- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Nekem meg -most, hogy újra lesz HTA-m:
Rövid de drága USB-t (ez sztem tudom melyik lesz), 3m-es elérhető árú koax-ot ami Vespa-val megfelel (ár kérdése, sajna használtan nem nagyon van 3m-es), meg valami tápkábelt amiről még gőzöm nincs milyen legyen. Az 1m-es Furu Alfa ezüst koax mondjuk így eladható ami nem olcsó, így csökken a kiadás. -
nuke7
veterán
legyen 200...
akkor a cambridge audio scirocco 5.1 akciósan 150ért milyen lehet..?
vagy neked mi van a fejedben?
(mert ha kapok valami konkrétat, ahhoz már tudok viszonyítani árban és teljesítményben is. nincs kőbe vésve a keret, de csak belépő szint kell nekem iletve minel jobb ar/érték arány)sry, mobilrol
-
WhiteWalker
nagyúr
az már elég sok lenne árban,főleg ha még megvenném a hangfalakat is mellé...igazából olyan nagy teljesítmény nem kellene,átlag szobában lenne a mozizás...a két erősítő közt hangzásbeli különbség volna?
A fentebb linkelt Onkyio 5.1-es szett nekem mint laikusnak jónak tűnik...és árban is , persze...
-
tjojo
tag
Volt, de azok az ipari hulladék kategóriába sorolhatóak.
Megszokás kérdése az egész, neked is biztos sovány volna a mély, ha kikapcsolod a szubod.#25784 BBéci
Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, én csupán azt mondtam hogy jelen pillanatban nekem elég amit a 806v nyújt mélytartományban. Úgy vagyok vele, előbb legyen egy tisztességes 5.0 rendszerem, aztán jöhet a szubláda. Nem azt mondtam hogy nekem nem kell a szub. Ráadásul a pici szoba se kívánja meg a szubot szvsz (~12-13 m2). Elhelyezni se tudnám rendesen, akkor meg minek. Majd ha tágasabb lesz a tér, akkor jöhet az is.
-
Iomega
addikt
-
-
nebulo5
senior tag
Szerintem, nem sokat veszítesz vele, ha hanyagolod a gránitlapot! Eddigi tapasztalataimra alapozva, azt sikerült leszűrni, hogy bármilyen doboz alá gránitot teszünk, a hangja felkeményedik. Hol jól hallhatóan, hol kevésbé, de a mélyek keményebbé, a magasak fényesebbé válnak.
(ha a magasak fényezésével arányosan nőne a lecsengési idő is, akkor számos esetben nem is lenne rossz projekt a gránit vagy márvány... de sajnos, az esetek 99 %-ban csak némi "metál akcentust" ad a hangképbe.Dorian: az nekem is tetszett! Jó kis husi, nem olyan csontcsörgető vékonyság, mint Mila Jovovoch (bár, mint diétás pipihús.....
-
tjojo
tag
Nekem 3808 van 806v Focalokkal. Igaz, hogy nincs más hasonlítási pontom csak a saját rendszerem, de én meg vagyok elégedve a sztereóban nyújtott teljesítményével.
A Conceptekből biztos vagyok, hogy kihozza a maximumot Pure Direct módban, de hogy milyen lesz a produkció a Hivoxhoz képest...Jah igen, akkor már kérdeznék is.
Jól gondolom hogy a 3808-ból lett a 4310, a 4308 utódja pedig a 4810? -
Z_A_P
addikt
Ez tuti! Kiprobaltam, es elment a hang, mivel az osszes 1/0 kipotyogott utkozben
@Sanci38: Az is fizikai áram... ott is van különbség csak nagyságrenddel kisebbek
Tehat akkor az lehet amit irtam, hogy az ado el akar kuldeni pl 101-t, de az atvitel arammal tortenik, analog modon, es a tuloldalon mondjuk a 2. adatot 1-nek dekodol az erosito mivel annyire torzult "ut kozben" pl, es igy lesz 111? -
pr0bi
senior tag
Ezen a kábelen minek kell bejáratódnia, van valami tudományos magyarázat? Ne értsd félre de annyira nevetségesen hangzik. Ennyire kihallható a különbség ?
Legutóbb egy hdmi kábelt vettem nem kevés pénzért (nem referencia minőség), semmi különbség nincs az 1500 Ft-os kábelhez képest. Ezek után már le se merem cserélni a Hama subkábelem pedig ez se a leggagyibb -
spiky03
veterán
-
Joshi
titán
-
WhiteWalker
nagyúr
néztem ezt is...de elég durva az ára: 250$...mondjuk ezen 4 optikai-coax ki/be menet van...míg amit én linkeletem azon csak 1...ennyire megdobná az árat?
szerk.: jah ez már 3D-s....de néztem szintén ebay-n 3D-s switch boxot ~ 100$ körül mozog...durva a kettő közt a különbség...
-
zolaas
senior tag
Nna. Hálistennek nem nekem kell. Akinek kell az olyasmit szeretne, amit még nem hallottam, viszon lóvé van...tessék mondani pár konkrétumot. 2 Mil nem tétel, és ezt most tényleg nem nagyképűségből mondom. Neki nem az. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy merre induljon el. Ne egy MM-es faszi küldje el...
Ahhot minimum egy BBéci kéne
per pillanat Norma referenciát hallgat. Jah még vmi. Nehogy vmi csöves faszságot ajánljatatok neki
elnézést a csövesektől..
-
Toobee
veterán
Ezt a JBL+H/K szettet én is linkeltem tegnap, az egyik kérdezőnek, aki bögreszettes Onkyo valamit nézett ki magának. Fogadást mernék rá kötni, hogy inkább azt választja. Akik kérdezősködnek bögreszett ügyben, azok csak megerősítésre várnak, úgyis azt veszik, amit eredetileg kinéztek. Tökéletes példa rá Maxika, vagy valami hasonló nevű tag. Ha jól emlékszem, Ő is bögrét vett végül.
-
Signum04
tag
mindenképp 5.1 a cél, tv-re lesz mozihoz
A használt dolgokban annyira nem bízok, hacsak nem ismitől van,Akkor azt mondod hogy mondjuk egy VSX-422-ben sem érdemes gondolkodni, szóval maga az erőssítő sem annyira minőségi?
És ha mondjuk egy ilyen dobozcsaládot kötök mellé? az már megkaphatja a "tetszett" plecsnit?http://www.autodvd.hu/hazimozi-hifi/hangfal-szett/harman-kardon-hkts9-hangfalszett.html
-
gorbep
senior tag
Én már gondolkoztam azon, hogy építek még egyet, a relét közvetlenül a a Sztereó erősító kimeneti banándugójára csavarozom, és a relé másik oldalára szerelem az aljzatokat. Akkor a sztereó láncban nem lesz újabb kábelszakasz, használhatod Néhai kábeleit....
Ez sem tetszik?
Vagy Néhaival építteted meg, akkor nem is lesz + forrasztás, csak a relé kontaktus..... Szerintem komoly piaci igény lenne rá.......(pl . engem érdekelne.....
)
Vagy teheted a hangfal oldali végre is, de akkor a HM-nek külön kábel kell......
-
Dorian
félisten
Te írtad, hogy "tuti megállna"
Persze, én is azt hittem, odatettem a fal mellé, a hangfalak mögé, tök jó, áll. Aztán egy idő múlva vagy a teteje kezdett el lekonyulni, vagy a közepe kezdett hasasodni, én meg ugrálhattam, hogy ne boruljon rá a hangfalra, váza virágra, akármire.Akusztikai célra az elérhető legsűrűbb habszivacsot szokás használni, nekem is olyan van. Tehát ennél csak kevésbé "áll meg" bármilyen könnyebb fajta.
-
bajnokpityu
félisten
Analóg úton egyértelműen
XT: ezért hivtalak, lesz majd némi szabadidőd?
Nem éri el Tied 10%át sem a lánc,sem hangban,sem értékben, de mivel sokkal többet nem akarok már rááldozni, sokkal jobb nem is lesz.Najó, az új Valhallával talán, de az meg nem biztos, h összejön idén...
Toobee: XTnél az Al Di Meola is kihozta belőlem, de kissé furi lett volna Tonyo nyakába borulni. Nem egyedi eset.
-
-
Zirowe
nagyúr
A szoba akkora, de a tv és a dívány között kb 1,8-2 méter van.
150et biztos nem akarok rákölteni, még ha minden ótvar.
Az első hsz-ből csemegézve ami szóba jöhet az a Denon DHT-1312XP vagy az Onkyo HT-S5405.
Melyik a jobb?
Sanci38: mennyi lenne az 5.1 együtt, illetve milyen erősítőt érdemes hozzá venni?
-
nyturista
csendes tag
Nem a konkrét példa miatt írtam a Jamo, Technics márkák lehúzását, és nem is vagyok egy sértődékeny,
csak józan paraszti ésszel szerintem belátható, hogy ezek a cégek gyártottak jót és rosszat is. Árkategóriákban gondolkodva nagyjából ugyanazt kapja x pénzért az ember, innentől kezdve hogy AUDI v BMW ízlés kérdése is.
Ha már a márkákról van szó, nekem is szimpatikusabb a Marantz, Denon , de még jobban a LUXMAN, COPLAND, ACCUPHASE. Lehet ezt ragozni, de a konkrét erősítő igencsak hangos 5-ös fokozaton és biztosan torzít is valamicskét, de nem azért mert Technics. Én SOHA nem hallgattam hangosabban, szigorúan kiemelések és loudness nélkül.
Ez már nagyon off: A mai árakban az a vicces, hogy egy szép állapotú pioneer F99x-et nehéz annyiért eladni mint egy Orion HS280-t. Én fele ilyen idős koromban ezekkel és az említett technics-el hallgattam zenét
/ + HB1 kicsit később/ és még csak nem is ismertem olyat akinél szebben szólt.
Ha anno lehetőségem lett volna csak meghallgatni egy komolyabb márkát, lehet, hogy be sem tudtam volna szerezni. A lengyel PEWEX-ben csak Technics volt+ a nagymama valutakerete is kellett hozzá.
Egyébként később a mozikorszak elején volt Jamo studiom is, nahát az tényleg kritikán aluli, mégis rengeteget eladtak belőle. A Jamo azzal a szériával "járatta le" magát, de azért voltak ott is szebb napok. Ma pediglen mivel szinte minden elérhető termék Kínai, és itt nem csak a hangkeltőkről beszélek, örülök neki hogy a gagyi technics erősítőm még Japán. Mint ahogy az F99X is.
Elnézést Toobee, hogy akaratlanul belekeveredtél és természetesen nem kérem, hogy ezért fáradj, csak kicsit felment a cukrom Malagutfi?? fórumtárs hozzá állásától. Amit az erősítőről írtam az mind igaz, és rendezhette volna ezt normálisan is priviben. -
törölt tag
Nem volt kényszer... Azt irtam megéri,mert az RTI az kb Lektor szinten vagy kicsivel van emlékeim szerint... De a mondanivalódnak igazat adok: először be kellene a dalit is járatni, ha nem tetszik cseréljen ha akar. Polk járatlanul elég lomha és kiforratlan nem hiszem hogy tetszene neki ha a dali sem.
-
bajnokpityu
félisten
Hangfalkábellel az a baj, hogy mivel nem nagyon ismerik a DIY gyártók a nagy gyárak trükkjeit, ezért kénytelenek jó anyagokat belerakni. Az meg hossz, és keresztmetszet miatt drága lesz. Míg IC, vagy tápkábelnél nem kell sok méter, ott sokkal jobb ár/érték arányt tudnak.Ezzel együtt, tényleg kevés lesz a cat7 előtt utóbb minden rendszerben.
Dorian: amikor megveszel egy készüléket, annak stilusát szereted. Kábelek normális esetben csak segítik, hogy kibontakozzon.
XT: 150-200rugó biztos lenne új áron. De ott a rotel, 45ért tuninggal, még érzékenyebb volt a kábelekre. (műszaki jellemzői miatt is magyarázható miért érzékenyebb)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest