- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
Vikthor #157981 üzenetére
" simán élhető."
Elhiszem. Csak az a baj, hogy amíg az akusztik nincs rendben, azt sem tudjuk, hogy az előző komponensek mit tudtak volna, ha ki tudják futni magukat.
Visszautalva dorinára, ha valaki milliós értékben gondolkozik, akkor ne sajnáljon egy kilót a környezeti feltételek megteremtésére sem. SZVSZ
Persze a jobb kábel - jobb komponens is működni fog. De jártam én már olyan szobában, ahova öntötték a lét két kézzel, de akkor kezdett el IGAZÁN! működni, amikor rendbe lett rakva. Addig is volt javulás, de a kánaán relatíve kicsi pénzből jött el.
-
Patice
nagyúr
válasz
Vikthor #157824 üzenetére
Hát, azok után amit hallottam, hogy mennyire nem lehet jól megépíteni egy mozit arra a két napra adott helyiségbe és még cserébe jó drága is, nem csodálkozom, hogy a házimozi kikopott onnan. Egyszerűen nem éri meg a nekik.
De ilyenkor szoktak nyílt napot tartani a kereskedők, érdemes szétnézni szerintem a honlapjaikon. A saját bemutatótermük sokkal profibb.
-
Mankó
veterán
válasz
Vikthor #157014 üzenetére
Megmosolyogtam az alsó szegmensben van az 5000-es Marantzod írást. A jelenlegi Boston rendszerhez bőven sok ez így is.
A sub-ját cserélnem kellett, most egy JBL Studio 250p a Sub-om. Amikor az Onkyo-t vettem meg a sub-ot, akkor itt kértem segítséget a beállításához, azokon most nem változtattam. Annak jónak kell lennie.
Az erősítőn toljak egy gyári vissza állítást? Új kábellel úgyis újra kell mérnem a rendszert, majd most kihasználom a 8 lehetőséget is, pont úgy ahogy az assistant mutatja.Zigi: Jól látod, de szerintem valami nem kóser a mély beállítással. Megpróbálom a másik kábellel, meg a 8 pontos méréssel, meg lehet állítok a mélyen is kicsit, aztán jelentkezek mi lett a vége.
-
arcitec
addikt
válasz
Vikthor #156979 üzenetére
Nyilván valóan a megfelelő ohm értékre állítva ...
U.I: Az a mindenkor emlegetett torzítás, csak nagyon, de nagyon szélső értékeken történhet meg, az erősítő füstölésre nagyobb az esély
Nyilván valóan az átlag kommersz 80eft- és - 1mill erősítőkről lévén szó.
mettek : 4-8 ohm hangfalakon hagyhatod 8 ohm beállításon ,max akkor vegyél vissza,ha brutál melegszik,az erősítő, de akkor minél előbb .. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #156753 üzenetére
Ha félmilliónál olcsóbban adnának 90 colos OLED-et akkor sem vennék, aminek több oka van.
Nincs akkora szabad falfelület a lakásban.
Ha lenne, akkor sem tennék be irdatlan méretű hangvisszaverő felületet. Az 50 colost letakarom egy vékony pokróccal, amikor zenét hallgatok. 90 colos elé vastag függöny kellene.
Nem szívesen nézek 3-4 négyzetméteres világító lapot, a vászonról visszavert fényt sokkal kellemesebbnek tartom.
A legcsekélyebb mértékben sem vonz a HDR, sőt, kifejezetten zavar, bánt. -
Quetz
őstag
válasz
Vikthor #156448 üzenetére
Elnézést, mert rosszul idézek valakit, a lényeg ez: Minden kocka/téglalap alakú szoba "alkalmatlan" az állóhullámok kialakulása szempontjából, viszont legalább könnyen modellezhető és ezáltal kezelhető.
Az, hogy nappali, az nagyobb probléma, mint hogy 6x5-ös. Dedikált szobában eltudnál helyezni előtétfalakat, dobogót, ami mind akusztikai elemként funkcionálhat. Nappaliban ez más sokkal nagyobb kihívás, általában a racionális én masszív megvesztegetését igényli.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #155291 üzenetére
Nem, az 50 colos kép két méterről pont ideális, egy méterről nézhetetlen, a 65 colos pedig 2,5-2,6 méterről nézve kellemes. Viszont, ahogy említetted, különösen a kisebbik esetében, a házimozi hangzás fényévekre lesz a kívánatostól. [link]
(#155292) ctrlaltdel13
Milyen színűek voltak a falak és a plafon abban a moziszobában?
Abban egyetértünk, én is többször leírtam, hogy kellemesebb a szemünknek visszavert fényt nézni, mint fényforrást. -
arcitec
addikt
válasz
Vikthor #155291 üzenetére
Ugyan már bla bla, - egyébiránt mondhatod és nevezheted annak aminek akarod - pláne úgy ,hogy sokan mobilon ,tableten,laptopon nézik a filmeket és nem maradnak le egyetlen egy képkockáról sem ...
Azt meg hogy hány méterről - de ráugrottál - bla bla bla ,annyi amennyi bárkinek épp jól esik ... Sorroundok hol vannak ne má ... ne is haragudj hahah de jót nevettem. Na dobjuk fel a topikot írjatok még ily sok szamárságot ...
-
öhhöm
csendes tag
válasz
Vikthor #155265 üzenetére
Végre valaki, aki használt ilyet, és van róla tapasztalata!
Na erre voltam kíváncsi... Akkor gyakorlatilag nekem se lesz jó, mert én is szeretném hallani a legmélyebb hangokat is (már le is tettem róla). Akkor ha jól értem, úgy érezted nem megy elég mélyre a hangja? Az SVS SB-4000 biztos nagyon faxa sub, de az nálam sajnos a megfizethetetlen kategória.
Mennyi is most az új ára?
-
öhhöm
csendes tag
válasz
Vikthor #155259 üzenetére
Miért ne? Reményre ad okot, hogy a kedves fórumtársunknak még idén januári írását is találtam itt, úgyhogy annyira talán nem hanyagolja a fórumot. Ha pedig látja, hogy kérdeztem tőle, hátha válaszol.
Egyébként neked is köszönöm a véleményed a subbal kapcsolatban. Azonban itt a zenei képességeit is nagyon méltatják, meglepően jókat írnak róla:
https://www.streamaudio.hu/hirek-tesztek/proson-rumble-r-12-melysugarzo-teszt/
Ezért lennék kíváncsi valami olyan személy elfogulatlan véleményére is, aki birtokol is ilyen subwoofert.. -
zsoika
addikt
válasz
Vikthor #153943 üzenetére
Természetesen, de Én elégedett vagyok a mostani hangfalak hangjával...csak a hangerőt szeretném jobban feltekerni+ tapasztalatom szerint az alsó/közép kategóriában a centerek hangja elmarad az azonos család többi tagjától. Probléma még hogy a hangfalaimnak nincs center megfelelője, illetve van( a hkts 60 centere
) de annak a 8cm-es mély/közép sugárzójából nem kérek (már volt részem benne).
Megoldás lehetne egy Infinity center ,de az 6Ohm-os és szinte lehetetlen beszerezni.
Vagy a JBL nek is vannak centerei CMMD magassal ,de el szerettem volna kerülni a front és a center együttes cseréjét (pénzügyi okokból).
Akkor inkább cserélném az egész szettet.
Hangfalam. -
kpykpy
tag
válasz
Vikthor #153165 üzenetére
egy egy film egy egy jeleneténél van csak...
végignéztem 2 dolby teszt lemezt, ott vannak elég komoly basszusok és effektek, de ott semmit se hallottam a recsegésből. igazából olyan hang mint mikor dinamit gyújtózsinórját meggyújtják és az ég.. az a fajta sistergés. De mivel ez ált. nagy robbanásoknál van csak, máskor nem, ezért még azt sem tudom biztosra, nem-e effekt hangja.
Vmiért film közben nem tudtam a bluray lejátszón csökkenteni a hangot.. arra gyanakodom, h a lejátszón van maxra téve a hang és ez zavar be az erősítőnek néha.
De mint írtam, moziban is megfigyelhető,vagyis hallható a jelenség. (csak ott betudtam annak, h biztos olcsóbb hangszórókat használat és ezért van)
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #152882 üzenetére
Vannak azok a nagy teremre jellemző hatások, amik otthoni méretek közt sose lesznek meg, de ezek inkább a mélyekre jellemzők, ott pedig rendben van a Denon. A mozis elektronika teljesen otthon-kompatibilis, és ajánlani is szoktam őket, mert semmivel nem drágább rájuk építeni, mint konzumer darabokra. Az "out of the box" elvvel az a baj, hogy jó eséllyel szobába rakod, nem egy puszta közepére, így nem tudsz olyan akusztikát csinálni, hogy ne kelljen kalibrálni. Zenére lehet, mert ott ki lehet használni, hogy az ember hozzászokik a szoba hangjához, és ez sokszor kellemesebb is, mint egy mozi konfigot ráereszteni, de mozinál ilyen nincs, ha nem tökéletes az összhang, már szét is esett a tered teljesen.
(#152885) alphamooncam: Sokat számít, hogy milyen a hangszóró, de egy erősítő is tud olyan hatást kelteni, hogy rá se ismerj egy csere után. Akkor sokadszor: nem tudsz azzal mit tenni, hogy a Denon nem mozis hangot képvisel, mert ez tény, de szeretheted, ha ez az egyéni célod a hangvilággal kapcsolatban. Viszont ha nem említi a kérdező, én úgy veszem, hogy számára ugyanaz a mozi célja, mint a világon bármelyik normális mozinak, hogy a rendező által látottakat és hallottakat adja vissza, függetlenül attól, hogy az a munka éppen jó vagy sem. Erre nem mondhatom azt, hogy a Denon meg fogja adni, mert nem fogja.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #152877 üzenetére
Szubjektíven lehet jó, csak objektíve szar, és nem kellene referenciának mondani, ennyi a mondanivalóm. Azt elfogadom, hogy neked tetszik, sok boldogságot hozzá, de attól még az igazi mozis hang nem az, ezzel nem kellene azokat megtéveszteni, akik mondjuk megjártak tényleg minőségi mozikat (Salzburg Airport, Bory Mall, stb.), és azt a hangzást keresik otthon.
-
AMDFan
addikt
válasz
Vikthor #152840 üzenetére
Nagyon off, de: ez egy nyilvános fórum. Bárki leírhatja a véleményét, akármi is legyen az, ha kulturált formában teszi ezt. Amit én problémának érzek, az főleg a tekintélyelvűség, ami sajnos nagyon jellemző, és szerintem a magyar oktatási rendszerben gyökeredzik a hibája: annak van igaza aki hangosabb/erősebb/idősebb/gazdagabb.
Szomorú -
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #152840 üzenetére
A te érvelési hibáid:
1.) Személyeskedés. Ha zavar, ne reagálj rá.
2.) Nem az értékkel van a bajom, hanem az ár/érték aránnyal. Ebben drasztikusan rosszak az AVR-ek.
3.) Nem erőltettem rá senkire a preferenciám, ha megnézed az előző szálat, az is a PC szidásával indult, amit elleneztem. Természetesen cáfolatnak jó az idézet, de nem fogsz találni. -
m3ss
veterán
válasz
Vikthor #152282 üzenetére
miota vitatkoztok ezen, mondja mindenki a sajatjat. kulonbozunk..van aki foz van aki nem, van aki orul ha 2 orat csondben ulhet tavol a parjatol, van aki mindig vele akar lenni.
mi sokat fozunk, de en nem biztos, hogy akarnek epitett moziszobat. en se akarnek egyedul elvonulni a haz egyik sarkaba megnezni egy meccset vagy sorozatot vagy akar jatszani egy kicsit. igy par lepesnyire vagyunk egymastol, lehet kommunikalni..de igy tenyleg nincs maximalizalva az immersion...vmit vmiert.
viszont minel jobb kontrasztot szeretnek..nalam most rovid tavu tervek,az ajtot meg keretet lefesteni sotet barnara, mert zavar, foleg 3d film kozben a feher ajto. de lehet nem artana egy hangszigetelt, ablak nelkuli ajto a helyere. itt egy regebbi kep amin latszik. masik amin filoztam tegnap, hogy mi lenne ha nem kozvetlen az ablak ele tennem a fuggonyt, hanem felkoriv szeruen menne a fuggonykarnis a jobb fronttol a vaszon jobb felso sarka fele..es kvazi az egesz konyhat levalasztanam...nappal a fenyek konyhabol idegesitenek kicsit. attol felek nem lenne annyira mutatos megoldas
vagy ha maradna is az ajto, akar oda is tehetnek fuggonyt es akkor eleg sotet lenne minden elol.
masik dilemmam, hogy nem tudok kozelebb ulni a kephez...4.2-4.5 meterrol nem adja a 113 col, plane 3d-ben vagy 21:9-ben. ha odaulok 3meterre, akkor meg a nagy fronttavolsag miatt botranyos lesz a hangzas meg filmeknel is..stereo zene meg vegkepp felejtos.kellemes unnepeket mindenkinek
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #152215 üzenetére
Volt nálam, elfért, de jobban tetszenek a kisebb méretűek, azok, amiket említettem.
(#152216) -KP-
Egyelőre nem akarok szubládát venni, most három van nálam, hová tenném a negyediket?
Csak elmélkedtem.
Az sem lenne baj, ha felhízlalt SB-2000 lenne az SB-3000, de több annál, teljesen új tervezésű a hangszórója. -
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Vikthor #151833 üzenetére
Esetleg vedd számításba még a Denon X7200WA-t, ha még lehet kapni kifutó áron. Itt van róla egy teljesítmény mérés, önmagában is elég erős. Nem hallottam a 8012-t, de szerintem kb. egy kategória lehet, ezt BBéci majd "megszakérti".
Ha meg nem jön be, felteszed apróra, és minimális bukóval hamar túladsz rajta.
Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #151833 üzenetére
Nem értem a vívódásodat!
Teljesen egyértelmű, hogy az SR8012 jobb.
Viszont azok az Emotivák messze elmaradnak a mostani erősítődtől is. Annyira nem lehetsz naív, hogy az 540000 forintos elő/végfok párost akár gondolatban összehasonlítod az SR8012-vel.
Még az A-5175 végfok is elmarad hangminőségben attól a Marantztól. -
válasz
Vikthor #151715 üzenetére
Na bemérve, teszteltem egy kicsit az új jövevényt, konkrétan új értelmet nyert a házimozi hangzása, többször felkiálltottam, hogy "anyáááád"
egyszóval meg van az öröm kövéren... erőlködésnek vagy torzításnak semmilyen nyoma nincs. Valóban képes megremegtetni a belsőségeket is. Nagyon nem bántam meg. Van még mit tanulmányozni persze, meg majd egy pár hét múlva újra kalibrálni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest