- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz
#09634560 #29616 üzenetére
Na, szóval akkor az Onkyo TX-SR 876-os erősitőről 1-2 szó, de ez elég rövid idő csak , amióta nálam van.
Mozin a hangja és a dinamikája tényleg brutál jó.Mondjuk a H/K 445-ös se volt rossz de ez még jobb.Erő az van benne rendesen.
A térérzet még jobb mint a H/K-nak volt. Hatalmas tér vesz körbe, talán több részlettel is. Filmzenénél jött ki jobban a dinamikai különbség a H/K-hoz képest,de maga a film is dinamikusabb. A közép hangok szerintem hangsúlyosabbak.Meg a mélyek is rendesen megrázzák magukat.Zenén nem is nagyon teszteltem mert a mozi érdekel jobban.
De keveseltem egy kicsit a mélyeket első hallásra, mintha a H/K jobb lett volna.
Viszont ahogy egyre többet hallgatok zenét annál jobban tetszik a hangja.
Most is a Scorpions Acoustica DVD Koncert lemezét hallgatom, és egyre jobban tetszik a felhozatal.
Összeségében nem bántam meg a cserét, mivel nagyon jó áron jutottam hozzá.
És természetesen nagyon jól is "muzsikál"Büszkén huppanhatok bele a fotelba ha mozizni akarok , vagy a haveroknak egy kis bemutatót tartani az igazi házimozi hangzásról !
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #29477 üzenetére
Az említett szett eléggé megéri, ha valakinek valamiért szüksége van C6 helyett C8-ra, illetve szán pénzt a Concept subra. Bár a centerhez és a C1-es surroundokhoz inkább a C6 illik méretben. A Concept sub nagyon jó zárt mélyláda, bár én a sub minőségének jelentőségét nem tartom annyira, hogy ennyi pénzt adjak érte: filmes robbantgatásokhoz megfelel egy reflexes 80ezerért is, zenére meg úgysem használjuk.
-
XTaki
tag
válasz
#09634560 #29460 üzenetére
nos, az elso hozzaszolas alapbol megvolt
szobameter kb 30nm
egy oldala teljesen nyitott, ott megy fel a lepcso az emeletre, a masik harmon ablakok, illetve teraszajto van.
csak film-re hasznalnam, mivel nemigen hallgatok zenet, illetve nincs is vajtfulem
max hatterzenenek megy valami.a TV-re es lejatszora, kebelezesre osszesen 200-t fizetek, igy kicsit mellbevago volt, hogy meg 300-t kene kiadnom, hogy ertelmes hangot tudjak produkalni...
-
burcz.techno
tag
válasz
#09634560 #29296 üzenetére
Videókártya HDMI kimenetét ha a tv be kötöm, akkor a kép és hang átmegy gond nélkül, szerintem ez kizárja a kártya kimenetének haldoklását. Tettem fel másik a kártyához másik drivert, hátha az a ludas, de az sem segített.
Igazándiból már kezd olyan szinten tele lenni a hócipőm az egésszel, h. du. azon voltam, ások egy nagy gödröt a kert végébe és minden megjelenítőt, lejátszót bele szórok... Nagyon kiakaszt már ez az egész : (
Továbbra is várom az ötleteket, legyen az bármi is... : )
köszönöm! -
vwpolooo
csendes tag
válasz
#09634560 #29294 üzenetére
Erre gondoltam én is, de nekem tök8 , hogy mit ír ki, a lényeg,hogy lejátssza a hangokat, és élvezhető hangminőségbe.Most néztem JBL ES 5.1 házimozi hangfalszett + aktív mélyláda 330e ????. Úgy kb. 100e amit még rászánnék, Most egy sztereó sony erősítőn hallgatjuk a tv-t, már ez előbbi összeállítás is nagy előrelépés lenne számunkra.
-
vwpolooo
csendes tag
válasz
#09634560 #29293 üzenetére
Oks, nem szükséges a hdmi, mert akkor közvetlen kötöm a tv-re a popcorn-t.
De a mai mkv-s hd-s anyagok mindegyik hangjával elboldogul majd (701-es)? nem nagyon vagyok képbe ezekkel az újfajta hangsávokkal. Tényleg jónak tűnik ez a 701-es, és ehhez milyen hangfalszettet ajánlanátok, de ebből gondolom újat érdemes megvenni. -
Ego007
csendes tag
válasz
#09634560 #29186 üzenetére
Ok értem, nekem ez marad 0-n akkor.
Amúgy a sub elhelyezésénél mi az igazán fontos?
Az hogy legyen tere minden irányban a subnak, vagy hogy a membrán az én pozícióm felé nézzen?Mert sajna két helyre tudom elhelyezni a mélyet, vagy jobb oldalt ahol a front mellé megy be a sarokba, ahol max 15cm-re van mindentől, de felém néz, vagy a bal front elé ahol jóval tágasabb a tér. viszont az ágyam takarja... Gondolom egyik sem tökéletes megoldás, de hogy tudom a legjobban kihasználni a sub-ot?
-
Thuglife
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #29141 üzenetére
Ezt nem értem, miért kapcsolja ki az Audyssey EQ-t???
(#29136) Ego007
Magától értetődik, hogy annyi hangdobozzal kell a mérést elvégeztetni, amennyit használsz, tehát indítsd el a most beillesztett szubládával.
Bármit állít be az erősítő, egy próbát megér a 80 hertzes vágás. Csak nem hülyék a THX mérnökei. -
Thuglife
senior tag
válasz
#09634560 #29116 üzenetére
Esetleg még olcsó kategória ez a Mordaunt Short 5.1 de ez nem álló frontokkal és ez is már 100e...
-
python1
veterán
válasz
#09634560 #28975 üzenetére
Helló!
Bocs,hogy közbe pofázok itt Németben látok ilyen márkájú hangfalakat kurv@ drágák és nagyon szépen szólnak.
Én ennyit tudok róluk, éppen nemrég nézegettem 2700-eurós Denon-nal összekötve.
Nekem is cseszteti a csőrömet a márka de kint olyan drága újonnan ,hogy lemondtam róla.
Itt van egy link[link]persze ezek újabb modellek de az áruk azért látszik. -
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #28978 üzenetére
Köszi
De,nem a hangfalkábelek és az analóg kábelek közötti különbségekben kételkedtem, hanem a tápvezeték és a HDMI kábelről.
Nekem a fő kételkedésem még mindig a tápkábel. Erről megkérdezted? Erre lennék én kíváncsi, hogy milyen fizikai háttere van annak, hogy másképpen szebben és jobban szól állítólag attól. -
-
törölt tag
válasz
CEKKK FIGYELMÉBE!!!Legalábbis neki akartama választ..
Mivel te kételkedtél jobban a kábelekben és te vársz magyarázatot.
Ma átjött az egyik fizikus-matematikus barátom (SZTAKI-ban dolgozik és az ELTE-n tanársegéd is) mikor mondtam hogy megvan a Denon.Átkötöttük vele az uj és a régi kábelekre a Yamahát és a Denont is, füllel hallható hangváltozást tapasztaltunkaz uj kábelek javára,(Neotech)!! Felvilágositott több dologról is a hi-fi kábelek tekintetében, pl máshogy van sodorva,azért vezeti az egyik irányban a hangot jobban,nekem vizuálisan is lerajzolta, Legjobb analógia hozzá a folyó folyásiránya felé futó hullámok.És elmondta hogy az audioban azért másfajta rézzzel dolgoznak mint mondjuk a traffóknál vagy a kishálózatban szükséges,igy kevesebb a pnp vagy az npn átmenet az atomok között,és a belevitt ezüstnek mivel kisebb az elektromotoros ereje,amiatt kisebb potenciálkülönbség jön létre a csatlakozásoknál,ami hátráltatná az elektronáram ki-belépését ugyanis azt is le kell annak győznie pl, réz-ón között (forrasztás). -
Az-X
őstag
válasz
Sajnos most csak mobilrol vagyok... Egy toparton ucsorgok egy kis fahazban :d este leszek gepkozelben akkor kuldok tobb infot.
Roviden: 2 utas allo hangfal, 20as melykozep, es valami allitolag igen komoly titan magas. De ha jol emlekszem valami hifiwiki vagy micsoda ir rola joval tobbet is
google...
-
robi0604
őstag
válasz
#09634560 #28921 üzenetére
Ismét bocs, de kiegészíteném...
Az elmélet teljesen jó, de hallottam pár olyan rendszert, ami nem ezt követte és még is úgy volt értékelhető hangja.
A lényeg szerintem, hogy próbálja ki mind két állásban és ahol megfelelőbb mélyeket észlel az adott forráshoz viszonyítva, érdemes oda kapcsolni.
Ezt is lehet nyugodtan magyarázni a szobaakusztikával és a sub milyenségével.Talán még régebben BBécivel is beszéltünk erről, remélem megerősít.
-
Tormento
csendes tag
válasz
#09634560 #28893 üzenetére
Köszi! Még egy-két dolog, és békén hagylak.
A mélysugárzót Y RCA-val kössem össze gondolom. LFE bemenet az mit takar?
A crossovert a minimálisra állítsam ugye? Mert a többi doboz nem a mélyre lesz kötve.
Van egy kapcsoló, phase 0-180 állásokkal, gondolom ez is 0. Több kérdésem nincs. -
Hobbbyt
őstag
válasz
#09634560 #28851 üzenetére
Az a legfőbb problémám, hogy a külön kapható-építhető DAC árával bőven átlépem azt a keretet amit most szánni tudok az egészre.
Hangkártya + épített analóg 5 csatornás (aktív mély) vagy egy AV erősítő amibe digitális jel megy. Nem célom az Audiofil minőség, inkább az adott keretből a lehető legjobb minőségJó lenne egy Harmadik fél aki meg erősítené/cáfolná az itt elhangzottakat
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#09634560 #28840 üzenetére
Dekóder szerepét egy Asus Xonar D2X hangkártya látná el, mivel PC-ről van (lenne) hajtva.
Szóval igazán mellé nyúlni nem tudok? Ebben az olcsó kategóriában mennyire használható D/A konverter található? Mert ha hozza azt a szintet amit a Hangkártya, akkor mehet a digitális jel is.. -
TCr
veterán
válasz
#09634560 #28794 üzenetére
Párezer Ft a különbség közöttük, akkor már inkább kispórolnám valahogy a Dune-re.
Popcornról egész jókat olvastam (HD hangokat viszont nem tudom, hogy tudja-e?), de az Eminentről már nem annyira...Szívesen vennék ilyen kütyüket, meg NAS-t is, de amíg nincs ezekre keret, addig próbálom a maximumot kihozni abból, amim jelenleg van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #28763 üzenetére
valahogy ez az utolsó,amit megnéznék egy erősitő vásárlásakor.
nem falat akarok bontani,hanem szóljon szépen.
kondinak ha jól gondolom, csak olyankor van szerepe, amikor a táp épp kifogyott az erőből, és hirtelen kéne még rövid időre.ellenben arról miért nem szól a HK párti statisztika,hogy a készülékek milyen arányban romlanak el? több értelmét látom,mint kondik méregetésének.
-
-
SLYM
veterán
-
robi0604
őstag
válasz
#09634560 #28520 üzenetére
Ne haragudj Sanci, de Én nem értek veled egyet, ezek mellett így elvetni a HK 255-öt nagyon nagy balgaság lenne!
Most, hogy akciós, szerintem sokkal jobb ár-érték arányú termék, mint a másik kettő, főleg, ha 1-2 fölösleges fjúcsört nem nézünk, de ezt beszéltük is régebben...bittehilfmir
Hallgasd meg a HK-t is!
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #28522 üzenetére
A THX Surround EX ami 5.1 kódolású film esetén egy harmadik surround csatornát hoz létre.
THX Surround EX
Decodes the third surround channel from the traditional two surround channels, creating a more immersive entertainment experience.
A Dolby Digital EX az eleve 6.1 keverésű filmhang, az van a lemezen.Ezeket tudják a THX minősítésú receiverek: [link] [link]
Forrás: www.thx.com -
bittehilfmir
tag
válasz
#09634560 #28522 üzenetére
Aham, akkor THX-et túlélem, hogy nincs. 7.1-be szeretném használni, van 2,5méter hely a kanapé mögött. De viszont kár a +2 hangfalért :/ Köszi Sanci38 a segítséget.
Azért ha valaki tud, vagy lát bárhol Onkyo 608-ast feketében 120 alatt, akkor megköszönném, ha szólna. Ha nincs, akkor 1911 lesz. -
bittehilfmir
tag
válasz
#09634560 #28520 üzenetére
Köszi szépen. Még annyit kérdeznék:
1. az sokat számít, hogy a 608-as az THX-es?
2. azt írják az 1911-re is, hogy multiroom, de azon 2vel kevesebb a hangfal kimenet, mint a 608-ason. Azzal nem lehet megoldani azt, hogy 7.1 a nappaliban és még 2 másik hangfal másik szobákban csak a 608-assal? Denonnal 5.1+2másik szobákban lehet csak?
Előre is köszi. -
s7evcsenko
addikt
válasz
#09634560 #28508 üzenetére
Értem, köszi.
Végül is van itthon egy aktív mélynyomóm ideiglenes megoldásnak...A "hülye azért nem vagyok"-ban van most akcióban egy ilyen párosítás:
- Pioneer VSX 520K 5.1-es rádiós házimozi erősítő
- Jamo S 426 HCS 3 5.0 hangfalszett
120k.
Ezekről van valakinek tapasztalata, esetleg véleménye?Na, mire megírtam, módosítottad is a hsz-ed...
-
sirbag
csendes tag
válasz
#09634560 #28431 üzenetére
Így már érthető akkor ez a külön LFE csatorna vágási frekije. Tehát ennek csak a többcsatornás hangfelvételeknél van jelentősége, és ott is csak külön az LFE csatornára kevert jelnél nem engedi a bealított értéknél magasabb hangokat a mélynyomóra. Azért ezt nem így irta le BBéci. És kapásból minden második válaszadó másra gondolt, mint amit kérdeztem.
Ha így van, akkor a srác nem irt hülyeséget hogy 120hz-re kell alítani. Mert elfordulhat, hogy a külön LFE csatorna hordozhat információt a 80hz-120hz tartományban is, függetlenül, attól hogy általában 80hz-nél vágják, viszont ha 80hz-re alítom, akkor az az információ elvész. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #28418 üzenetére
amikor még megvolt az 5.1es geniusom, ht3600asnak hivták.akkor még annak a prüntyögőnek is 80Hz volt,ami jónak tűn vágási frekinek.percekre megemeltem 100Hzre, mindig visszaállitottam.szal kikérem az 5centis prüntyögők nevében.
a 1250Xem minimális decibelveszteséggel kiadja a 91Hzet is
sőt,ha feltekerem, akkor 45Hz is kijön belőle.brutto 9700Ftért erősitővel,kábelekkel együtt.
13centis "mélyhangszóróval"
de ha már dicsekedni akarok,akkor a 18kHz tökéletesen kivehet,19kHznél esik a frekimenete a selyem dómnak. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
#09634560 #28227 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy nem az igazi a DPL, de amíg 99%-ban csak sztereó jel jön az éterből (s annak is csak x%-a DPL kódolt), addig ezt is tudnia kell a dekódernek. Ha ezt a három "szabványt" (DD, DTS, DPLII.) tudja, az elég lesz az ismerősömnek. A többi hangképi játék már szerintem "p.vakítás", felesleges. Szóval tovább keresek olcsó dekódert...
-
Ego007
csendes tag
-
sirbag
csendes tag
válasz
#09634560 #28414 üzenetére
Értsétek már, meg hogy nem a vágási frekvenciákról beszélek, azokat bealította az erösitö a bemérés során (Front: Full Band, Sorrund: 60hz Center: 60hz) és ezt 40hz és 200hz közt tudom alítani manuálisan is 10hz-es lépésekben bármelyik csatornán.
Engem az érdekel hogy mi a funkciója a LPF of LFe funkciónak a Speaker settings menüben, amelyet gyárilag csak 80hz 90hz 100hz 120hz – re tudok alítani, és nem azért mert rosszul mérte be az erösitö hanem azért mert ezek a gyári értékek. Tehát még egyszer nem a hangszórók vágási frekvenciájának az alap beálitásáról beszélek, hanem ez valami más funkció.
Itt egy video a 608-as menüjéröl mindjárt az elején vannak a speakers sttings menü beálitásai.
[link] -
sirbag
csendes tag
válasz
#09634560 #28405 üzenetére
Ezt még mindig nem értem.
A mérőmikrofonos bealítás során úgy alította be magát a rendszer, hogy ezek az értékek szerepelnek a Speaker configuration menüpont alatt.- Subwofer: yes
- Front: Full Band
- Sorrund: 60hz
- Center: 60hz
- LPF of LFE: 120hz
- Double Bass: offEzek szerint a front hangfalakról nem kap jelet a mélynyomó, a hátér és a center csatornára kevert jelből csak a 60hz alattiak, plusz külön a mélynyomóra kevert hangsáv szólal csak meg a mélynyomón. Úgy tudom a mélynyomóra kevert hangsávot 80Hz-nél, vágják.
Tehát jelen esetben a mélynyomom nem is kap 80hz-nél magassab jelet.Viszont az LPF of LFE bealításnál csak 80hz 90hz 100hz 120hz lehetőségek vannak. Tehát mégis mit alítok itt, amikor is a vágási frekvenciák már a feljebb lévő menüpontokban be vannak alítva?
-
sirbag
csendes tag
válasz
#09634560 #28401 üzenetére
Akkor tehát nagyobb dobozok esetén 80hz-re kell alítani. Konkrétan mit csinál ez a funkció mit szűr? Az erösitö többi bealításával tisztában vagyok de, ezt nem tudom, hogy konkrétan mit csinál? Sajnos én már csak ilyen vagyok, szeretem tudni, hogy mi miért van.
A hangfalaim:
Polkaudio TSi400 front
Polkaudio TSi100 hátér
Polkaudio CS10 center
Harman/Kardon HKTS 200 Sub -
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest