- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30269 üzenetére
Tapasztalatom szerint a CD-játszók D/A konvertere egyértelműen jobb minőségű, mint a hozzájuk árban passzoló AV receivereké.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30268 üzenetére
... ami viszont Python miatt viszonylag sürgős lenne, vagyis még mielőtt visszamegy Németo-ba.
A 2809 DAC-ával én elégedett vagyok, nyilván a beépítettekhez viszonyítva, külsővel gondolom nem rúghat labdába. De nagy különbség nincs a H/K 755 CD-je és a Denon sajátja közt.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30264 üzenetére
Ne azon lovagoljunk, hogy mennyi az új ár, itt a topikban szinte mindenki használtat vesz.
Egyébként egy 110000 forintos lejátszóhoz simán passzol a háromszorosába kerülő AV receiver, ahogy ahhoz legalább a kétszereséért választunk 5.0 szettet.
Soroljam a neveket, akik 700000 forintos, vagy még drágább erősítőkkel használják a Dunét?
Állítólag javítani fognak a Dune DAC-ján. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30265 üzenetére
Ne hergelj.
Ha tovább olvasgatok, borul az agyam és indulok DAC-ot venni...
Megpróbálom legalább azt kivárni, hogy méltóbb szobaakusztikával próbálhassam ki... -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30262 üzenetére
Arra céloztam, hogy a Dune tudását maximálisan az említett erősítőkkel lehet kiaknázni. Valamint arra, hogy a bennük lévő D/A konverter minősége már egyértelműen jobb a Dunében lévőnél.
A linkelt 2310-es mindössze 145000 forint. -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30237 üzenetére
Na igen, maj'd el is felejtettelek...
Python: Ilyen a jó háziasszony, elvisel minket!
-
Pecc
őstag
válasz
bajnokpityu #30189 üzenetére
Csináltatnék rá, mert az enyémen nincsen.
python1 - Köszi, de pontosabb méret érdekelt volna. -
lean
aktív tag
válasz
bajnokpityu #30140 üzenetére
nem célom megvédeni a belépő szintű erősítőket, de:
- a beszédet már egy Sokol rádión is meg lehetett érteni annak idején, durva is lenne ha ezen múlna...
- nem sűrűn nézel filmet nekem úgy tűnik, legalábbis 5.1 egyben, mert nem 5 csatin jön a robbanás hanem abból az irányból ahol a robbanás történt, ha előtted elölről, ha hátadnál, hátulról...+ a sub, amit pont azért találtak ki aktívra, hogy legyen elég teljesítmény a robbanásokhoz...így a 5 csatornának a robbanásból a vágási freki fölötti részt kell adni, ez meg már a helyiség m3 / sub méret + AV erősítőteljesítmény arány helyes megválasztásán múlik. szvsz ja igen a "hangminőség" az már megint más kérdés. -
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #30140 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy inkább hangminőségben mint erőben vannak hiányosságok a belépő AV erősítőknél. Ha csak a sajátomat hozom fel, 480w-os táp van benne és az én 18m2-emre mozin nagy dinamikával szólal meg. Persze zenén nem az igazi, de amíg (így 28 éves fejjel) kielégít a hiphop, RnB mint stílus, nem is akarok befektetni egy Pioneer Susano-ba
Én csak azt mondom, hogy ha vki 10-15 m2-en akar kialakítani egy kis moziszigetet és csak újban gondolkodik, nem kell Denon AVR-4311-re összekuporgatnia....
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #30135 üzenetére
Van akinek fontos, hogy újonnan kerüljön hozzá az erősítő és nem tud magának megengedni 100-150ezreset. És ez is kielégíti minden mozis igényét...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30135 üzenetére
Nem egyáltalán nem bántam meg,sőt!
Jól emlékszel: Denon AVR3806-ot.
Lehet félreértettél de nem irtam semmit a használt ellen hanem az egybeszett ellen....
Mármint ha valaki fél használtat venni és mindenképp újat akar akkor inkább vegyen belépő komponens rendszert mint egybeszettet,és lessen mikor nem tudja a következő készüléket (pl laptop vagy médiajátszó) rákötni és kénytelen legyen "barkács" eszközökhöz folyamodni ahelyett hogy anno megfelelőt választott volna.
Abban viszont teljes mértékben egyetértek veled hogy az Én denonom messze inkább HD-képes hangvisszaadással rendelkezik dekóder nélkül (természetesen majd hozzáillő hangdobozokkal,ami egy másik történet) mint az ugyanebben az árban lkapható dekóóderes erősitők többsége. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30131 üzenetére
Én viszont azt mondom hogy inkább egy 60 ezres belépő AV receiver ,mint 120ért egybeszett,hamár csak ennyire telik..Erre legyen példa BullZeye irásai: mekkorákat szív!! És gondolom azt minden értelmes ember megérti hogy ennyiért nincs se bestbuy,se High-End. Ha zenére kell vagy minőségi hangzást akar, akkor vagy sztereó,vagy jóval magasabb osztály.
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #30128 üzenetére
Azért ne essünk át a ló túloldalára... ne arról szóljon a fórum, hogy fikázzuk a belépő szintű erősítőket! Van akinek egy bögreszett után maga a Mennyország hangzásban
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30120 üzenetére
60 pénzért már az is szép teljesítmény, hogy egyáltalán megszólaltatják a hangszórókat.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #30120 üzenetére
Az egy másik történet, hogy ennyi pénzért az új erősítők milyen minőséget képviselnek. De ez nem válasz arra a kérdésre, hogy melyiket vegye.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #30115 üzenetére
Tény, hogy a kérdésére nem válaszoltál. Viszont kapott egy rövidített verziós hifi körképet.
-
laci7878
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30112 üzenetére
Hát lehet,hogy én vagyok a hü...,de én nem látom,hogy arra a kérdésre válaszoltál,vagy válaszoltatok volna amit feltettem.
Az,hogy nem éri meg ezért meg azért,meg hogy így van eladó-úgy van eladó jobb stb-stb.látom és tisztában vagyok vele,de azek nem a válaszok.Ezek hozzászólások.(szerintem)
De azért köszönöm. -
laci7878
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30105 üzenetére
Tisztában vagyok vele,de "sajnos" ennyire telik.Most inkább a születendő gyermekemre költök.
De az asszony rágja a fülem,mert régebben egy sony hifivel hajtottam őket és sajna a végfok kezdett kisülni(egyre halkabb lett).
De ha nektek is meglenne kötve a kezetek,és csak ennyire telne,a ti tudásotokkal és tapasztalatotokkal melyiket választanátok? -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30094 üzenetére
Jó, de itt HDMI csatlakozásról volt szó. Nem vagyok informatikai szaki, ezért számomra az egyértelmű, hogy egy laptopból HDMI-n digitális hangformátumokat lehet kivezetni. Másnak nem is lenne értelme.
-
BullZeye
veterán
válasz
bajnokpityu #30088 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy mikor TV-re van kitéve, akkor csak a HDMIn jön hang és kép, többi ilyen jellegű portot letiltja. Mert ha működne a fejhallgató port, akkor barkács módszerrel átalakítóval rca audio-ra kötném a stereo hangot, jobb mint a semmi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30081 üzenetére
a marantzokat miért kinálják olyan drágán használtan idehaza?
akármi másik márka használtan úgy bukja árát,hogy na.
mondjuk nem kelnek el,de ettől még irreálisak sztem az irányárak is. -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30075 üzenetére
Most indulok az erősítőért, még ma összelövöm a rendszert.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30075 üzenetére
Amelyiket érdekesnek találod
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30069 üzenetére
Itt van egy teszt [link] és néhány érdekes diagramm a 2309-ről, ezt elolvasnám a helyedben.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30068 üzenetére
A Denon AVR-2309 User Manual-ból:
Playback in the PURE DIRECT Mode
This is the mode that recreates the original sound most faithfully, providing extremely high quality sound
Press [PURE DIRECT].
To cancel, press [PURE DIRECT] again
• When in the PURE DIRECT mode, the on-screen display is not displayed and the display on the main unit is turned off
• If the HDMI input connector is selected, video outputs are output in the PURE DIRECT mode
• The channel level and surround parameters in the PURE DIRECT mode are the same as in the DIRECT mode. -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30063 üzenetére
Máris intézkedem.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30060 üzenetére
Igen van olyan, hogy illik hozzá az ezüst és a fekete is. Viszont nálunk az ezüst nem mutat. Most biztos hülyének néztek, de egy hasonló méretű dobozt alufóliával burkolva az erősítő helyére tettem. Tudom a szín nem pont olyan, a forma egyáltalán nem olyan, de mégis legalább a karakter kijött belőle és egy hasonló méretű ezüst foltot legalább meg lehetett nézni.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30055 üzenetére
Egyébként ebéd közben gondolkodtam és lehet, hogy hajlok a 2310-re 130K-ért, talán nem rossz üzlet és elég is lenne és még pénzem is maradna egy Dune Base 3.0-ra. Később váltanék (ha nem jönne be) egy nagy Marantz-ra ha mégis úgy látom, hogy szükséges.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30055 üzenetére
Jó gép jó áron.
Nem is annyira a bútorok színe a döntő, hanem a nappali karaktere. Fa födém igazi nagy látszó gerendákkal, kandalló, sötét bronzos lámpa és egyéb fém kiegészítők, valahogy az ezüst nem illik a képbe. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30054 üzenetére
mostan bevallhatom amúgy,h egy 2309et néztem ki.2 óra mulva jár le a vaterán,utána privátban venném a héten.elvileg a 2106ot szerdán viszik.
egyébként pont fekete.
nekünk a mostani uj butorok elég sötét wengék,a fekete sztereom is eltűnik.neked milyen szinű a bútor,hogy csak a fekete illik hozzá? -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30052 üzenetére
Én is láttam és jó áron is lenne ... de hát a szín ... a fene egye meg. Ha elborul az agyam mindjárt elmegyek a Saturnba és veszek egy 1911-es Denont, ha nem tetszik eladom. Persze ez sem jó út igazán ... venni - eladni. Egy dologtól félek, hogy ezekhez a hangfalakhoz kevés lenne. Kinek van 1911-ese? Mondjon már valamit!
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #30048 üzenetére
Gondolom, továbbra is motorozol...
Nekem is fel kellett világosítanom az asszonyt, hogy a sztereo és házimozinak az az előnye, hogy van hozzá távirányító... Azzal, akkor kapcsolom ki, amikor csak kedvem tartja.
Azóta, ha a zenét nem is kedveli annyira, de a filmeket szívesen nézi.....Persze, ezt kicsit sarkosítva írtam le, de a lényeg benne van.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30048 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, ha erre:
"Igen, néztem és meg is venném, de a 6004-esből nincs fekete az országban és nekem csak az jöhet szóba a nappali karaktere (no meg az asszony) miatt."
Jelentése: nekem is a fekete jöhet szóba, az asszony egy +++ tényező. -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30038 üzenetére
az asszony egy tündér egyébként és tökéletesen egyetértünk a fekete erősítőben.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #30026 üzenetére
ugyanakkor marha vok,mert HD sztem nem fog elterjedni igazán,audyssy nélkül meg csomó komoly házimozit meg tudtak csinálni.pl arcam,és társai.
Ezt nem értem, hogy a HD nem fog elterjedni? Ezt a kételkedésed, akkor érteném, meg ha most jelentek volna meg az első BD lemezek amin ezek a formátumok vannak, és feleslegesnek tartanád, hogy belefektess egy olyan erősítőbe + hangfal kombinációba ahol érezhető a különbség, pedig a HD már itt van, igaz, a digitális műsorszórásnál ez nem fog elterjedni, mert ahhoz, hatalmas sávszél kell, meg ugye még HDban sem nagyon képesek adni, nem hogy HD hangzást mellé csapják. Én a 3D vel vagyok úgy jelenleg, hogy felesleges a bele ölt pénz, mert még nincs hozzá annyi tartalom, hogy a 3D és a 2D közötti rendszer ára megérje nekem. Ha majd sokkal több tartalom lesz, akkor lehet bele fektetek én is, de addig még úgy is változni fognak megjelenítés módján, mert idén bejönnek a passzív szemüveges technológiák, jövőre meg ki tudja már lehet lesznek szemüveg nélküli megjelenítők, de hogy a HD hangokhoz már rengeteg tartalom van az igaz, bár kevés magyar van, de én nem is szeretem a mostani magyar szinkronokat, így tökéletes az eredeti hang. Meg hát legalább addig is passzívan nyelvet tanul az ember.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #30030 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek, de had legyek most Bbéci. Ha nem gond légyszíves tagold jobban a mondataid. Használj pont, vessző után szóközt és pont után nagy betűket. Nehezen lehet kiolvasni, mit akarsz írni. Remélem nincs harag.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30026 üzenetére
Honnan tudod, hogy ugyanaz a végfok az említett erősítőkben?
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30025 üzenetére
Köszönöm, szívesen meghallgatom bárki véleményét. Az a baj, hogy hallottam már Denont, H/K-t és Marantz-ot is és legszívesebben összegyúrnám őket. Egyik percben még a Denon, másikban a H/K, következőben meg Marantz felé húz a szívem, tök hülyének érzem magam, így nem lehet erősítőt venni
.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30015 üzenetére
52 elég kevés érte...
A Marantz 4001-et adtam el 55-ért és az az 19xx-as Denonok szintje.
Bár én olyan vagyok, hogy egy bizonyos tökölődés után elborul az agyam és nem érdekel mi mennyi, mert újat, másikat AKAROKLassan a DAC-rel leszek így és megveszem itthon, mert pont annyi áfával- vámmal, mintha rendelném és akkor a gari is itthon van...
Most is elborult egy kicsit az agy: UTP csatikat szereltem a falba húzott kábelre, és baromira utáltam piszmogni a sok kicsike kábel kiosztásával, mindig összekeveredtek...
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29983 üzenetére
Akkor teljesen félreértettük egymást.
Ez is a fórumozás "szépsége". -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29981 üzenetére
Félreértettél, nem vitának szántam!
Csak arra a kérdésedre próbáltam reagálni, mivel Vidalának pont 255ös HK-ja van, hogy hallgat e jazz és klasszikus zenét, mert Te egyre többet teszed a sajátodon.
Ez számomra egy kicsit degradálásnak tűnt (ha nem annak szántad, elnézésedet kérem!) és csak megerősíteni szerettelek volna, hogy nem olyan rossz a helyzet, mit néhány régebbi sorozatnál.Örülök, hogy megelégedéssel hallgatod a rendszered és remélem ez a későbbiekben is így lesz (akár az új jövevénnyel is), mert ez a lényege az egésznek!
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29978 üzenetére
Nem akarok beleszólni, és lusta vagyok újra leírni az Én véleményemet (pl. klasszikus zene), ezért linkelem
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29978 üzenetére
Igazából pop-ot nem nagyon hallgatok, csak ha épp a rádió szól, bár akad egy-két nagy kedvencem a régi szép időkből, mikor még nem valóságshow-k mentek az MTV-n.
Így leginkább progresszív rock, jazz, acid-jazz, és mostanában egy barátom folyamatos "fertőzésének" köszönhetően egyre többet klasszikust is. Amúgy majdnem mindenevő vagyok. (Mostanában pl. egyre többet gondolok arra, hogy bele kéne hallgatnom nosztalgiából a Prodigy: Music for the jilted generation c. albumába, csak sajnos már nincs meg.)Egyébként meg a Denonokat én is elég muzikálisnak tartom, de ott is minimum a 2xxx-es szériától mondanám ezt. Sajnos HM erősítőkről lévén szó, a 3xxx-as lenne igazán az alap, ha ennél komolyabban venném a hi-fi-zést, mint most.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29977 üzenetére
annyit kérdeznék,hogy jazzt v klasszikust hallgattál már rajta?
mert én újabban nagy örömömet lelem bennük.abszolut nem értek a zenékhez, de tetszik,és jó érzés hallgatni. -
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29973 üzenetére
Ez így van, csak ha hülyeségeket írogatsz, akkor arról én is véleményt nyilvánítok szabadon.
Pl. Az én HK-on: kijelző lekapcsolható (2 v. 3 fokozatban), az EQ-t tulajdonképpen nem ki, hanem bekapcsolni kell, ha szeretnéd. Szerintem, ha a TV-t kikapcsolom, akkor automatikusan lekapcsohatja a video áramkört (mert ilyenkor elhallgat egy pár másodpercre a cucc), de ha nagyon hardcore valaki, akkor a setup-ban nem kell a videonak csatlakozó ágat sem kijelölni.
Nem szeretem a túlzott általánosításokat. Melyik márka jobb? Melyik? Egy HK760-as, vagy egy Denon 1911-es? Na melyik??? -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29968 üzenetére
Mordaunt Short Aviano 6 [link]
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29968 üzenetére
Azért nem lennék inkorrekt, főleg egy fórumtárssal. Nyilván akkor az az 1 db van mostanság és akkor az már virtuálisan a tiéd. Nem vagyok egy "lenyúlós" típus.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29960 üzenetére
Az első mondattal semmi bajom, de második mondatod már talán túzott elfogultságra utal. Azért a HK-nál sem sci-fi az ilyesmi...
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29964 üzenetére
Lehet, hogy fáradt voltam a napokban (lapzárta miatt), de én nem láttam nagyobb fekete Denont.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29962 üzenetére
Köszi, már használtad? Mármint erősítőnél.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29958 üzenetére
Láttam az avx-en a hirdetésedet, csak a nappali karaktere feketét követel nálunk. Ez most lehet, hogy hülyén hangzik, de az ezüst nagyon nem illene bele a képbe.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #29928 üzenetére
Csak sejtem, mint macska az esőt, de bizonyára felsejlik neked is az a fizika óra, mikor a lágy vasmagot képviselő szegen, egy réz tekercset mozgatva a tengelyiránnyal párhutamosan, lehetett feszültséget mérni...
Szerintem, a hangszóró membránjához rögzített tekercs is generálhat valamilyen hasonlót. És az így keletkezett feszültség is döntő szerepet játszhat a hang képzésénél. Állítólag, abból adódik a csillapítási faktor hiánya, hogy az erősítő által adott "áram" impulzus hatására, meg kell tennie a tekercsnek egy bizonyos utat a mag (mágnes) felületén, akárhány kHz/sec sebességgel. De a membrán + tekercs súlyából adódóan, bizonyára fellép a lendületéből adódóan egy fajta tehetetlenségi tényező is. Ennek a füllel kihallható részét nevezik "lustaságnak". Vagy valami ilyesmi... (nem vagyok elektronikai szaki, ezért csak kőrbeírni tudom)
Mindenesetre, a korábban említett típusú hangdobozokra talán a leg jellemzőbb ez a tünet. Viszont, ha egy ilyen hangsugárzóhoz 200 vagy akár nagyobb damping factorú erősítőt kötünk, (ezt már néhányszor saját fülemmel is tapasztalhattam) akkor ugyanazt a hanganyagot (aminek leközlésében lusta dög volt) egész elfogadhatóan is prezentálhatja.
A Jamó-k közül is van néhány modell, amire simán jellemző az ilyen "renyheség/lustaság".
Bízom benne, hogy valaki ebben a témában, sokkal szakszerűbben fogalmazva, helyre teszi majd a "förmedvényemet"... -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29926 üzenetére
Na ezt a cikket érdemes elolvasni, én is nemrég találkoztam vele és most, hogy szóba jött a "damping factor", így gondoltam belinkelem ide.
[link]
Idézet a cikkből:
Kimenõ impedancia, damping faktor
Az erõsítõk tervezési szempontjai között az alacsony kimeneti impedancia is kiemelt helyen szerepel, minél alacsonyabb ez az érték, erõsítõnk annál "függetlenebb" a csatlakoztatott hangsugárzótól, ill. annál jobban csillapítja annak visszahatásait. A hangszóró ugyanis - noha a mûterheléshez hasonlatos impedanciát képvisel - mégsem úgy "viselkedik" mint egy ellenállás, hanem szépen visszadolgozik az erõsítõ kimenetére. A damping faktor, magyarul csillapítási tényezõ a terhelõ impedancia és a végfok kimeneti ellenállásának hányadosa (pl. 8 ohm / 0,1 ohm azaz 80), a nagyobb érték ideálisabb.
Néha találkozhatunk a "nehezen hajtható" kifejezéssel a hangsugárzók kapcsán, ezek a dobozok esetenként érzéketlenek, jellemzõen hullámzó impedanciamenettel és bonyolult keresztváltóval rendelkeznek, ami az erõsítõre nézve a damping faktor tekintetében komoly követelményeket támaszt, ezt általában a nagyobb teljesítményû félvezetõs erõsítõk teljesítik. Ez nem azt jelenti, hogy mondjuk egy 2×20W-os csöves nem képes megszólaltatni az adott dobozt, csak hangminõség tekintetében lehet, hogy nem ideális partnerek, erre a rendszer összeállításánál figyelemmel kell lenni.Gyakran felmerül a kérdés az erõsítõre köthetõ hangfalak impedanciájával kapcsolatban is. Az esetek többségében mindkét értékkel használható az erõsítõ, amennyiben nem, azt biztosan feltüntetik a hátlapon is. A legtöbb erõsítõ adatlapján megtalálható a 8 ill. 4 ohmos hangsugárzókkal elérhetõ teljesítmény, ebbõl látható, hogy minél kisebb a hangszóró impedanciája, annál nagyobb az erõsítõ kimenõ teljesítménye. Egy kis számtan, no meg az Ohm törvény, és kiderül, épp a duplája, persze, ha a tápegység is bírja energiával.
A csöveseknél illik betartani a kimeneti csatlakozókon feltüntetett impedancia-értékeket, mert a csövek munkapontját eltolja a kisebb, vagy nagyobb terhelés, ezért is szoktak külön 4 ill. 8 ohmra illesztett kimenetet elhelyezni egymás mellett. -
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #29926 üzenetére
Ne felejts ki egy fontos tényezőt! Ha a hangsugárzóid kellő érzékenységűek, akkor szinte lehetetlen kis és nagyobb csillapítási tényezőjű erősítő közt különbséget felfedezni/meghallani. Hiszen, a 90 és attól nagyobb érzékenységű hangfalakkal, a szolídabb erősítők is különösebb nehézség nélkül elvannak.
Talán, ha egy Wharfival próbálkoznál a 8, 9 -es szériából! De a 10-esek sem mentesek a "lustaságtól". -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29916 üzenetére
Hm, én úgy tudtam a 1950ft 49999ftig utána meg valamivel több, és ez magában foglalja az értékbiztosítást is, és ezért kérnek plusz pénzt a törékeny dologért. MPL-en keresztül adtad fel ilyen sárga színű papírt kell hozzá kitölteni? Nekem eddig minden csomagom oda ért másnapra, mert ha nem ért volna oda vissza lehetett volna kérni a szállítási költséget.
De egyébként egykutya mind, főleg ha ilyen nagy csomagfeldolgozóba is bekerül a csomag, mert ott ugye gépekkel dolgoznak, és hát ugye a gép nem olyan finom mint az ember, bár a részeg postás ellen az sem véd ha le ejti, sőt ismerősömnek papírtokos cd-t vitt a posta, cd nem fért bele a ládába, és hát a postás jól össze törte, úgy már bele is fért
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29914 üzenetére
Érték biztosítás csak ha eltűnik arra vonatkozik. Ha törik és nincs rajta törékeny biztosítás akkor az a feladó kára, ha törékenyet adott fel, ilyen matrica nélkül, vagy ha a vevő spórolni akart és azt kérte hogy ne legyen akkor a vevő kára, igaz ez ilyen 220ft-s tétel.
De ezt nem értem, hogy tetű lassan, 1950ft a start és a start plusz csomag, este 6ig bevihetem, start plusznál(ami ugyan annyi mint a sima 2 napos start) másnap már ott is van a csomag. szerintem ez teljesen gyors.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29911 üzenetére
Az enyém hatalmas ütést kapott, mert a szürke eleje elvált a doboztól körbe, még a szürke rész is megrepedt, és a két sarkából is letört
[link]
[link]
Szép mi?
És a dobozon csak az egyik sarkán lehetett észre venni ütés nyomot, de kicsit, képeket kaptam a Centerről mielőtt megvettem, de azokon, nem voltak sérülés nyomok. De kitudja, mikori képek. Mindegy is megoldottam végül.Szóval a postán ha van rajta matrica vigyáznak rá, ha nincs akkor nem nagyon, sajnos ez a tapasztalat
.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29911 üzenetére
remélem nicns semmi baja,kajak lelkemre venném...
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29893 üzenetére
Megjegyzem a két front külön továbbra is 240 K. Csak a szett akciós. Persze mindent meg kell hallgatni, ha van rá mód. Atomtutit pedig szerintem soha nem lehet venni, meg kell alkudni ... és itt jön be az, hogy ki miből, mennyit és hogyan enged úgy, hogy az általa felállított lécet még ne verje le.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29891 üzenetére
Azért az a 6-8 év az régen volt. Na szóval kb. 250 K-t szánok hangfalakra és több hangfal meghallgatása után a Monitor Audio M4-es frontok tetszettek a legjobban, ebből egy szett (+center+hátsók) pont 250 K. A Mordaunt Short-tal is volt egy élményem pár éve, de nem tudom melyiket hallottam, viszont azt tudom, hogy tetszett.
Viszont ez a mostani szett 389.790 Ft helyett 249.900 Ft akcióban és a teszt szerint ez már nem belépő szint. A korábbi élményem és ez utóbbi gondolkoztatott el. Majd 400 K eredeti áron! -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #29887 üzenetére
Vidala csak az optimális esetet írta le...
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #29884 üzenetére
Igazából láncot kéne venni, amibe minden beleértendő.
Ha nincs rá zsé egyszerre, akkor már úgyis "kényszer" valamelyik oldal felől elindulni, és dönteni.
Az viszont tény, hogy egy ilyen kategóriájú erősítőhöz bizony komolyabb hangfalak illenek, aminek az érték felőli megközelítését már leírták (csak szerettem volna ráerősíteni), mivel különben kihasználatlan tudás fog csak a polcon csücsülni.Használt is szóba jöhet? (erősen szoktuk ajánlani a megfontolását)
-
snoopy
aktív tag
válasz
bajnokpityu #29876 üzenetére
Nos, én az első hsz-ből indultam ki ahol az áll, hogy:
- Középkategóriás: kb. 100 ezer-150 ezerig terjed....
- Felső-közép kategória: kb. 160-300 ezerig...Természetesen filmekhez használnám.
Hogy milyen hangfalak mennének mögé azt nem tudom még. De úgy vagyok vele, lévén, hogy semmi ilyenem nincs, hogy valami normális erősítőhöz hangfalt veszek, mint hangfalhoz erősítőt. Szóval előbb az legyen meg.Nem járnál jól szerintem azzal, ha kocsit ajánlanék, pont annyira értek hozzájuk mint ehhez a témához.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #29851 üzenetére
Nem tudom szaknyelven leírni, mert sík láma vagyok az elektronikához.
Egy alkalommal, próbáltam már érthetően vázolni egyik itteni fórumtársunknak, és azt hiszem sikerült. Ugyanezt el küldöm neked is P.Ü-ben, talán sikerül kihámoznod a lényeget belőle.
Régebben, egy igen kedves barátom magyarázta el a "damping factor" tényező fontosságát, és a gyakorlatban be is bizonyult a léte (számomra).Közben, látom már, sikerült szakszerű "támogatásra" szert tenned!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #29851 üzenetére
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29834 üzenetére
Takarítani vagy borogatni járt ő oda?
De egy hangfalba, hogy tudnak csavart engedni?Az is a takarító nő volt?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29832 üzenetére
Nálam bikábelezettek a frontok, de csak azért, mert lusta voltam visszakötni szimplába. Kettéosztottam a Kimber 8TC szálait, úgy lett belőle bi. Semmivel nem szól jobban, mint eredeti felállásban.
Valamelyik nap megint teszek egy próbát, hátha hallok különbséget. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29832 üzenetére
De mit csinált a volt tulaj a hangfalakkal hogy ilyen állapotban kerültek elő
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29814 üzenetére
küldj át egy mail címet privibe és át küldöm a képet, csak most megyek el, majd 4 után leszek.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29811 üzenetére
Küldött róla képet, nekem nem annak tűnk, ha csak nem lebontották még a szálakról is a borítást, és ráhúztak egy citromsárgát.
1200Mhz-s kábelre gondolsz? Mert az is már 300ft/méter áron kapható. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29811 üzenetére
Fogalmam sincs...
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29808 üzenetére
Nem arra mondtam, hogy drága, csak azt jegyeztem meg, hogy sok minden néha többszörösébe kerül annak amibe az előállítási költsége van. De az a lényeg , hogy meg vagy elégedve vele. Csak rá számom magam egyszer, és fűzök valami kábelt CAT7ből próba képen.
Az 100 forintos méterár nem fog földhöz verni
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29801 üzenetére
És még mondják, hogy nem nagy haszonnal áruljak a kiegészítőket
De ha jó akkor megériBár végig olvastam az avx-en a Cat hangfalkábeles topicot, és magamban elvetettem a CAT7 kábel használatát.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #29804 üzenetére
nem
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29795 üzenetére
Tudatosan kell határt szabni, máshogy nem megy. Én a hangcsillapító panelek után még egy hálózati szűrőt meg egy külső DAc-ot szeretnék, aztán abbahagyom, mert az utóbbi időben elszaladt velem a ló, a különböző fejlesztések, ha a paneleket is belevesszük, 200-nál járnak. a szűrő meg a DAc meg lesz még kb 70.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29795 üzenetére
Ilyet vettél, és ez készül Cat7 kábelből?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29783 üzenetére
egyébként most,h látom, a gyártó a pathmost csak subra ajánlja már.hát,nem véletlen,15kHzen mintha vágna.
-
burcz.techno
tag
válasz
bajnokpityu #29758 üzenetére
Ahham, most gyorsan csináltam egy olyat, hogy:
Erősítő, TV bekapcsolt állapotban és úgy indítottam el a PC-t.(#29759) BBéci:
Sajnos én sem
Át tudnátok irányítani egy megfelelő topicra?! Valamelyikbe írtam, még 1-2 hete,de sajnos reakció 0. :/ -
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #29750 üzenetére
Nem tudom, Denonom még soha nem volt.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
bajnokpityu #29737 üzenetére
A Jamo-t egy Denon 1911 hajtotta, az Obsidiant meg egy onkyo, annak nem emlékszem a típusára.
Az obsidian nem volt sokkal rosszabb, csak kevésnek tűnt benne minden. A mély, a magas... nem szóltak úgy, mint a Jamon. És hiába toltuk fel a hangot, nem hozott lázba.
A Jamo-t mikor feltoltuk maxra, felállt a kezemen a szőr... semmi torzítása nem volt...
Van egy 3D-re berendezett sarok az MM-ben, oda cipelte az eladó a Jamo-kat, leültünk a fotelbe és úgy hallgattuk.... tényleg durva volt az összhatás.
A jamon csilingeltek a magasak, lökött a mély, és nagyon tiszta volt az ének...
Közben már máshol is mondták, hogy nagyon nem mindegy, hogy mi hajtja a hangfalakat, így lehet, hogy a Jamo - Obsidian ugyan azon az erősítőn hasonlóan szólna.
Viszont a Focal meg gyönyörűen szólt ugyan olyan körülményekkel, ahol az Obsidian nem, ugyan itt a másik 2 meg egyenesen szörnyű volt.
Most még azon agyalok, hogy mielőtt megveszem összeköttetem a Jamot a Pio VSX-520-al, csak ilyen van jelenleg Pio-ból az MM-ben, és meghallgatom azzal is.
Ha nem lesz jelentős romlás, akkor a VSX-920-am tuti jó lesz hozzá. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29727 üzenetére
Nekem a subot is -12dB-re tette. De a potin utána még kicsit lejjebb tekertem középállásból, így talán nem esik szét a lakás
25-ös membrán bőven elég lenne ide, de egy árban volt a 30-as, gondoltam akkor miért ne. Ráadásul később (igaz egyel újabb szériánál) hallottam egy 25-öst zavaró portzajjal és más is panaszkodott, úgyh jobb ez így. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #29718 üzenetére
Az onkyo 608as is kalibrál sub nélkül , bár amennyit ezek kalibrálnak az fülel megcsinálható. Nem mondom egy felsőbb kategóriás vagy amit a múltkor BBéci linkelt, hogy az van a streamben, azok komoly készülékek, és azt biztos nem tudnám fülel megcsinálni, de ami ezekben van azok nem olyan komolyak, ráadásul a 255 el is veszi a mélyet, nézegettem is amikor még a másik hangfalaimmal ment, akkor volt mély ládám is, hogy most mi is van, és aztán láttam, hogy -8 ra lehúzta, azt hittem elromlott
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29705 üzenetére
Sokkal kevesebb sztereó erősítőt hallgattam mostanában, mint AV-t, de azért megpróbálhatjuk.
(#29712) mpierre
Valahol a trópuson laksz?
Elég durva a 70 %-os páratartalom, én már 60-nál kellemetlenül érzem magam.
Nézegess Pro-Ject lemezjátszókat! -
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #29677 üzenetére
Hát nem tudom.. Nekem jobban tetszik a hangja az MV8-as Mission-nek, mint a Vardus 300-nak. De persze lehet csak nem annyira kifinomult a hallásom
A hiphop-hoz meg amúgy sem kell Revel Concerta
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29703 üzenetére
A 38xx inkább a még éppen elérhető kategória volt, csodának nevezni túlzás. Az átszámozás után, utódjának tekinthető a 33xx sorozat, ahogy a 28xx helyett belépett a 23xx. Amcsiban 5xxx is létezett, azokat nem árulták Európában, viszont volt a 11-es széria, ami fölött már csak az 1-esek trónoltak.
Nekem nagy boldogságot okozna, ha egy 4311-est birtokolhatnék, pedig motoszkál bennem a gondolat, hogy a hasonló összegért kapható Arcam és NAD picit jobb hangúak.
Igen a Susano elég drága, éppen azért nem akartam itthon tesztelni, nem illenek hozzá a hangdobozaim.
Az SE, az XVA és az SRA is tetszettek, mindhárom volt nálam egy ideig. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29699 üzenetére
Régi Denon rajongó vagyok, figyelemmel kísérem az összes modell tesztjét, melyek alapján vagy az AVP/POA A1HD párost választanám, vagy valamelyik konkurens márka (Krell, Mark Levinson, Parasound, Accuphase, Arcam) elő/végfokját.
Integráltból a Pioneer Susano a kedvencem, már bánom, hogy nem vállaltam el a tesztelését. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29697 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29697 üzenetére
Őskori lelet, 1997-elején már kapható volt, Németországban 5500 márkáért adták. Szerintem nem ér többet 100e forintnál, annyit is csak valami gyűjtő számára.
-
Jb001
tag
válasz
bajnokpityu #29685 üzenetére
Prv ment
-
s7evcsenko
addikt
válasz
bajnokpityu #29677 üzenetére
Hát ennek nem örülök.
Épp nemrég mondta Dorian, hogy talán Neked volt/van Wharfedale Vardus VR-400 szetted és nem nagyon vagy megelégedve vele.
Konkrétan a Wharfedale Diamond 9.5-re lenne pénzem, de ha ez sem jó, akkor már már végleg meg vagyok lőve.
Kiindultam, hogy veszek 5.0-át, rávezettetek, hogy arra kevés a 130k...
Gondoltam, akkor veszem apránként, kezdve a frontokkal és a centerrel, de most kiderül, hogy a diamond is kevés?
Szóval teljesen tanácstalanná váltam. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #29634 üzenetére
Újonnan AVR200 nem volt drágább, mint az 5-ös Pioneer.
(#29635) robi0604
Mondtam, hogy tömörített. -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #29634 üzenetére
Az ára majd az állapotától is függ, ezért nem tudom még megmondani. Ez a streames eljárás pedig jó példa lehetne minden boltnak, igen korrekten hangzik.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #29629 üzenetére
Még nem hallottam én sem Arcam AVR gépet de mivel mind külföldön és itthon is nagyon dícsérik a stereo képét ezért nagyon kíváncsi leszek rá. Viszont még a Roteled sem hallottam még így tényleg csak mindkettő meghallgatása után volna érdemes dönteni.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29621 üzenetére
Még csak annyit, hogy ez nem használt cucc, a 3 napos cseregarancia miatt a biztonság kedvéért kipróbáltam. Azért ez még ÚJ, nem????
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29621 üzenetére
Jó, egy kicsit mindenkinek igaza van. De én még mindig azt mondom, hogy az akciós ár alatt 30 K-val, hivatalos magyarországi importőrön keresztüli 2 év garanciával elgondolkodnék. A közeljövőben nem lesz az akciós ár akciója és a - 30K mehet hangfalba.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29562 üzenetére
Világos. Épp most hallgattam végig egy Nightwish albumot.
Inkább fordított a reláció ebben az esetben: ha az elektronikus zene a preferált, és nem nagyon hallgat az illető klasszikusokat vagy jazz-t, akkor kevésbé ajánlok Denont.
Elektronikus témákra és filmre a Yamahák is tuti, hogy jók, de sajnos nem ismerem őket. Itt a hangfalak még nincsenek meg, ezért viszonylag szabad a kéz.
De a kérdező kedvéért még egyszer: ezek apró különbségek. A house is sokkal jobban szól a mostani Denonon - főleg a deep - (pedig korábban kevesebb tapasztalattal simán mondtam volna, hogy tuctucnak tökmindegy) mint a korábbi Marantzon, hiába Denon, de több kategóriával felette van. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29546 üzenetére
Azt én sem értem annál a zenénél, hogy ezek a betétek vagy mik miért sokkal hangosabbak, mint maga a zene. vagyis a zene halkabb igazából, ha más albumhoz hasonlítom...
Tesztelgetésre azt az "Audiophile HQCD 2010"-t is ajánlom amiről múltkor írtam. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29544 üzenetére
történt imént az,hogy a logi analóg és a viba analóg hangja közötti különbséget kerestem AB teszttel. pár hete ajánlottad a középkori zenét. nah, a 4. trackban elsütnek valami fegyvert...
én meg nagyban kapcsolgatom a két jelet az erőlködőn,mit sem sejtve, tisztességes hangerőn...
kicsi szivem még mindig kalapál, úgy megijedtem.egyébként rendesen keresni kell a különbséget a két DAC között.de árnyalattal a viba jobb mélyben és térben
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #29544 üzenetére
Azt hogyan? Ma még be sem ültem az autóba
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #29527 üzenetére
Olyanokat hasonlítgattam amiknél nem volt különbség a hangszínben, tök ugyanúgy voltak keverve. Csak a részletekben és a dinamikában hallani nagy különbséget. De igazad van, ha fogsz mondjuk egy 24bit/96kHz-es DTS-HD MA hangsávot és átkonvertálod 16bit/44.1kHz-es flac-ra, akkor nagyjából a CD minőséget kapod és lehet tesztelni ezerrel :-)
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest