- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
montyx #18452 üzenetére
Látom a többiek már megelőztek
Sürgősen el kellett ugranom akciós Jack Daniels's-értA cuccaimat az adatlapomon megtalálod. Annyi kiegészítés, hogy jelenleg nincs sztereó erősítőm. Egy csöves előfok kicsatolású HTA-30 lesz. Ebből a belét már megépítettem, itt árválkodik az asztalon, a dobozolása készül igen nyögvenyelősen.
Hangfaltuningban a belső vezetékelés, csillapítóanyag, hangváltó kondik cseréje történt.
A gyári változatban zavart, hogy a mélyközép kiemelés, a mélyközép hangszórók viszonylag nagy kilengése miatt a közepek nem voltak elég tiszták. Ezen kívül az egész hang részletezőbb lett, a mélyközép kiemelés megszűnt, egyben valós mélyek tekintetében lejebb is megy. -
Tamoo
nagyúr
válasz
montyx #18452 üzenetére
A hangfalakat pedig mindig átdugdossa mint én a sztereó és házimozi között.
Nekem a Concept6-hoz H/K 360 van és Hivox Myotis M
-
Tamoo
nagyúr
válasz
montyx #18450 üzenetére
Passzolom, nem értek ezekhez sajnos. Amúgy nálam is Concept6 van, de csak zenére én sem ezt venném, de mozi+zenére egy nagyon jó kompromisszum.
Vagy kezdem megszokni a H/K 360-am hangját vagy most az új "kis satnya" digitkábelem óriásit dobott!
(sztereó erősítőm szervizben van egy ideje)
-
Dorian
félisten
válasz
montyx #18447 üzenetére
Szerintem félreértetted a hsz-mat.
Azt írtam, hogy az emberek túlnyomó többségének igényeit kielégíti egy alapmozierősítő által szolgáltatott zene is. Nincs ezzel semmi baj.Amúgy az élet csupa kompromisszum. Nekem fontos a mozi is, így a frontnak használt Concept 6 (igaz tuningolt) fix pont a sztereó rendszeremben is. Kizárólag zenére valószínűleg mást vennék, de ez van. A hasonló hangfalak közül még ez a legzeneibb.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
montyx #18436 üzenetére
Belépő AV-k nem zenélnek túl jól, hiba lenne ilyet venned. Jobb lenne használtan valami komolyabb hdmi-s. Konkrét készüléket nem tudok javasolni. Újban is legalább ~150 körül rá kellene szánni. Denon-t szokták ajánlani a többiek zenére, de ezzel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, csak azt hogy menj el meghallgatni az esélyeseket és okosabb leszel. Kábelekre is maradjon pénz bőven, meghálálják.
-
törölt tag
válasz
montyx #18426 üzenetére
Ezek a DAC-ok, az árból, és a származási helyből kiindulva, nem minőségi termékek, tehát ha minőségi DAC-ban gondolkodsz, akkor ne Kínából rendelj, viszont az ár is magasabb lesz, nyilván.
Ha mégis megfelel ez a minőség, akkor neked olyan kell, ami Digital HDMI to stereo analog, azaz EZui: Én azt gondolom, hogy egy sima, csak analóg RCA benettel rendelkező erősítőnél ezek az épített DACok nem rontanak a hangzásvilágon, de sajna a dolog lutri, mivel nem próbáltam még.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
montyx #18420 üzenetére
Igen, így nem olyan egyszerű a dolog. A sok bemenet miatt a hangminőségből kell beáldozni. Egy jól zenélő házimozi erősítő drága mulatság. Bár minden relatív, lehet a Te igényeidet egy belépő cucc is kielégíti. Viszont újonnan nem éri meg megvenni őket.
Hangdobozok mik vannak/lesznek? -
Tamoo
nagyúr
válasz
montyx #18104 üzenetére
Használt sztereó erősítőt (gondolom távos kellene inkább) + DACot (koax és optikai bemenetekkel) vegyél házimozi erősítő helyett. Hangminőség szempontjából sokkal jobban jársz mint az említett denon-al. Mondjuk hdmi így nem lesz, de nem is fog hiányozni. Klasszisokkal jobb hangot kapsz.
(#18102) pitepeti71: Szerintem akkor sem lesz senki olyan bátor, hogy megrendelje!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Asztalos klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Medence topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest