- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #122921 üzenetére
A Marantz nincs még bekötve, a régi Yamaha RX-V359 helyett "számol" az Asus. Mert így minden HD-formátum analógban hozzáférhető. Csak azokat a biteket streamelem, amiket dekódolni tud ez a jó öreg vas: DTS Neo, Dolby Digital és még pár régi szabvány pl. Pro Logic I és II.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #122904 üzenetére
Talán már az árakról is kérdeztelek titeket, ugye az erősítő árának kétszereséért kell hangfalakat venni. Ez ebben a formában nem igazán állja meg a helyét, ugyanis egy esetleges akció során borul az elmélet. Nem is értem hogy miért így definiáltátok ezt a fontos dolgot. Én pl most sokkal olcsóbban jutok hozzá JBL cuccokhoz (új), mint amennyiért a boltokban kaphatóak. És ugye számtalan lehetőség van olcsóbban megvenni ezt+azt ráadásul nem feltétlenül kell hozzá áfacsalónak lenni. A sz@rt is el lehet adni méregdrágán és akkor már ott is vagyunk hogy dupla árért vettem hangfalat.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #122904 üzenetére
Valóban nem akarok vitatkozni (és legyen igazad), de "nem hazánkban" (általában) mindenhol nem csak "webshop"-ban (MM, Saturn, stb is) annyi, nálunk minden drágább .... de mivel semmilyen érdekem nem fűződik hozzá, ezért a kérdező az és ott vesz amit és ahol akar.....
Igen, eléggé sajátos "üzletpolitika", de eléggé "vásárlóbarát" is ....
Más: a félreértések elkerülése végett; az Elac egy nagyon jó doboz, a JET magasak is kiválóak, de nekem személy szerint a Canton al-mg és al-kerámia magasai jobban bejöttek ..... volt mindegyik.....
(#122905) bajnokpityu
Az Elac jelenleg drágább, fél éve még a Canton is 1.300.000 Ft volt. Mellesleg nem csak szerintem, hanem aki ismeri és hallotta (annak illik/illene tudnia), hogy melyik hol helyezkedik el.
Mindegyiket hallottam ua. az elektronikával, üzletben is itthon is (pl. mindegyik előtt volt Marantz 8003, Yamaha AS-1000/2000, mozin Denon 5200, Marantz 7009 és Pioneer LX78)
(zárójelben jegyezném meg még, hogy az Elac 247.2 kb. a Canton Vento 870.2 "kategóriatársa", egymás mellett szólt nálam egy darabig mindkettő, utána váltottam Ref. 7-re, de ez mindegy is, csak azt akartam írni, hogy szólt nálam viszonylag sokáig "együtt", van vele tapasztalatom, nem csak "demó meghallgatás" volt valahol ....)
(#122906) Pazolini
Igaz nem nekem írtad, de: mozira szerintem elég a Marantz, zenére viszont egy tisztességes sztereó erősítőt nézzél hozzá. (nekem 7009-el volt mozin, teljesen vállalható, zenére viszont kevés nagyon, AVR-ben a "hajadat kifizeted" ha olyan hangot szeretnél, amit sztereóban egy hozzá való erősítő tud ..... más kérdés, hogy a Marantz-al tetszik-e majd amit hallasz .....
-
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #122888 üzenetére
Jó ár-érték arány volt a szempont. Fél miska is lehet üzletpolitika, s nem annyira valós kifejeződése a vas beltartalmának.
A prémium referencia DAC, a HDAM szerintem "hangilag" kompromisszummentessé teheti ezt a választást. Hallom, hogy 7010 mellé nem egyszer Ref 5-ös szériából vittek/ajánlottak sugárzót.De még dobozban van a Malac, fel sem vágtam. Mit ajánlanál helyette a Ref (akkor már legyen Röff vagy Röfi) 7 mellé?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #122900 üzenetére
Elfelejtettem, hogy Te "kishazánk" árait nézed, ebben az esetben valóban "elnéztem". A világ más országaiban ennyi: [link]
De ettől függetlenül, ugyanannyiért a Canton-t venném (volt nekem is 247, 249 azok is nagyon jó darabok, csak van aki meg tud barátkozni a JET magassal és van aki nem.... nekem nem sikerült)
(#122902) bajnokpityu
Elméletileg ez a típus, jelenleg (ha van még) félár alatt megvehető, kifutó modell.
Az Elac itthon ennyi, máshol olcsóbb. (link fent)
Más: Igaz ez a .2-es verzó, de a ref. 7 ára is ennyi volt akció előtt: [link]
-
rootmin
tag
válasz
BBéci #122888 üzenetére
És Denon 3808-amhoz mi a legjobb kategória, ami még nem túlzás? Mozi mellett sztereóra is gondolok, a hallgatott zene elég vegyes, de a testes, dinamikus hanghoz ragaszkodnék (rock, metál és elektronikus zenék miatt, az gyakrabban forog, mint Adele és Diana Krall
)
Ahogy láttam, többeknek is van ilyen AVR-je errefelé, ki mit hajt vele?
-
csibuka85
őstag
válasz
BBéci #122857 üzenetére
Szia érdekel a jó minőség csak hírtelen most ilyen van itthon. Összekötöttem egy sima RCA-val de az a baj hogy nem szól. Szerinted mi lehet a baj ? Az előző Sub-bal szólt. Lehet tönkre ment a Sub csatlakozó ? Hogy lehetne még kideríteni hogy nem a Subnak van baja esetleg ?
-
krichd1
addikt
válasz
BBéci #122832 üzenetére
Vicc akart lenni, csak lemaradt a
. Egyébként azok az eurós összegek nem teljesen kőbe vésett árak, ahogy észrevettem.
(#122833) Pazolini: Valószínűleg igen, kevés, bár én nem ismerem a HM erősítőket. Elac is pontos, precíz, de másabb karakter, illetve karcsúbb a hangja.
-
válasz
BBéci #122814 üzenetére
"Ha ezt szűrted le az írásomból, az nem az én bűnöm, mert még hasonlóra sem céloztam."
Ezt írtad : "Aki a minőséget keresi, ritkán fordul mondjuk az Extreme Digitálhoz."
Én is meg akartam kérdezni, és devil is erre utalt, hogy mi köze a termék minőségének és a minőség keresésének ahhoz, hogy hol veszed meg a terméket?
-
devil-k
nagyúr
-
Jozzz
tag
válasz
BBéci #122765 üzenetére
És mi volt a forrás?
Van 3 fajta HDMI kábelem . Egy alap 3k-s egy AQ Cinnamon valamint egy AQ Vodka. Nekem a forrás egy Popcorn Hours VTEN volt, de sajnos sem képben sem pedig hangban nem sikerült különbséget tennem köztük...a kép annyira nem is érdekelt, a hangra voltam kíváncsi. Bíztam a jó eredményben...de még placebo hatás sem volt... Mind a filmeknél(BD50) és a zenéknél (veszteségmentes) ugyan ez a helyzet.
Lehet a forrás a kevés, és ezért nem érzek semmi különbséget? -
mivamma
senior tag
válasz
BBéci #122756 üzenetére
De ha agy adott kábel (AQ) náluk 15.700 és máshol 9900, akkor nem kérdés, hogy hol fogom megvenni! Most ismét megnéztem, és 2-5000 Ft különbség van az árakban.
Most komolyan, felőlem adhatja a Tacso is ugyanazt a terméket, ha lènyegesen olcsóbb, akkor ott fogom megvenni!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #122707 üzenetére
Ez egy kicsit "marketing szöveg", ha valóban hallottál ilyen és olyan Atmos-t, akkor tudhatod, hogy ég és föld a kettő között a különbség. Ráadásul a "rárakott" Atmos hsz-nál a visszaverődés miatt eléggé érdekes tud lenni a hangzás, a direktnél viszont van rendes "Atmos hatás".
(ne vedd kötekedésnek)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #122701 üzenetére
"Frontsugárzók tetejére helyezett Atmos hangszórókat használok, az sokak szerint legalább annyira jó, mint a mennyezetbe épített."
Azért ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim.
(#122702) mp54: Alkatrészek élettartamára elvileg jó hatással lehet (de ezt senki sem tudja megbecsülni), hangminőségen biztosan nem javít. Sőt a rezonancia révén lehet ront, de az megint más dolog hogy milyen mértékben és észreveszed-e (nem valószínű).
Én egy 14cm-es csendes PC-s házventilátort raktam rá szilikon vagy nem tudom milyen lábakkal ami egyrészt jó rezgéscsillapító másrészt bírja a hőt (biztosan nem olvad rá). -
i@lex
őstag
-
Kroland25
tag
válasz
BBéci #122620 üzenetére
Akkor mindenféleképp ajánlatos a 2db?miben lenne jobb az svs?Az a bajom a velodynokkal..nem tudom beállítási probléma, vagy mi lehet az oka hogy észrevehető a focalok mellett, de nem akkora a várt hatás mint amit szeretnék..próbáltam más helyeken a subokat de nem sok változást hozott..
[Spiky03 várlak Szeretettelremélem a projektor és a vászon is addigra a helyére kerül..
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #122543 üzenetére
Félreértettetek, én nem akarok megváltoztatni semmit csak megérteni hogy ti hogy gondoljátok. Egyébként a mobilos példa elég rossz, mert azért van az a határ amit semmilyen esetre se tud kifizetni egy átlagember, egy mobil azért nem tartozik ide. Bemész a szolgáltatóhoz és 2 év hűségre részletre simán odaadják, sőt még be se kell menni.
A belépőszint kerül többszázezer forintba, egy alap erősítő 80k+ legalább 100-150k hozzá a hangfalszett. Én ezt még nem nevezném High End-nek. Most ehhez képest össze lehet rakni egy házimozit megerőltetés nélkül 1-2 millából is és még sehol se vagyunk. Azért egy autó árát nem tudom ki tud kifizetni egy hangrendszerért. Ezért gondoltam hogy aprofiHigh End az már azért nem haladó, annál sokkal több.(#122544) Ragadozó igen ez logikus.
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #122537 üzenetére
Azt észrevettem, hogy a címek megváltoztak mert nem ilyenre emlékeztem. Így már érthető.
Mondjuk a kezdő és haladó mellett lehetne egy Hi-Fi vagy Audiofil nevű topik is, mert a haladó mint fogalom elég széles körű lehet. Nekem pl haladó szint egy 100-150k mélyláda, de gondolom van 1milláért is.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #122423 üzenetére
Van egy LG BD660 lejátszóm amit még annyira se tartok mint a Mede600-at, de valahogy más élményt nyújt lemezről nézni egy 3D filmet, mint ISO-ból. A kedvenc filmjeimet csak lemezről nézem, még akkor is ha nem 3D. De ahogy már említettem, ennyi erővel minden digitális dologra ráhúzhatjuk ezt az általánosítást.
-
válasz
BBéci #122418 üzenetére
Ez igaz, de mondjuk 100 gigas fajlokat mozgatni nem lesz eppen egyszeru. Illetve nekem az a tapasztalatom, hogy az eredeti bd lemezek minosege jobb mint az innen onnan beszerzett akar bd50-es anyagok. (Legalabb is sokszor ez az erzesem meg a sajat belepo szintu rendszeremen is)
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
BBéci #122351 üzenetére
Volt olyan h., a külső ház elvitte a minőséget, és amikor ki lett próbálva a pata csatin, akkor sokkal jobb lett az eredmény. Nekem úgy tűnik az sata/pata-usb átalakító is belepampoghat a végeredménybe.
Az h., a külső háznak milyen gyári kivezetése van indiferens, ilyenkor csak a táp megy a cd-olvasóba, a sata közvetlenül az alaplapra.
Nem túl kényelmes. -
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Acheron
őstag
válasz
BBéci #122170 üzenetére
Nagyon köszönöm az észrevételeid. Figyelembe fogom venni ezeket a berendezéskor.
Ami a szettet illeti, szép is jó is, gondolkodom is rajta. A színe univerzális, bármihez megy később. Sajnos meghallgatni nem tudom. Amennyire olvastam róla, jó lehet az általam említett stílusokhoz, nagyon szívesen meghallgatnám egy ilyenen rendszeren többek között az "Ecstasy of gold" -ot. Ami kicsit visszatart, hogy eredetileg kb ennyit terveztem erősítő + hangrendszer együttesre, ha most megvenném, kb egy hónapig erősítő nélkül lennék, ki sem tudnám próbálni (a kis Teac DAC -al mégsem hajthatom ezeket). Persze ez innentől már az én személyes problémám, ezzel nem is terhelném a fórumot. Még meggondolom.
(#122176) Spuri2000: Ezen nem is gondolkodtam. Igen, valószínűleg az ehhez való kábelek már nem mennek el a padló szegély alatt, mint a jelenlegi. A front és a center nem gond, a hátsókhoz legrosszabb esetben a padláson át kell elvinnem, ez kb 5 - 6 m pluszt jelentene hátsó hangsugárzóként. (később ez súlyos lehet komolyabb kábelnél).
(#122179) jézusom, (#122180) Dorian: Köszönöm mindkettőtöknek. Ahogy kiadja majd. Ha ezen az oldalon marad, számolnom kell a többi bútorral (polc, stb, amik most nem szerepelnek a rajzon), ha meg tudom fordítani, akkor ez nem gond, teljesen jó lesz a második rajzon szereplő táv.
Köszönöm még egyszer mindenkinek, jelentkezem, ha sikerül előrébb lépnem. -
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
BBéci #121933 üzenetére
Sem nálam, sem hifi üzletben 3-4000€-s eszközökön nem hozott semmit, az eladó szerint sem.
Nem szed(het)tem szét, így nem tudom mi a hókuszpókusz benne, ellenben a ps audio tápszűrőjét mai napig haszálom, ami azért picivel jobb vétel.
Ezzel nem az alces-t akarom pocskondiázni, csak azt mítoszt elosztani, hogy " a konyhából hallani a különbséget" Ja nem.
Legalábbis nálunk, hárman hallgattuk meg.
Persze vannak akik boldogan használják. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #121933 üzenetére
Alapesetben nálam nagyon sokat változik a hangminőség napszaktól, ünnepektől, stb. függően.
Ezt korában is említettem, mint azt is, hogy egy kisebb ltp-n lakom.A legutóbbi "kihalás" ( ünnepek) azt hozta, hogy olyan minőségben szólalt meg a rendszerem, mint soha eddig a 8-12 hónap alatt, mióta nagyjából megvan mindenem.
Valóban "hatalmas" tér, körülölelő hangok, amik mesze kilépnek a dobozokból. Valódi zenei "orgia" volt pár napig.
Egészen addig, míg haza nem jött mindenki a "falujából". Most megint az a langyos, "jó-jó,de mégis hiányzik belőle az élet" fíling' jött elő, mint korábban szinte mindig. Ellenben most hallottam igazán, hogy hogyan képes megszólalni, ha nem szemetelik tele a hálózatot a népek. Abban egészen biztos vagyok, hogy a hálózat viszonylagos " tisztasága" miatt hallottam ilyen ( számomra ) rendkívül felemelőnek a hangzást.
Másra nem tudok gondolni, mert hónapok óta semmilyen "hardveres" beavatkozás nem történt.
Persze tévedhetek is, de más magyarázatom nincs erre a "jelenségre".Ezért gondoltam a Hivox eme remekére, hátha segít valamennyi "szemetet eltakarítani" az útból...
Ők is adják vajon próbára, mint mások, mert nem szeretnék zsákbamacskát venni?Isotek-el biztosan többe érnék el, de ez most nagyon nem fér bele.
-
goranje
tag
válasz
BBéci #121933 üzenetére
BBéci neked is köszönöm!
Igazából nekem kissé gyanús az alacsony ár, meg szinte sehol sem volt szó róla. Tulajdonképpen inkább a hálózati rész miatt fejleszteném a HM-et, és ár-érték arányban talán jobban járnák mint egy dedikált hálózati médialejátszóval.
Kb. hogyan viszonyulhat a Marantz hangja pl. a Pio. N-P01 hez? [link] Lehet valami markáns különbség. Mert ha érezhetően jobb akkor inkább egy ilyet, vagy valami hasonló képességű cuccot illesztenék a sztereó rendszerembe.
Köszi.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #121925 üzenetére
Lehet, de jobbra nincs keret, sajna... Ez is csak nagyon erős pszichológiai ráhatással fog összejönni.
Remélhetőleg.Talán segít valamit azon, hogy az időnkénti "pazar" térábrázolás ne zuhanjon úgy össze, mintha valami belépő szintű alap vasat hallgatnék. Persze tudom, ehhez nem elegendő egy "Alces", de mégiscsak több a semminél.
-
sza.sa
tag
válasz
BBéci #121886 üzenetére
Igen a TV kicsit magasra sikerült, de idén csere egy 48-50"-osra, azzal szerintem jó lesz a magasság.
Patice: Jó ötlet az az elrendezés is, csak sajna nem dedikált szoba, hanem átlagos nappali
Így marad a készítettet bútor, de az elrendezésén még mindig variálok. Szerintem marad hasonló, csak széthúzva a tapéta szélességéig, legalább elrejti a kábelrengeteget, meg az esetleges későbbi NAS-t...gabika1969: igen ez POP system, CRT-hez, jó volt, a 37"-os plazma épp elfért. Az új házban szét van dobálva a többi eleme, idén az is cserés lesz.
Nem a Klipsch tölcséres magasainál olvastam valahol hogy nem jó teljesen hallgatói pozícióba forgatni?
-
jézusom
addikt
válasz
BBéci #121569 üzenetére
Hát basszus, szétszedem megnézem mi köze van a konnektornak az erősítő elektronikájához...
Azon a szintem még értem, hogy kábelégetőt kötök a kábelre 24 óráig, hogy bejárassam a kábelt, végülis ez attól komolyabb probléma
-
mp54
senior tag
-
válasz
BBéci #121523 üzenetére
Koszi
Igen nekem is az az egyik kedvenc jelenetem.
Tudom hogy kellene a sub a tisztabb es teltebb melyek erdekeben. Perpill nagyon max 40.000-em lenne ra plusz par ezer kabelre. Ennyibol szerintem nemigazan lehet minosegit venni meg hasznaltan sem nagyon ugyhogy inkabb sporolnek meg egy kicsit.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #121492 üzenetére
"Ott valóban nagy eséllyel hibátlan hangzást adnak az akkora hangdobozok. Ha 4-5 méterre ülnél tőlük és egymástól szintén akkora távolságra lennének, más lenne a helyzet."
.... szeretem az ilyen "megmagyarázós sarkításokat", az itt jelzett távolságok alapján az már egy 35-50nm-es helység lehet (ha mögötted is van hely), na oda már álló dobozból is tisztességes kell.....
.... szóval én nem kardoskodok mindenáron az állványos dobozok, mellet, de egy átlag magyar nappaliba, bőven elégnek bizonyulnak a legtöbb esetben és az (azonos) állódobozok sokszor csak pénzkidobást jelentenek, de látványnak szebbek (ha valaki szereti a nagyot) ..... de mindenki vegyen olyat, amilyet szeretne ..... mindez mozira értendő, sztereóra mindenképp állót javaslok én is, hogy ebből félreértés ne legyen ....
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
BBéci #121440 üzenetére
Nekem volt álló és állványos dobozom is, de végül mégis az állványos maradt. Valahogy az álló doboz sok volt a helységbe, hozzáteszem 15-16nm-ről beszélünk, valahogy jobb az összkép hangban, plusz a sub a hiányzó részeket kiegészíti.
A többivel egyetértek, valóban jobb az állódoboz, ha van tered. -
spiky03
veterán
válasz
BBéci #121460 üzenetére
Nálam 20 nm-en is nagyon jó.
Tegnap haver is meghallgatta ismét már a bejáratott szubbal és leesett az álla.Úgyhogy szerintem ez egy jó kis szett lett.
És még ahogy fentebb is írták a jelenlegi legjobb ár/értékben.Nah de ami az egészben a lényeg, hogy én megvagyok velük elégedve és mindig nagy örömmel ülök le filmezni vagy épp zenét hallgatni.
jah és ez a Spotify nagyon király
A laptopon benyomom a zenét és szépen szól az erősítőn.vagy ha akarom akkor a telefonról vezérlem és nem kell semmi mást bekapcsolni.
Lehet meghagyom az akciós 3 hónap után is. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #121450 üzenetére
Mindegyik GS-t összehallgattam.
Én csak a sarkos fogalmazásod miatt írtam.... mert magad is elismerheted, hogy túlzás az "összehasonlíthatatlanul jobb az élmény" megfogalmazás. Persze lehet még mellé szőrszálhasogatni, hogy mekkora térben, milyen dobozokat összehasonlítva.Én nem fakadnék sírva ha mozin GS60 helyett GS10-et kellene hallgatnom. Az se kizárt, hogy a jövőben ez lesz és a GS60 megy más szobába sztereózni.
Én javarészt egyetértek azokkal amiket Nemir Ombe írt az állványos dobozokkal mozizásról.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #121443 üzenetére
Egy árva szóval sem írtam, hogy ugyanúgy szól. Sőt, teljesen máshogy a GS60 zárt kamrája miatt. GS20 - GS10 már jobban hasonlít mert ott tök ugyanaz a közép+magas kamra mérete. Ott tényleg csak a vágás miatt van eltérés. Mindhármat huzamosabb ideig használtam frontként, hidd el meg tudom ítélni. "Állódobozokkal összehasonlíthatatlanul jobb az élmény." Ilyet nem tapasztaltam, pedig jó lett volna.
(#121444) python1: Ez így van. Kis dobozokat küldeni kell rendesen. De ~25m2-ig a GS10 amiről beszélek (ezzel van tapasztalatom) szerintem megállja a helyét frontként. Na meg 80Hz-es vágásról írtam végig.
Nem sztereó zenéről.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #121440 üzenetére
"Állódobozokkal összehasonlíthatatlanul jobb az élmény."
Én nem tapasztaltam ezt. Én tök jól elvoltam amikor GS10-eket használtam frontnak. Igaz kicsi a szoba, de ettől függetlenül akkor is úgy gondolom, hogy el van túlozva az álló dobozok preferálása.
Pl. a GS60 közepe+magasa egy kis zárt kamrába van leválasztva. Ez dolgozik mozin a legtöbbet, a "szubkamrája" nem sokat tesz hozzá 80Hz-es vágásnál a mozihoz. Ilyen esetben a dobozméret, súly stb. nem sok vizet zavar. Kb. annyit mint monitor alatt az állvány. Szóval ebben az esetben nem hinném, hogy "testesebb" a megszólalás mint a GS10-nél. De ha odajutok ki fogom próbálni újra nagyobb térben is mindkettőt frontnak és arról is beszámolok. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #121440 üzenetére
..... értem én, hogy minden "jártas" fórumtárs álló dobozokat javasolt, de ahogy nézem nagyon sok embernek "belépő" álló doboza van, aminél egy kategóriákkal feljebb lévő állványos jobban tud szólni és árban kb ott vannak (értem, hogy egy álló pár "nagyobbat mutat, de ...") valamint (amit korábban írtál), hogy egy álló jobban szól, igen de egy állványossal megegyező hsz készlet/darabszám esetén is igaz? Persze, ha külön van választva a mély/közép biztos "nagyobb" az élmény, de egy 2 utas álló vs 2 utas állványos 80Hz-en vágva, biztosan nem mutat drasztikus különbséget hangzásban, ebben biztos vagyok. Azt meg egyenesen nem értem, hogy miért nem ajánlott 5/7 egyforma (pl LCR) doboz mozira, miért ajánlott inkább álló front, center és valamilyen (passzoló) , de eltérő konstrukciójú háttér ..... a "legegységesebb" hangzás nem azonos méret/kostrukció/hsz készlet/stb érhető el? .... lehet lemaradtam valahol!!??
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #121419 üzenetére
.....ez viszont engem is érdekel, hogy még mi másban különbözik egy álló doboz hangja egy állvánostól, ha nem csak a mély hangokban, mondjuk a példa miatt azonos hsz készlet/darabszám esetén .... ja és még az is, hogy mozira (a sztereót most hagyjuk) miért nem jó 5/7 azonos doboz + sub(ok) .....?
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #121229 üzenetére
Akkor (#121221) baandii kérdése is kérdéses, igaz hogy neki más erősítők lettek ajánlva.
Nekem ez nem annyira gáz, mert a BT hangfalaim is vezetékkel vannak összekötve a PC-vel, a fejest pedig kimondottan a telóhoz + PC-hez vettem. Egyszerűen csak ki akartam próbálni az erősítővel is. Akkor ez nem fog menni.Mondjuk a DAC úgy is a vevőben van, szóval nem sokat profitálnék az erősítőből.
-
válasz
BBéci #121137 üzenetére
"A sok félnótás, aki életében nem hasonlított össze USB kábeleket és a saját rendszerén nem is lenne értelme, fröcsögve kiabálja, hogy nem lehet különbség."
A másik oldal félnótásai meg azt hiszik, hogy amit "hallani" vélnek a psziché-befolyásolt emberi füleikkel, az minden esetben bizonyíték a különbségek létezésére.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
BBéci #121137 üzenetére
Én nem tudom, hogy jobb vagy sem mert az én rendszeremen se lenne értelme tesztelni az tuti.
Félnótás viszont az aki kap egy olyan felületet mint a Prohardver, hogy ajánlhassa, hirdethesse termékét és pont a lényegről nem beszél. Tipikus termék és formatervezős duma az egész cikk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest