- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Letiltás - hogy is van ez?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz soresi #18015 üzenetére
na én itt elvesztettem a fonalat. Zenére 4 hangfal egy helyiségbe????? AZ meg
mi a szent szarnakmiért lenne jó? Zenére két hangfal kell és -szerintem- minden egyéb ront az élményen. (hétköznapi földi halandó által összerakható eszközöknél még a 2.1-et sem tartom üdvös dolognak)Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz soresi #18000 üzenetére
ha jól gondolom, akkor a HM erősítők akkor adják a teljes frekvenciatartományt a hangfalakra, ha az van beállítva menüben, hogy nincs subláda rákötve. Hogy konkrétan ez a yamaha mit tesz? adja-e a pre-out frontokra, hogy az eljusson az AX-570-hez? Alaposan át kellene rágni a használati utasítását, biztosan letölthető a netről. Illetve ha a DSP-A1000 a hátsókat és gondolom a centert hajtja, akkor az nem fog sok mélyet kapni, mert jellemzően a hátsókra és pláne a centerre az már eleve nem nagyon megy, mert a forrás anyagban sem oda vannak keverve. Gondolom én, de nem vagyok nagy szakértő, csak járatom az agyam, néha rosszul
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz soresi #17997 üzenetére
Ha jól látom, akkor az AX-570 bontható elő-végfokra. A DSP-A1000-nek pedig van pre out-ja. Vagyis ha a DSP-A1000 hangját gyengébbnek érzed zenén, akkor szépen utánakötöd az AX-570-et. A frontokat az AX-570 fogja hajtani, és zenére is meghagyod azt.
.....öööö, jól látom, hogy a DSP-A1000 csak dolby surround pro-logic erősítő? Mintha nem látnék rajt még digitális bemenetet sem. Akkor meg mire is használnád??? Se dolby digital, pláne DTS nincs. Az már max arra lenne jó, ha van 5,1-7,1 analog kimenetes lejátszód, de annyira meg nem látom azt annyira jó darabnak, hogy erre használd.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz soresi #15946 üzenetére
Nem, mert feleződik a feszültség és ebből következően a szükségesnél kevesebb fog jutni mindegyik szubládára.
Két lehetőséged van, az egyik a két szubkimenetes erősítő, a másik a vonal kimenetes szubláda.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zolaas
senior tag
válasz soresi #15678 üzenetére
Lehet bármilyen adata az erősítődnek, ha az nem "HI-Fista" Ezt akarta mondani. Nekem AX-590-m volt. Semmi extra. Egész tűrhető hang, olyan Yamahás. Az erősítő árának 2-3x -t költsed a hangdobozokra. De meg kell hallgatnod. Nálam 1 db-ig Kef c7-t hajtott, majd Focalokat, de azok már túlontúl jobbak voltak. A B&W dobozokat még nem próbáltam. AZ biztos, h a nehezebben hajtható dobozokkal is jól boldogul. (kisebb érzékenységűekkel)
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Dorian
félisten
válasz soresi #15678 üzenetére
Nem. Azt akarom mondani, hogy ne a ráírkált (vagy valós vagy nem, vagy így mérték, vagy úgy, vagy számít vagy nem) adatok alapján válasszon valaki, hanem hallgassa meg őket.
Ott vannak a milliós csöves rendszerek 1% feletti torzítással. És mégis...
Vagy ott vannak a Magnat hangsugárzók teleírva mindenféle csodálatos adattal, de mégsem...[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic