- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #16820 üzenetére
Még sosem hallottam akkora javulást a biampolástól, ami megérte volna a kétszeres kábelhosszból adódó költséget egy kétszerannyiba kerülő és ezáltal jobb minőségű, egyszeressel szemben.
Két külön végfokról hajtani az már valami.
Vagy egy Lexicon ZX7 négy csatornáját használni biampolásra. -
BaLee
addikt
válasz
Dictator^ #16810 üzenetére
Ha arról a fajtáról kérdezel ami nemrégi itt be volt linkelve (550ft/pár körüli áron) akkor nekem arról van. Burkolatot le lehet csavarni és két csavart kell kicsavarnod, 4mm-es vezetőátmérőig jó. Majd ha meghúztad a két csavart akkor visszacsavarod a burkolatát amiből látod, hogy az a piros vagy a fekete. Kényelmesen, könnyen szerelhető, forrasztásmentesen. Csak egy kis csavarhúzó kell hozzá-
Ennyi pénzért jobbat nem nagyon fogsz kapni.
Próbáltam az úgynevezett "Z" banándugójukat, egyesek szerint jobb átvitelt biztosít és egy 100-assal drágább. [link]
Különbséget nem hallottam.
Ennél olcsóbban jobbat nem hiszem, hogy kapsz.
-
törölt tag
válasz
Dictator^ #16756 üzenetére
Természetesen szerviz.Nem vagyok szakember se..
Bár aki ért hozzá és ismeri(csak tipp,ne vedd készpénznek!!) a bal oldali felső 3 db-os diódánál látok égésnyomot a két bemenő sorkapocs között.,lehet a legfelső füstölt el.De csak tipp,mérés nélkül nem lehet megmondani.
-
Vidala
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
Dictator^ #16658 üzenetére
Szerintem nem a hagyományos értelemben vett részletgazdagságban van különbség, hanem abban, hogy az álló hangdobozok a mélyebb tartományt is nagyobb hangnyomással tudják megszólaltatni. Tulajdonképpen mivel a mélyek is a teljes hang részei, lehet azt mondani, hogy azonos típusú monitor és álló hangdobozok esetében az állók "részletgazdagabbak".
-
-
Gál István
senior tag
-
-
törölt tag
válasz
Dictator^ #16577 üzenetére
Kiváncsiságból megkérdeztem az Onkyo tx-sr606 tulaját, annyit mondott,ha a fülét odateszi a feliratra,se hallja.De mondja:ez ne legyen mérvadó mert ő a rockzenét szereti,és délután zajos gépek között dolgozik.És ha zúg,vagy a kondira gyanakszik,hogy nem a tekercsnek az alapterheléséhez van méretezve,hanem a terhelt tekercsre és az is lehet hogy a hálózati üresjárati feszültségtől való eltérés miatt van a zúgás a tippjei szerint (villanyszerelő szakmája van). És én is a Yamahánál megnéztem és én sem hallom.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Dictator^ #16577 üzenetére
Kíváncsiságból én is meglestem az enyémet (Yamaha RX-V365). Ez is búg, ha teljesen oda rakom a fülemet a készülék bal oldalához ahol a trafó van (bár én úgy hallottam, hogy ment a gép is 1 méterre mellette). Nem mély hangon, inkább közép-magas frekvencián.
Ha hazaérek meglesem öcsém Onkyo TX-SR307-esét is. -
-
lean
aktív tag
-
ricsik
őstag
válasz
Dictator^ #16171 üzenetére
Szerintem kb 150-200e / 2db hangfalig reálisak ezek az erősítők. Az MK II már jobbat érdemel. A Concept 6-omhoz sem találom túlzónak a 608-ast, bár még nem vettem meg, csak fogom, ill. még mindig vacilálok a 1611-en, mivel osztottam szoroztam és még a csonkított kimenetei is elég lehet, ha jól csinálom
Hogy mért olcsóbb mégis a 1610-1910 több csatival? Mert üzletpolitika, így is eladhatóak az újabbak, ill. ezt rá tudják fogni az 1.4 HDMI-re. -
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #16171 üzenetére
Ugyan nem vagyok BBéci, ezért bocsi ha belevavuvau.
Szvsz a kérdéses dobozokhoz egyik sem "való".
Denonból már legalább a 2-es kezdődőből járna ki neki minimum. Azért írom, mert az AVX-en épp látok is egy 2310-est, mondjuk még egy kis alkut el tudnék képzelni, hogy tényleg jó árban legyen (csak amolyan ötletként). -
-
dabadab
titán
válasz
Dictator^ #16134 üzenetére
A német Amazon teljesen rendben van, EU-n belül van, nincs vele gond, szoktam is onnan vásárolni (mondjuk én tudom osztrák címre is kérni a cuccokat, úgy ingyen van a posta, Mo-ra 6 EUR + 0,5 EUR / kg).
Egyszer volt garanciális panaszom (egy fűnyíróval, gyári hibás volt), azt egyszerűen visszaküldtem (Ausztriából az is ingyen megy) aztán visszaadták az árát, nem volt semmi gond.
A garancia egyébként elvileg az egész EU-ban egységes, vagyis a magyar márkaszervíznek ilyenkor is javítania kell a cuccot, ez ellen van/volt ellenállás nálunk, de lassan felfogja mindenki, hogy ez a helyzet (a Samsung pl. úgy kb. két éve jött rá, hogy Mo. is az EU tagja). -
dabadab
titán
válasz
Dictator^ #16125 üzenetére
Több probléma is van:
1. "How do I take advantage of FREE Super Saver Shipping? [...] Ship your items to a single U.S. address." ([link])
2. A határon rárakják a vámot meg az ÁFA-t.
Szóval mire tényleg ideér, kb annyiba kerül, mintha itt vennéd meg.
Ja, +1: "Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S."
És hogy az eredeti kérdésre is mondjak valamit: nem látom, hogy erre konkrétan mi vonatkozik, de az USA-ban elég gyakori a 90 napos garancia.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Dictator^ #16125 üzenetére
Én próbáltam rendelni, deeee a fizetési procedúrát nem tudtam befejezni, mert erősítőt nem postáznak Magyarisztánra... Csak amazon.com-tól próbáltam rendelni, nem a többi sellertől. Úgy voltam vele, hogy akkor dugják fel maguknak
Lehet mások postáznak hozzánk.
Ha neked sikerül akkor szólj -
bozont
veterán
válasz
Dictator^ #16015 üzenetére
Én zenére az AIMP2 lejátszót használom (winamphoz hasonló az UI-ja, szóval hasonló a kezelése, kinézete csak szebb hangzással), bár sokan dicsérik a Jetaudio és Foobar lejátszókat is.
A DTS és AC3 hangokat meg küldöm az erősítő felé úgy ahogy van, de előtte az ffdshow-t használtam video és hangcodecnak (meg még most is a Zoomplayer lejátszóval).
-
BaLee
addikt
válasz
Dictator^ #15909 üzenetére
Vannak ilyenek bőven, meg hiányosan kitöltött leírások is. Viszont pozitívum, hogy néha megkérdezik a vásárlók véleményét és én ebben leírtam, hogy az általam vásárolt erősítőnek csomó adata nem volt feltüntetve, sőt az egyik legfontosabb dolog sem, a méretei.
Pár hét múlva véletlenül ránéztem és fullosan felvitték az adatait és kitöltöttek mindent.
Persze ha ez alapban így lett volna az még jobb lenne, de már ez is valami.
-
daytonka1
tag
válasz
Dictator^ #15853 üzenetére
Nem tuneren volt és ne is tudom csökkenteni a fényerejét ezzel a gombal csak azt tudom állítai, hogy milyen információt mutasson vagy kikapcsolni a kijelzőt ez benne van a leírásában is. de dimmer gomb se elöl se a távirányítón nincs,Pedig biztos lehet világosítani mert így elég gyenge a kijelző.Ja és európai modell.
-
daytonka1
tag
válasz
Dictator^ #15828 üzenetére
Hát skacok én a kézikönyvben nem találok a kijelző világosításával kapcsolatban semmit sem írnak.Megpróbáltam az rds gombot ahogy írtad de csak az információkat tudtam állítani a kijelzőn ill. kikapcsolni a kijelzést az aktuális csatornára vonatkozólag.Világosítani nem tudtam.Esetleg valami más ötlet?
-
sirfer
aktív tag
válasz
Dictator^ #15701 üzenetére
Én sem azért írtam....
Az a helyzet, hogy sohasem volt stereo erősítőm és ez a hangzásvilág meglepett.
Az AVR hiába magas ketegóriás, vhogy nem olyan a hangzás, mint az önálló stereónál.
Az is hozzátartozik, hogy az AVR-nél csak a Logic7 módot használtam, mert a stereo módnak sok értelme nem lenne, mivel a stereó erősítőn keresztül megy a front.
Így lehet, hogy az összehasonlítás is egy kicsit fals-nak tűnik.Az összes beállítás hiányában még nem tudom megmondani, hogy hallok-e olyan kopogást, amit te hallottál, remélem,hogy hétvégére meglesz minden cucc és beállítás.
Az is lehet, hogy hozzászoktam a "dübörgéshez" és ezt kerestem a stereónál is.
Ezek csak pillanatnyi tapasztalatok, még sokat kell hallgatnom, hogy a végleges véleményem kialakuljon. -
elbandi2
tag
válasz
Dictator^ #15617 üzenetére
Az ikonnak az új ára volt ennyi is, de ezt nem szabad nézni, mert elég nagy a kereslet ezekre a dobozokra használtan is, és viszonylag keveset kínálnak eladásra. Ahogy figyelem mostanában, ezen a 180-körüli áron pár nap alatt elkelnek.
Hogy számodra megéri-e azt te tudod, de ha egyértelműen megtaláltad benne a számodra tetsző hangkaraktert, akkor ezt vedd.
Kis olvasnivaló utolsó bekezdésben az ár-érték arányát taglalják. -
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #15518 üzenetére
Ezt ott kéne inkább megtudakolnod, mert ennyire pontosan nem tudom, illetve nem akarlak megvezetni. Mindenesetre még azzal együtt is jóval olcsóbban kijöhetsz, mintha egy új játékost vennél. Természetesen külső DAC nélkül is elég jó lehet (hiszen kell legyen a CD lejátszóban is egy, sőt), de valaki a külön komponensekre esküszik inkább.
Szerk: A használtpiacon mindenképp érdemes nézelődni. Én ugyan a házimozis vénám miatt "kompromisszumból" egy H/K DVD 39-est vettem, amit CD lejátszónak is használok azóta, de egyáltalán nem bántam meg, főleg mivel 39K-ért elhoztam, ráadásul még bontatlan dobozban volt (ajándékba kapta az eladó
).
-
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #15510 üzenetére
Néhány éves CD-játszót meg szabad venni, őskövületről lebeszélnélek.
Egyik kedvenceim a Focal, leánykori nevükön JM.Lab dobozok. Ha kicsit szerencsésebb és türelmesebb vagyok, akkor most Electra szettem lehetne. Amikor megjelent a Beryliumos széria, Németországban féláron adták a kifutó modelleket. 1 millából (4000 euróból) megállt volna 926-os frontokkal [link] 906-os [link] hátterekkel, hozzájuk illő centerrel, szub nélkül.Ahogy a hirdetéseket nézem, elképesztő olcsón lehet hozzájutni a használt cuccokhoz.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dictator^ #15510 üzenetére
A PH!-s Hi-Fi fórumot is szoktam olvasgatni. Ott sokan rá vannak kattanva néhány régebbi CD játékosra, különösen a Philips egy típusára. Mondjuk többen csak futóműnek használják, külön DAC-al.
Nyilván az újak is lehetnek legalább olyan jók, ha nem jobbak, csak ugye pénz kérdése is a választás (plusz meg kell nézni, mennyire van lehasználva, illetve egy felújítást is be kell vállalni, ha úgy adódik). -
bozont
veterán
válasz
Dictator^ #15341 üzenetére
Technológiailag lehetséges DVI-on keresztül hangot küldeni és az újabb radeonok, talán a 3000-es, de a 4000-es szériától biztosan tudják ezt. És feltételezem a kártyához kapott átalakítót használod mert régebben tényleg nem lehetett külön olyan átalakítót kapni, amivel hangot is lehet küldeni, csak azzal működött ami hozzá járt.
mod.: Akkor már nem csak a Radeonok kiváltsága ez, de a lényeg hogy nem lehetetlen a dolog.
-
bozont
veterán
válasz
Dictator^ #15337 üzenetére
Viszont az 1610-es még szépen el van látva minden jóval (mondjuk csak HDMI 1.3 van rajta és így az ARC-t sem tudja, bár e zengem nem zavart volna) és még biztos akad egy-két elfekvő darab a boltokban. Bár ezüst színben nem találtam sehol, legalább is belátható időn belül, különben ilyen lett volna a Yamaha helyett, nem mintha elégedetlen lennék vele.
-
ricsik
őstag
válasz
Dictator^ #15192 üzenetére
Utsó posztom ezzel kapcs, aztán a témát zárom.
Amit linkeltem az valóban a hányás kategória, csak példának hoztam fel, hogy ilyenekért nem kell jó rendszer, csak csiporgó és sub. Nem vitatom, hogy van minőségi elektronikus zene, de nem tudom minek kavarod ide, sosem mondtam, hogy nincs. Én is szeretem a Kraftwerket és a JMS-t. Azért van ez a kis eszmecsere, mert elbeszéltünk egymás mellett, nem jól értelmezted, hogy mire akarok kilyukadni. Hidd el nagyon jól tudom mi a minőségibb zene és mi nem az. Autechre száma amire fanyalogtam az nálam értékelhetetlen, de a másik rendben van. Ízlések és pofonok, attól hogy más zenéket szeretünk egyikünk sem igénytelen stb, kár fikázni a a másikat. -
válasz
Dictator^ #15198 üzenetére
Faterom ismerősének van. Saját rendszerem vásárlása után volt szerencsém vagy szerencsétlenségemre meghallgatni, mert hallhatóan szebb hangzása van a TSi500-hoz képest. Ez ugye a kifinomultabb belső felépítéstől és a jobb minőségű anyaghasználatnak köszönhető. Jobb mélyek, a magasaknál már nincs akkora különbség. Én inkább metalt vittem, mert azokat annyira ismerem, hogy melyiknél hol van a basszus és dob+cintányér kombó, hogy könnyen össze tudtam hasonlítani. Azért vittem Hans Zimmert is meg fater hozott egy-pár DECCA komolyzenei CD-t.
Ezt ajánlom neked is Arcana - Gathering of the Strom című száma a 2. albumukról Ettől rettegett a sok ablak a lejjebb linkelt KEF hangfalak párosításával. Érdemes ezt a számot vinni ilyan fronttesztekre, hogy mennyire tudnak lemenni. Hát kész....
Te figy, megveszed a TSi500-aimat és berendelek magamnak egy RTiA7-et, mit szólsz
Üdv,
Vik -
Termi16
őstag
válasz
Dictator^ #15194 üzenetére
Az, hogy itt személyeskedtek, szerintem senkit nem érdekel. Elsőre még oké volt, mutattok zenét egymás, tök jó, de nem tudom hova húzzátok még
És hogy a témához is kapcsolódjak: 18nm2-es tetőtéri szobába (tehát nem túl nagy a belmagasság, ill a szoba 1/3 részén "csapott" a mennyezett) szerintetek elég lenne egy 20cm-es membránnal szerelt sub, vagy legyen inkább 25-ös?
-
válasz
Dictator^ #15173 üzenetére
Megakad, de utána folytatja tovább? Ez tart 1-2 mp-ig? Mert akkor sztem ez nem annyira zavaró, letesztelem én is, bár kikapcsolni nem, hanem csak forrást váltottam még eddig, vissza TV adásra.
Nekem van egy olyan gyermekbetegsége a rendszeremnek, miszerint a PC (OS booted) és az AVR be van kapcsolva már és csak ezután kapcsolom be a TV-t, akkor az egész PC lefagy. Mert a hülyéje a TV HDMI vezérlője küld gonolom egy bekapcs jelet, amit a PC-m lefagyással értékel.
Mostmár a feleségem, sőt még a lányom is tudja a helyes sorrendet, 7-8 ilyen után megtanultam, hogy mikor hogy viselkedik...
Holnap küldök 1-2 fontosabb shotot a CCC-ről, most asszony teszteli a subwoofert, ha jól hallom...
Üdv,
Vik -
válasz
Dictator^ #15168 üzenetére
Ja és az is lehet közre játszik, hogy én egy 2009 decemberi drivert használok, mert abba a verzióba még nem nyúl bele a képbe (feketébe állítólag) a driver, ez ha jól tudom a 2010 március-áprilisi driverig van így. És én olyan ember vagyok, ami egyszer működik, ahhoz én nyem nyúlok hozzá.
Üdv,
Vik -
válasz
Dictator^ #15168 üzenetére
Nem akad semmi, se mp3, se FLAC, semmi. A TV-knek gyárilag jobb a feketéjük-kontrasztjuk, mint a TFT monitoroknak. Mondom, a TV-t gyári beállítások közé küldd el, majd utána lehet korrigálni, ízlés szerint. Minden olyan funkciót kikapcsoltam, ami "belenyúl" a forrásba és a moive plus-t is. HDMI black levelt normalon, és a Black adjust is. Adhatsz a TV-nek plusz fényerőt, állíthatsz a kontraszton és kb egy fél óra alatt ki lehet nyerni a végeredményt, ami neked meg fog felelni.
Ja, a CCC-ben, van még egy olyan opció, ahol a HDMI-nek meg lehet mondani, hogy full RGB legyen. Ez fontos, bocs, hogy csak most szólok emiatt.
Üdv,
Vik
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest