-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
BBéci #121050 üzenetére
Sírhatok rajta ?
P10 - mint ahogy a 217V-ból megcsinálja a 230-at.....sokat nem fog menni, azt garantálom. Cserébe dilettantizmus felsőfokon.
És minden vágyam az a vetítő a fejem felett....
Szegény rémszinema a són egy normális karakterű szobából sem tudott normális hangot kihozni, el tudom képzelni egy ilyen.....khmmmm... adottságait tekintve hendikeppes kuckóban.
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz
BBéci #121042 üzenetére
Nem mellékesen kiindulhatna abból a tényből is : "Hogyha így valóban jó hangminőséget és mozi élményt lehetne kihozni fele akkora összegből -mint a hagyományos út- akkor tele lenne a net effél ajánlásokkal, tapasztalatokkal és az emberiség fele ilyet használna.." DE NINCS! ..és biztos nem véletlen.
-
alphamooncam
őstag
válasz
BBéci #121036 üzenetére
Szal. Kérem senki se sértődjön meg, azért vagyok itt hogy beszélgessünk, és meghallgassam mások véleményét. Asszem ez a fórum célja.
Viszakozz!
A multiplexes hasonlítást valahol olvastam, már nem találom, úgyhogy vegyétek úgy hogy nem mondtam semmit. Belátom butaság összehasonlítani egy termet és egy kisszobát.
Nyilván más felhasználási célra készültek a közeltéri monitorok ( munkeszköznek ) és a Hifi polcsugárzók, azzal együtt az is igaz hogy két különböző gyártójú passzív Hifi hangsugárzónak is más a karaktere.
Szívesen beszélnék hangmérnökökkel... nem ismerek egyet sem. Olvasni tudok,
http://www.hangaruhaz.hu/cms/aktiv-vagy-passziv-kezdoknek
http://www.hangaruhaz.hu/cms/miert-nem-jo-az-aktiv-hangfal-kezdoknekfórumozni tudok, már ha a közösség elmondja a véleményét.
Többek között azért is kérdezek itt, hogy megismerjem, van-e valakinek valamilyen tapasztalata hasonló felállással, mint amilyen az én elképzelésem.
Tudom hogy szokatlan, de azért mert szokatlan elvetendő is? Még nem próbáltam, nem tudom milyen, ezért kérdezek.
Más: Kábeleket illetően a mérnökök semmit nem tettek meg az általad kinézett hangdobozok esetében. A közgazdászok találták ki, hogy melyikkel olcsóbb a gyártás.
A közeltéri stúdiómonitor úgy gondolom munkaeszköz, ugyan nem tartom elképzelhetetlennek, hogy közgazdászok mondják meg milyen legyen a belső kábelezése az eszköznek, bár nem is tartom túl valószínűnek.
Hangdobozonként 25 wattos erősítőtől mit vársz? Az a maximális teljesítményük, aminek jó esetben a kétharmada használható ki.
16m2.-es területről van szó.
100dB.-es folyamatos hangnyomás szerepel az adatai között, és itt három pár dolgozna.A bemásolt adatokból kiderül, hogy játékokhoz optimalizált fejhallgató erősítőről van szó. A 114 dB pedig nevetséges, aki elhiszi, az is.
Nincs infom, minősítésemmel kapcsolatban, pedig a témakezdéskor írtam, hogy alappal lehet nyugodtan hülyézni...
-
alphamooncam
őstag
válasz
BBéci #121030 üzenetére
Köszi. Lehet egy előfokként működő HM erősítő lesz akkor a megoldás.
Nyilván nincs tapasztalatom ezekkel a külső vackokkal, de azért kérdeztem, hogy valakinek van-e. Pl. az Asus Xonar U7 specifikációiban írt adatok
"Kompakt, 7.1 csatornás USB hangkártya és fejhallgató-erősítő 192 kHz/24 bit HD hanggal
Valódi 7.1 csatornás, nagyfelbontású (192 kHz/24 bit) hang egy kompakt, USB-tápellátású készülékkel
Külön mikrofonhangerő-szabályzó az azonnali állításhoz a játék hevében
A beépített fejhallgató-erősítő felerősíti a játékok hangjának minden részletét
114 decibeles jel-zaj arány (SNR) a hangok tisztán megszólaltatásához
Dolby® Home Theater v4 az élethű térhatás érdekében"csak mókusvakítás?
Azért a 114dB.-es jel-zaj arány az azért egész jónak ígérkezett...
-
Sz.Miki
őstag
válasz
BBéci #120996 üzenetére
Köszönöm, sajnos az igazság mindíg fajdalmas. Csak értetlenül álltunk itt többen hogy egy majd ketszer nehezebb és ugyan olyan méretű és még dragabb hangfalpar miért ad ilyen kevés mélyet.
Erről a taga hangfalszettről a szaksajtó nem irt rosszakat, meg külföldi fórumokon is elismerően írtak. -
Lite
őstag
válasz
BBéci #120913 üzenetére
Jelenleg arra az egy kimenetre van egy elosztó készítve, abban vannak a többiek (tudom, ez ilyen irányból elég nyers, de a kimenet 90 W -ig terhelhető, én meg kb. 20-25 W-nyi készüléket kötöttem rá).
De a jelek szerint tévedtem...
Az mennyivel jobb ötlet, hogy az erősítővel azonos tápellátáson legyen (azaz a falon 2 konnektor van, de biztosra veszem, hogy egybe vannak kötve)?
Illetve zavarszűrőt mennyire szabad használni (vagy zavarszűrős elosztót)? -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #120923 üzenetére
Gondolom a komolyabbakhoz azért jó/kell a több pontos mert ők több infót nyernek így a szobáról. De egy gyenge/alap bemérő rendszer nem biztos, cserébe szétosztod vele az egy jó SP-ot több rosszabbra.
(#120922) spiky03: Márpedig ha minimumra húzta le a szubot a mérés akkor ott visszább kell csavarni a potméterét. Ezzel kár "vitatkozni".
-
Lite
őstag
válasz
BBéci #120908 üzenetére
Miért elhibázott? (Nem értek hozzá, nem kötözködésből kérdezem!!! Csak érteni szeretném...
)
Ami első nekifutásból erre a cselekedetre ösztönzött, az két dolog volt:1. az összes, kis fogyasztású komponenst/trafót egyszerre ki tudom kapcsolni (dac, media player, lemezjátszó, lemezjátszó előfok, cd)
2. ezzel a leginkább érzékeny készülékek esetén elkerülhetem a földhurok kialakulását (lemezjátszó-előfok)
Konkrétan egy NAD T757-ről van szó. És mögé a kis csapatáról...
De akkor milyen konstrukciót javasolsz helyette?
Illetve még egy kérdés: többször elhangzott már, hogy az is befolyásolja a hangot, hogy hogyan van bedugva a dugó (esetenként megfordítva javulást/romlást lehet hallani). Így számít? Illetve, ha mindenkit külön dugok be, mi a kipróbálási sorrend? -
Mezga Aladár
veterán
-
válasz
BBéci #120811 üzenetére
Tudom, hogy neked is van, azt is tudom, hogy philips 950 cd-ém hangját nem éri el, de volt nálam pár dac kölcsönben, nem volt akkora különbség, hogy érdemes tartottam volna ebbe az irányba is költeni...nem gagyi összekötőket használok...maga a sztereó erősítőm se rossz...nagyon sok járt már nálam...
de ez az én véleményem...az én láncom, máshol eltérhet, vagy maga a lejátszók közt is van szórás...Én is mindig DAC-ot javaslok...attól függetlenül, hogy nálam nincs a rendszerben...
-
HagaNRG
őstag
válasz
BBéci #120772 üzenetére
Szia!
A hangja alapján full gagyinak nem mondanám.
Egyébként is fura nekem, hogy olyan országban élünk, ahol ha csak szárnypróbálgatások is léteznek a hifi minőségű komponensek gyártására, máris full gagyi szrként kell lehúzni a szakembereknek az itthoni hifis termékeket. A Clarus azért nem hinném, hogy SAL szintű olcsó és olyan is kategória....Mit ajánlasz helyette?
-
vendingo
veterán
válasz
BBéci #120641 üzenetére
Egyáltalán nem érint kellemetlenül a mondandód, azért jöttem, hogy kérjem a véleményetek, mert nem értek hozzá, és rossz vételt nem szeretnék csinálni.
Nekem ez nem hobbi, hanem egy egyszerű használati tárgy, ami az előző rendszeremhez képest fullos kategória.
A háttérsugárzókat szeretném majd cserélni jobbra, de a többi részével elégedett vagyok.
Az x2000 is le lett szólva pár helyről amikor vettem, én mégis nagyon boldog vagyok vele.A kérdés még él, szeretnék mihamarabb túlesni a sub problémán:
A "gagyi" hangfalaim mellé mit vegyek?-Olcsó subot, mert úgyse lesz jobb drágább subtól a jelenlegi összkép. [link] [link]
-Drágább subot? [link] [link]Nem feltétlenül venném a drágábbat, mert tudom, hogy a jelenlegi hangfalaim elég szűk keresztmetszet.
15nm a szoba, csak PC-re van rákötve az erősítő, ezen filmezek, de leginkább játszok. TV-m nincs, nem is lesz.Ötlet?
-
bajnokpityu
félisten
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #120189 üzenetére
Rendben, ez is lehet nézőpont.
A Marantz azért egy jóval fiatalabb típus, tudja az új formátumokat/ficsőröket és jelenleg nagyon nyomott áron hozzá lehet jutni. A hangjáról már írtam, nekem jobban tetszett, de ez szubjektív .... majd a kérdező eldönti. A hangminőség különbség nem biztos, hogy érdemben kijönne a Vento-kon, ami biztos, hogy más lenne. Nem az Arcam minőségét vitatom ezzel, csak az ésszerű határokra akartam felhívni a figyelmet.
(#120190) Joshi
Igen, lényegesen jobb. Bár ha neked mozira+játékra kell, megfontolhatsz egy Onkyo 636-ot, az mindent tud, ami neked kell + nem belépő kategória, az ára 150.000 körül van, ha még kapható valahol.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #120186 üzenetére
Én a Canton Vento/Marantz vs. Arcam felállásra írtam, hogy szerintem ebben az esetben jobb (kellemesebb, hallgathatóbb/stb) hangot produkált a Marantz. Egy 450-es Arcam-mal "szárazabb/sterilebb/lélektelenebb" volt a hang, de teljesen ízlés kérdése, mint írtam.
(nem mellesleg: nem biztos, hogy egy Vento szetthez kell egy 1 millás AVR....)
-
Palika71
őstag
válasz
BBéci #120153 üzenetére
Persze, hogy értelmezhetetlen. Hiszen nem tudom, hogy melyik kellene. (20+20W, 40+40W...)
Ha a kisebbek jók lehetnek, akkor még talán belefér. De ha a 350e/db kellene oda, akkor élből elvetem.
A kiállításon a hajamat levitte a hangzás. Nekem sok volt. De ez nem a Genelec-et minősíti szerintem, mert ők azért tudnak valamit a hangtechnikáról. Szívesen meghallgatnék egy szerényebb, 5.1-es kivitelt. -
Valkűr
addikt
válasz
BBéci #120146 üzenetére
A hangsugárzó kábelem most is Transparent a sztereónál, nekem nagyon bejött az a hang ami ezeken a kábeleken átjön. Nyilván nem a legdrágábbat akarom, de szeretem a bevált dolgokat, főleg ha tetszik amit csinálnak. Nálam ők az egyik top gyártó kábelek terén, persze van több jó gyártó is ..
-
válasz
BBéci #120085 üzenetére
Semmihez eddig olcsó házimozim volt/van. Most érett meg a szoba átrendezése és érzem, hogy kell a hang. Esetleg mit tudtok ajánlani ha szabad megkérdezni mondjuk 100e forint körül? Nyilván tudom, hogy ennyi pénzből nem kapok felső kategóriát, de azért félmilliókat azért nem szánok rá.
Nem a kezdő topikba írtam mert az nem pörgött. Ez pörög.
-
Smiley
addikt
válasz
BBéci #120077 üzenetére
En egyaltalan nem akarok vitatkozni Veled... foleg nem az ECC-rol, sot megkerdojelezni se akarom a tapasztalatodat. En elismerem, hogy eleg sok dologhoz nem ertek, viszont azt megtanultam a szakmam soran, hogy ha jon valami ismeretlen/uj, akkor elo kell venni a speckot/manualt es ott minden le van irva hogy mukodik, es itt is ebbol indultam ki... Felvetettem egy olyan dolgot ami a gyari specifikacioban szerepel.
Csabroncka: Van ra ellen pelda is. Nalunk az irodai targyaloban van egy ilyen sanyaru sorsu Sony TV, kb 6 eves lehet, erre dugjak ra a laptopokat szinte minden nap, termeszetesen bekapcsolt allapotban, persze nem hallgatnak ram.
-
válasz
BBéci #119966 üzenetére
"Igazán jó szubláda még nem volt nálad."
És valószínűleg olyan amilyenre te gondolsz, nem is lesz. Mert az jóval több pénzt igényelne. De az általam bevállalt házimozi-kategóriának remek képviselőit használtam és használom.
Ilyen alapon még "igazán jó" erősítő és "igazán jó" hangdobozok sem voltak nálam, mert persze, hogy van jobb mindentől, de innen feljebb lépni már nagyon-nagy összegekbe kerülne, és én már annyit nem áldozok erre.
A JMLab Focal Cobalt SW800-at és az SVS SB-12 NSD-t is remek szubnak tartom ebben a kategóriában. Az általad agyondicsért T12 sem jobb egy fikarcnyival sem.
Könnyű neked a tesztcuccokkal dobálózni, de ha meg kellene venned, menne a fejvakarás! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #119964 üzenetére
Ezt most mire írtad?
(#119967) bajnokpityu
Az hogy nem sikerül vagy nem lehet, az két különböző dolog. Írtam, kísérletezni kell. Persze nagyon sok minden befolyásolja, legfőképp az egyéni ízlés és a lehetőségek. Nem 2-3 kábelt kell kipróbálni, de egy idő után kitapasztalható, hogy hova, mi jó, mi az ami működik.
-
Smiley
addikt
válasz
BBéci #119876 üzenetére
A HDMI speckoja szerint van... 59. oldal-tol lefele.
During every TMDS clock period of the Data Island, including the Guard Band, bits 0 and 1 of TMDS Channel 0 transmit an encoded form of HSYNC and VSYNC.
Bit 2 of TMDS Channel 0 is used to transmit the Packet Header. All four bits of TMDS Channels 1 and 2 are used for the Packet data as shown in Figure 5-3. Each packet is 32 pixels long and is protected by BCH ECC for error correction and detection purposes. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
BBéci #119811 üzenetére
Jogos a felvetésetek!
Véletlenül elírtam, pedig direkt figyeltem! Az -28dB!
"Mi köze az EQ-nak a túlvezérléshez?"
Ezt úgy értem, hogy gépen EQ-val az adott frekvenciát túl "felerősíted", és így az még az erősítő előtt torzul.Amúgy a gép mindig 100%- hangerőn van. Csak azért vettem le akkor 20%-ra, hogy megnézzem , hogy az erősítő nem torzít -e -20dB felett.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
BBéci #119806 üzenetére
Negatívból indul a hangerő. ( A - az mínusz, és nem gondolatjel )
Ha jól tudom, akkor -80dB-től +10dB-ig van a hangerő.
Teszt:
-5dB-ig szépen hangosodik(persze ilyenkor a gépen vissza van véve a hang 20%-ra, amúgy 100%-on van), majd innen hallatszik olyannak, mintha EQ-val lenne tovább hangosítva."Szerintem egyszerű túlvezérlés állt fenn"
Minden EQ, stb ki volt kapcsolva.
Minden más frekvencia torzításmentes volt, és az eredeti hanganyagban nem a 2,3-3,5kHz közötti tartomány volt a "leghangosabb".
Van a HOLMImpulse progi. Ezzel végigfuttatva a frekvenciasávot (35Hz -> 20kHz), szintén csak 2,3-3,5kHz között torzított, míg máshol nem. -
renatto
őstag
válasz
BBéci #119798 üzenetére
És akkor jól gondolom, hogy az ES inkább a pörgősebb, durvább zenét adja vissza/szereti jobban, a Lektor meg inkább a finomabb élőzenés, hangszeres vonalat? Valamint akkor amelyik hangfal zeneileg inkább lágyabb, finomabb, akkor az a házimozin is óvatosabb lesz, tehát ott emiatt kicsit veszít is a lendületből?
-
kigyi_23
addikt
válasz
BBéci #119794 üzenetére
De ugyanarról beszélünk csak én vagyok kannibál és bonyolult lélek. Mozizás után nem lekapcsolom az AVR-t hanem zenét hallgatok még az esetek nagy részében, de a tv bekapcsolásakor nem feltétlen akarok AVR-t is, mert a híradóhoz nem kell. Szóval pl. ezen buktatók miatt nem használom ezt a funkciót. Persze vannak olyan emberek akik nálam sokkal egyszerűbbek és nem így használják, de én hosszútávon csak morgok, mert nem az van amit én akarok így manuálisan kapcsolok mindent.
-
kigyi_23
addikt
válasz
BBéci #119792 üzenetére
Igen mint írtam is ez állítható/kikapcsolható funkció, de akkor meg megint kell a táv ahhoz, hogy bekapcsoljam/kikapcsoljam, vagy oda kell menni és bekapcsolni/kikapcsolni a gombbal. Így meg már mindegy mivel irányítom, ha ott van a kezemben a távja. Így is 3 távval és egy telefonnal indulok mozizni szóval teljesen mindegy a dolog
-
zapco1269
tag
válasz
BBéci #119757 üzenetére
Nem azt mondtam hogy, nem jó nekem is az van 936-901-SR900. Csak azt akartam hogy,képbe legyen ha ebbe vágja a fejszéjét akkor a többi dolgot is meg kell hogy,vegye. Különben nincs értelme belekezdjen.
Sőt én még nem nagyon hallottam sokkal jobbat hasonló megépítettségű és kategóriájú dobozokból. -
BranBond
csendes tag
válasz
BBéci #119700 üzenetére
Igen, így indult a kérdés, először ilyen megközelítésből voltam kíváncsi. Átmenetileg tehát vállalható, de nyilván erősítő oldalon feljebb kell lépni idővel.
Tamoo: Sok vitát kavart, de inkább úgy fogalmazok, hogy több vélemény elhangzott már arra vonatkozólag, hogy HM rendszer sztereóra is, vagy építsünk külön sztereó láncot. Nálam sincs és nem tudom lesz-e külön rendszer, egyelőre megpróbálok együtt élni zenén az AVR-re kötött front hangdobozokkal. Az Electra régi álom, és most összejöhet(ne) ... és itt kezdődnek a "bajok"
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #119481 üzenetére
Valóban az, már veszteséges formátumban is nagyon szépen szól, viszont a képe förmedvény, csíkozós 1080i, amit a mai napig nem értek,hogy kerülhetett rá. Koncertfelvételek esetében is szinte mindig váltottsoros a kép.
Én a szájmozgással kapcsolatban viszonylag toleráns vagyok, de ezt is filmje válogatja, hogy melyiknél sikerült jobban vagy kevésbé rápasszintani a magyar szöveget a színészek szájmozgására.Műfajtól függetlenül tudtok nekem ajánlani koncertfelvételeket, amelyeknek kiváló a hangjuk? Legutóbb Robbie Williamst kerestem, de csupa rosszat olvastam a kiadványairól.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
BBéci #119497 üzenetére
azért azt nevezem...
sajnos nekem nem ilyen a hozzá állásom. már így is sok mindenben fejlődtem - részben az itteni embereknek köszönhetően is - és nem tervezem alább adni a már elért "eredményeimet". de meglátom mit hoz a jövő.
nem akarok mentegetőzni, hogy miért nem olvasok. de tény hogy tehetném.
de nem akarom teli OFF-olni a topikot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest