- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
KisApám #32809 üzenetére
Igen, például. De előtte vizsgáld meg a leírását, mert DTS zenével nem próbáltam, csak CD-n van olyanom.
(#32810) nuke7
Egyértelműen a drágábbikat szabad csak megvenni és még azzal sem fogod kihozni a készülékekből a maximumot.
A minőség itt kezdődik!
Az persze nyilvánvaló, hogy a készülékeid közé felesleges lenne, de biztosan hallanád a különbséget a másik kettőhöz képest. -
Oldfighter
senior tag
válasz
KisApám #28397 üzenetére
Ezért is mondtam neki -akármennyire is nem fenni a fogamat a használt műszaki cikkek vétele
-, hogy alkudjon még belőle pár ezrest és vegye meg. Persze kipróbálás után.
Az 5007-es ára szerintem még csökkenni fog, mert amint néztem az előző modellek olyan 30%-os árcsökkentéssel mentek ki a boltok polcairól. Én olyan 170 körül várom a kivezető árát. -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #24223 üzenetére
Érzed, tehát melegszik. A készenléti áramfelvétel is alakulhat hővé.
Végig tapogattam az SC-LX76 burkolatát és a hálózati csatlakozó közelében egészen minimális mértékben langyosabb a fedőlapja, mint máshol. Érdekes módon a hátlap felső szélére szerelték az IEC aljzatot. Hülye ötlet, éppen a legvastagabb, legsúlyosabb madzag kerül bele, legalul lenne a helye. -
Tamoo
nagyúr
válasz
KisApám #23335 üzenetére
Szerintem ha nem hiszel senkinek (ami nem gond), legjobb lesz ha elballagsz a Kácsába és elhozol vagy 3-4-et kipróbálni. Nem?
Ne teszteket nézegess!
(#23337) Kripect: Ez egy kicsit összevisszára sikeredett. Nekem elsőre konkrétan értelmezni se sikerült pontosan mit hova miért hogy!
Kétszer meg nem mertem elolvasni, féltem hogy lefüstöl az agyam.
-
Toobee
veterán
válasz
KisApám #18809 üzenetére
Ha beég valami, az nem biztos, hogy mindig látszódni fog. Lehet, hogy csak akkor, ha 10 centire hajolsz, vagy ha szürke háttérnél nézed. Ha minden nap ugyanazt a csatornát nézitek, zoomolás nélkül, akkor majdnem biztos, hogy előbb utóbb beégés lesz a vége, mert folyamatosan ugyanott terheled a panelt, hiába csak napi 1-2 órát. Ha nem csak minimaxot nézni veszed, hanem nézel más csatornákat is, meg filmeket, akkor semmi bajod nem lesz vele. Amit meg már írtak a többiek is, ki kell zoomolni a logót, oszt' jó napot. A gyerek nem fogja észrevenni, hogy megnyúlt a kép, meg eltűnt róla egy kis tartalom. De amúgy plazma topik, első hozzászólás. Azt kéne elolvasnod!
-
-
Patice
nagyúr
válasz
KisApám #18784 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy
1. LCD TV-kbe is be tud égni a kép.
2. Plazmám van, néha órákig ugyan azt az adó műsora megy a TV-n, soha nem tapasztaltam még beégést. (2010-es Samsung alap plazma)
3. Ki tudod a legtöbb TV-n zoomolni a logót, a gyereket nem fogja zavarni.
4. A plazmámon vannak beégés elleni kis trükkök: beállítható időközönként pár képponttal elmozgatja a képet jobbra-balra pár pixelnyit. Olyankor csinálja, amikor változik a kép tartalom úgyis.Szerintem nyugodtan vegyél egy 42-es plazmát. Nem fogsz csalódni.
-
BBéci
legenda
válasz
KisApám #18745 üzenetére
LCD-t csak az ellenségeimnek ajánlok, de Te úgysem fogadod meg a jó tanácsokat.
Mostani tévéd a maga nemében bizonyára kiváló, se annyira messze van a házimozitól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ez a 40-42 colos méretre is vonatkozik, azoknak 1,5 méter körüli az ideális nézési távolsága. Ez természetesen full HD filmek nézésére vonatkozik, de ki mozizna alacsonyabb felbontással. Talán a mazochisták. -
Toobee
veterán
-
andorra
őstag
válasz
KisApám #17482 üzenetére
Nehogy már egy gyártó/kereskedő honlapjáról tájékozódj egy termék minőségéről ! Ez csak akkor derülhet ki, mármint hogy beválik-e, ha veszed a nem kis fáradságot és másféle kábeleket is tesztelni fogsz a jövőben. Ha nem, akkor bármelyik kábel "bevált" volna. (Minden kábelteszt csak addig "érvényes", amíg nem változtatsz semmit egy adott rendszeren).
-
KisApám
addikt
válasz
KisApám #17438 üzenetére
Remélem azért, hogy az itt szereplő hangfalkábel, amire azt írják, hogy
"...a lapos szerkezet miatt a vezető felület közel másfélszerese a hagyományos felépítésű kábelekének, természetes hangzás és komoly dinamika jellemzi a hangzását."
be fog vállni.
Max. majd megkérem az itt lévő szakértők közül 1-2 embert, hogy állítsa be nekem amit kell
-
Toobee
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
KisApám #16690 üzenetére
Igen, jól hiszed.
Nem emlékszem, hogy említettem felszereltséget, persze az is beleszámít az értékelésbe.
Ha csak a hangminőséget néznék, kizárólag a milliós csúcsmodellek kaphatnának díjakat.
Sajnos az ejza már sok évvel ezelőtt elkurvult, jobb nem is foglalkozni velük. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
KisApám #16682 üzenetére
új erősítőt csak az újgazdagok vesznek™
nézelődj sztem a használtak között,biztos azon az áron komolyabbat kapnál,mint amennyit az ujra szánnál,persze ha szóba jöhet a használt cucc.
a többcsatornás sztereonak és egyedül egy konditeremben,üzlethelyiségben látom értelmét,sok ponton elhelyezni a hangszórókat és mindenhol ugyanaz szól.
otthon sztem tök felesleges. -
törölt tag
válasz
KisApám #15841 üzenetére
1. sz hsz?
De ha mindenképp el kell kültened: sok helyen láttam mostanában 2311-et 170-ért vagy 200 ért Marantz 6005-öt. De legjobban szerintem akkor jársz ha hozzáteszel 40-et és egy NAD T748-at veszel.
Többi kérdésedre: Dekóder nem változik, hanem az átviteli szélesség igy mindegy hogy 1.3 felett milyen (mert alatta nincs HD hangátvitel).
Ha két kimenetes lejátszót szeretnél/van akkor vehetsz 1.3-as erősitőt is és akkor egy Onkyo TX-SR806,876 vagy 906 lenne a legjob vétel. -
BBéci
legenda
válasz
KisApám #14976 üzenetére
A felsoroltak közül hangban egyértelműen az Arcam nyer, második a Marantz, utána következnek a NAD-ok.
Az erősítő menüjét úgyis csak az első 1-2 órában szokás intenzíven használni, később csak elvétve, de ha lehet, érdemes összekötni a tévével, mert más készülékek, például médialejátszó jele mehet rajta keresztül. Ha nincs HDMI az erősítőn, akkor marad a kompozit az OSD-hez. -
törölt tag
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
KisApám #14874 üzenetére
Nem feltétlen.
Van több fajta megoldás.
Aki pl vetitőt használ a kép kábel megy bele, a hang kábel meg az avr-be.
De avr-ből is mehet a vetítőbe, de a nagy videofil-ek szerint ha direktbe kötöd a bd-t a vetitővel kevésbé romlik a jel,mintha átvezetnéd még plusz egy egységen.Nekem avrbe van kötve a bd,így egyszerűbb számomra.
-
KisApám
addikt
válasz
KisApám #14810 üzenetére
Az adott hozzászólásra valakinek van még ötlete?
-
lehasznalo
tag
válasz
KisApám #13650 üzenetére
Én maximálisan meg vagyok elégedve vele, csak a fw frissítéssel akad probléma, amit gariban frissítenek a szervízben.
A többire (internet rádió) megoldás a hozzászólásomban található leírás.
Nekem jellemzően nincs szerencsém a műszaki cuccokkal, így nem merek venni használtat, pedig az éri meg jobban -.-
Amúgy a MM-ban kb. 1 hónapja 140.000-ért adták a 1912-t, a Saturnban 99.999-ért a 1612-t. -
pomk
őstag
válasz
KisApám #13676 üzenetére
Nekem egy Onkyo 705 erősítőm van összekötve laptoppal és LG 3D TV-vel. Mind a 2 kapcsolt aHDMI-n kersztül megy. A laptopon lejátszom a 3D filmeket, és erősítő minden gond nélkül szétosztja a jelet a TV és a hangfalak között. Teljesen jók a 3D-s fimek a TV-men. Ez ha jól tudom azért van, mert az erősítő csak továbbítja a jelet, nem dekódolja. Azt a TV végzi. Így szerintem nincs szükség az 1.4-es HDMI formátumra.
zolee3000:
Próbáld ki ezt: Splash PRO. Lehet választani hangsávot és minden lejátszik. Ezen kívül be lehet állítani a stream audio-t is. Ami az Én laptopomnál nélkülözhetetlen, mert így nem a laptop végzi a hang dekódolását, hanem az erősítő. ACER 5750G-m van, Nvidia GT540M kártyával. Sajnos másként nem tudtam megoldani, hogy a hangot megfelelő minőségben küldje ki HDMI-n keresztül. -
-
Dorian
félisten
-
Rebell
senior tag
válasz
KisApám #13663 üzenetére
Szeva,,
én csak annyit tanácsolnék, hogy olvasgasd a fórumot elölről , kb 1 hétig folyamatosan, és közben nézegesd az eladó használt erősítőket. Ha találsz vmi jó példányt, akkor keresd ki a fórumból, hogy mik az általános vélemények.
Milyen hangfalszettel párosítanád az erősítőt?
Ha 70% zene, akkor már kezd Stereoban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Egyedi ékszerdobozka
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest