- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dorian #29722 üzenetére
0 dB a referenciaszint.ez az alap,ehhez lehet a többi hullámsávot fel vagy lefelé hangolni. Emlékezetem szerint az erősitők hangjánál a 0 az 1 kHzes frekvencia 95 dB hangja felel meg 2,83 volton. Ezt már régen olvastam. És ezt is hogy így lehet kiszámolni,hányad részét használod kiaz erősitődnek: (inv)log ez pl -50 nél ezt adná: (-50dB/20)=0.0032
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #29722 üzenetére
Érdekes, de nálam sem az onkyo sem a 255 nem húzta vissza a frontokat, inkább emelt +1-2dB-t. Sőt a bal oldali frontnak mint a 2 erősítő jobban megemelte és zenénél érezhető volt a bal oldal dominanciája, de csak 1 vagy 2 dB eltérés volt. Mert ha mindent levitte volna nekem is, akkor megértem, de ha csak a mélyet, és tekerhettem én majd maxig akkor sme nagyon volt mély hangom
Erősítőknél hogyan állapítják meg a 0dB pozícióját? Tehát, hogy mettől meddig terjed a skála? Gyártófüggő, de mi alapján?.
Ne ezt megnem mondom neked, de véleményem szerin tpus és gyártó függő, mert ha leraknánk egymás mellé a te denonodat és az én HKmat, akkor biztos "hangosabb", lenne a tied mint az enyém.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Dorian #29689 üzenetére
Én azt mondtam a havernak, hogy "Te beteg vagy" mikor mesélte miket csinált a hangfalain és hogy mennyi időt ölt bele... Aztán meg is hallgattam őket. A mozi része nem nyűgözött annyira le, de a zene/Bocelli az brutál volt.
bajnokpityu:
a Jamo 606 kb a wharfi obsidiannal egyezik.nem ugyanazok,de azonos kategória.izlés dolga.
Amúgy ez most pozitív, vagy negatív kritika volt? -
s7evcsenko
addikt
válasz
Dorian #29681 üzenetére
Igen, film az elsődleges.
Zenében éppen amihez kedvem támad. Ákos, István a király, Andrea Bocelli, Michael Jackson, Rap, soul... ilyesmi. a Metál nem az én stílusom, az tuc-tucot meg kinőttem szerintem.Panelban lakom, kb. 18m2 a szoba, és eddig a korábbi, régebben linkelt termékeimen hallgattam mindezeket. A filmekben nem volt igazából hiányérzetem, zenehallgatást meg mellőztem.
Mígnem nemrég átmentem a haverhoz, akinek saját építésű hangrendszere van. Másik bolygón éreztem magam. Kicsit már bánom is, hogy átmentem hozzá.Mivel az erősítő már biztos, hogy cserélve lesz, ezért és a havernál hallottak miatt gondoltam, hogy akkor a hangfalakat is cserélem.
Nem akarok full-extrás hangfalakat, olyat akarok, ami kb. mindenben hozza az átlagot, vagy az felett egy kicsivel. De ne legyen az, amit itt 1-2 szettre mondtatok, hogy doboz hang, meg 0 magas...
Lehet, hogy kicsit már idegesítő vagyok, de ugye az ember nem vesz évente ilyesmit, ezért inkább jól megrágom a dolgot.BBéci: ha ezt meg tudnám tenni, nem szaporítanám itt a hsz-eim.
Sajnos itt pécsen nagyon gyér a kínálat ilyen téren... a már linkelt Jamo 606-on kívül semmi komoly hangfalt sem találtam. -
Tommyboy200
csendes tag
-
Brandys
tag
válasz
Dorian #29633 üzenetére
Van egy Polk Audio TSI400-as szettem PSW-125-ös subbal. Ezt most nem akarom cserélni különböző okok miatt. Volt egy 255-ös Harmanom, amit a fiam megörökölt. Egyébként nem szóltak együtt rosszul. Megj.: a Polkoknak kellett úgy 100 óra mire minden a helyére került (mély, közép, magas) Talán ezért a Harman felé húz a szívem, de akkor biztos, hogy min. 3XX széria. De igazán nem vagyok biztos magamban, ami elég nagy baj, tudom. Szóval ...
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #29585 üzenetére
Ehhez mondjuk én egy-két egyéb dolgot is hozzátennék (ha már úgy is rég írogattam ide).
Vegyétek figyelembe, hogy nagyjából hasonló kategóriájú erősítőknél azért ezek pici különbségek jellemzően. Mondjuk személy szerint én a Denon 1xxx-es sorozatát kevéskének éreztem az igényeimhez mérten. A 2xxx már valóban komolyabb, de az ára is. A H/K 255 szvsz valahol a kettő között van hangminőségben, amit az újkori ára (180K) is sugall. Az Onkyo ezekben a kategóriákban nálam utolsóként jön csak.
Viszont mindemellett javaslom átgondolásra a csatlakozókat is, mert arról az utóbbi időben nem sok szó esett. A példánál maradva a Denon 1911 már elég spórolós ilyen tekintetben, hiába van rajta 4+1 HDMI. Az egyik leginkább "jól jöhet" kategória pl. a H/K 255-ön, a 7.1-es analóg kimenet, de a 7.1 pre-out sem utolsó dolog.
-
Brandys
tag
válasz
Dorian #29608 üzenetére
Értem én az áfát, csak ha bruttó 150 K-ért vennél valamit az egyik sarkon, a másikon meg megkapod ugyanazt 30 K-val olcsóbban ugyanolyan kondíciókkal, akkor az miért nem jó?
Ez olyan dolog, hogy aki pl. ilyen erősítőr akart volna venni és megkér, hogy vegyem meg neki és másnap elkérek tőle 30 K-val kevesebbet a doboz átadásakor ...
Velem ezt bárki eljátszhatja. -
tjojo
tag
válasz
Dorian #29585 üzenetére
Használt is jó. Bár attól picit ódzkodok, de ha még van rá garancia, akkor nincs probléma.
HD hang? Nem tudom, főleg bluray filmjeim vannak és van pár zenei anyag is Hd hanggal.
Eret nem vágok ha nincs, de jobban örülnék ha lenne. Minjárt szétnézek az említett fórumon, hátha találok valamit.A használt Onkyoról véleményed van?
-
incipio
csendes tag
válasz
Dorian #29553 üzenetére
Film / Zene arány 50-50 %, szoba mérete : 6m * 4m. Zenei stílus : leginkább elektronikus, pop zene, de ízlésem a komolyzenétől a heavy metálig bármi.
Másik kérdés : Ha mondjuk az erősítőm 7*100 W-os, hangfalakból mennyivel nagyobb teljesítményűt kell vennem? 150-200 W-osat? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #29561 üzenetére
azért hozzátenném,az első hangfalaim igen rockosak.emellé ha valami HKt vettem volna denon helyett,már teljesen használhatatlan lett volna.
szóval bizonyos hangfalak mellé bátran ajánlom a denont is metálra,rockra.sőt,a rotelen is simán élvezetes mondjuk egy blind myself, vagy egy subsribe.
-
incipio
csendes tag
válasz
Dorian #29553 üzenetére
500-ezrem azért most nincs egyösszegben kiperkálni egy komplett rendszerre. Az elgondolásom a következő volt: bedöglött a Pioneer sztereó erősítőm (10 éves kb.), gondoltam, lassacskán kiépítek egy rendszert. Az erősítő jó volna csak zenehallgatásra addig, amíg nincs pénzem hangfalakra (lehet hogy fél év is akár
) .
Az #1. hsz-ben olvastam, hogy 150 feletti az az erősítő, ami már jó minőségű (középkategóriás). Használtban nem merek gondolkodni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #29547 üzenetére
azt vettem észre,hogy amúgy ennek a lemeznek a jelszintje igen alacsony.lehet,h pont ezek miatt a betétek miatt.
FIM Audiophile Reference IV.
én még ezt szoktam próbálgatni, unásig hallgattam a flacot. az a meglepő, hogy azon kívül,h elég jól szól,még élvezetesek a zenék is -
robi0604
őstag
válasz
Dorian #29520 üzenetére
Erre a "HD AUDIO" megfogalmazásra Én is kíváncsi lennék...
Flac formátumot (néhány kivételes esetet nem tekintve) jobb esetben CD-ről, rosszabb esetben pedig mp3-ból szoktak készíteni, melyek az eredeti forráshoz (közel)azonos hangot reprodukálnak. Az eredménybe természetesen beleszól a forrás masterelése és a tömörítés mértéke is.
-
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #29396 üzenetére
Van egy majd közel fél milliós rendszered ha a listaárakat vesszük alapul. Itt azért érződni kellett volna annak a hűha most le esett az állam érzésnek, ha ennyire jók a "normál" tápkábelek, ugyan úgy mint a szűrőnél, ahol tényleg érezted a változást, és nem csak hallgattad, hogy most van nincs, kicsi, hanem tényleges érzés volt, amit egyből érez az ember. Ha már gondolkozni kell rajta, hogy most jobb vagy nem, akkor az a befektetés szerintem nem éri meg.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #29211 üzenetére
Azóta már elkészültek a vörösesbarna panelek, de egy kalap pénz is kellene hozzájuk.
Az nem igaz, hogy duplájába kerül a furnérozott bútorlap, pillanatok alatt utána tudsz járni. Talán 20-25 százalékkal drágább. Nyilván nem mahagónira gondolok, hanem a legolcsóbb bükkre, amit színre kell pácolni, de úgy is sokkalta szebb, mint a fóliás.
Meséltem, hogy végül a legdrágább árajánlat feléért készíttettem. -
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
-
cekkk
veterán
válasz
Dorian #29036 üzenetére
Marad nálam az erősítő.
De írtam Foppának, hogy van itt Debrecenben egy 2309es Denon igaz 125ért árulja, nekem ide adná 105ért, mondtam neki, hogy segítek megvenni azt ha gondolja. És mivel eljött volna Debrecenbe az erősítőmért, és ez is Debrecenben van, ha ezt veszi akkor nálam ki próbálhatja nyugodtan a Dalikkal, meg persze letesztelni, hogy semmi gond nincs az erősítővel. -
T.ati
tag
válasz
Dorian #29039 üzenetére
Bocsi, Sanci38-nak szerettem volna válaszolni, csak félrenyomtam:-)
Voltam ma egy Media Marktban, ahol Michael Bublé koncertlemeze szólt, HK 360-as erősítőn keresztűl, JBL hangfalon(sajnos nem jegyeztem meg a típust). És annyira messze volt az én rendszeremtől, gondoltam egy erősítő csere segítene közelebb hozni azt a hangzást. De ha azt mondjátok nem lesz érezhető különbség, akkor nem erőltetem a dolgot.
-
foppa
tag
válasz
Dorian #29022 üzenetére
Láttam 1911-es Denont 110k-ért, amely kb egy szinten van az említett Onkyo modellekkel! Viszont ez inkább zenére való ahogy olvastam pár helyen, de a Dalikhoz inkább a Denon ajánlottad te is! Szerinted mozihoz inkább a 255-ös HK-t vàlasszam?
A HK 360 megér plussz 40k-t az említettekhez képest? -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #28588 üzenetére
HK CDd van?
nem marantz?nem igazán értem ezt az elő-végfok nyűgöt.mi azzal a gond,hogy a jelforrásból digiten megy a jel a HM erősitőbe, analógon a sztereoba.ha HM kell, akkor átváltok a sztereon arra a z inputra,ami a HM erősitő front 2.0 előkimenete,egyébként meg HM nélkül analóg imputon hallgatom a sima sztereot.
nincs dugdosás,összesen inputot kell választani a sztereon.jó,hát nyilván bukok valamit azon,h dupla előerősités van házimozin,de ott valahogy nem zavar.de sztem nagyfeszültségű hangfal szintű jelet váltani gázabb..
-
cekkk
veterán
-
python1
veterán
válasz
Dorian #28490 üzenetére
Elméletileg nem szabadna,nekem egyik kábelemnél sem volt ilyen teflon szalag csak arra szolgálhat,hogy jobban passzoljanak a menetek egymáshoz ne tekeredjenek szét olyan könnyen.
Ha már szét szedted akkor megnézhetnéd,hogy nem-e elengedett a forrasztás valahol,mind két végét nézd meg. -
python1
veterán
válasz
Dorian #28479 üzenetére
Jó lehet az is,csak ne teljesen a gránit felülete alá hanem képezz ki talpacskákat több rétegben egymásra helyezve.Na figyu akkor viszek a hangfalaid alá is vastag fa talpat is meg mindenféle gumi,csapágy,tüske alátétet.Meg akkor kezdünk valamit a szoba akusztikáddal is ahogy meg ígértem.
Rá érsz a centerekkel, vagy 2 hónap mire meg lesz az erősítő. -
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
Dorian #28360 üzenetére
Na az fog hozni neked érdekes dolgokat,hangzásban!
Zenei lejátszáshoz is használom a Media Player Clasicot FFDshov-val jitter korrekció bekapcsolásával.
Ajánlom bajnokpityunak is,igaz inkább filmekhez van de zenénél érdekes dolgokat vettem észre a többi lejátszóhoz képest. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #28360 üzenetére
asszem a hangfal kábel vásárlással megvárom,mig legalább az erősitőig eljut olyan hang,amilyet szeretnék.
szerintem ICn sokkal több múlik,mint a hangfalkábelen.amiket irtak,h milyen hibái vannak kábeleknek,sokkal több múlt az erősitő,v az IC, esetleg a DAC cserén.ezeket 3mp alatt lehetett érezni.
-
-
törölt tag
válasz
Dorian #28119 üzenetére
Ennél jobb kritikát nem kapnál szerintem senkitől.
Na ezért érdemes volt teszttelgetni,kisérletezgetni.Más: Tényleg jó áron van a 2311:1910 árában,sztem aki teheti(és Python amennyit elbír
) rendeljen,.Én már megegyeztem egy Denon 3806-ra. Csak a Yamahának kellene elmennie..
Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest