-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
montyx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #18471 üzenetére
Én az íreknek szurkolok. A füst a kolbászba való
Általában Jameson szokott lecsordogálni a torkomon, de évente egy-kétszer az írországban élő barátom meglep valami háztáji párszázéves kondérból származó jósággal! Na azok fincsik.Ezek ellenére rum párti vagyok, ha bulizni megyek, mert attól nem vagyok másnapos. A whiskey magányos ital, csakúgy, mint egy jófajta XO. Főleg egy markáns Cohiba-val...
-
montyx
aktív tag
válasz
Dorian #18448 üzenetére
Bocsánat, hogy félreértettelek. Ezért utálok írásban kommunikálni, mert mindig mindent félreértek.
Pont ezt a Concept 6-ot volt lehetőségem hallani. Alapból azt mondom nem volt rossz. Te milyen tuningot végeztél rajta?
Illetve mit jelent ez, hogy fix pont a sztereó rendszeredben is? Két rendszeredbe van bekötve ugyanaz a két hangsugárzó? Tehát van egy AV, meg egy sztereó erősítő?
Vagy pedig csak ez a két hangsugárzód van rákötve egy AV erősítőre?Ja és mivel hajtod meg őket? Mi a forrás, és milyen erősítőt használsz?
-
montyx
aktív tag
válasz
Dorian #18444 üzenetére
Igazság szerint több gondom is van ezzel a dologgal.
Igény lenne, de kompromisszumot kell hoznom a következők miatt:
- pénzlimit
- kábelezési gondok
- több eszköz igényli a hangsugárzókat
- nem gyártanak rendes AV erősítőt ezek szerint elérhető áronSzóval nem akarok az összes cuccomnak külön erősítőt és hangsugárzókat venni...miért gond ez? Hova pakoljak 10 dobozt?
Vennék én McIntosh hifit, de ahhoz előbb egy házat kellene építeni, ahol van egy rendes stúdiószoba egy darab fotellel...
Nem flémelés, csak azért nem kell egyből azt feltételezni, hogy valaki nem értékeli a minőségi zenét. Főleg az olyan, aki 12 évig komolyzenei hangszeren játszott, és mai napig komolyzenei koncertekre is jár...
peace -
montyx
aktív tag
Akkor a kompromisszum...marad az AV.
Abból mit lehet kihozni ennyiből? Lehet maradnék az új mellett, mert éppen most szívtam meg a PS3-mal, hogy nem lehet benne a HDMIt javítani...Ezt elkerülendő érdekelne új áron az erősítő.
A hangsugárzók már másik téma, abból teljesen jó a használt is. -
montyx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #18430 üzenetére
Esetleg tudsz ajánlani valamit a tapasztalataik alapján?
-
montyx
aktív tag
Cca. 300K HUF a keret.
Álló dobozos hangsugárzókra gondoltam, olyan régimódira. Alul egy jó nagy, középen egy közepes, és felül egy-két kicsi tányér, szépen behálózva.
A szoba cca 4x5m-es (+- fél méter). Az 5 méteres falon lenne a tv a hangsugárzókkal. Körbe sok polc rengeteg könyvvel. A tv-s falon pedig még egy íróasztal. Egy kettes kanapé a szembe falon 2 fotellal és egy alacsony asztallal.
-
montyx
aktív tag
válasz
#48613632 #18422 üzenetére
Látszik, hogy nem tudom még mire kell keresni. De most már ezt is megtanultam.
Úgy nézem ezek épített DAC-ok, vagy legalábbis kisszériásaknak tűnnek. Honnan lehet tudni, hogy melyik jó?
Illetve. Van egy 7.1es kimenethez 8 koax csatlakozó itt míg ezen csak sztereó bemenetek vannak. Hogy lehet ezt összehozni? Hogy lesz 5.1-ből sztereó? -
montyx
aktív tag
-
montyx
aktív tag
Köszi.
Azért hallgattam mostanáig, mert utánanéztem az ajánlatodnak.
A legnagyobb gondom, hogy gyűlölöm a kábeleket. Ha már veszek valamilyen hangrendszert, szeretném, ha minden arra lenne kötve.
Mivel kütyünyomi vagyok, lenne mit. Mögéjük írom mit mivel kötnék ki:
- PS3 (HDMI)
- TV (SPDIF)
- PC (HDMI)
- Google TV (HDMI)
- Tab dokkoló (HDMI)Még lenne egy laptop is, de az már túl sok. Szóval nem találtam olyan DAC-t amin lenne HDMI. Nemhogy 4 de még egy sem...így 4 eszközből kellene dupla kivezetést használni, ami dupla kábellel is jár. Illetve nem találtam olyan DACot sem, amelyiken ilyen sok optikai bemenet lenne.Ezek alapján marad az AV erősítő kategória sajnos.(?!
)
Szóval a kérdésem, hogy abban mit tudtok ajánlani nekem, ha sztereóban szeretném hallgatni az összes eszköz hangját. Illetve ami még kérdés, hogy lehet választani minden bemenetre sztereót? Ugyanis pl. a Google TV a HDMI-n by default 5.1-et tol ki (ha jól emlékszem
) és nem tudom, mert kezdő vagyok, hogy olyankor pl. a mély hang nincs levágva a mély sugárzóra?
-
montyx
aktív tag
Sziasztok,
Új vagyok itt, eléggé kezdő, de a segítségeteket kérném.
Én eléggé a sztereó elrendezésre esküszöm 2 dolog miatt is. Nincs szobám mozizáshoz, azaz nem tudom körberakni magam hangsugárzókkal, másrészt pedig többet hallgatok zenét, mint nézek filmet.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy lehetséges sztereó leképzést beállítani HDMI bemenetről egy AV erősítővel?
Lehet, hogy hülye a kérdésem, de akkor fejtsétek ki miért.A jelenlegi elképzelésem egy belépő Denon AVR-1312 erősítő lenne.
Szeretném minden eszközömet rákötni, azaz PC (SPDIF kimenettel), PS3 (nem is tudom melyik kimenete lenne a legalkalmasabb a hangátvitelre, én a HDMIre tippeltem) és a TV.
Blu-Ray filmek lejátszásakor hogyan lehet leválasztani a hangot a videojelről?Köszönöm a megtisztelő válaszokat előre is, a kritikát bírom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest