- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #31053 üzenetére
Régebben a 6800-ast hallottam, nem volt rossz emlékeim szerint, de már konkrétumot nem tudnék mondani.
Ha a licitálós oldalon nézted, az áráért nem lehet olyan rossz vétel, de azért meg kellene hallgatni.
A Roteledet nem hiszem, hogy veri... -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31053 üzenetére
Hát passz,annyit olvastam róla,hogy nagyon bika sok tartalékkal meg tesztnyertes volt valamikor.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31050 üzenetére
Személy szerint,(most Gál István kérlek csukd be a füled),pioneer VSX ax5i-t váltotta fel sztereóra a h/k 3250 kissé szeparált változata.Pioneer marad 5.1-re,mert arra az igazi.
Most alakítom hozzá a h/k HD7325-cd játszót. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31027 üzenetére
Köszi!
Utána nézek. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31011 üzenetére
Ez hangkártyafüggő lehet sztem. Találkoztam már 5.1 kimenő PCM optikai jellel notiról.
Ac3 az viszont 5.1 Dolby digital.Ahhoz átkonvertálja a jelet. -
Tyca
senior tag
válasz
bajnokpityu #31007 üzenetére
Köszi az infót! És ilyenkor térhatású hang fog szólni?
Igazából abban nem vagyok képben, hogy a dts hangot ilyenkor a pc médialejátszója kódolja vissza és a házimozi rendszer kb. csak erősítő funkciót lát el? Vagy a pc csak kiküldi a dts hangfolyamot a házimozi felé? Vagy a PC Ac3-be konvertálja a dts-?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31001 üzenetére
Én se hallotam még a 3806 ventijének hangját:amatőrségnek hallatszik de azt se tudom hogy van-e vagy nincs-e ventije, pedig használgattam elég jó hangerővel is,felőlem akár el is romolhatott volna.
5-6 óra után se volt kézmelegnél melegebb.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30993 üzenetére
Félre ne érts, nem rossz, szóval ha 1:1 csere nem jön össze valakivel, nem fogok pénzt kiadni egy másikért, nem is olyan olcsó kábel ez. Csak nálam mintha ezzel kicsit sok lenne a magas.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30989 üzenetére
Jogos, nem tisztáztuk, milyen bemérőmikrofonos rendszerről szól a kérdés.
Más:
Valakinek nem fáj a foga Kácsás silver line 1m-es koaxra? Úgy tűnik, a HK CD és a Zero DAC közé valami nem-ezüstös koaxot kéne használnom. Szóval ha valaki cserélne hasonló minőségű OFC-t erre, tehetünk egy próbát. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30979 üzenetére
Tehát tudsz mutatni olyan Geniust amely tudja a DD-t és a DTS-t és mellesleg van optikai bemenete? Mindezt esetleg olcsón??Mert másról nem volt szó,főleg nem minősitettem.Csak az ilyen inkább szgép köré tervezett 5.1,mintsem szobai felhasználású.Szerintem. A gépemnél mellesleg Genius 2.1 figyel és teljesit jelenleg.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #30968 üzenetére
Köszi!
Igen 2 van belőle,most tesztelgetem éppen,kap jövőhéten a CD játékos is egy ilyen csatit meg
valami jobb minőségű rca aljzatot is. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30967 üzenetére
most látom a nyákot: hk 3250
-
Ibituba
aktív tag
válasz
bajnokpityu #30956 üzenetére
értem és köszönöm. jó pár éve ilyet használok,ami enyhe tulzás 1 héten max 3szor kb. [link] ehhez képest jobb élvezhetőbb hangzása lenne? most a hangfalaim valami jamo nem tudom mien szériásak de jo pár évesek azok is. de azok maradnának. érdemes lenne váltani. sürübben használnám. na ilyen kit van hozzá jamobol [link]
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #30953 üzenetére
Na igen találgatás,szerintem készítek egyet kipróbálás,tesztelés végett.Most éppen a sztereó erősítőm vékony hálózati kábelét cserélem komolyabb csatlakozósra,ha jól sikerül cserélem a CD játékosét is.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30945 üzenetére
Csak a szűrőjével együtt és csak pár percig, bár az is meggyőző volt, de vásárlás előtt azért hosszasabban tesztelgetném. Egy méreg drága Furutech kábelt próbáltam, de minimális különbségeket hallottam. Viszont azóta a szivacsok elhelyezésével és a dac-kal nagyságrendi minőségi változást értem el, igazából így már egyértelműbben kihallatszanak a különbségek amikről eddig kb. csak olvasgattam és nemigen hittem.
Nem igazán vagyok tisztában a szűrők működésével, de mindenhol azt olvasni, hallani hogy az egyszerű túlfeszvédős elosztók kifejezetten rontanak a hangon, Béci biztosan tud erről (is) mesélni.
Ahogy hallottam azokat az "olcsóbb" 100ezer alatti megoldásokat is kerülni kell, amik tekercsel oldják meg a szűrést, mert dinamikát csökkentenek.Ezért kell kipróbálni vásárlás előtt ezeket, mert annyiféle van, annyi vélemény és nem egyértelmű a működésük, szóval csak teszt után megvenni.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #30945 üzenetére
Ez jó kérdés!
Gondoltam már én is erre a megoldásra de szerintem ennyire egyszerű nem lehet. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30936 üzenetére
Én arra gyúrok, ha később veszek Hivoxos hálózati szűrőt, ahhoz 6-ért kapom a 12ezres tápkábeljét
Kíváncsi leszek majd normális szobaakusztikával, DAC-osan lesz-e nagyobb különbség különböző tápkábelek közt, mert korábban próbáltam, minimálisat hallottam.Most pakolunk össze szobafestéshez, alig van valami a nappaliban, olyan a zene, mintha bekapcsoltam volna valami "rock aréna" effektet
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #30936 üzenetére
Gotham kábelből készül tápkábel, 6-7 ezer, ha jól emlékszem. Annyira rossz nem lehet. Keresd meg fapacit.
-
Ego007
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30919 üzenetére
Az én Qln háttér sugárzóm is 10kg, és merte sem egy háttérsugárzóra jellemző, aki átjön és meglátja, mindenki elcsodálkozik rajta
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30921 üzenetére
Tényleg jó előre is, szép hangja van a 4 kilójához mérten is, de a komolyabb rendszerekben súlyban is méretesebb dobozok vannak.
Az ES30-at csak példának hoztam fel, hogy "elérhető árban" is vannak nehezebbek.
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30919 üzenetére
Még átlagban sem...
Nézd meg pl. a JBL ES30-at, ami szerintem már egy jobb elérhető árú háttér és monitor, 8.9Kg.Természetesen van alatta is, de 4.5-5Kg-tól kezdődnek a normálisabbak.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30875 üzenetére
Én nagyon laza vagyok, de a "vok" kifejezésre ökölbe szorul a kezem
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30863 üzenetére
A vok az, amiben a sárgák sütik a kutyahúst, ugye?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30863 üzenetére
Az újabb Utopiák berylium magasa sokkal jobban szól, mint a régebbi titán, de az áruk iszonyatosan felment.
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #30854 üzenetére
hogyan tudom ezt felfedezni, bemérni?
mit kell figyeljek, hogy felismerjem a helyes fázisba dugást?pár hsz-el ezelőtt volt egy kérdésem... hangfalkábelekkel kapcslatban.
valaki tudna segiteni, hogy milyet érdemes választani, milyen szint alá nem szabad adni ebben? tudom hogy a legkisebb tétel egy ilyen rendszerben, de szerintem ezen lehet a legnagyobbat bukni, ha rosszul választ az ember, nem? -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #30837 üzenetére
Nekem is szoknom kell az új hangzást,"kevesebb basszus"hozzá kell tennem eléggé a loudness-es hangzáshoz szokott a fülem,most pedig szoktatni kell a linearos hanghoz.
Mondjuk elég sz@r,hogy legalább 4 rendszer szól nálam és mind más-más karakterrel,nehéz így át állítani a fülem de törekszem hasonló hangzásra a rendszereknél.
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #30837 üzenetére
azt hiszem pont ezt mondom én is
hogy változik az ember igénye a zenében is.
pl. nagyon szeretem komolyzenében, jazzben a bőgő hangját, ha erőteljes, karakteres és tisztán szól.
de sok esetben a hangmérnök a masteren kihúzza ugyan flatre a hangot, és esetleg ezzel elnyomja a többi hangszer a bőgőt, akkor mindenképp utána húzom.
ezért szép ez a szakma... minden szubjektiv és független...szerk: eszembe jutott hogy a diana krall Live in paris koncert albumon van egy bőgőszóló a 'deed I do c. számban... na azt pl. 1000 féle képp hallottam már... és csak 1x igazán szépen.
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30774 üzenetére
Ha a high-end media playerre gondolsz, legutóbb a HK nak az "ultrabrutál" eszközéről olvastam (3-4 hónapja), ami ilyen kimenettel rendelkezett, emlékeim szerint.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30744 üzenetére
A jobb tesztekben mérik és grafikonon mutatják a frekvenciamenetet. Az olcsóbb állódobozok görbéje 80 hertz környékén jelentős esésbe kezd, ezért is javasolt a THX ajánlás szerinti vágás.
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30744 üzenetére
Egyet értek!
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30742 üzenetére
Ez igaz, de a diszkrét csatornák és a sub "mélyre menősége" miatt érdemes vásárolni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30726 üzenetére
Asio és wasapi. Asio nem tud ape-t, wasapi meg az extább bitrátákat-és többcsatornát ha jól emlékszem. AVX-en épp mostanában van szó a "milyen programmal" kérdésről. XBMC-t ajánlják sokan, jetaudio is szóba került, a hifis haver meg a Cplay nevűt elmlegette. Egyelőre begyűjtöm az infókat, tesztelgetni -megismerni -beállítgatni nem lesz időm mostanában.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #30711 üzenetére
Tudom, de most 130-150 körül eszemben sincs gondolkozni az említett új szettek között. Ha nagyon megőrülnék akkor Monitor Audio Silver dobozokkal tudnám "körberakni" magam ennyi pénzből és az sem kizárt hogy némi QED Silver Annuversary XT kábelre is maradna belőle pénzmag. Gondolom a különbséget meg nem kell ecsetelni
Pityu, neked már elment a 2106 nem?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30697 üzenetére
Ezek az erősítők nem 15 colos hangszórók meghajtására készültek, valamint sem a Pioneerok, sem a Denonok leírásában nem szerepel az, hogy egyszerre akár három csatornán leadnák az említett teljesítményeket. Tényleg, melyik Denonra gondoltál?
A sokat emlegetett maximális áramfelvételi adatokat, mostanában inkább negatív irányban torzítják, hogy zöldebbnek látszódjanak. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30695 üzenetére
A csatornánkénti teljesítményt, 1-2 kivételtől eltekintve, úgy kell érteni, hogy mindegyik képes az adott teljesítmény leadására, de nem egyszerre mind az öt vagy hét. Ráadásul egy bizonyos frekvencián, nem a teljes hallható tartományban.
Ezt legalább tízszer megtárgyaltuk itt a topikban. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30684 üzenetére
Egyrészt a 180 W belefér a 330-ba, másrészt olvasd el, mit írnak a külföldi Pioneer honlapok az LX erősítők kapcsolás-technikájáról.
A 82-es volt nálam, bivalyerős, pedig szintén 350 W körüli értéket írtak a hátuljára. -
szmegma
aktív tag
válasz
bajnokpityu #30688 üzenetére
Akkor mennyi lenne az az ar, amit kerhet a 6 dobozert?
90ezert semmikeppen nem lehet tuladni rajtuk? -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30674 üzenetére
Nem vesztesz vele semmit. Nagyon olcsó, de viszonylag tisztességes dolgokat forgalmazó cég.
www.systemfidelity.comAmi nekem van, az már nincs a weblapon. Pár évvel ezelőtt lehetett ilyen szeteket venni 5.1 vagy 6.1 kiszerelésben, mélynyomóval együtt. Én 33 ezret fizettem egy ilyen 5.1-es szetért, viszonylag használható mélynyomóval együtt. Négy egyforma doboz + center + mélynyomó. 1 collos magas, 4 collos alu membrános közép/mély hangszórók (a centerben 2 ilyen), talán 8 collos alu membrános basszreflex aktív mélynyomó.
Az árát nagyon megéri, de abszolút értelemben nem egy nagy durranás, sőt.Majd egyszer veszek valami rendeset, csak az a baj, hogy ez annyira olcsó volt, hogy innentől kezdve mindent ehhez az árhoz viszonyítok, és hát valamennyire jobbért sokszoros árat kiadni - na ez már sok-sok évvel ezelőtt elmúlt nálam. Az élet csupa kompromisszum...
-
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30647 üzenetére
Itt van a frontjaim és a center megközelítő beállítása. A valóságban ennél több ponton avatkozik be a MultEQ, de csak ennyit jelez ki a készülék. A sub beállításait meg se próbálja megjeleníteni.
Elöljáróban annyit, hogy egyforma hangszórókészlettel rendelkeznek a dobozok, és jól látható a hangszóróra jellemző erős kiemelés 4 Khz környékén (illetve az emiatt szükséges korrekció).
A bal front egy falon van, a jobb front egy polcon - a jobb oldalon a több közeli visszaverő felület miatt szükséges korrekció látszik. A center egy tévé telején volt,kicsit alacsonyabban a frontoknál. Ebben az elrendezésben a fő hallgatóhely (és az első mérési hely) kb 3,5 fél méterre volt az első hangszóróktól, a hallgatási hely két oldalán bő 2 méterre voltak a falak, a hátsó fal szűk 2 méterre volt. Olyan 2 KHz-től a dobozok átvitele eléggé hasonló.Érdemes észrevenni, hogy a dobozok átvitele az adott szobában és helyen egy meglehetősen erős emelést mutat 1 - 1x Khz-ig. Ezért van az, hogy a Flat-hez ebben a tartományban egy U alakú vágás van. Audyssey görbéhez viszont a tartomány tetején (a képen 8 és 16 Khz) megmaradhat ugyanaz a vágás, ami 4 Khz-nél szükséges volt, mert így lesz a végeredmény az előírt esésű magascsökkenés.
Lényeg a lényeg: A fenti képek (és a tieid is) nem a dobozok átvitelét mutatják, hanem azt, hogy mekkora beavatkozás szükséges a kívánt egyenes illetve magasban ereszkedő átvitel eléréséhez.
Amúgy az én dobozaim nyomi kis System Fidelity dobozok, MultEQ nélkül igencsak kukorékolnak, csattognak. MultEQ-val meg már-már énekelni is tudnak. (De csak már-már
)
A te dobozaid sokkal jobbak lehetnek, meg valószínűleg az akusztika is kedvezőbb, mint nálam. -
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #30660 üzenetére
Természetesen úgy gondoltam. A saját véleményre lennék kíváncsi. Te lecserélnéd?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
azért nem érzem egyébként az audisseyt olyan nagyon,mert a már emlitett 250es és a 4k-t tartományt emeli,ezen kivül szinte lineáris,ha a simán hagyom,nem a flaton.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
16Knál valóban vág kicsit a sima,de a mélyet meg megtolja.
amit nem értek,miért van,h a magasat a két oldalon nem ugyanannyira emeli.azaz van tippem,de a streamesek megesküdtek,h a cseremagas is ugyanolyan,mint a régi.magasat gondolom nem nagyon kell járatni,pláne ribbonosat.
a háttereknél,amik sajnos abszolut különböző módon vannak elhelyezve, még durvább a különbség. -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30641 üzenetére
OK.
Két-három éve három Audyssey technológia van beépítve néhány gyártó gépeibe. (Korábban csak a MultEQ volt)1. MultEq - (különböző fejlettséggel, legegyszerűbb 2EQ, legbonyolultabb jelenleg MultEQ XT 32) - frekvencia és impulzus korrekció (Teremkorrekció). Két célgörbe van, Audyssey (a magasvágós) meg a Flat. Ki és bekapcsolható, vagyis természetesen lehet korrekció nélkül is használni a készüléket.
2. Dynamic EQ - fiziológiai hangerőszabályozás (loudness) funkció, minél halkabbra van véve az erősítő, annál inkább emeli a mélyeket, és kisebb mértékben a magasakat. A bemérés során a beállított hangerő (elvileg) 75dB a hangerőszabályozó 0 állásánál, ha a bemenetre -30 dB jelet adnak. Ennél az állásnál szűnik meg a DynEQ hatása. Bizonyos mértékig be lehet avatkozni az effektus mértékébe régebbi készülékeken az input level állítgatásával, mostanában a Reference level állításával. (Főleg pop és rock zenénél a filmekhez képest jóval nagyobb hangerőszinten állítják be a felvétel végső hangzását, ezért ilyen zenéknél túlzottan sok mélyet ad a DynEQ, ezt lehet csökkenteni a szintek megfelelő állításával)
MulEQ mellett ki és bekapcsolható, a hatás könnyen hallható.3. Dynamic Volume - Dinamika kompresszor. Állítható erősségű kompresszió
MultEQ és DynEQ is bekapcsolódik ebben az üzemmódban.Tehát mélyet és magasat az egyenletes szint fölé csak a DynEQ emel - ez is csak a referencia szint alatti hangerőszabályozó állás esetén. Ez a legszebben a
linkelt lap 95-ös hozzászólásában található diagrammon látható. -
incipio
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30626 üzenetére
Van 5.1-es. Pl. : [link]
Na de gondolom, neked ez nem mond újat. -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #30621 üzenetére
Érdekes. Nem lehet, hogy nálad valami félrecsúszott a mérések körül?
Az Audyssey görbe 4Khz-ig egyenes, majd 4 és 10 Khz között esik egy kicsit (10 Khz-nél -2 dB) majd 10 Khz és 20 KHz között tovább "konyul", hogy végül 20 Khz-nél a szint -6 dB.
A Flat meg nyilván teljesen egyenes görbéhez próbálja illeszteni a rendszert (hangszórók + helyiség).
Tehát ha alapesetben túl sok magasat mér a rendszer, akkor az Audyssey görbéhez illesztéshez erősebb magas vágás tartozna, mint a Flat görbéhez (amely ugye tulképpen egyenes). Ha túlságosan esik a spektrum felső végének a szintje, akkor is az van, hogy az Audyssey görbéhez kevesebbet kell emelni, mint a Flat eléréséhez. Ha meg véletlenül éppen egybeesik a mért átvitel a megcélzott Audyssey görbével, akkor ott nem nagyon lenne kompenzáció, míg a flathez emelni kellene.
Az én Denonomnak csak karakteres OSD-je van, így elég durván tudja csak megmutatni az alkalmazott beállítást, de így jól látszik, hogy Audyssey görbéhez lényeges erősebben vágja a magasakat, mint Flat görbénél.
Nem tudom, hogy a tiéd milyen OSD-vel bír - grafikus vagy karakteres?Az OSD azt mutatja, hogy milyen változtatásokat kellett elvégezni a frekvenciameneten az Audysseynek ahhoz, hogy a két megcélzott görbét el lehessen érni.
Tehát ha a géped kijelzője azt mutatja, hogy Audyssey görbénél az EQ emel, míg a Flat görbénél kevesebbet, akkor szerintem vagy megbolondult a masinád, vagy nem jól értelmezed, amit látsz, vagy bármi más...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30605 üzenetére
Akkor lehet, h rosszul tudom, majd jön Béci és megmondja
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30603 üzenetére
Tudomásom szerint a flat annyival több, mint a sima, hogy nemcsak a szobaakusztika miatt módosít, hanem a hangdobozok frekvenciamenetét is kiegyenesíti.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30595 üzenetére
Látom barátkozol az új vassal. Nálam a 2310-nél az Audyssey mm-re lőtte be távolságokat, nekem az Audyssey Flat jön be a legjobban és használom a Dynamic EQ-t is vele, valahogy így tetszik most a legjobban. Néha azon kapom magam, hogy zenét is így ezekkel sima sztereóban hallgatok és nem Direct vagy Pure Direct módban.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30595 üzenetére
Nálam 60-ig leredeken levág, azután 6 kHz-ig egyenletesen fal és utána vissza lefelé girbegurbán...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30592 üzenetére
Ezt simán átállithatod.
Flat az nem nyúl bele a jelbe,az Audyssey pedig a mért szerint állitja be a frekvenciamenetet. Téged ismerve flatot fogod választani. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30590 üzenetére
"de közben rájöttem,h hiába cisnáltam 6 mérést,nem tároltam el."
Azért minden jó ha vége jó. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30584 üzenetére
Igen. De ha több méréstt lehet csinálni akkor tedd a menüben 1. helyre,utána 2. ..
-
válasz
bajnokpityu #30585 üzenetére
Cserébe fel tudok ajánlani egy Logitech G51-es hallgatást...
Amúgy nagyon szépen a köszönöm a sok lehetőséget. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #30578 üzenetére
egyébként nem értem.mintha 40W lett volna irva az MMben hátul.neten meg mindenütt 80Wot találok.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30573 üzenetére
Zero Thd: 0,0005%
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30565 üzenetére
Éjjel 1-ig hallgattam, 5-kor keltem, nem bírtam aludni. Tiszta hülye vagyok.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30539 üzenetére
Ezt nem értem
Mármint hogy minőségre jó-e az egyes Alces? Szerintem pont ugyanolyan jó, mint a többi, mármint ha csak egyvalamit akarsz rákötni. De nem hallottam, az egyest csak vélemény. Én azért szeretnék kettest, hogy a nagy áramfelvételű erősítő külön legyen, a másik aljzatot lehet, hogy tovább osztom a CD és a DAC közt.Most fejeztem be a vésést, a szomszédok nem lincseltek meg (Persze ez is a házimozi miatt, módosítani kellett kicsit a védőcső kiállásokat)
-
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #30504 üzenetére
Csak viszonyításképp:
Nekem a Balboa 10-re 200W van írva és elméletben 100W-os az erősítője, 225W-os dinamikai csúccsal (ami ugye hülyeség).
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30504 üzenetére
Zenére úgysem használok subot, szerintem egy reflexes sub nemigen alkalmas rá + nem használhatnám az erőlködőt direkt módban, ami zenén nagyon sokat jelent.
Egy esetben gondolnám át a Polk 125-ös subot: ha szőnyegre kéne tenni, mert lefelé reflexes. Ekkor még egy gránitlap árát is hozzá kéne tenni. Mattes szerint az nagyon sokat adott ilyen esetben. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30494 üzenetére
Még a 90W-ot is keveslem 30 cm-hez, 120m3-re meg lepkefing. A Vitas 30A-m 110 W RMS és 220 W zenei, és csak egy kicsit sok a 65m3-be.
A Polkból is a 125-öst venném helyedben, nem a 110-et.
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #30498 üzenetére
Ízlések és pofonok
Jazzre és komolyzenére tényleg nem megfelelőek, viszont nekem meg hiphop-ra jobban bejön mint a Denonok.
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #30478 üzenetére
Nekem nem volt lehetőségem jobb HM erősítőt próbálni, de én is azt tapasztaltam, hogy egy filléres luxman LV-112 sztereó erősítő sokkal-sokkal jobb, mint az onkyo 501-ese. Megkockáztatom, hogy még film esetén is többet ér ez a sztereó, mint amit az 501-es produkált 5.1-ben. Igaz, nálam a fentiekhez társuló, szintén nagyon olcsó nem HM hangfalak (kivéve a polk110 sub) mellett.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #30494 üzenetére
"Ismerem" a Denon-ok 2 oldalas távját, mivel egy barátomnak egy 2307-ese van. Már őt is hallottam panaszkodni rá.
A tegnapi néhány órás ismerkedés (és a korábbi néhány teszt olvasása) után nem kérdés, hogy mennyire jól ki van dolgozva a cucc. Elfelejtheted az ilyen "mondvacsinált" funkciógombokat, meg tanítható távirányítókat stb. Sokkal könnyebben-egyszerűbben boldogultam vele, mint az AVR vagy a többi cucc saját távirányítóival, pedig azok is "programozhatók", legalábbis azt hazudják. Persze előbb próbáld ki, de túl sok reményt ne fűzz hozzá. Én már reménykedtem eleget ebben az ügyben. Persze vannak komolyabb AVR-ek pl. a H/K-nak is, ahol alapból ilyen távost kapsz, ami az ő esetükben egy "átmatricázott" Logitech.u.i. Remélem a kezdeti lelkesedésemet nem lohasztja le hamarosan valami idiótasággal...
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #30490 üzenetére
Jah azt tudom, avx-en beszéltem vele.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #30484 üzenetére
Engem is meglepett az Arcamról a véleményed. Én egy Pio AX5i után is azt mondom hogy nagyon jó. (Bár ez "csak" 200-as)
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #30486 üzenetére
Semmire... Add el, max 10-15m2-re elég ! Viszont ha vennél most subot, van egy eladó Polk PSW-110 avx-en! 40 ropi.
-
BBéci
legenda
válasz
Nem értem, mit nem értesz. Fuss neki újra, próbálj másképp fogalmazni!
Arcam AVR250 csak rövid ideig volt nálam, nem végeztem vele AB tesztet, de a 300-assal igen. Az elverte a Denon AVR-3802-t és a Yamaha RX-V4600-at is.
(#30481) Poplacsek
Te könnyen beszélsz az egymillió forintos erősítőddel, amivel már valóban érdemes zenét hallgatni. Ha kipróbálnád valami komolyabb hangdobozokkal (MA Gold, Focal Electra) dobnál egy hátast. Én is. -
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #30479 üzenetére
Én meg inkább úgy vagyok vele, hogy költök kicsit többet, de egy erősítővel oldjak meg mindent. Ha van külön HM + külön HiFi amik külön-külön nagyon jók, akkor is csak olyan érzésem van, hogy ezek csak féleszközök... Ráadásul ha beülök a cucc elé, összevissza ugrálok filmek és zenék közt, egy erősítővel ez sokkal kényelmesebb. Kevesebb kábel kell, ami sokat hoz vissza az árból, kevesebb a helyigény, kevesebb port kell kétnaponta törölgetni, kisebb a meghibásodási valószínűség stb-stb. Nem vagyunk egyformák
-
Dorian
félisten
válasz
Nnna. egész este erre vártam
Valamikor elviszem hozzád a 2809-et, kíváncsi vagyok a véleményedre, így, hogy hallgattál hasonlóakat. Nekem a mély elég, egyedül a metal zenénél van hiányom, de ott sem az igazi mélyek, hanem a 100 Hz körüli tartomány kevés a tuning után. De ez igazából hangfal-téma, ezért is vagyok kíváncsi a véleményedre. Bár nem zenénél, hanem filmezésnél, nekem a Marantz 4001 - Denon 2809 váltásnál a legelőször a hatalmas dinamika mellett a mélyek tűntek fel, mármint hogy több van.
(840BX4 Rotel nekem is volt régen, de akkor más hangfalak, más szoba, és félve írom most le, de leginkább számítógépről, mp3-at hallgattam vele Szóval arról nem tudok nyilatkozni.) -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30464 üzenetére
Én is csak gugliztam, ilyen számmal a HECO Astron Sub 12A fut, de ez 60W-os lenne???
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #30461 üzenetére
Most akkor melyket adod el?
-
Brandys
tag
válasz
Na erre én is kíváncsi vagyok, mint újdonsült 23xx tulaj. A linkelt 2106-os teszt elég magasra teszi a lécet.
-
Dorian
félisten
válasz
Kíváncsi vagyok! Szerintem minőségben kb. ugyanott lesz + tudja a HD formátumokat.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30456 üzenetére
2811? Van olyan?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30437 üzenetére
Vitas A30-am van, elégedett vagyok. Az újabb Victa sorozatnál többen panaszkodnak a reflexcsőből hallatszódó portzajról, főleg a 25-ös membránméretűeknél. Mattesét én is hallottam, zavaró. A régiekről nincs infóm.
-
Zsembi77
csendes tag
válasz
bajnokpityu #30432 üzenetére
Mit értesz arra, hogy a Wharf Obsidian egy fokkal közelebb áll a valósághoz?
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30424 üzenetére
Láttam, hogy már megalázóan alacsony árat kérsz a 2106-ért. Valaki így nagyon jól fog járni.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30424 üzenetére
Az általam sokat emlegetett Heimkino tesztben is magasztalták a 2311 hangját. Amióta hosszútávon hallgattam Arcamokat és egy kicsit NAD-ot, visszafogottabban dicsérem a japán cuccokat.
A Marantzot (6005) már kicsomagoltam, nem tudom, mikor lesz időm bekötni a rendszerbe. -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30415 üzenetére
Én meg sok olyan tesztet olvastam, ahol a Denon 10-es szériáját a 11-es elé teszik. Pl. a 1910 a 1911 előtt van, a 2310 pedig a 2311 előtt (és nem csak időben). Tudod, hogy nekem pár napja van meg a 2310-es és éppen most kezdtem el egy hosszabb beszámolót írni a MS Aviano 6-os szett és a Denon 2310-es szerelméről (többeket érdekelt itt a fórumon). Csak azt nem tudom, hogy ha készen leszek, akkor azt egyszerűen ollózzam ide be vagy linkeljem valamilyen formában, mert igen csak hosszú lesz. Pár sor akartam, de újságíróként a hosszabb műfajhoz szoktam ... a francba. Majd gondolkodom, hogy mi legyen.
-
BBéci
legenda
válasz
Sirfer szinte új H/K AVR 760-asát 420-ért sem akarják elvinni.
A Streamaudiós fiúk szerint a 08-as széria óta folyamatosan gagyisodnak a Denonok. Szinte mindegyik megfordult náluk. -
Dorian
félisten
válasz
A HD dekóder léte sokakat számít eladás szempontjából.
-
Boogie33
senior tag
válasz
bajnokpityu #30403 üzenetére
Na, akkor osszál meg velem légyszi egy párat (2) amit én is meg tudok csinálni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30393 üzenetére
Hááát, már nagyon bennem van a dacolhatnék, egyszer csak megyek és megveszem, ismerem magam
És a hálózati szűrőt is, amit a gyors kipróbálás alatt hallottam, meggyőző volt.
"sztem max fele különbség van az optikai kábel,koaksz kábelre cserélése között,mint amikor átkábelezték a hangfalaidat.vagy még annyi sem"
A hangfaltuning (nem csak átkábelezés) hatalmas javulást adott, számomra elképzelhetetlen, hogy ennek a változásnak akár a 10%-át elérje az optika-koax csere.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30389 üzenetére
Ezért kell nekem is USB-s DAC, a laptopon csak optika van.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30363 üzenetére
A Denon AVR 2311 8 ohmon 5x97, az Onkyo 808 csak 5x63 wattot adott le a teszteredmény szerint.
Újfent leírom, hogy a hátlapra írt áramfelvételi adatokból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni a leadott teljesítményt illetően. A Pioneer SC-LX83 tápcsatlakozója mellett 330 W látható. Mérések szerint egyszerre, egy időben, 5x123 wattot pumpál a hangdobozokba. Sorolhatnám a hasonló példákat. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30363 üzenetére
A mindenféle ráírt wattokat nem is érdemes figyelembe venni. A régi 4001-es Marantzom meg a Denon 2809 is 500 W aztán nem kicsi a különbség erőben.
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #30357 üzenetére
Azért ez meglepett, hogy az én belépő 506-os Onkyomnak (jó,oké... a 3-as belépő osztály után) 480w-os tápja van, míg a te középkategóriás Denonodnak 450-460w! Mondjuk pont erre értettem, hogy nem erőben hanem hangban van inkább különbség...
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #30359 üzenetére
A pio monsterek elfogytak Arcam DiVA nevű művészurak vannak már csak.
-
nyurga82
tag
válasz
bajnokpityu #30305 üzenetére
Jaja, igaza van Brandys-nak. Nem avianok voltak, ez olyan mintha meghallgatnál egy TSi300-at utána meg lehúznád az RTi szettet.
-
tevike
senior tag
válasz
bajnokpityu #30328 üzenetére
őőő...ezt most nem igazán értem,és a Sub-os nyavajámra van valami ötleted,vagy véleményed?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30328 üzenetére
10 alatt úgysem talál semmit.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30307 üzenetére
A 2310-ről első benyomásaim nagyon jók, házimoziban nekem elég, zenében jól alakul, bár még nem próbáltam ki mindent. Részletező, de nem esik szét, a színpad levegős, minden hangszer a helyén, nem akar mindent középre hozni és ez tetszik.De majd még állítgatom és szimfonikusokat is hallgatni akarok. A hegedű az nekem mindig kritikus.
-
Brandys
tag
válasz
Bocs, csak közben otthagytam az irodámat és hazajöttem. Szóval a misty nekem is tetszik, a kedvencem a Jing Ying Soloists - Yang city variations.
A Mordauntról annyit, hogy amit ti hallottatok 6 éve az nem ez az Aviano volt, bár mondják, hogy egy márka stílusjegyei megmaradnak, de azért ha új alapokra helyeznek egy konstrukciót az szólhat másképp. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30312 üzenetére
Az Onkyók hangkaraktere valóban inkább házbontós, mint részletező, de a Harmanokra szerintem nem ez jellemző.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30307 üzenetére
Bizonyára elkerülte a figyelmedet az a hozzászólásom, amiben erősítők egyszerre öt csatornán mért tesztadatait írtam le. A Denon 2311 lényegesen erősebbnek bizonyult, mint az Onkyo 808 és a H/K 460. Ennek ismeretében másképp vélekedem a házbontásról.
Nagyon jónak tartom a Arcam AVR 250-et is.
-
Dorian
félisten
válasz
Hehe. Pont 6 éve a Barlangban én is hallgattam őket de ugyanerre jutottam
Aztán végül egy használt Tannoy M3 mellett döntöttem, 30-ért megkaptam hangfalkábelekkel együtt.
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #30256 üzenetére
a 150e ebben az esetben erősítőt + 5.1 hangfalat jelentett.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30256 üzenetére
"biztos vok benne,h nem hiányzik mellőle sztereo erősitő."
Addig biztosan nem, míg mellé nem teszel egyet némi próba erejéig. Amikor 2 hét után visszaadtam a Denon PMA 2010AE-t, jó ideig nem volt kedvem zenét hallgatni az Arcam AVR 500-on, pedig az a maga 3200 eurós árával nem éppen kommersz receiver.
A világon minden, viszonyítás kérdése.Most az AVR 400-at várom, de nagyon.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #30275 üzenetére
Nem egy bizonyos márkára szoktam gondolni, célozni és még véletlenül sem a kommersz kategóriára, bár nem biztos, hogy ugyanazt értjük ez alatt.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30271 üzenetére
Na igen, a hétvégék. A következő másfél hónapban nekem is jól tele vannak, de talán találunk valami napot.
Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- E-book olvasók
- BestBuy topik
- Elden Ring
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest