- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #31102 üzenetére
A kanapét és a frontokat húzd előre a falnyílás széléig, a frontokat kicsit az oldalfalaktól is lehet távolabb. Padlóra szőnyeg, ablakra sötétítő függöny.
Frontok és kanapé oldalai mellé és mögé polcok, mindenféle biszbasszal, vagy könyvespolc, ami szétszórja, elnyeli a visszaverődéseket. Ahol a polc nem fér el mélységben, oda lehet az emlegetett 40kg/m3-es, 5-6cm vtg. szivacsokat tenni. jellemzően ilyen a frontok mögötti rész és a kanapé mögött a surroundok hangterében esetleg egy könyvespolc belelógna, egy szivacspanel-vastagság elfér
A mennyezet már nagyon belmagasság és pénz kérdése, sarkokba méreg drága akusztikai hengerek helyett pl. valami dús, leveles növény is megteszi. -
mester32
csendes tag
válasz
Dorian #31095 üzenetére
Kb. fél év óta olvasom a fórumot, ismerem a különböző megoldásokat: függöny,szivacs,henger,váza,könyvszekrény.De szeretném a lehető legjobbat kihozni a szobából.Jelenleg jbl es 30-as frontjaim vannak állványon,de elég gázúl szól.Előszőr könyves polcokat esetleg könyvszekrényt szeretnék,de nem tudom, hogy csak hátra rakjak-e vagy előre is, vagy csak előre illetve a frontok mellé,esettleg a virágos váza megoldás jobb lenne-e a két front mellett a sarokban.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30994 üzenetére
ha gondolod a vdh 102eseimből tudok adni kölcsönbe.van 2 párom.
ugyan ez is ezüstös,de nem vettem észre digiten,h magasba húzna.analógként kicsit, de mivel a sávszél is megvan,nem bántó.ellenben a fémfúvósoknak eszméletlen jó a hangja vele.én analógként használom.
még úgy is jobb hangja van a kácsa 112nél,hogy rosszul forrasztották rá a csatikat.
ugyanis ez olyan kábel,h 2 ér van belül.és az árnyékolást csak az egyik végében kellett volna kötni. -
lean
aktív tag
válasz
Dorian #30988 üzenetére
Akkor pl. Denon 4311-et is kerülni kell, ha jól látom 2 is van benne...de biztos van még rengeteg példa...mint zajforrás lehet kockázatos a használata, de gondolom a tervezők ezt bekalkulálták, főleg ebben az ársávban...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30949 üzenetére
árulnak egy alcest,szivem szerint hazahoznám,szétszedném,hátha megfejteném.vagy odaadom a villanymérnök haveroknak,hogy hajrá.nem koppintás végettt,csak,hogy mi a bánat van benne.
én is úgy tudom,h rontanak a hangon,de ennél semmit nem vettem észre.amikor meg itt volt az arcam,igy is bőven oda volt a srác a láncért,pedig nem fos sztereoja van otthon.én hallom a rotel gyengéjét,kicsit zsizsikes a közepe,és sztem a szűrő ezen tudna segiteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30941 üzenetére
hivox tápkábeljét próbáltad már?
egyébként teljesen kizárt,h ezek a túlveszvédett elosztók is szűrjenek valamit?
Ugyanis amikor a nem védett számgépet a védett DACal kötöttem össze irdatlan brumm volt.tehát nem közös a földjük.vagy nem ennyire egyszerű, ezek a szűrők,tápkábelek működése? -
python1
veterán
válasz
Dorian #30940 üzenetére
Én is csak azért próbáltam frontokkal,hogy mégiscsak pontot tegyek az i-re így legalább megtudtam,hogy szarok a háttérsugárzóim meg azt is,hogy a "gyufásdoboz méretű" háttérsugárzók semmit nem érnek.
Persze biztosan a ti egységes rendszereteknél nincsen ilyen probléma,súly probléma annyira nem is merült fel bennem,úgy is adja magát a többi hangfalhoz képest.
Olyan szűrőt én is szeretnék,persze ha helyreálltam anyagilag kicsit.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #30871 üzenetére
Éppenséggel építhet emelvényt, találkoztam olyannal, már meséltem róla.
4 db Meridian DSP5500 szolgált háttérsugárzóként, ezeket a 80 kilós dobozokat 1 méter magas, homokkal töltött talapzatokra, tömbökre helyezték. Eszméletlen jól szólt a rendszer, Házimozi mennyország címmel jelent meg róla cikkem. -
Peak
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #30669 üzenetére
Ezért szörnyűlködöm, amikor tök kopár falakat látok a hangdobozok körül. Szerintem élni, lakni sem jó egy olyanban. Kimi szobája volt a legelrettentőbb példák egyike. Szerencsére sokat alakított rajta.
Nem tudok pontos számokat, de saccra valahol 50-50 % körül lehet a készülékek és az akusztika jelentősége a végeredményt, a hangzást illetően. -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #30566 üzenetére
Miért oly ismerős ez a "szindróma"... ?A zene és a ritmusa, egy fajta élettempót képes adni... persze, egy éles ritmusváltás veszélyes is lehet!
Nagyanyám mesélte, hogy "boldogult" nagyapámmal reggelente hódoltak az ágyban a "nemcsak ritmus adta élvezeteknek". Az öregnek jól követhető tempót adott a közeli templom harangjának az üteme....
Szegény nagyanyám! Ma is sírva emlegeti: talán ma is élne az öreg, ha nem megy arra a Family Frost kocsija........ -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #30556 üzenetére
Mondták mások is, hogy biztosan a Lupusz lenne a nyerő, de én már megtanultam: csak a saját fülemnek hiszek!
Csak azért ajánlottam a Profigold-ot, mert (ismerve magamat, milyen türelmetlen tudok lenni, ha a jó hangról van szó) Kácsáék szombaton nincsenek nyitva.... De te tudod!
Jó zenélést! -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #30547 üzenetére
Gondoltam, hogy tetszeni fog!
Én is az imént beszéltem Hivoxékkal, és kb. 10 nap múlva kapok egy Lupus- III DAC-t tesztelésre. Szeretném összehozni, hogy egy Zero is itt legyen majd, és meg versenyeztetem őket.
Ha a hétvégén ki akarod próbálni másik tyúkbéllel is, akkor látogass meg, adok egy Profigold DigiKoaxot a jövőhéten majd visszahozod. De van Kácsa silverem is. -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #30534 üzenetére
Sokan magasztalják a hálózati szűrőjüket, de én éppen egy olyan rendszernél próbáltam ki, ahol a legjobb akarattal sem fedeztünk fel változást. Persze, a kivétel erősíti a szabályt!
Most van nálam egy Musical Fidelity X10-D csöves "jel kondicionáló" ketyere... Első nekifutásra úgy tűnt, mintha javítana a zenei téren és szép, határozott karakterű lenne a közép és magas tartomány. De aztán, ahogy egyre többet hallgattam, majd elvittem a haverom rendszerébe is tesztelni, rájöttünk, hogy inkább egy fajta equ. szerepet tölt be. A mélyek kissé feszesebbé váltak. Ez is egy jó példája annak, hogy az első 1 - 2 órai tesztelés alapján nem szerencsés határozott konzekvenciát levonni. Azután, a szomszédom HM erősítőjével meg "csodát tett"! Nagyot javult a zenei hang minősége és tere. Azonnal érdekelte a ketyere, de mikor megtudta, hogy általában 30 kiló körül vesztegetik az ilyesmit, akkor sokallta.
Ezért is szeretném néhány napig tesztelni a DAC-eket, hogy egyértelművé váljon, melyik marad.
Na meg a mások véleménye is érdekelne. -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #30532 üzenetére
Zero DAC! Én is épp ilyesmin morfondírozok! Ha beszerezted, és hallgatóztál vele, akkor feltétlen írd meg a véleményedet! Én majd csak június első harmadában tudok DAC-re költeni. Bár, ha megszalad kicsit az anyagi része, még a Lupus III is képben van...
Vagy 3 hete hallgattam meg Ladik fórumtársnál, és azóta "tudom", hogy nekem kell egy DAC! -
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #30528 üzenetére
Ha lenne ennél nagyobb helyem (értsd: a lakás helyett pl. egy ház) akkor a komlett cuccot gondolnám újra. Ami felőlem lehetne 7.1, vagy inkább egy komlett moziszoba, de amíg csak a bilibe lóg a kezem, inkább egy jobb 5.1.
Sőt, még pontosítok: a jelenlegi rendszerhez - ami 5.0 - még a sub-on is töröm a fejem, hogyan-mi legyen. Leginkább azért, mert szigorúan nem lenne szabad sarokba rakni szegényt, de máshol nem találok neki helyet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30468 üzenetére
igen,pont igy néz ki.köszönöm!viszont mindenütt 90Wos tápot irnak.
furcsállom én is 30cm mélyhez 60W,de hát akár elég is lehet sztem.denon is erősebb 450W felvettből,mint az onkyio 720Wból...
Vidala:a 2309nek is 2 oldalas távja van sajnos. tegnap kiaksztott rendesen.de látok reményt,mert van 3 dedikált funciógomb,amihez előre be lehet állitani,mit akarok.és akkor nem kell totoznom..
ami még nem tetszik a 2309ben,hogy irtó halovány a kijelzője,még max fényerőn is. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #30453 üzenetére
Inkább egy 3-6 éves komolyabb modellt vennék kevesebb pénzért. Arcam AVR350 200-220-ért klasszisokkal jobb vétel volt.
Nek szoktam hangdobozokat otthon tesztelni, iszonyú macera a szállítás, pakolás, a csomagolás és sajátjaim ideiglenes elhelyezése.
Fogalmam sincs, mikor lesz időm a Marantzzal foglalkozni. Jövő szombat előtt biztosan nem. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30397 üzenetére
nemtom mi lesz a2309el.
nincs telszámom az eladóhoz,a futárék nem irtak semmit,h érkezne.
őszintén?ha nem jön össze sem bánom már.sztem audissynek EQn nálam nem nagyon kell állítgatnia,én igy szeretem,ahogy szól,visszhangon inkább faliszőnyegekkel,bútorokkal,virágokkal akarok javitani, HDre nicns is szükségem,sztem még a 2es sorozatú denonnál is alig van értelme.
HDMIre még annyira sem.félek,hangban sem lesz elég nagy diferenciaha nem jön össze eskü sztereora költöm.jó vételnek tűnt,de nem fogom bánni..
vagy arra a DACra a sztereo elé.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30390 üzenetére
egyébként a dacosok szoktak 2 dolgot mondani:a jitter egy tulajdonság,nem hiba,van akinek tetszik a "jitteresebb" hang.ugyanigy, a logitechnek egy elég komoly dac-a van.a 1543as vibadac meg egy koros teknika veriprimitiv kivitelezésben.komoly mérhető torzítása van,és mégis,ha zenével,kábelekkel ki van szolgálva,élvezetesebb.sztem hasonló lehet a csövesekhez a különbség.teknikailag gyenge,aztán mégis sokan esküsznek rá.
harmadik meg,sztem ne siesd el ezt a dac témát.a legjobban fejlődő része sztem most a hifinek.évente feleződnek az árak, a szolgáltatás,és a hangminőség meg ugrásszerű.az USBs dacok némelyike nagyon érzékeny a kábelre,némelyike nem. nehogy azért kelljen venni valami spéci usb kábelt,mert egy tesztgyőztes dacnak nem tetszik.
egyébként sztem max fele különbség van az optikai kábel,koaksz kábelre cserélése között,mint amikor átkábelezték a hangfalaidat.vagy még annyi sem.
-
tevike
senior tag
válasz
Dorian #30329 üzenetére
Én egy Fisher-t szereztem fateromnak egy 10-ért kb 1éve(persze régebbi fajtából)
[link] Ilyesmit mint ezen a képen felül látható.Szóval nem is az őskövületet
Szóval nekem is csak megszólaltatásra kell egy erősítő most nem a kristálytiszta szép 24.6-os dolby prologic 35 hangzásért -
tevike
senior tag
válasz
Dorian #30318 üzenetére
rendben,csak nem értek hozzá hogy hogyan kell "banánt" tenni a szabad kábelre
És a legegyszerűbb nekem így ilyen erősítőt venni,de ha valami baromi könnyű mód van rá,akkor ráteszem én bizisten
Mennyi...hm....10.000ft alattNekem az a lényeg h szóljon a hang és tudjam a hangerőt állítani.Az se baj ha egy 15-20éves erősítő....csak szóljon
Egyébként még 1 geb*sz van,nekem a Sub hátuljába kellett eddig csíptetni a 4 hangfalat(center,fr,fl,rr,rf).Ha veszek egy erősítőt akkor hogyan fog szólni ezentúl a mély?Mert ugye abba végződtek eddig a hangfalak.Na ha ezt valaki érti írjon
-
-
python1
veterán
válasz
Dorian #30194 üzenetére
Igen valóban lehet,hogy valamivel jobban melegszik, akkor viszont én fogalmaztam kicsit félre értelmezhetően,soha nem mértem még hőmérővel a hőfok különbségeket, de nem károsabb a melegedése az alkatrészekre nézve mint a többi modellnél.Tehát az élettartamára nincsen semmilyen hatással,nekem van egy közel 10-éves modellem is és semmi baja sincs,szép hanggal.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #30192 üzenetére
Igen, köszönöm, egyre inkább a H/K 255 felé tendálok. De még képlékeny a dolog, meg lehet győzni ész érvekkel. Leginkább arra leszek kíváncsi, hogy milyen falakkal szólnak jól. JBL ES80-as frontokkal hallgattam őket sokat, azokkal nagyon szépen szólt. Számtalanszor láttam már leakciózva 5.0-ás szettben, de sosem jött össze. Szólóban összevásárolni meg elég költséges. Szóval ez a másik erős dilemma.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #30016 üzenetére
az a baj,h elképedtem nemrég.igazából megtetszett egy ujabb denon,és a marketing is megvett kilóra.eszem aszongya hagyjam a pics*ba,mert előfok tök jó enyimben,végfok meg ugyanaz még a 2311ben is.audyssy,hd, ezekre vagyok kiváncsi,ennyi.
ugyanakkor marha vok,mert HD sztem nem fog elterjedni igazán,audyssy nélkül meg csomó komoly házimozit meg tudtak csinálni.pl arcam,és társai.
dorian:ha akarod kölcsönadhatom a vibát.a vibát nemigen fogom eladni, olyan jó a minimál design,h megéri a polcon is nézni,bár én is jobbat keresgélek, mint tudod
-
bajnokpityu
félisten
-
python1
veterán
válasz
Dorian #29943 üzenetére
Sikerült végleges kábeldöntést hozni CD ill erősítő összeköttetésében?
Múltkor írtam,hogy melyik digitális összekötő kábellel szólt szebben az erősítő- CD páros,most kipróbáltam sztereó összeköttetéssel így még dinamikusabb jobb, sztereó hangképpel.
Marad sztereó összekötéssel,ajánlom mindenkinek cd-t erősítővel csak sztereó összekötéssel minőségi kábelekkel,meghálálja nagyon a rendszer. -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #29774 üzenetére
Laza szövésű juta is lehetne jó huzat rájuk. Azt úgy natúr le is lehet lakkozni, de olyan színűre is festheted, mint a körülötte lévő fal.
(nem tudom, hol lehet mostanság hozzájutni, de egyik ismerősömnél láttam ilyen anyaggal burkolt hangelnyelőt, és egész esztétikus volt) -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #29722 üzenetére
hmm,nekem 1-2dBt csökkentett, a subot meg -6ra tette.én meg jól visszatettem nullára.
van olyan gyártó,ahol nulláról indul,és 80ig megy fel.denon meg jobb kézzel vakar bal fület,mert igy szereti.hát ezt azért túl élem én is.
én meg közben becsomagoltam a 3000At.remélem új gazdija fogja használni,ha már én nem tettem.de hogy erre pont egy HM fórumban került sor,isteni szerencse.bezzeg a wharfikra minimális érdeklődés volt.
Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dacia topic
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest