Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Ok,
Azt hittem, hogy csak elméri magát az AVR. De akkor hagyom, nem nyúlok bele
-
Sz.Miki
őstag
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy miért van az hogy az Avr a subot mindig sokkal messzebb teszi mint a valóság? Az 5 hangszó távolságát mondhatni cm pontossággal állítja be.
A subot 2,9m helyett 4 - ből 4x 4,5m távolságra teszi. Így kerül szerinte helyes fázisba? Nem értemAz avr egy cxr200
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
én csak csendben olvasom a hozzászólásokat, mindenkinek köszönöm, ki fogom próbálni az összes lehetőséget, a többit pedig a fülemre bízom.
-
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, mert egy dolog nagyon nem tiszta nekem. Adott egy Elac Sub 2070 EQ-s szub. Hogyan érdemes a sub és az AVR bemérését alkalmazni?
Az egy dolog, hogy a sub beméri magát, de az AVR is elvégez egy bemérést, hogy tudom ellenőrizni, hogy tökéletesen fázishelyes lesz a frontokkal a sub?
Tehát érdemes lefuttatni az AVR-en egy bemérést, majd utána a subon is lefuttatni, vagy fordítva?
Remélem érthetően fogalmaztam
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
-
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #144926 üzenetére
Én megjelenése óta használom, imádom. A kép minőség nagyon sokat javult még Full HD esetén is az előző Sony 7200-hoz képest.
De a 4k HDR támogatás miatt vettem főleg. Szerintem jó vétel, a CXR 200 tökéletes társa -
Sz.Miki
őstag
válasz VoidXs #143471 üzenetére
Sry. ha rosszul fogalmaztam, Csak nem voltam tisztában ezzel a hangerő skálával,
Amikkel eddig találkoztam, ott volt min. és max. pontok vonalak, könnyen meg lehetett állapítani, hogy 12 óránál van a közép hangerő.
Az erősítő beméréskor kérni, hogy közepes hangerőre tegyem a subot. Ezért zavart meg, hogy itt pontosan mit is kell érteni közepes hangerő alatt.
Én 0-ra állítottam, az AP. szalonban ezt ajánlották.
Csak érdekelt a dolog miértje
-
Sz.Miki
őstag
Elac 2030 sub esetén mi számít közép hangerőnek?
Az eddigi suboknál volt min és max, nem volt nehéz kitalálni.
Itt van mínusz végtelen-től +10-ig és 0
Jelenleg 0-ra van állítva, azt gondoltam középnek. Ha jól emlékszem a boltban is 0-át mondtak, hogy oda kell tekerni és onnan állítgatni tetszés szerint.[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Majd írd meg kérlek, ha megoldódott a probléma. Holnap beszélj az AP szalonnal. vagy a márkaszervizzel.
Kíváncsi vagyok tudnak-e segíteni így távolról.
De legalább működik a sub -
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #143459 üzenetére
Azt nem tudom csak egy 5let., de általában a bluetooth eszközöknek van egy párosítási módjuk, , a user manual erre nem tér ki?
-
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #143457 üzenetére
Szubon nincs reset?
Esetleg próbáltad törölni a telefonon a párosítást, majd a subot párosító módba tenni, és teljesen nulláról újra csatlakozni?
-
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #143274 üzenetére
Ebben egyetértünk
Valószínű kivárok, és nem próbálkozom, Elac lesz a vége, az idő nekem dolgozik. Addig meg hallgatózok, nézelődök.
-
Sz.Miki
őstag
(#143268) Nemir Ombe: Tibi nagyon kitartó, minden áron meg akar győzni, hogy jó az Opticon, már ott tartunk, hogy kölcsön akarja adni, vigyem haza és teszteljem Elacból 249.3-ra gondoltál? Igen magam is így látom, Cantont nem igazán karolja fel senki idehaza, szomorú, mert jókat hallok róluk.
(#143269) ELACielvtárs:
Volt szerencsém CXR 200-zal meghallgatni több alkalommal az Elac 249.2 szettet, hát mondanom sem kell, nálam ez a plafon, amire vágyom, és ahova egyszer el szeretnék jutni. De köszönöm a lehetőséget A 2070-re is kíváncsi lennék, mert eredetileg azt terveztem venni, de közben sikerült szereznem egy 2030-at ami a 18nm-es nappalimban így is kiráz a gatyámból így letettem a 2070-ről, egyedül az eq ami miatt fáj a szívem, mivel a cxr nagyon buta, így nehéz jól eltalálni, hogy azt kapjam aminek szólni kell.
Direkt nem írok boltot, mert nem szeretnék reklámozni, de privátban megírom.
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz Nemir Ombe #143266 üzenetére
Igen, pont ez az én bajom, hogy nehéz meglépni ezt a szintet. Emlékszem pont együtt hallgattuk utoljára az opticon 6-ot Győrben az emeleten, majd az alsó szinten, és hiába helyeztük össze vissza, nem volt az igazi, még a Magnat Shadow is szerethetőbb hangot produkált. Focalt nem ismerem, de meg fogom hallgatni. Az Elacot nagyon szeretem, de ha már szettben gondolkodom, az nagyon húzós
Canton ventot esetleg hol lehet meghallgatni? -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Tervezem új hangfalszett vásárlását, egyelőre még csak elméleti síkon foglalkozom vele, keresem, hogy merre lenne érdemes elindulnom, jelenleg Heco Music style 500 szettem van, nagyon szeretem a karakterét, dögös mozit csinál. De érzem, hogy pár helyen szorít, ami nyilván a kategóriának tudható be.
A kiszemeltek amiket még meg tudnék fizetni, az Focal Chorus 726 5.0 Vagy Dali opticon 6 5.0
A dalit már hallottam élőben többször, és sok szempontból jobbnak találtam a jelenleginél, ugyanakkor nem éreztem azt, hogy amennyivel többe kerül, annyival jobb is lenne. Focalt nem ismerem, de jókat olvastam róla, amint lehetőségem adódik meg fogok hallgatni egy ilyen szettet.A tapasztalt urakat kérdezném, mik a meglátások, mik a tapasztalatok ezekkel a szettekkel?
Köszönöm.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Valaki le tudná írni, hogy Sub-on potméterrel állítható a fázis, akkor milyen támpont alapján érdemes beállítani?
Jelenleg sarokban van a sub, mivel a berendezés így engedi meg, a centerrel egy vonalban körülbelül 1,5 méterre van tőle.
A jobb oldali front közvetlen mellette.
Jelenleg 0 állásban van. Azt tudom, hogy ha a hátam mögött lenne akkor 180 fokra kellene állítani.
-
Sz.Miki
őstag
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok, hátha itt valaki tud válaszolni is, a kezdő topikban senki..
Akinek van tapasztalata a kérdéses Elac subokkal kapcsolatban?
Az elac 2050 és 70-között nagy különbség van hangban? egy 20nm. - es nappaliba nem sok egy 2070? Elég nagy az árkülönbség.
Esetleg más zárt konstrukció? Ez a kalibrálórendszer nagyon szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz Nemir Ombe #137757 üzenetére
Köszönöm a jellemzéseket. Mindenképp nagy segítség volt ez is, de majd a hallottak alapján fogok dönteni
-
Sz.Miki
őstag
válasz Nemir Ombe #137753 üzenetére
Az szép kis referencia Ezek közül melyikeket emelnéd ki, neked melyikek tetszettek leginkább?
PL a Denon 5200 Vs LX 79?
Olvastam, hogy a pioneer bemérőrendszerével jól el lehet molyolni, elég bonyolult a menüje, ez tényleg így van?
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz Nemir Ombe #137750 üzenetére
Köszönöm
Az LX79 tűnek nálam a befutónak, specifikációk és az eddig olvasottak alapján. De már írtam pár cégnek, hogy hol és mikor lehetne meghallgatni.
-
Sz.Miki
őstag
válasz rottenbull #137733 üzenetére
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?
-
Sz.Miki
őstag
válasz Nemir Ombe #137729 üzenetére
Köszönöm, de valószínű Denont nem fogok venni, ami egyelőre befutónak tűnik az a Pioneer SC-LX 79. De mindenképp meg szeretném hallgatni valahol.
-
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #137709 üzenetére
Ezért kacsintgatok a Pioneer felé, mert ha jól tudom annak a karaktere olyasmi mint az Onkyo. Szeretnék kipróbálni más márkát is. Ami valószínűleg nem Denon lesz.
-
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #137705 üzenetére
Nem is vettem sértésnek
Annak 1 éve mikor az onkyo 656-ot vettem, akkor a Denon AVR 2300X-el versenyeztettem meg. Heco MS-500 frontjaim vannak, ott nekem az onkyo karaktere jobban tetszett mint a Denoné. Az onkyo dögösebben szólt, míg a denon kicsit nyersebben, a közepet és a magast jobban kiemelte. Nyilván az onkyo sokkal jobban színezi a hangot és a mélyeket részesíti előnyben. De nekem akkor az tetszett.
A pioneer LX 59 az tetszik külsőre, meg az adatlap is rendben van, csak nem tudom, hol lehetne meghallgatni?
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #137701 üzenetére
Ez természetes, nem szeretek tesztek , csillagok, meg firkálmányok alapján vásárolni, inkább csak azt szeretném tudni, hogy merre érdemes elindulnom. Mindenképp megyek hallgatózni. De azt is utálom mikor a boltban megpróbálnak "szakértők" marketing maszlaggal rád sózni valamit.
-
Sz.Miki
őstag
válasz Nemir Ombe #137699 üzenetére
Igen, azért néztem, hogy Pioneernél az LX701 az már az Onkyo-val közösen készített példány, pl a távszabályzó és a kijelző nagyon megegyezik az új onkyo-val.
A Marantz nagyon nem tetszik pofára : tudom hülyeség, de nem tudok megbékélni vele -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Tervezem, hogy feljebb váltok erősítőben a jelenlegi Onkyo TX-NR656-ról
A gyártók felsőbb kategóriáit nem igazán ismerem, eddig főleg alsó/alsó közép kategóriában mozogtam.
Mi az amire figyelni kell egy felső kategóriás erősítőnél, melyik márkától milyen hangzásvilág várható, a jelenlegi Onkyóhoz képst?
Amiket néztem:
Denon AVR 4300H
Pioneer LX-701
CA. CXR 120A válaszokat és segítséget köszönöm.
-
Sz.Miki
őstag
válasz liszi70 #123001 üzenetére
De igen, azt hallom.
Amikor egyszerre sok levegőt présel ki magából annak van hangja, ha bedugom az egyik ujjam a csőbe, akkor megváltozik a hang.
Nem akartam több mint 100ezret kiadni egy mélynyomórét, pláne, hogy kettő kellett.
Tehát akkor ez nem a készülék hibája, hanem ebben az árban mind ilyenek?[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, a héten vásároltam két db. mélynyomót, egy Jamo Sub 210-et és egy Magnat Sub 302 , ugyan azzal a filmmel teszteltem őket, Karib-Tenger kalózai (holtak kincse) Blu-ray
Rögtön a film elején a főcímnél elég erőteljes mélyek vannak.Mindkét mélynyomóból zörejt lehet hallani, nem a hangszóróból, hanem a bass reflex nyílásból jön.
Beállítások a mélynyomókon:
- Crossover High Cut
- Level 50%Erősítőn Subwoofer level: 0db.
Teszthangerő Vol. 60Csináltam egy kis videót is:
[link]Kérdésem az lenne, hogy mindkét mélynyomó hibás, vagy valamit rosszul állítottam be? Mert különben nagyon szépen szólnak és a szobák ahova vettem, tökéletesen kitöltik méllyel.
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz hdekakas #122419 üzenetére
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a bolttal ahol vetted, nekem yamaha rx-v377 van es semmi szelzaj nincs, maximum fele kozeledve amikor nem küldök ra hangot, ott egy nagyon halk susogas van de azon a hangerőn mar a torzítás is magas es üvölt az egész rendeszer.
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Vásároltam egy aktív mélynyomót, aminek a beállításánál picit ellentmondásba ütközök.
Egy Yamaha RX-V377 erősítőm van, aminek a leírása azt írja, hogy a mélynyomón a keresztfrekvenciát állítsam a legmagasabb értékre, ugyanakkor a mélynyomó leírása azt mondja, ha nagy méretű álló hangszórókat használok akkor állítsam a legalacsonyabbra (40HZ)-re.A bemérőmikrofon beállításnál is azt írja az erősítő, hogy a hangerőt állítsam középre, a keresztfrekit pedig tekerjem (High Cut)-ra.
Mi a helyes beállítás?
-
-
Sz.Miki
őstag
Az mennyire normális a háttérsugárzónál, hogy pl. filmeknél amikor nagyon mély részek vannak, picit több mint közepes hangerőnél, zörejt hallok, meghallgattam közelebbről és nem a hangszórókból jön a hang, hanem a hátul található Bass-reflex nyílásból, ha lefogom a nyílást, akkor nincs zörej. Olyan mint ha megtörne a levegő és az adnű a zörejt.
Magnat Supreme 202-ről van szó, de hasonló jelenséget hallottam már DENON SC-M39-nél is.Ezért kérdezem, hogy ez hiba, vagy normális jelenség?
-
Sz.Miki
őstag
válasz Ragadozó #122110 üzenetére
Boston CS 225 II a center, a két front álló pedig Pioneer ES3TB-rendszerből valók, majd egyszer ha lesz ár money,lecserélem de addig is számomra megfelelőek.
Ami fontos, hogy mindenképp falra szerelhető legyen és nem állványos, a szoba adottságai miatt.
A boston ezen a téren megfelelő, de ha van más ajánlás azt is szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Háttérsugárzókat szeretnék vásárolni, 20nm szobába, az alábbi szettet néztem ki:
Boston Acoustics Classic Series 26 II
Néztem a CS23-at is, méretre megfelelő is lenne, de nem megy le elég mélyre.
Ez ajánlott kategória?
-
Sz.Miki
őstag
válasz BBéci #120996 üzenetére
Köszönöm, sajnos az igazság mindíg fajdalmas. Csak értetlenül álltunk itt többen hogy egy majd ketszer nehezebb és ugyan olyan méretű és még dragabb hangfalpar miért ad ilyen kevés mélyet.
Erről a taga hangfalszettről a szaksajtó nem irt rosszakat, meg külföldi fórumokon is elismerően írtak.[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Tudom kis hal vagyok itt és nem is profi cuccokról kérdezek, de mai nap volt alkalmam összehasonlítani egy Pioneer S-ES3TB hangfalszettet egy Taga Tav 606 SE hangfalszettel.
Nagyon vegyesek az érzéseim. Ha csak a front álló hangfalakat nézzük, (zenehallgatásnál, pl: TOTO, Loreena Mckennitt, Nightwish) akkor a Pioneer sokkal jobban teljesített a mélyek terén, mert voltak olyan mély hangok amiket a Tagánál gyengén vagy egyáltalán nem is éreztem. (mint ha hiányozna belőle egy adott frekvenciatartomány)
Ugyanakkor a közép és magas tartományban már bőven elhúz a taga, sokkal részletesebben és szebben szól.
Nem értem, hogy lehet ez az eredmény, mikor a leírás szerint a Taga mélysugárzóinak mélyebbről kellene indulni.Mérleggel megmértük a hangszórókat , a Pioneer 9kg-volt míg a taga 14 kg.
A szatellit hangszóróknál egyértelműen a Taga győzőtt, mivel két utas hangszórók vannak benne, míg a pioneer csak szélessávúakkal dolgozik.
Az is észrevehető volt, hogy a pioneer hangfalak sokkal később kezdtek el szólni , tehát nagyobb hangerőt kellett az erősítőn állítanom..Ha jól tudom ez azért mert a Taga az 6 Ohmos míg a Pioneer 8 Ohmos.
Érdekes az, hogy a pioneert mindenhol lehúzzák olcsóbb mint a Taga, de valahogy a mélyek miatt meggyőzőbb volt, ugyanakkor a Tagának is meg voltak plusz adottságai, én csak ezt a mély dolgot nem értem...
Esetleg ha valaki megszakértené nekem, hogy miért lehet ez, megköszönném
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz Csabroncka #117822 üzenetére
Mert t-home IP-tv-ban nálunk, sajnos
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Most vásároltam házimozi erősítőt amin van HDMI ARC csatlakozó. Úgy szeretném összekötni, hogy a hdmi-vel rendelkező eszközöket rákötném a tv-re majd az erősítőn található HDMI ARC csatlakozóját összekötöm a TV-n lévő HDMI ARC csatlakozójával. Ez így működőképes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- Samsung 55" QE55S90CATXXH 4K UHD Smart OLED TV
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest