- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
montyx
aktív tag
válasz
Dorian #18448 üzenetére
Bocsánat, hogy félreértettelek. Ezért utálok írásban kommunikálni, mert mindig mindent félreértek.
Pont ezt a Concept 6-ot volt lehetőségem hallani. Alapból azt mondom nem volt rossz. Te milyen tuningot végeztél rajta?
Illetve mit jelent ez, hogy fix pont a sztereó rendszeredben is? Két rendszeredbe van bekötve ugyanaz a két hangsugárzó? Tehát van egy AV, meg egy sztereó erősítő?
Vagy pedig csak ez a két hangsugárzód van rákötve egy AV erősítőre?Ja és mivel hajtod meg őket? Mi a forrás, és milyen erősítőt használsz?
-
montyx
aktív tag
válasz
Dorian #18444 üzenetére
Igazság szerint több gondom is van ezzel a dologgal.
Igény lenne, de kompromisszumot kell hoznom a következők miatt:
- pénzlimit
- kábelezési gondok
- több eszköz igényli a hangsugárzókat
- nem gyártanak rendes AV erősítőt ezek szerint elérhető áronSzóval nem akarok az összes cuccomnak külön erősítőt és hangsugárzókat venni...miért gond ez? Hova pakoljak 10 dobozt?
Vennék én McIntosh hifit, de ahhoz előbb egy házat kellene építeni, ahol van egy rendes stúdiószoba egy darab fotellel...
Nem flémelés, csak azért nem kell egyből azt feltételezni, hogy valaki nem értékeli a minőségi zenét. Főleg az olyan, aki 12 évig komolyzenei hangszeren játszott, és mai napig komolyzenei koncertekre is jár...
peace -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #17501 üzenetére
ez így van.
akkor Te most nagy felujítást csináltál.
sőt még csendesebb lenne a kocsid,ha az ajtót kitöltenéd rezonancia elnyelő anyaggal.
ugyanis az ajtók rendesen felnagyítják a futási zajt. még csukáskor is csak huppan egyet mint a merci ajtók és nem drága upgrade.ezen a kocsin is megcsináltatom,ha cseréljük a hangszórókat meg a kábeleket.
Pitepeti:speaker bridge-ként ismerik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #17474 üzenetére
Nem kell ehhez nagyzenekar. fúvósok felét nagyságrendileg nem hallottam hifin még. Hegedűt,trombitát,bőgőt,csellót már jókat hallottam, zongora is kemény dió.
ÉS megjegyezném, h Ricsi láncán anno ilyen hangszereket nem is próbáltunk
Ricsi: oszt vigyek szalagosat?
Más által felvett is ér? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #17341 üzenetére
én itt találtam, de nem egy villámgyors shop. Ültek a megrendelésemen legalább 2hetet, nem tarthatnak túl nagy árukészletet.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #17086 üzenetére
+1
ugyanezt mondom én is,ez egy rossz topik az effajta témákhoz és álmodozni is kár róluk,engem is hidegen hagy.
Ricsik: számomra sem világos hogy mi alapján történik az árképzés és a besorolás,soha nem is kutattam,egyszer találtam egy holland fórumot,ami tele volt ilyen mese dolgokkal,érdekességképpen jó volt,de számomra tök felesleges és lényegtelen dolgok.
szóval nekem az 5000€-s szint már bőven jó és valahol itt is van a vége. -
törölt tag
válasz
Dorian #16463 üzenetére
Tegnap belenéztem, ma végig (de minek). Ha valakit érdekel a hangja, elég belenézni az első csatajelenetbe, és abba is lehet hagyni az egész borzadályt. Végül is megismétlik a köv 2 órában ugyanazt még 10x. Ha valaki végig bírja szenvedni, akkor az operatőri munka azért elismerésre méltó, ennyi. Mondjuk meg lehet közelíteni úgyis, hogy 2012-ben lehet forgatókönyv nélkül filmet készíteni, majd ennek tudatában a technika miatt meglesni. Azt, hogy miképp állná meg a helyét egy ilyen alkotás hangrendszer és vagy minimum 50" hiányában, az jó kérdés...
-
norral
aktív tag
válasz
Dorian #16463 üzenetére
Szerencsére nem néztem meg moziban. Ingyen mi barátnőmmel végigröhögtük, hogy ekkora sz@r nem lehet valami, de aztán újra, meg újra kiderült, hogy márpedig de!
Egyébként ez érdekesebb, mint a film, a blogot is ajánlom mindenkinek.
[Spoiler, ha ez egyáltalán lehetséges ebben a filmben + Irónia]
Remek vígjáték, pl. az a poén, mikor a főhősnő kb. legalább 4-5 kilométert kocsikázik a szigeten, azután, hogy kirakják a "tudóst" a táskával. Majd kb 3 perccel az érkezés után a tudós is odaér, csak gyalog. Ezt sokan logikai luknak neveznék, én csak egy jól átgondolt viccnek hívom.
[Spoiler, ha ez egyáltalán lehetséges ebben a filmben + Irónia] -
TCr
veterán
válasz
Dorian #16463 üzenetére
Tele van nonszensz és irreális dolgokkal, de ha kicsit lazábban álltál volna hozzá (mint ahogy én is tettem: bemagyaráztam magamnak, hogy ez biztos sz@r lesz, de egye fene...), akkor lehet, hogy jól szórakoztál volna 2 órán át.
A Fortunate Son ütött a végén.Utóbbi viszont egyértelmű és aki nem így gondolja, azt máglyán égetjük el.
-
M@trixfan
addikt
-
gorbep
senior tag
válasz
Dorian #16213 üzenetére
De tovább is olvastam:
Ezt a 10-10 darabot csak és kizárólag magyar vásárlóink részére, sőt névre szólóan adjuk el! És bár a nagyvilágban az a szokásos, hogy az efféle "anniversary", "limited edition" vagy "special edition" kiadványokat a szériához képest jelentősen magasabb áron értékesítik, mi úgy gondoltuk, hogy épp fordítva teszünk. Azaz ezt a 10-10 darabot (párt) mindösszesen 49 ezer forintért bocsátjuk a leendő tulajdonosaik rendelkezésére!
Tehát az első 10 jelentkező kevesebb mint 250 ezer forintért hazavihet egy több mint 2000 €-s rendszert!(És ők majd azt mondhatják a többieknek, hogy bi-bi-bííííííííííí...!
Pedig jó voltam matekból, de nem értem..... valaki segítsen!
Szerk: Akkor mennyi volt Bee???
-
Deadzone41
őstag
válasz
Dorian #16164 üzenetére
akkor csináljon még 10-et, ne adj isten még 10-et ha kételkedik. ha 80% körüli eséllyel eltalálja, vállon veregetheti magát. én nem mondtam, hogy csak az hallgathat flac-ot aki hallja a difit, ha flac formátumot warez-ol az ember, talán kisebb az esélye, hogy beleszalad valami kókány rip-be, ez az egyik előnye. nem kételkedem a flac és egyéb veszteség mentes formátumok létjogosultságáról, csupán azt mondom, hogy ne ez alapján ítéljük meg valakinek a "hallását". de ezt az előbb is leírtam.
Patice: más az, hogy hallasz, vagy hallani vélsz valamit. erre találták ki a vaktesztet.
-
-
-
-
Jim-X
őstag
válasz
Dorian #16108 üzenetére
Aha, akkor a legújabb a szürke ugye?
Amúgy volt szó a plazma topikban a mikorfonos mérésről. Hogyan érdemes csinálni? Feltétlenül kell hozzá tripod és arra rakni a mikrofont? Én egy szék és egy kartondoboz kombóval értem el a megfelelő magasságot, lehet az volta baj, hogy a doboz rossz akusztikát kölcsönzött a miki alá
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #16098 üzenetére
Érdekel a különbség, küld át priviben légy szíves.
Én egyenlőre el akarok jutni arra a szintre, hogy halljam és értelme legyen a kábeleket cserélgetni. Mindezt egyenlőre AVR-el. Még az alces, és a hangfalkábel csere jön ezután, DAC majd a legvégén, ha még mindig hiányérzetem lesz.
Dorian, Tamoo: köszönöm a válaszokat. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #16053 üzenetére
A kis canton gle50esek et is nemsoká eladom.nem kivánok nyerni rajta.ha elkerül faltol tök jo doboz annyiért.
Ma elmentem ilyen cuccokat hallgatni:
Martin logan sztat, magnetoplan,bnw nautilus, wilson, vagy 4 féle macintosh, naim xs, stb.Igen, tudom kicsit a hifi két véglete
-
soresi
csendes tag
válasz
Dorian #15679 üzenetére
Így már világos,és igazad van 100%-ig,Jamo Concert 2-esem volt sokáig,imádtam a hangját,de mivel jó pénzt ajánlottak érte oda kellett adnom.Bár már most bánom.
Nekem semmi bajom sincs a Yamaha hangjával,előtte Pioneer erőlködőm volt,abból is egy felső kategóriás,de a mostani Yamaha a jobb az én elvárásaimnak. -
Anubis_9
addikt
válasz
Dorian #15612 üzenetére
OK!
Szerintetek Yamaha RX-V573, vagy Pioneer VSX-921 inkább?
Vagy egyéb már ötlet ebben az árban? Max 150e.
Pio-ra 3 év gar. van, Yamahára "csak" 2. Zenére és filmre is kellene egyaránt. Kb. 1 árkategória. -
gorbep
senior tag
válasz
Dorian #15407 üzenetére
Azt tudom én ha lehet Kernel Source-ot (KS) használok. Meg Resample-t le 44.1 re
Mert a kis Ethosz DAC csak ennyit tud, de az SACD-k is így tudnak szólni...De köszönöm az infókat, minden FooBar-os okosság jól jön, meg gondolom másnak is hasznos...... eddíg MusicBee-t használtam, a FooBar háttérbe szorult...
De ha Jplay tényleg működik, akkor Ő lesz a nyerő, mert van Foobar plugin-je....
Azért aljasak, a trial nem idő korlátos, hanem véletlenszerűen lenémít mp-ekre!
-
gorbep
senior tag
válasz
Dorian #15405 üzenetére
Nekem a Frame interpoláció (a filmeket HD 60p-n nézem, és ennek már függője lettem) teljesen kifekteti a Q6600 as négymagos procimat, így ezt bármi ilyen tweak padlóra küldi...
De majd ha rám esik az OTP veszek valami komoly i7-et. De most sztereó erősítő meg CAT7 kábel project van....
Ez a "full file buffering" merre található? Nem találom....
-
gorbep
senior tag
válasz
Dorian #15401 üzenetére
A Tweak-el az a bajom, hogy nincs visszacsináló script, emiatt újra kell indítani a gépet. De a prioritás emelése jó ötlet, magamtól is eszembe juthatott volna..... Már át is állítottam "real time"-ra. Írok a Foobar fejlesztőknek, jó lenne egy ilyen preferences opció, mint a MPC-HC -ban a "priority above normal"....
Köszönöm
Szerk: Most találtam a Jplay -t, ami szédületes dolgokat tud....
JPLAY - instantly transform your PC into high-end digital transport.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #15121 üzenetére
Azért, mert normális álló hangdobozt egy másik hasonlóhoz viszonyítok, nem 3-5000 forintos PC-s aktív hangkeltőhöz. Ahhoz képes bármi jobban szól.
Vagy az én példám szerint, rádiót rádióhoz.(#15122) Ed Parker
Rosszul emlékszel, még hasonlót sem írtam, vagy mondtam. Csupán azt hangoztattam, hogy jobban szeretem a félvezetősök hangját a csövesekénél. A hibrideket viszont határozottan kedvelem. -
pr0bi
senior tag
válasz
Dorian #15076 üzenetére
Lehet, hogy van benne valami mert a db értékek is elég eltérőek voltak, bal első +4 míg a jobb -3 -al paraméterezett, szinte alig szólt. Ezt mondjuk betudom a EZset pontatlanságának , utánaolvastam és többen panaszkodtak rá, szerencsére manuálisan korrigálni lehet. Köszi a tippet "lip sync"-el kapcsolatban megnézem majd mit lehet tenni.
A másik amit nem igazán értettem, hogy ha hdmi bypass-t használok láthatóan fehér fátyolos képet kapok de ha kikapcsolom ( avr képfeldolozás ) úgy már tökéletes, képsémák off-ba.
-
pr0bi
senior tag
válasz
Dorian #14942 üzenetére
Nálam C6-ot Largera állította, lehet a szoba akusztika miatt mérte így. Centert viszont 60-ra. Subnál egyébként számít valamit a távolság?
Kicsit úgy vettem észre, hogy 0.2-0.3 seccel csúsznak a hangok a képhez képest. A delayt távolság alapján számítja az erősítő vagy külön opciónak kellene lennie? A régi vasnál volt beállítás rá de ennél nem találom.
-
zelma
aktív tag
válasz
Dorian #15058 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy márkán kívül és belül. Természetesen nem ragaszkodom a Jamohoz.
Egy cirka 6x4m-es szobába kellene, cirka 120 ezer ft-ig.Azért kellene a segítség, mert nem értek hozzá, és nem szeretnék olyat venni, ami nem megfelelő számomra.
Rebell:
Köszönöm. A fent említett méretű szobába a Jamo 200 elég?
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #14803 üzenetére
Nekem egy CL6-os, 8GB-os microSD van, egy átalakítóban. Én a belsőről csak zenét hallgatok, amúgy BD25/50, külsőről, de még a Samsungos tesztvideó is akadás nélkül megy. Ipon aktuális, legolcsóbb külső házaiban vannak a lemezeim. WD Green, és Samsung 103, vagy ilyesmi. Az is egy alap, 5400-as merevlemez.
-
jaktib
tag
válasz
Dorian #13891 üzenetére
Nekem is C6 van. Tehát ismerem a hangját.
Több kérdésem is lenne. Ha "tuningolni" Szeretném azt pl hol lehet megcsináltatni? Ki foglalkozik ilyennel. Most ahogy láttam az utóbbi időben 139 K az ára a nagyobb áruházakban a két front hangfalpárnak. Akkor most elvileg nincsen "túl" árazva vagyis jó vételnek tűnik. Én ES 80 -at szerettem volna, az most drágább. Szerintetek milyen különbség van a két hangfal közt. Az ES 80 sokkal nagyobb is, én mikor hallgattam nekem nagyon sok volt a magas hangja de a tér érzet amit nyújtott nagyon tetszett. Itthon a C6-nak is bőven elég a magas hangja de azért a kisördög ott van, hogy milyen lehet a JBL. No meg láttam C10-et is hát az nem kicsi...az vajon milyen, az nagyon kevés embernek lehet szinte senki nem ír olyat, hogy az van neki.
És mivel a hangzás megítélése eléggé ízlés kérdése is. Az lehetetlen, hogy a "tuning" előtti hangja tetszik jobban valakinek? Tehát annyira egyértelmű a fejlődés, ahogy itt többen írtátok.
Pl A "tuningal" mondjuk olyan hangzást lehet eléri mint a gyártó más egy két kategóriával feljebb pozicionált ( Lektor, Zensor) termékei? Valaki már így hasonlított össze hangfalat? Tuning C6 vs ... drágább valami ...
Én nem kételkedem, mert lehet, hogy tényleg jobb lenne. Egy picit elgondolkoztam a dolgon, bár nekem most is megfelelő a hangja, nyilván én nem vagyok olyan audiofil hallású. Azért ha van különbség remélem meghallanám. De akkor viszont ugrik az öt év garancia.. -
geri788
tag
válasz
Dorian #13891 üzenetére
Az a kérdés hogy a gyártók miért nem rakják bele a jobb minöségü kondikat,vezetékeket az adott hangdobozba,ami kerül kb 20-30 eu val drágábban,és adja el mondjuk 100eu val többért.Nem beszélve hogy sokkal jobb hangzása lesz ezáltal az adott hangdoboznak.hmmm érdekes kérdés!!
-
Dorian
félisten
-
-
zolee3000
tag
válasz
Dorian #13614 üzenetére
Köszönöm. Azt egyébként honnan lehet tudni, hogy melyikben van a jobb videofeldolgozó áramkör? Gondolom a specifikációkban ezt nem igen szokták feltüntetni. Amúgy én is Dune lejátszót tervezek venni, esetleg egy Popcorn Hour C-200-at. Az erősítő még nyitott kérdés, de a Denon AVR-2113 nagyon szimpatikus. De ha a skálázást úgyis a lejátszó végezné, akkor lehet, hogy az 1912-es is elég lenne, ami kb. ugyanaz, csak épp a felskálázást nem tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged