stereo erősítőt...subon még gondolkodom,de a két jamo is elég nagy mélyet ad (korábban Logitech z-2300-asom volt, aminek mint tudjuk elég erős mélye van, majd genius sw 6000-es) és sztem mind a kettőnél jobban szól a csupán két hangfal, mind mélyet mind magasat említve.
Sztem egy 12m2-es szobába az általad leírt jbl is bőven elég közepes hangerőn sztem simán bejárja az egész szobát a hang...ha viszont zenére kell, akkor én inkább stereoban gondolkodnék!
-
sosperecek18
őstag
válasz
Jarlaxle #5587 üzenetére
mod: bocs erre a heco vita szettre gondoltam
ez ami a 150k-s szettek között elég jónak mondható! (minőség, és elég szép teljesítmény!)
kkrisi Igazad van, bocs a félrement linkért, javítottam, a jbl tényleg jobb mint a mission!
-
sosperecek18
őstag
-
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #5555 üzenetére
Vagy veszel egy mélynyomót (aktívat) rákötöd az erősítőre és megvan a mély is.
-
sosperecek18
őstag
válasz
-harry- #5551 üzenetére
És ha ilyen kábelt alkalmazok, akkor a piros, vagy fehér kell a mélynyomóba vagy az teljesen mindegy?
hkari Én a múltkor vettem a MM-ba egy Jamo 406 front párat, sztem elég "erős" a mélye (nem sokkal marad el a Logitech z-2300-as mélyétől (ami azért elég durvulós a maga szintjén)
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Szval ismét lenne egy kérdésem:
Van egy Sony Ta-F170-es erősítőm amire 4 hangfalat lehet csatlakoztatni (2-2 esetében tudja kezelni 4-16ohm között a hangfalakat) 4 esetében vagy (A+B) esetében csak 8-16ohmig.
Szval van 2 Jamo hangfalam (amelyek 6 ohmosak), de a jöőben szeretnék egy mélynyomót társítani hozzájuk (aktívat).
Szval hogy tudom megoldani, hogy egyszerre szóljon mind a 3 hangfal?
Erősítőre ráköthetem? (De ekkor a probléma hogy csak 8-16ohmig kezeli a hangfalakat, szval a 2 jamot nem bírná? vagy mivel aktív a sub és van benne erősítő akkor ez nem számít?)
Vagy közvetlenül a hangkártyára?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sosperecek18
őstag
-
sosperecek18
őstag
Szerintetek ezt a hangfalpárat érdemes ennyiért megvenni? Hogy teljesíthet a 2-vel fentebb megjelölt pioneer hangfalhoz képest? (a 2 közül ti melyiket vennétek?) Ez elvileg 3 utas, ez mennyit számít(hat) hangzásban a pioneerhez képest?
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Végül egy ilyen erősítőt vettem Sony TA-F170:2 kérdésem lenne:
1. akkor hogyan tudom összekötni ezt a hangkártyámmal (milyen átalakító, vezeték kell hozzá és hova kell dugnom:
így néz ki maga az erősítő hátulja:2. Ti melyik hangfalt ajánljátok nekem, két lehetőség:
-Pioneer S-H240V ami a 2db 30k lenne
-Sal 3610F ami elvileg 150w és 2 mélyközép 1 jóval nagyobb mély hangszórót tartalmaz, ebből 2 34k lenne.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Van még egy lehetséges befutó: Szerintetek ez 2x?W-os
Ehhez sztetek lehet későbbiekben mélynyomót kapcsolni?(bocs de nem értek hozzá)
Megéri megvenni? Ennyiért hogy szólhat egy normálisabb hangfal mellett?
-
sosperecek18
őstag
Na nem: annyit az erősítőre szánok:
Ezeket néztem ki 19-24k-s kategóriában:
- Pioneer A-109 2x30w
- Sony TA F117R 2x50w
- Pioneer A-333 2x50w
- Kenwood KA 1060 2x50wNekem inkább a kenwood jön be, de a sony sem rossz. Ti melyiket ajánlotok?
És az adott erősítőkhöz mi az a maximális teljesítményű hangfal amit még vinne?Tehát leginkább zenére kellene az erősítő.
-
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #5508 üzenetére
Illetve még 1 kérdés, ha lesz pénzem akkor subot (gondolom aktívat kellesz hozzá venni) de azt hogy kapcsolom össze az erősítővel, hogy kapja a hangkártyából jövő jelet vagy közvetlenül a hangkártyába kellesz dugni?
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik hogy a meglévő hangrendszerem sikerül eladnom (Genius 5.1 6000), és szeretnék egy 2.1-es erősítős rendszert kiépíteni (zenére és játékra kell)
mivel nem akarok sok-sok pénzt költeni, így használtak között nézelődök:Ti milyet ajánlanátok (márkát) amelyek között érdemes nézelődni és mellesleg nem is 60-as évekbeli korszakot idéznek (kb 25k-t szánok rá)
További kérdéseim: hogyan tudom az pc-s hankártyával összekötni magát az erősítőt? (audigy se 7.1-es)
Ha mondjuk veszek 2*50/60w-os erősítőt (8ohm), mekkora az a hangfal ami ideális hozzá teljesítményben?Előre is kössz!
-
sosperecek18
őstag
válasz
nebulo5 #5491 üzenetére
Én ilyenekre gondoltam a hátsók helyett Szted menni fog vele rendesen? (bocs hogy ilyen "alap" dolgokkal nyöszögök itt de hangfal erősítő terén nem vagyok egyáltalán képben...
-
sosperecek18
őstag
Hello mindenkinek!
Egy kérdésem lenne, tudom nem teljesen ide tartozik, de végül is az erősítő miatt kérdezném:Tehát van egy Genius 5.1 6000-es hangrendszerem, ma a két front hangfalat kicseréltem 2 régi hifi (8ohm-os) hangfalra. (érezhetően javult a hangzása, megjelent a középtartomány)
A kérdésem hogy a 2 hátsó hangfalat cserélhetem e így 8ohmos hangfalakra? (elvileg 6-8ohmos az erősítő ami a subban van)
Aktív témák
Hirdetés
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest